Jump to content

Αυτόματη Ταϊστρα

samilias21

Recommended Posts

Καλησπερα και απο μενα

θα ηθελα τα φωτα σας οσον αφορα για αυτοματη ταιστρα

λογω καλοκαιριου θα ληψω καμια 15αρια μερες κ δεν υπαρχει δυνατοτητα για γειτονα.

επισης θα ηθελα να ρωτησω πως αντιμετωπιζουμε την υγρασια για να μην κολησουν τα flakes ?

Ευχαριστω προκαταβολικα! :D

επισης θα ηθελα να ρωτησω πως αντιμετωπιζουμε την υγρασια για να μην κολησουν τα flakes ?

pellets

Το θέμα δεν είναι μόνο η ταΐστρα... αυτό είναι το μόνο εύκολο... στο 15ημερο αυτό τι μέτρα θα λάβεις σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θερμοκρασίας και εξάτμισης?

Στα 5-6 χρόνια που έχω το ενυδρείο χρησιμοποιώ αυτή τη ταΐστρα της ΕΗΕΙΜ

eheim3581.jpg

Μέσα βάζω μια μίξη τροφών από νιφάδες (αφού τις τρίψω λίγο για να "σπάσουν¨τα μεγάλα κομμάτια) καθώς και κόκκους, χωρίς το παραμικρό "μπούκωμα" ή κόλλημα όλα αυτά τα χρόνια.

Το θέμα δεν είναι μόνο η ταΐστρα... αυτό είναι το μόνο εύκολο... στο 15ημερο αυτό τι μέτρα θα λάβεις σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θερμοκρασίας και εξάτμισης?

Ξεχασα να αναφερω πως εχω εναν ανθρωπο να ερχεται να ριχνει μια ματια ανα 3-4 μερες

απλα επειδη δεν εχει γνωσεις δεν θα ηθελα να του αναθεσω οτιδηποτε αλλο απο το να κανει εναν ελεγχο και να με ενημερωνει.

Οσον αφορα την θερμοκρασια εχω βγαλει τον θερμοστατη διοτι η θερμοκρασιες ειναι ηδη ψηλες.

Στα 5-6 χρόνια που έχω το ενυδρείο χρησιμοποιώ αυτή τη ταΐστρα της ΕΗΕΙΜ

eheim3581.jpg

Μέσα βάζω μια μίξη τροφών από νιφάδες (αφού τις τρίψω λίγο για να "σπάσουν¨τα μεγάλα κομμάτια) καθώς και κόκκους, χωρίς το παραμικρό "μπούκωμα" ή κόλλημα όλα αυτά τα χρόνια.

Την βαζεις πανω απο το καπακι αν καταλαβα καλα απο το σχεδιο ?

και δεν εχεις κανενα προβλημα με την υγρασια να σβολιαζουν τα flakes?

Αν το σπίτι είναι ζεστό δεν αρκεί που έβγαλες μόνο τον θερμοστάτη... αν "χτυπήσει" κανένα 40ρι όπως αυτές τις μέρες τι θα γίνει?

Αυτό το διάστημα τι θερμοκρασίες έχεις και πως την διατηρείς στα σωστά επίπεδα?

Την βαζεις πανω απο το καπακι αν καταλαβα καλα απο το σχεδιο ?

και δεν εχεις κανενα προβλημα με την υγρασια να σβολιαζουν τα flakes?

Ναι πάνω στο καπάκι πατάει αρκεί από κάτω της να έχει κάποια τρύπα για να πέφτει η τροφή μέσα στο ενυδρείο.

Όχι δεν σβολιάζουν υπό κανονικές συνθήκες

Αφού θα πηγαίνει κάποιος κάθε 3-4 μέρες δεν είναι ανάγκη να πάρεις ταΐστρα.... ετοίμασε μερικές δόσεις τροφής σε αλουμινόχαρτο και να ρίχνει μια δόση όποτε πηγαίνει ... μια χαρά θα είναι τα ψάρια.

Ναι πάνω στο καπάκι πατάει αρκεί από κάτω της να έχει κάποια τρύπα για να πέφτει η τροφή μέσα στο ενυδρείο.

Όχι δεν σβολιάζουν υπό κανονικές συνθήκες

Αφού θα πηγαίνει κάποιος κάθε 3-4 μέρες δεν είναι ανάγκη να πάρεις ταΐστρα.... ετοίμασε μερικές δόσεις τροφής σε αλουμινόχαρτο και να ρίχνει μια δόση όποτε πηγαίνει ... μια χαρά θα είναι τα ψάρια.

Προτιμω την λυση της ταιστρας διοτι πιστευω πως καποια στιγμη θα την χρειαστουμε ξανα οποτε ας την εχουμε.

Ευχαριστω παντως για τον χρονο σου και την λυση μαλλον θα παω να παρω την συγκεκριμενη αφου ειναι και δοκιμασμενη και την προτιμω που ειναι πανω απο το καπακι.

Αν το σπίτι είναι ζεστό δεν αρκεί που έβγαλες μόνο τον θερμοστάτη... αν "χτυπήσει" κανένα 40ρι όπως αυτές τις μέρες τι θα γίνει?

Αυτό το διάστημα τι θερμοκρασίες έχεις και πως την διατηρείς στα σωστά επίπεδα?

Προσπαθω με παραδοσιακους τροπους οπως λιγοτερο φαγητο αλλαγες νερου ανοιγω το καπακι και προσευχομαι

αυτες τις μερες εφτασα τους 31 βαθμους

Πολύ δεν είναι?... σκέψου όταν θα φύγεις και δεν θα κάνεις αυτά που κάνεις τώρα...πού θα φτάσει?

Πολύ δεν είναι?... σκέψου όταν θα φύγεις και δεν θα κάνεις αυτά που κάνεις τώρα...πού θα φτάσει?

Το σιγουρο ειναι οτι θα κανω ποιο συχνα την προσευχη μου :D

τι προτεινεις διοτι φανταζομαι πως εχεις μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα

Θα σου πρότεινα να αφήσεις έναν οικιακό ανεμιστήρα να χτυπάει το ενυδρείο όσο θα απουσιάζεις και να βάλεις και τον θερμοστάτη για να κρατήσει την ισορροπία στην θερμοκρασία αν χρειαστεί.... πράγμα απίθανο !!!

Κάνε και μια γενναία αλλαγή πριν φύγεις

Ενυδρείο και προσευχές είναι ένας συνδυασμός που δεν πετυχαίνει

Θα σου πρότεινα να αφήσεις έναν οικιακό ανεμιστήρα να χτυπάει το ενυδρείο όσο θα απουσιάζεις και να βάλεις και τον θερμοστάτη για να κρατήσει την ισορροπία στην θερμοκρασία αν χρειαστεί.... πράγμα απίθανο !!!

Αυτο με τον ανεμιστηρα να σου πω την αληθεια ουτε που μου περασε απο το μυαλο

δεν μου ακουγετε κακο!θα το κανω

οσο για την γενναια αλλαγη του νερω θα το εκανα σιγουρα και σκεφτομουνα και γυρω στο 50%

επισης εχω βιταμινες που θα τους ριξω φευγωντας.

Έχε και μερικά μπουκάλια νερό εκεί δίπλα ώστε να το ρίχνει μέσα όταν δει ότι κατεβαίνει η στάθμη από την εξάτμιση... και πες του τι να κάνει σε περίπτωση που πέσει καμιά ασφάλεια.... Η χειρότερη ζημιά γίνεται όταν πέσουν η ασφάλειες και δεν είναι εκεί κάποιος να τις σηκώσει...

Στις μικρές διακοπές της ΔΕΗ είναι μικρότερο το κακό... επανέρχεται μόνο του.

Έχε και μερικά μπουκάλια νερό εκεί δίπλα ώστε να το ρίχνει μέσα όταν δει ότι κατεβαίνει η στάθμη από την εξάτμιση... και πες του τι να κάνει σε περίπτωση που πέσει καμιά ασφάλεια.... Η χειρότερη ζημιά γίνεται όταν πέσουν η ασφάλειες και δεν είναι εκεί κάποιος να τις σηκώσει...

Στις μικρές διακοπές της ΔΕΗ είναι μικρότερο το κακό... επανέρχεται μόνο του.

Αυτα ολα θα γινουν θα φερω τον κουβα στο σαλονι θα του δειξω το αντιχλωριο τις βιταμινες την τροφη να ξερει και απο κει και περα οταν θα ειναι σπιτι για ελεγχο θα υπαρχει και τηλ επικοινωνια

Άσε το αντιχλώριο, μην τον μπλέκεις, έχε έτοιμο το νερό εσύ από πριν...

ανεμιστηρακια απο pc στο καπακι πως δεν το εχεις σκεφτει. υπαρχουν απειρα θεματα στο φορουμ για ψυξη ενυδρειου...

ανεμιστηρακια απο pc στο καπακι πως δεν το εχεις σκεφτει. υπαρχουν απειρα θεματα στο φορουμ για ψυξη ενυδρειου...

Δεν ειναι οτι δεν το εχω σκεφτει αλλα με το που θα γυρισω απο διακοπες θα το χαλασω το ενυδρειο μου και θα στησω καινουργιο.

Ηδη μου δωσανε ενα diy οποτε θα προσπαθησω σε εκεινο να κανω οποιαδηποτε πατεντα αν και δεν ειμαι ο καταλληλος ανθρωπος να πατενταρει

απλα δεν εχω ξεκινησει να το φτιαχνω διοτι θα λειψω για διακοπες και δεν θα μπορω να κανω τους ελεγχους που χρειαζετε.

15 μερες ο ανεμιστηρας να δουλευει χωρις διακοπη ......??????? αφου εχει ατομο να πηγαινει δειξτου δυο πργματα να εχει το κεφαλι σου ησυχο.....

γιατί ποιο θα είναι το πρόβλημα αν δουλεύει 15 μέρες?

εγω προσωπικα δεν θα τον εκανα ...... θα φοβομουν το θεμα την υπεθερμανσης του κινητηρα του....

το πρόβλημα υπερθέρμανσης του ενυδρείου δεν το σκέφτεσαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...