klaz 19 Ιουλίου 2012 #76 Share 19 Ιουλίου 2012 Δυσκολα μετακινουμαι με τη ζεστη.το οξυμωρο ειναι πως χθες και σημερα ημουν στην πολη.δεν προβλεπεται αλλο πολη για αυτη τη βδομαδα.θα μεινω στο ησυχο βουνο μου μα τον τουτατη.... Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 19 Ιουλίου 2012 #77 Share 19 Ιουλίου 2012 Άλεξ σε βρίσκω λίγο "φοβικό" προς τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες !!! Μου θυμίζεις ένα πελάτη που είχα και του πρότεινα να του κάνω σελίδα στο Ίντερνετ (το 1997) και μου είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι Βυζαντινή πόλη και δεν είναι για τέτοια.... και του απάντησα:, "δηλαδή εσύ ακόμη στέλνεις γράμματα με τα περιστέρια?"..... Κατά βάθος το ξέρεις οτι είμαι τέτοιος και γώ. Άλεξ.. όλα γίνονται, γιατί πίστευες εσύ πριν μερικά χρόνια ότι θα έβαζες στο κινητό σου διευθύνσεις και θα σε πήγαινε στην Κοζάνη στον Larry? χα χα χα Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι στα σχέδια της είναι να βγάλει και άλλες μετρήσεις μεταξύ αυτών και το ΚΗ /GH (το δεύτερο για γλυκού νερού) Τώρα το θέμα της αξιοπιστίας είναι ένα άλλο θέμα.... με την ίδια λογική θα μπορούσαν να κολλήσουν και οι περισταλτικές αντλίες... νομίζω ότι κάτι τέτοιο είχε πάθει ο Klaz Απο το 2007 άρχισα να διανύω λαγκάδια και χωματόδρομους με GPS μέχρι να το μάθω άντε τα τελευταία 2 χρόνια το πάω καλά...ρώτα την γυναίκα μου πόσες φορές έχουμε χαθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 19 Ιουλίου 2012 #78 Share 19 Ιουλίου 2012 θενκς για την προσκληση με τα τριγωνα κωστη,αλλα ειμαι διαβητικος....συμβιβαζομαι ομως και με....γουρουνιες στο κοντινο μελλον που λεει και ο φιλος κοκκινος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 19 Ιουλίου 2012 #79 Share 19 Ιουλίου 2012 Συνονόματε δεν το 'ξερα οπότε ελπίζω να συγχωρέσεις το δελεαστικό επιχείρημά μου .... (λέω κι εγώ δεν έπιασαν τα τριγωνα, αφού είναι εγγύηση !!) Όσο για γουρούνιασμα φυσικά είμαι μέσα όποτε .... Ήταν ορατό άλλωστε στην συνάντηση ότι ήμουν "φέτες" από .... σαχανάκι μέχρι καπνιστό Μετσόβου !! Βαγγέλη αύριο πρωί έχει ανεύρεση - επιχείρηση Sera Silicate Remover και μετά ερώτηση για το ανταλλακτικό που περιμένουμε. Αν έχω καλά νέα και δουλέψει το ρημάδι, θα έρθω το απόγευμα από εκεί. Αν πάλι δεν παίξει θα έρθω το απόγευμα από εκεί. Τι δεν κατάλαβες ? Θα έρθω το απόγευμα από εκεί !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Ιουλίου 2012 Author #80 Share 19 Ιουλίου 2012 Θα είναι και ο Άλεξ εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 19 Ιουλίου 2012 #81 Share 19 Ιουλίου 2012 Θα είναι και ο Άλεξ εδώ Λέω κι εγώ, το κόλπο με τα τρίγωνα πάντα πιάνει !! Καλό βράδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Ιουλίου 2012 #82 Share 20 Ιουλίου 2012 Και παλι μου βγηκε αγγαρεια στην πολη για τον πεθερο μου....δεν θα μπορεσω ομως να περασω παρολο που θα ειμαι ολη μερα στην πολη....... Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #83 Share 20 Ιουλίου 2012 ε βρες κάποια ώρα και έλα... θα έχουμε ωραίο κόσμο εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 20 Ιουλίου 2012 #84 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Βαγγέλη, δε βλέπεις ότι θέλει παρακάλια ο εκ κινητού συντονιστής ? "Θα είμαι στην πόλη αλλά δε θα μπορέσω όμως να περάσω", "θα περάσω κάτω απ΄την είσοδο, αλλά δεν ξέρω αν θα χτυπήσω το κουδούνι", "θα ανέβω στον 3ο όροφο, αλλά δεν ξέρω αν θα χτυπήσω την πόρτα" "θα μπω στο σπίτι, αλλά δεν θα σας φάω τα τρίγωνα" Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε λέμε θα έχουμε Ουκρανές χουρεύτριες και γουρουνίες με κεμπάπ και αρνίσια παιδάκια ταυτόχρονα..... έρχεσαι ??? edit : Αν προλάβουμνε θα δούμε και εκείνο το ... πως το λένε ... το γκατζετάκι του Αίολος !!! Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - Road Tail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #85 Share 20 Ιουλίου 2012 4ος χα χα χα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 20 Ιουλίου 2012 #86 Share 20 Ιουλίου 2012 4ος χα χα χα άστον να έρθει και να πάει σε λάθος όροφο !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #87 Share 20 Ιουλίου 2012 αχ θα του ανοίξει η Βάγια... και δεν το θέλει !!! χα χα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Ιουλίου 2012 #88 Share 20 Ιουλίου 2012 Πιο πολλες φορες εχω βρεθει στον αιολο παρα στο σπιτι μου τους τελευταιους μηνες.να εφτιαχνε και το εημαδι το θυροτηλεφωνο ποτε,καλα θα ηταν. Εκ κινητου συντονιστη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 20 Ιουλίου 2012 #89 Share 20 Ιουλίου 2012 να εφτιαχνε και το εημαδι το θυροτηλεφωνο ποτε,καλα θα ηταν. Χτύπα στην Βάγια !! :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #90 Share 20 Ιουλίου 2012 .....να εφτιαχνε και το εημαδι το θυροτηλεφωνο ποτε,καλα θα ηταν. Εκ κινητου συντονιστη.. 100 ευρώ από το κάθε διαμέρισμα θέλουν.... ξέρεις τι αγοράζω μ αυτά για το ενυδρείο μου? χαχαχαχαχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #91 Share 20 Ιουλίου 2012 Μια από τις χρήσεις της συσκευής, είναι να μετράει τα ποσοστά και ένταση φωτισμού σε διάφορες θέσεις μέσα στο ενυδρείο. Ο αισθητήρας πρέπει να είναι πάντα μέσα στο νερό (έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό) και η συσκευή να είναι σε οριζόντια θέση. Γνωρίζοντας λοιπόν τις ανάγκες των κοραλλιών για τις διάφορες φωτιστικές συνθήκες που χρειάζονται, (κάτι που ισχύει και για φυτά), μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε ποιο σημείο θα ήταν καλύτερα να τοποθετηθούν ώστε να έχουν και καλύτερη ανάπτυξη. Στον πίνακα παρουσιάζεται μια γενική εικόνα για τις ανάγκες των κοραλλιών. ...κάποιο δείγμα έρευνας και πειραματισμού από χομπίστα του εξωτερικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 20 Ιουλίου 2012 #92 Share 20 Ιουλίου 2012 Εντυπωσιακό και πολύ πολύ πρακτικό τόσο για αυτούς που θέλουν να μάθουν τον φωτισμό τους ανά σημείο του ενυδρείου όσο και για τους άλλους που τζάμπα καίνε λάμπες για να διατηρήσουν φωτισμό που ενδεχομένως δεν χρειάζεται .... cool Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 20 Ιουλίου 2012 Author #93 Share 20 Ιουλίου 2012 Έκανα ένα πείραμα προχτές... Έχω τις λάμπες ΑΤΙ εδώ και 9 μήνες... (ίσως και παραπάνω) και ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσω. Πριν κάνω την αλλαγή τους, μέτρησα τον φωτισμό που έδιναν οι παλιές δίνοντάς μου ένα ΧΧ νούμερο. Μετά την αλλαγή μέτρησα την καινούργια ίδιου τύπου λάμπα, από το ίδιο σημείο απόστασης και το νούμερο που μου έδειξε ήταν 40-50% μεγαλύτερο. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να μετρήσω την γενική ένταση φωτισμού με τις νέες λάμπες, κάτι που θα κάνω και κατά διαστήματα του ενός μήνα, για να βλέπω την πορεία στην πτώση τους και το πότε θα είναι η ώρα τους για αντικατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Ιουλίου 2012 Author #94 Share 22 Ιουλίου 2012 (edited) ένα update... Όλες αυτές τις μέρες παρατηρώ το pH και δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές από το ηλεκτρονικό της PinPoint με το οποίο η διαφορά είναι μόνο 0,2 - 0,3 χωρίς να χρειαστεί βαθμονόμιση το Seneye. (τις ίδιες διαφορές έχω και με ένα φορητό πεχάμετρο). Κατά συνέπεια το θεωρό αξιόπιστο τουλάχιστον όσο διαρκεί η κάρτα.... μετά από αυτό το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα θα δω τις διαφορές που θα προκύψουν και κατά πόσο θα μπορούσαν να θεωρηθούν αποδεκτές μετά τη λήξη και σε τι βάθος χρόνου. Στο θέμα της θερμοκρασίας χρειάστηκε διόρθωση το Seneye κατά +1,25 βαθμούς. Σταθερό και το θέμα της αμμωνίας σε σύγκριση με τα υγρά τεστ (salifert) Έγινε επεξεργασία 22 Ιουλίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Ιουλίου 2012 #95 Share 22 Ιουλίου 2012 Βαγγέλη σκέφτομαι επειδή στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φύγω διακοπές για 12 μέρες και επειδή θέλω να παρακολουθώ από απόσταση τι γίνεται αν και θα έχω άτομο να ελέγχει τα βασικά πιστεύεις ότι θα κάνει δουλειά το seneye; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Ιουλίου 2012 Author #96 Share 22 Ιουλίου 2012 Τουλάχιστον θα έχεις μια εικόνα για τις βασικές παραμέτρους του ενυδρείου σου, και ειδοποιήσεις αν υπερβούν τα όρια που θα θέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Ιουλίου 2012 Author #97 Share 22 Ιουλίου 2012 ... μάλιστα τη στιγμή που αναγκαστικά θα έχεις τον υπολογιστή να λειτουργεί, θα σου πρότεινα και αυτή τη λύση για να έχεις και εικόνα του ενυδρείου σου.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=66267&hl=&fromsearch=1 Αν ο φίλος κουβαλήσει και καμιά πονηρή παρέα στο σπίτι θα το γνωρίζεις και από πρώτο χέρι !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Ιουλίου 2012 #98 Share 22 Ιουλίου 2012 Ε ναι, θέλω να παρακολουθώ τις παραμέτρους και την θερμοκρασια από απόσταση, τα υπόλοιπα τα έχω κανονίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Ιουλίου 2012 #99 Share 22 Ιουλίου 2012 Χαχαχαχα, αποκλείεται να έρθει πονηρή παρέα γιατί είναι ο γαμπρός μου και μένει στο διπλανό διαμέρισμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 22 Ιουλίου 2012 #100 Share 22 Ιουλίου 2012 Αυτό με την κάμερα καλό, θα έχω και εικόνα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος