Jump to content

Καπακι + Φωτισμο + Ανεμηστηρακια

kostas_schumi

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα εχω διαβασει σχεδον ολα τα αρθρα και ειναι πολυ κατατοπιστηκα αλλα επειδη ψιλομπερδευτικα θελω να με βοηθησετε 1ον στην επιλογη του υλικου για το καπακι... (κοντρα πλακε? παχος?, πλεξιγκλας? παχος)... φωτισμος σκεφτομαι για λεντ...και ανεμηστηρες ποσους και ποιους? οσο το δυνατο πιο αθορυβους... το ενυδρειο ειναι genesis 120 λιτρα φυτεμενο με κοινωνικα ψαρακια...και γυαλινα καπακια (γι αυτο και σκεφτομαι την κατασκευη καινουργιου καπακιου) καθε απαντηση = ΒΟΗΘΕΙΑ

Ευχαριστω

για καπακι εγω εκανα με κοντρα πλακε θαλασσης 8χιλιοστα.

ανεμιστηρες μπορεις να βαλεις 2 8αρια αλλα ενας ατυπος κανονας λεει οτι τα αθορυβα δεν ψυχουν....

οποτε το (αθορυβα ) ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε νοιαζει

εχεις καμια φωτο κλπ να παρω ιδεες?

Καλημερα παιδια σημερα ενας φιλος μαραγκος μου ειπε οτι το ξυλο δημιουργει μυκητες στο νερο κλπ και πεθαινουν τα ψαρακια ισχυει????

εγω παντως στο δικο μου χρησημοποιησα φυλλο αλουμινιου 2χιλ και το εβαψα μαυρο με ηλεκτροστατικη βαφη και ειναι λες και το πηρα ετοιμο απο το εργοστασιο....και απο ανεμηστηρακια εβαλα 4 12αρια γιατι ειναι και 500λιτρο για να τα δουλευω πιο χαλαρα για μειωση θορυβου...

εσυ μπορεις να βαλεις 2 και να τα δουλευεις στα 8 βολτ....

καμια εικονα ρε παιδια αν υπαρχει θα βοηθαγε!!!

post-40980-0-38813300-1342877803_thumb.jpgpost-40980-0-14747500-1342877807_thumb.jpgpost-40980-0-49084000-1342877810_thumb.jpgpost-40980-0-84793800-1342877814_thumb.jpgpost-40980-0-02741400-1342877819_thumb.jpgpost-40980-0-70565400-1342877822_thumb.jpgpost-40980-0-58453600-1342877826_thumb.jpg

Ελπίζω να σε βοηθήσουν!!! :bigemo_harabe_net-96:

Μην το βλεπεις ετσι ειναι λιγο σκονισμενο.....λογω ωραριων εργασιας....μολις τελειωσει θα ειναι τζι-τζι.... :bigemo_harabe_net-134:

Πόσο καιρό ζει αυτό το καπάκι? είσαι σίγουρος ότι δε θα σκευρώσει όπως πολλά άλλα υλικά? επίσης πόσο σου στοίχισε πάνω κάτω το αλουμίνιο + το βάψιμο? ευχαριστώ!

έχεις κάνει τρομερή δουλειά πάντως..

Ειναι σιγουρο δεν σκευρωνει το αλουμινιο....ασε που το εχω βαλει και κοντρες απο μεσα...

Κοστισαν:το αλουμινιο 45€, το κολλημα 10€, το βαψιμο 20€ και οι λαμπες, ανεμηστηρες κλπ-κλπ δεν τα εχω μετρησει...

αλλα σαν κατασκευη ειναι λαφρια και πολυ γερή....

φοβερο φιλε μου γιας τα χερια σου!!!

Ευχαριστω πολυ kosta....!!!!!!!!!

• 3 weeks later...

Σήμερα έψαχνα για diy καπάκι και έπεσα πάνω στη κατασκευή σου commandersotos.

Τέλεια κατασκευή, πανέμορφη και φαντάζομαι πολύ ελαφριά.

ναι ειναι πολυ ελαφρια jonedessa....και δεν υπαρχει περιπτωση ουτε να σκευρωσει αλλα ουτε και να χαλασει...

Έγινε επεξεργασία - commandersotos

• 1 month later...

μια χαρα σε κοβω αγορινα μου! ομορφη δουλεια! ενα καλο backround και εισαι αρχοντας!

Λες ε;;;;;; θα μου κοψει πολλα λιτρα....ηδη μου εχει κοψει το sump... εβαψα μαυρη την πλατη παντως...πιανει για backround;;;;;;;

θα το κανεις λεπτο...να καληψει και το σαμπ.αλιως βαλε ενα μαυρο πλεξι γκλας μπροστα απο το σαμπ και βαψε απο πισω την πλατη ενα μαυρο-γκρι-μπλε χρωμα

Kοντραπλακε θαλλασσης 1.5cmpost-21677-0-96881900-1348556512_thumb.jpgpost-21677-0-04549000-1348556515_thumb.jpg

αυτο θα κανω σακη.....την πλατη την εχω βαψει ηδη μαυρη και θα βαλω και μαυρο πλεξι στο sump για να το καλυψω..... :thumbup:

Respect! Πολύ καλή η κατασκευή του Commandersotos!

Ευχαριστω...lepa83!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...