Jump to content

Εξάτμηση...

johnjohn21

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν δεν θα έχει καθόλου αλλά σίγουρα θα έχει απειροελάχιστη. Σκέψου ένα ανοιχτό ποτήρι με νερό και ένα με καπάκι.

• Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω αν δεν θα έχει καθόλου αλλά σίγουρα θα έχει απειροελάχιστη. Σκέψου ένα ανοιχτό ποτήρι με νερό και ένα με καπάκι.

Θεωρώ πως ένα τέτοιο απειροελάχιστο ποσοστό δεν είναι προσμετρήσιμο! Ειδικά με την συχνότητα των αλλαγών που ακολουθητε από την πλειοψηφία τον χρηστών!

Αναμφιβολα με ψυκτικο και καπακι κανουμε δουλεια !

Δεν τιθεται θεμα φιλε μου, απλα απαντησα στην ερωτηση σου!

Απλά ρώτησα αν ήξερες κάτι παραπάνω το οποίο μου διαφεύγει!

Αυτο που εχω παρατηρηση ειδικα το καλοκαιρι εδω στο Βολο ειναι οτι περαν οτι ανεβαινει η σκληροτητα λογο εξατμησης στο ενυδρειο υπαρχει και ανεβασμενη σκληροτητα στο δυκτιο της πολης, οποτε για οσους δεν κανεται χρηση οσμωσης καλο ειναι να τσεκαρεται και το νερο του δυκτιου. Επισης λογω ανεβασμενων θερμοκρασιων μην ξεχναμε οτι υπαρχει και ποιο εντονη βακτηριακη δραστηριοτητα και αρα και ποιο γρηγορη αποσυνθεση των αποβλυτων και των αλατων που εμπεριεχονται. Αλλο θεμα ειναι και το διοξειδιο που παραγεται απο την αποδομηση των αποβλυτων ή αν κανουμε και χρηση μπουκαλας μια που το διοξειδιο ειναι διαβρωτικο οποτε εαν εχουμε καποια αλατα αυτα διαλιονται ποιο γρηγορα στο διαλυμα, δηλαδη στο νερο.

Νικο, ριξε μια ματια και εδω για να καταλαβεις τη παιζεται με το νερο δυκτιου γενικος λιγο πολυ σε πολλα μερη της επαρχιας ειδικα!

Νικο, ριξε μια ματια και εδω για να καταλαβεις τη παιζεται με το νερο δυκτιου γενικος λιγο πολυ σε πολλα μερη της επαρχιας ειδικα!

Ναι όντως…πραγματικά ρε παιδιά οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν της παραμέτρους του νερού μας είναι πάρα πολύ και εκτός αλλά και εντος του ενυδρείου μας οπότε ξαναλέω ότι δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε μια τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα γιατί όπως έχω ξαναπεί το κάθε ενυδρείο έχει το δικό του βηματισμό και ο κάθε κάτοχος γνωρίζει πως πρέπει να το ακολουθησει είτε χρησιμοποιώντας νερό ύδρευσης είτε νερό από όσμωση είτε με πρόσθετα!

Πάντως εγώ προσωπικά επειδή κάθε μέρα ανακαλύπτω όλο και κάτι καινούργιου που μπορεί να μεταβάλει της διάφορες τιμές του νερού ψάχνομαι στο επόμενο ενυδρείο να βρω κάποιο software που με την χρήσει υπολογιστή να έχω εικόνα των μεταβολών ανά πάσα στιγμή!

Μόλις γύρισα από διακοπές και βλέπω ότι ανοίξατε πολύ ωραίο θέμα. :thumbup:

Μου αρέσει πολύ η σκέψη σου αν τελικά υλοποιήσεις το πρόγραμμα ebenos θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσεις τα αποτελέσματα :bigemo_harabe_net-98:

Ναι όντως…πραγματικά ρε παιδιά οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν της παραμέτρους του νερού μας είναι πάρα πολύ και εκτός αλλά και εντος του ενυδρείου μας οπότε ξαναλέω ότι δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε μια τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα γιατί όπως έχω ξαναπεί το κάθε ενυδρείο έχει το δικό του βηματισμό και ο κάθε κάτοχος γνωρίζει πως πρέπει να το ακολουθησει είτε χρησιμοποιώντας νερό ύδρευσης είτε νερό από όσμωση είτε με πρόσθετα!

Πάντως εγώ προσωπικά επειδή κάθε μέρα ανακαλύπτω όλο και κάτι καινούργιου που μπορεί να μεταβάλει της διάφορες τιμές του νερού ψάχνομαι στο επόμενο ενυδρείο να βρω κάποιο software που με την χρήσει υπολογιστή να έχω εικόνα των μεταβολών ανά πάσα στιγμή!

@ ebenos

Ε, λοιπόν είσαι πολύ τυχερός γιατι...υπάρχει έτοιμο σύστημα.

Δες εδώ την παρουσίαση που έκανε ο Aiolos για το θαλασσινό σύστημα : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77115&st=0 και εδώ το σύστημα για το γλυκό : http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2939

Πές και 6 νουμεράκια για το Lotto !!!!

@ ebenos

Ε, λοιπόν είσαι πολύ τυχερός γιατι...υπάρχει έτοιμο σύστημα.

Δες εδώ την παρουσίαση που έκανε ο Aiolos για το θαλασσινό σύστημα : http://www.aquazone....opic=77115&st=0 και εδώ το σύστημα για το γλυκό : http://www.petcumulu...roduct&pid=2939

Πές και 6 νουμεράκια για το Lotto !!!!

Χαχαχαχ…το ξέρω ήδη το γκατζετακι! Θα το αγοράσεις πρώτος εσύ κόκκινε η εγώ?

Μπα δεν το βλέπω.

Δεν είναι κακό σαν εργαλείο απο ότι μπόρεσα να δω βέβαια, και σίγουρα είναι καλό να έχεις ένα συνεχεί έλεγχο των παραμέτρων σου αλλά και τα στοιχεία της πορείας τους. Το κόστος είναι καλό αν και να πω την αλήθεια με χαλάει το θέμα της μηνιαίας συνδρομής.

Προσπαθώ όμως να απεξαρτοποιηθώ από κάθε είδους gadgets και ένα Seneye μάλον θα με γύριζε πίσω. Αφού σκέφτομαι να καταργήσω τον Controller και τους Jager και να ανάψω μανγκάλι..... :bigemo_harabe_net-76:

Μπα δεν το βλέπω.

Δεν είναι κακό σαν εργαλείο απο ότι μπόρεσα να δω βέβαια, και σίγουρα είναι καλό να έχεις ένα συνεχεί έλεγχο των παραμέτρων σου αλλά και τα στοιχεία της πορείας τους. Το κόστος είναι καλό αν και να πω την αλήθεια με χαλάει το θέμα της μηνιαίας συνδρομής.

Προσπαθώ όμως να απεξαρτοποιηθώ από κάθε είδους gadgets και ένα Seneye μάλον θα με γύριζε πίσω. Αφού σκέφτομαι να καταργήσω τον Controller και τους Jager και να ανάψω μανγκάλι..... :bigemo_harabe_net-76:

Αν και συνήθως συμφωνούμε εμείς οι δυο εδώ θα με βρεις αντίθετο! Διαβάζω ότι όλους σας χαλαει η μηνιαία συνδρομή, σιγά και τι έγινε 7 ευρώ είναι τόσα κιαλλα χαλάμε για τα ενυδρεία μας αυτό μας πείραξε! Αν κάνει αυτά που υπόσχεται νομίζω ότι τα αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω πόσο μάλλον σε εσένα που έχεις ενυδρείο με δίσκους και αυτή η παρακολούθηση θα σου λύση τα χέρια! Κόκκινε νομίζω ότι πρέπει να το ξανασκεφτείς!

Να ρωτίσω και γω με τη σειρά μου... στα 200lt πόσους δίσκους;;; Γιατί εγώ έχω 5 και... ταίζω!!! Παίζει να κάνω αλλαγές 30% κάθε 2-3 ΜΕΡΕΣ και τα νιτρικά μου είναι ΨΗΛΑ. Στις 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ πουυυυ φτανουν τα νιτρικά σου φίλε μου; Και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά πόση αμμωνία θα βγάλει ένα ψάρι παίζει ρόλο ο όγκος του... και αμμωνία ίσον νιτρικά. Και αφού είπα αυτό που με έτρωγε να μπώ στο topic.

Μιλάμε για αυξομειώσεις του pH απο την συμπληρωση ή όχι με Α/Ο. Προσωπική μου άποψη είναι απλοικά Η2Ο βγαίνει Η2Ο μπαίνει ΑΡΑ σε ένα σύστημα που δεν το επηρρεάζουν άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στις τιμές του νερού μεταξή ΤΗΣ στιγμής που ΑΡΧΙΣΕ η εξάτμιση και ΤΗΣ στιγμής που ΤΕΛΕΙΩΣΕ η αναπλήρωση. Τα είπαν και άλοι πιο πάνω και νομίζω οτι δεν χρειαζεται να πώ κάτι άλλο.

Όλα καλά αλλά ένα σύστημα 200 λίτρων... είναι διστιχώς μικρό :) Είναι για μένα δύσκολο να έχεις ακόμη και σταθερό pH. Απλό παράδειγμα τα φυτά για όσους έχουμε φυτεμένο (ναι έχω δίσκους και φυτά :D) Απο το αφρικάνικο που είχα με μόνο μου φυτό την άλγη ως το δισκάδικο με κάποια εύκολα φυτά έχω αλλαγές στο pH εξαιτίας της απορόφησης ή απέκρισης CO2. Για τα σαλιγκάρια να πείς;; Για την αεραντλία;; ΟΛΑ μετεβάλουν τις τιμές στο νερό του ενυδρείου μας απο λίγο εως πολύ. Αν όμως απομονώσουμε το ερώτημα τότε ΝΑΙ, αναπλήρωση με Α/Ο.

Φιλικά,

Ανέστης

Αφού σκέφτομαι να καταργήσω τον Controller και τους Jager και να ανάψω μανγκάλι..... :bigemo_harabe_net-76:

βαλε το ενυδρειο διπλα σε καλοριφερ................που ναι κ της μοδας....................να σωθεις!!! :bigemo_harabe_net-134:

καλοριφέεεεεεεεεεεεεεεεερρρρρρρρρρρρρρρρρ δηλαδή πετρέλαιο !!!! Φτου φτου μακρυά απο μας. :bigemo_harabe_net-75:

Όχι φίλε Σάκη, μανγκάλι να ψύνουμε και κανένα κάστανο αν βρούμε. :bigemo_harabe_net-74:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...