panstelios22 17 Ιουλίου 2012 #1 Share 17 Ιουλίου 2012 Τώρα με τις ζέστες και τις θερμοκρασίες που κτυπάνε εδώ Κύπρο βαρέθηκα να αναπληρώνω νερό στα ενυδρεία μου λόγω της εξάτμισης από τα ανεμηστηράκια. Δούλευα την όσμωση κάθε μέρα και συνέχεια έπρεπε να έχω έννοια μήπως ξεχιλήσει το βαρελάκι κτλ. Έτσι βρήκα μια απλή λύση στο πρόβλημα. Λόγω του ότι δεν είχα πόσιμο νερό στον χώρο που θα την κρέμαγα αναγκάστηκα να ξετρυπήσω τον τοίχο από έξω για να περάσω λάστιχο. Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα της υπόθεσης (το κάθε τι έχει τα καλά του και τα κακά του, φαίνεται από έξω ένα μέτρο λάστιχο). Κρέμασα την όσμωση στον τοίχο από την βάση της. Για να μην χρειάζεται να ελέγχω συνέχεια την όσμωση αγόρασα χειροκίνητους χρονοδιακόπτες. Πήρα δύο για περισσότερη ασφάλεια και μέτρησα την πρώτη φορά πόση ώρα χρειάζεται για να γεμίσει το κάθε δοχείο. Έτσι τώρα βρήκα την ησυχία μου. Για παράδειγμα βάζω τον χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά για να γεμίσει το ποτηστήρι. Την επόμενη μέρα έχω 10 λίτρα νερό όσμωσης για αναπλήρωση. Ρίχνω το νερό στα ενυδρεία και ξαναβάζω το χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά. Πραγματοποιώ την αναπλήρωση των ενυδρείων σε 2 λεπτά. Εντωμεταξύ έχω στο θάλαμο του ψυγείου πλαστικα ποτηράκια με νερό όσμωσης. Έτσι αν το νερό στο ποτηστήρι είναι πάνω από την θερμοκρασία του ενυδρείου ρίχνω μέσα 2-3 ποτηράκια πάγου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιουλίου 2012 #2 Share 17 Ιουλίου 2012 Η δουλεια σου χωρις χρονοδιακοπτες κλπ θα γινοταν εντελως ευκολα φτηνα και αξιοπιστα εαν ειχες μια τετραωδη βανα με φλοτερακι στην καταληξη της μεσα στη βαρελα που το μαζευεις.μολις θα εδινε εντολη το φλοτερακι,θα εκλεινε την παροχη αυτοματως λογω πιεσης.ολο αυτο δεν θα σου εβγαινε πανω απο 10 ευρω. Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιουλίου 2012 #3 Share 17 Ιουλίου 2012 Γιατί δεν έβαζες στο βαρέλι ένα φλοτέρ ώστε να διακόπτει τη ροή όταν γεμίσει το βαρέλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 17 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 17 Ιουλίου 2012 (edited) Το σκέφτηκα και αυτό. Αλλά επείδη γεμίζω 3 διαφορετικά δοχεία θα έπρεπε να προσαρμώσω 3 φλοτεράκια πάνω σε αυτά και να ενώνω το λαστιχάκι της όσμωσης σε όποιο χρειαζόμουν. Να είχα ένα φλοτεράκι και να το τοποθετώ κάθε φορα στο ανάλογο δοχείο δεν ήθελα. Για μένα έτσι είναι πιο πρακτικό. Εξάλλου αυτοί οι χρονοδιακόπτες δεν στοιχίζουν ακριβά, 12 ευρώ ο κάθε ένας στοιχίζει. Αν είναι πολλά τα 24 ευρώ βάζεις ένα και δίνεις περισσότερη προσοχή. Επίσης κλέινοντας ο χρονοδιακόπτης σταματά να υπάρχει η πίεση του νερού στην όσμωση. Με το φλοτέρ η όσμωση βρίσκεται διαρκώς σε πίεση μιας και το φλοτερ βρίσκεται μετά από αυτήν. Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2012 - panstelios22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Ιουλίου 2012 #5 Share 17 Ιουλίου 2012 Θα μπορούσες με έναν διανομέα και τρία φλοτέρ να κάνεις τη δουλειά και πάλι..... αλλά αν σε βόλεψε έτσι, έχει καλός, εσύ ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 17 Ιουλίου 2012 #6 Share 17 Ιουλίου 2012 Με την τετραοδη που λεει ο κλαζ σταματαει και η ροη στο βρωμικο και η ροη στο βαρελι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος