Jump to content

Εξάτμηση...

johnjohn21

Recommended Posts

δεν πατε κανενας καλα τωρα τελευταια....

• Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

klaz εχω 125ppm σκληροτητα στο νερο μου απο βρυση κ ΑΟ...............προσθετω καθε 2 μερες 10% μονο ΑΟ κ καποιος λεει οτι θα μεινει η ιδια??????

Λίγη ηρεμιά φίλοι μου! Έχει και ζέστη, δε χρειάζεται να ανεβάζουμε στροφές!

Το σωστό είναι το νερό που εξατμίζεται να αναπληρώνεται με νερό αντίστροφης όσμωσης, έστε να μη μεταβάλονται ούτε στο ελάχιστο οι τιμές του νερού στο ενυδρείο. Αναπλήρωση με οποιοδήποτε άλλο νερό θα έχει (ανάλογα με το μέγεθος της εξάτμισης) μεταβολές στις τιμές του νερού. Έτσι απλά :)

Παιδιά δεν νομίζω ότι το να κανεις αναπλήρωση με νερό AO κρατάει τις τιμές σταθερές.Αν εννοείτε πως οι τιμές την ώρα τις αλλαγής η καλύτερα συμπλήρωσης μένουν σταθερές πάσο ναι.Γιατί σε βάθος χρόνου βάζοντας νερό AO και χωρίς αλλαγή και αν βάλουμε και αλλες παραμέτρους μέσα όπως είναι το αν τα φίλτρα του είναι λερωμένα πολύ η λίγο αν ο βυθός είναι καθαρός και τα σχετικά.Τότε το ph θα πέσει.Την επομενη φορα που θα κάνει αλλαγή με μίξη AO βρύσης τότε πάλι θα το ανεβάσει.Είναι ένας από τους λόγους που δεν μου αρέσει η AO σε δίσκους εκτροφής εκτος και αν υπάρχει σοβαρός λόγος μόλυνσης του νερού της βρύσης.Όσο για το ότι η AO κρατάει τις τιμές σταθερές αμφιβάλλω και όσο το είχα ψάξει όταν την χρησιμοποιούσα δεν είδα να έχω σταθερές τιμές κάτι το οποιο σε ενυδρεία με δίσκους είναι και το ζητούμενο.Το ελάχιστο stress στα ψαρια.Η βρύση χειμώνα καλοκαίρι με κρύο με χαλάζι με ότι θες βγάζει το ίδιο νερό.ΠAΝΤΑ το ίδιο νερό.Με την AO όταν κανεις αλλαγή το ph του ενυδρείου(τουλάχιστον στο δικό μου έτσι γινόταν) ανεβαίνει λίγο μεν αλλα ανεβαίνει και μετά ξαναπέφτει εκεί που ήταν και σταδιακά όλο και ποιο κάτω μέχρι να φτάσει κάπου να σταθεροποιηθεί.Δεν θα μπω στο τριπάκι να ρωτήσω γιατί ph 3 σε δίσκους εκτροφής ο καθένας κάνει ότι θέλει.Αλλα το σίγουρο είναι πως σε νερό μίξης AO βρύσης αν αρχίσει και συμπληρώνει μονο AO το ph του θα πέσει και όταν θα κάνει κανονική αλλαγή θα το ανεβάσει και πάλι από την αρχή το story.Συνοψίζοντας δεν νομίζω πως η αυξομείωση του ph ακόμα και έτσι θα είναι τόσο μεγάλη για να στρεσάρει τα ψαρια σου.Απο εκει και περα κανε οτι νομιζεις :P

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

φιλε στεφανε κανεις ενα πραγματικα μεγα λαθος.η βρυση ειναι αυτη που μπορει να μας δωσει εντελως διαφορετικες τιμες και αποδεδειγμενα αυτο που σου λεω σε σχεση με το νερο απο α/ο καλα συντηρημενης που ειναι παντοτε το ιδιο.

προσεξε το αυτο.....

Γιατι να εχω διαφορετικες τιμες στην βρυση?Οσες φορες την εχω μετρησει παντα μου βγαζει τα ιδια.Θες να μας πεις λιγα παραπανω?Οπως και να ειναι δεν το κανω μονο για αυτο το λογο αλλα θα ηθελα να μας πεις λιγα παπανω.

Εκτος και αν λες σε φάση το λάστιχο μέσα στο ενυδρείο ανοίγω βρύση γεμίζω όπου ναι εκεί όντως παίζουν οι τιμές γιατί άλλο ph θα έχει εκείνη την στιγμή το νερό και άλλο αφού οξυγονωθεί και ωριμάσει.Να ενας λογος για να ωριμαζουμε το νερο μας σε βαρελι πριν την αλλαγη.Συγνωμη για το double post

Γιατι να εχω διαφορετικες τιμες στην βρυση?Οσες φορες την εχω μετρησει παντα μου βγαζει τα ιδια.Θες να μας πεις λιγα παραπανω.Οπως και να ειναι δεν το κανω μονο για αυτο το λογο αλλα θα ηθελα να μας πεις λιγα παπανω.

:rolleyes: και βεβαια να το κουβεντιασουμε.

λοιπον,η βρυση προερχεται κυριως απο ποταμισιο νερο που πχ,περιοδο που λυωνουν τα χιονια,εχει την ταση να ειναι πιο μαλακο νερο και με μικροτερο πεχα.αναλογως παντα την περιοχη βεβαια παρατηρουνται,ειτε αλλαγες στη συνθεση του νερου(αλλαγη στην ευδαπ απο γεωτρησεις σε γεωτρησεις η και αλλαγες απο πηγες διαφορετικες σε καποιες αλλες.τουλαχιστον εδω στη β.ελλαδα ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο το να βλεπουμε διαφορες στις σκληροτητες και το πεχα της βρυσης μας.

Σιγουρα αλλα εγω μιλαω για το νερο σε εμας στην Αττικη και μετα απο ωριμανση σε βαρελι.Πιστευεις οτι και παλι μπορει να δωσει διαφορετικες τιμες?Εμενα δεν μου εχει τυχει τουλαχιστον ακομα.Βεβαια ειμαι και για αλλους λογους κατα τις ΑΟ αλλα θα το χαλασουμε το θεμα του παιδιου και ειναι αδικο.

οσο για το θεμα του νερου,συμφωνω ακριβως με τα λογια του φιλου θοδωρου παραπανω.η χρηση νερου απο α/ο στην αναπληρωση της εξατμισης ειναι το ιδανικο γιατι δεν μας αφηνει αλατα στη στηλη του νερου αρα οσο αν συμπληρωνουμε νερο απο α/ο δεν αυξανουμε και την γενικη σκληροτητα του νερου στο ενυδρειο.

Σε αυτο πασο.Αν ειναι να συμπληρωσεις ειναι καλυτερο να το κανεις με ΑΟ γιατι αν δεν κανεις και αλλαγες αργα η γρηγορα θα το κανεις αφρικανικο.Βεβαια αν εισαι και λιγο καμενος οσο εγω το βλεπεις σαν μια καλη δικαιολογια να ξανα αλλαξεις νερο xD

Σε αυτο πασο.Αν ειναι να συμπληρωσεις ειναι καλυτερο να το κανεις με ΑΟ γιατι αν δεν κανεις και αλλαγες αργα η γρηγορα θα το κανεις αφρικανικο.Βεβαια αν εισαι και λιγο καμενος οσο εγω το βλεπεις σαν μια καλη δικαιολογια να ξανα αλλαξεις νερο xD

χεχε.......δεν θα ελεγα καμμενος.ομαδα που νικαει δεν την αλλαζεις.συμφωνω μαζι σου στον τροπο που επελεξες και δουλευει για σενα.ετσι ειναι,και δεν ειναι καμμενος αυτος που αγαπαει και θελει το καλυτερο για τα ζωα του.ειναι παραδειγμα προς μιμηση φιλε μου.

οσο για το θεμα του νερου,συμφωνω ακριβως με τα λογια του φιλου θοδωρου παραπανω.η χρηση νερου απο α/ο στην αναπληρωση της εξατμισης ειναι το ιδανικο γιατι δεν μας αφηνει αλατα στη στηλη του νερου αρα οσο αν συμπληρωνουμε νερο απο α/ο δεν αυξανουμε και την γενικη σκληροτητα του νερου στο ενυδρειο.

η χημεια ενος συστηματος δεν αποτελειτε μονο απο gh, kh κλπ αλλα απο πολλες παραμετρους!

δεν την αυξανουμε αλλα μπορει να την μειωνουμε!.προσωπικα την αναπληρωση την κανω απο το βαρελι προετοιμασιας με τις ιδιες παραμετρους του ενυδρειου..............οταν το εκανα με απιονισμενο η σκληροτητα μειωνοταν.

αυτα απο προσωπικες μετρησεις...............κι οχι απο διαβασμα!

αφου σου δουλευει και καλα κανεις φιλε μου.το ειπαμε.

δυστυχως ολοι δεν εχουν ουτε τον χρονο αλλα ουτε και τον χωρο για κατι τετοιο.

ΥΓ.αν μιλαμε για μονο το νερο της αναπληρωσης απο α/ο,δεν νομιζω και η οποια μειωση σκληροτητας να ειναι τοσο τραγικη.με την κλασσικη εβδομαδιαια αλλαγη νερου που κανεις ολα ερχονται σε κανονικη για σενα κατασταση.

η χημεια ενος συστηματος δεν αποτελειτε μονο απο gh, kh κλπ αλλα απο πολλες παραμετρους!

δεν την αυξανουμε αλλα μπορει να την μειωνουμε!.προσωπικα την αναπληρωση την κανω απο το βαρελι προετοιμασιας με τις ιδιες παραμετρους του ενυδρειου..............οταν το εκανα με απιονισμενο η σκληροτητα μειωνοταν.

αυτα απο προσωπικες μετρησεις...............κι οχι απο διαβασμα!

κατ αρχας σταματα να βλεπεις φαντασματα. δευτερο οταν εξατμιζετε το νερο παρασερνει μαζι του και αλατα?

Δεν καταλαβαινω που διαφωνεις μαζι του ελιοτ......χαλαρωστε ρε παιδια κουβεντα κανουμε δεν θα βγαλουμε και τα ματια μας γιατι εξατμιστηκαν 2 ποντοι νερο....

νερο βρυσης η οσμοση ....η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα η κουβεντα αυτη θα γινεται παντα...ο καθενας ξερει πως δουλευει το ενυδρειο και πρατει αναλογα....το θεμα για μενα ειναι αυτο που ανεφερε ο φιλος οτι κανει αλλαγη το 30% καθε 15ημερες

κατα την αποψη πρεπει να αυξηση την συχνοτητα των αλλαγων στην ρουτινα του για μαην εχει προβλημα...

κατ αρχας σταματα να βλεπεις φαντασματα. δευτερο οταν εξατμιζετε το νερο παρασερνει μαζι του και αλατα?

κι εσυ γνωρισου με την ευγενεια

κι οταν προσθετεις νερο απο ΑΟ τα ξαναπαρασερνει στο ενυδρειο?

Αυτο πως το καταλαβες;Απλα για να μαθαινω και εγω!

χαχαχαχαααα δεν ηταν για σενα.ηταν για το απο πανω ποστ.

χαχαχαχαααα δεν ηταν για σενα.ηταν για το απο πανω ποστ.

ο καθενας με τον πονο του!!!! sorry peris!

απλα μην χαλαμε το ποστ του παιδιου................που δεν εχει καν ΑΟ!!

Μιλάτε για ενυδρεία που έχουν δουλέψει 6 μήνες, άντε βαριά1 χρόνο.

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αν η αναπλήρωση γίνετε από βρύση ή από όσμωση.

Αλλά όταν τα χρόνια περνάνε και θέλουμε να έχουμε ένα σωστό ενυδρείο (όπως το δικό μου 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας) τότε η αναπλήρωση από όσμωση είναι μονόδρομος.

Δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως μετά από τόση συζήτηση για αλλαγές και νερό παω τώρα κιόλας να κάνω μια αλλαγούλα.Με ψήσατε :P

Ετσι.Απλα πρεπει να πουμε οτι οταν εχουμε εξατμιση, εξατμίζεται μόνο καθαρό νερό ενω ολα τα ιοντα ασβεστιου και μαγνησιου παραμενουν στο νερό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...