buelligan75 16 Ιουλίου 2012 #51 Share 16 Ιουλίου 2012 Μιλάτε για ενυδρεία που έχουν δουλέψει 6 μήνες, άντε βαριά1 χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αν η αναπλήρωση γίνετε από βρύση ή από όσμωση. Αλλά όταν τα χρόνια περνάνε και θέλουμε να έχουμε ένα σωστό ενυδρείο (όπως το δικό μου 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας) τότε η αναπλήρωση από όσμωση είναι μονόδρομος. συγγνωμη αλλα αυτο απο που το καταλαβες? τα σωστα ενυδρεια τρεχουν 12 χρονια κ η αναπληρωση νερου πρεπει να γινετε μονο απο ΑΟ? μου το εξηγεις σε παρακαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Ιουλίου 2012 #52 Share 16 Ιουλίου 2012 Ας πάμε σε ένα ακραίο παράδειγμα για να γίνει κατανοητό. Σε ένα θαλασσινό ενυδρείο συμπληρώνουμε το νερό που εξατμίζεται με θαλασσινό νερό. Που νομίζεις ότι θα φτάσει η αλατότητα μετά από μερικούς μήνες; Θα έχουμε νερό νεκράς θάλασσας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 16 Ιουλίου 2012 #53 Share 16 Ιουλίου 2012 οσμοση - βρυση σημειωσατε χ....το χαβας ολοι..... διαβαστε το ποστ ολο απο την αρχη σας παρακαλω γιατι καπου χαθηκαμεεεεεεε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 16 Ιουλίου 2012 #54 Share 16 Ιουλίου 2012 Μαλλον κατι εχεις χασει εσυ.Ο φιλος θελει να βρει την καλλιτερη λυση για να κανει αναπληρωση.Εσυ εχεις κολλισει με τις αλλαγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Ιουλίου 2012 #55 Share 16 Ιουλίου 2012 Παιδιά προβλέπω αυτό το θέμα να φτάνει της 800 σελίδες και να κάνουμε το μυαλό του φίλου κουρκούτι! Ο καθένας από μας ξέρει τον βηματισμό του ενυδρείου του και πράττει ανάλογα! Όσες μέρες και να μιλάμε κάποιοι θα λένε Α/Ο κάποιοι ΒΡΥΣΗ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 16 Ιουλίου 2012 #56 Share 16 Ιουλίου 2012 Ας πάμε σε ένα ακραίο παράδειγμα για να γίνει κατανοητό. Σε ένα θαλασσινό ενυδρείο συμπληρώνουμε το νερό που εξατμίζεται με θαλασσινό νερό. Που νομίζεις ότι θα φτάσει η αλατότητα μετά από μερικούς μήνες; Θα έχουμε νερό νεκράς θάλασσας. κατανοητο!!! αλλα στο θαλασσινο δεν κανεις αλλαγες που κανεις σε ενα δισκαδικο........... κ μαλιστα αν ειναι 200λτ! ασ παμε σε ενα μεμπτο παραδειγμα σε ενα δισκαδικο με δισκους σε αναπτυξη και με 50% νερο βρυσης - 50% ΑΟ ............συμπληρωνουμε το νερο της εξατμισης με νερο ΑΟ μονο? αν δεν κανεις αλλαγη για ενα μηνα κ εχεις εξατμιση 2 εκ ανα 3 μερες δηλ 20 λτ περιπου που νομιζεις οτι θα φτασουν σκληροτητες κ PH σε 30 μερες? τα ψαρια? το καθε ενυδρειο ειναι μοναδικο οπως κ τα ψαρια ...............αλλα κ εμεις οι χομπιστες! παντως σε ευχαριστω για την επεμβαση-επεξηγηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 16 Ιουλίου 2012 #57 Share 16 Ιουλίου 2012 Ετσι.Απλα πρεπει να πουμε οτι οταν εχουμε εξατμιση, εξατμίζεται μόνο καθαρό νερό ενω ολα τα ιοντα ασβεστιου και μαγνησιου παραμενουν στο νερό. peris επειδη δεν εισαι αρχαριος οπως εγω...............δηλαδη δισκαδικο με 100% νερο οσμωσης κ με προσθηκη ιχνοστοιχειων κ μεταλλων για την σωστη αναπτυξη των ψαριων..........οταν εξατμιζετε το νερο...........προσθετουμε μονο νερο ΑΟ?....τιποτα αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Ιουλίου 2012 #58 Share 16 Ιουλίου 2012 κατανοητο!!! αλλα στο θαλασσινο δεν κανεις αλλαγες που κανεις σε ενα δισκαδικο........... κ μαλιστα αν ειναι 200λτ! ασ παμε σε ενα μεμπτο παραδειγμα σε ενα δισκαδικο με δισκους σε αναπτυξη και με 50% νερο βρυσης - 50% ΑΟ ............συμπληρωνουμε το νερο της εξατμισης με νερο ΑΟ μονο? αν δεν κανεις αλλαγη για ενα μηνα κ εχεις εξατμιση 2 εκ ανα 3 μερες δηλ 20 λτ περιπου που νομιζεις οτι θα φτασουν σκληροτητες κ PH σε 30 μερες? τα ψαρια? το καθε ενυδρειο ειναι μοναδικο οπως κ τα ψαρια ...............αλλα κ εμεις οι χομπιστες! παντως σε ευχαριστω για την επεμβαση-επεξηγηση Έτσι όπως το θέτεις τότε το καλύτερο θα ήταν να συμπληρώνουμε με 50% Α/Ο και 50% βρύση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 16 Ιουλίου 2012 #59 Share 16 Ιουλίου 2012 Έτσι όπως το θέτεις τότε το καλύτερο θα ήταν να συμπληρώνουμε με 50% Α/Ο και 50% βρύση! νικο(αν δεν κανω λαθος) το ολο θεμα ηταν να μην αλλαξει η χημεια ενος δισκοενυδρειου που δεν χρησιμοποιει ΑΟ καθολου!.........αρα καταληγουμε στο μοναδικο της καθε υποθεσης-γυαλας! :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 16 Ιουλίου 2012 #60 Share 16 Ιουλίου 2012 200λ. καθε 15 το 30%. χάνω περίπου 2 εκατοστα το 3μερο.. αρα 2cm αν τριημερο σε 15 μερες =αδειο ενυδρειο πιστεψε δεν εχω χασει τιποτα.... ο δισκος διψαει και θελει νερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 16 Ιουλίου 2012 #61 Share 16 Ιουλίου 2012 (edited) Ναι φιλε μου για την εξατμηση προσθετω μονο Α.ο.Ιχνοστοιχεια καθε βδομαδα οπως λεει το σκευασμα. Κατα την γνωμη μου ειναι και η καλλιτερη λυση για τον φιλο μας. Έγινε επεξεργασία 16 Ιουλίου 2012 - peris Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 16 Ιουλίου 2012 #62 Share 16 Ιουλίου 2012 200λ. καθε 15 το 30%. χάνω περίπου 2 εκατοστα το 3μερο.. αρα 2cm αν τριημερο σε 15 μερες =αδειο ενυδρειο πιστεψε δεν εχω χασει τιποτα.... ο δισκος διψαει και θελει νερο... Αδειο;;;Και η αναπληρωση που παει;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 16 Ιουλίου 2012 #63 Share 16 Ιουλίου 2012 νικο(αν δεν κανω λαθος) το ολο θεμα ηταν να μην αλλαξει η χημεια ενος δισκοενυδρειου που δεν χρησιμοποιει ΑΟ καθολου!.........αρα καταληγουμε στο μοναδικο της καθε υποθεσης-γυαλας! :bigemo_harabe_net-111: Και θα αλλαξει με την Α.Ο που δεν εχει καθολου χημεια;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 16 Ιουλίου 2012 #64 Share 16 Ιουλίου 2012 επειδη εγω τα εχω χασει και ψαχνω να τα βρω.... με αυτα που ακουω... καλη σας νυχτα αααα ριξτε μια ματια και εδω δεν κανει κακο http://www.greekdiscus.com/test2000/forumdisplay.php?137-%C3%E5%ED%E9%EA%DC-%E8%DD%EC%E1%F4%E1-%ED%E5%F1%EF%FD για να μην ξεχασουμε και αυτα που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 16 Ιουλίου 2012 #65 Share 16 Ιουλίου 2012 Μαλλον δεν ξερεις.Για αυτο διαβασε καλα και ελα τον Σεπτεμβρη παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 16 Ιουλίου 2012 #66 Share 16 Ιουλίου 2012 Να διαβασουμε τι ακριβως?Και που ακριβως διαφωνεις γιατι νομιζω πως τσακωνεσαι μονος σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 16 Ιουλίου 2012 #67 Share 16 Ιουλίου 2012 η ευγενεια ειναι σημαντικο προσων στον νοημον ανθρωπο.δεν πειραζει φιλε peris .. επαναληψη μητηρ πασης μαθησεως λενε... που ξερεις μπορει καινα μαθω... να διατηρω σωστα δισκους ... και να ερθω ξανα τον σεπτεμβρη.... αλλα γνωριζω κατι που δυστυχως εσενα ουτε τον σεπτεμβρη και να ξαναερθεις θα το εχει μαθει ....ευγενεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 16 Ιουλίου 2012 #68 Share 16 Ιουλίου 2012 ................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 16 Ιουλίου 2012 #69 Share 16 Ιουλίου 2012 Πρωτον Στεφανε δεν ειπα κατι για σενα.Δευτερον Mathaios81 αν δεν μπορεις να ξεχωρισεις το καλαμπουρι τι να πω.Θα επρεπε να ειχα νευριασει και εγω μαζι σου οπως και ολοι οταν λες οτι ο καθενας τον χαβα του και για κοτες και αυγα.Το αν εχω διαβασει το ξερω καλα εγω.Οτι αλλο θες σε παρακαλω σε pm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 16 Ιουλίου 2012 #70 Share 16 Ιουλίου 2012 (edited) Δεν το ειπα για σενα για το Mατθαιο το ειπα που δεν καταλαβαινω αφου ολοι λεμε τα ιδια με ποιον διαφωνει. Έγινε επεξεργασία 16 Ιουλίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 16 Ιουλίου 2012 #71 Share 16 Ιουλίου 2012 Τεσπα δεν γουσταρω τετοια συζητηση οποτε το ποστ για μενα κλεινει εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 16 Ιουλίου 2012 #72 Share 16 Ιουλίου 2012 αναφορα στο αυγο εκανε την κοτα ηταν για να δωσω με ποιο χαρακτηριστικο τροπο την διαφωνια που υπαρχει στους δισκοφιλους για την χρηση α/ο η μη.... για την εκφραση χαβας που σημαινει... *χαβάς* "αρσενικό" * σήμαινε παλιότερα το σκοπό ενός τραγουδιού, αλλά κατέληξε να σημαίνει την ατομική, μεμονωμένη προσκόλληση σε συγκεκριμένη άποψη ή συμπεριφορά ενώ η πλειοψηφία μεταβάλλει γνώμη πάνω σε ένα ζήτημα. Επίσης την έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης που προκύπτει όταν κάποιος επιμένει δίκαια ή άδικα στις δικές του αντιλήψεις ή γενικά δεν συμμετέχει στην επίλυση προβλήματος απορροφημένος στα προσωπικά του ζητήματα ή από αδιαφορία .δεν την ειπα για να σταντιστει καποιος..... δυσκολο πραγμα στην κατανοηση ο γραπτος λογος Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 16 Ιουλίου 2012 #73 Share 16 Ιουλίου 2012 (edited) καλη νυχτα!!!!!! γιατι εχουμε ....ακομη.... να παμε το πρωι για δουλεια Έγινε επεξεργασία 16 Ιουλίου 2012 - mathaios81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 17 Ιουλίου 2012 #74 Share 17 Ιουλίου 2012 καλημερα σε ολους εγω παντως ευχαριστω ολους οσους το εξηγησαν με ωραιο τροπο...................για τα αλατα κ τα ιχνοστοιχεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris 17 Ιουλίου 2012 #75 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλημέρα και από μένα. Συγγνώμη αν ξέφυγε λίγο το θέμα και ελπίζω να βοηθήσαμε τον φίλο Γιάννη. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Απλά πρέπει να ανταλλάσουμε απόψεις γύρω από το χόμπι μας. Πρέπει να μαζεύουμε κόσμο και όχι να τον διώχνουμε με την συμπεριφορά μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος