Jump to content

Μεταφορά Ενυδρείου Σε Μεγαλύτερο

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλω να μετακομίσω σε ένα νέο μεγαλύτερο ενυδρείο και να μεταφέρω τα 4 κιλά αραγωνίτη, τα 6 κιλά βράχο,

τα ψάρια, τα κοράλια και φυσικά τον υπάρχοντα εξοπλισμό (σκίμμερ, φίλτρα, θερμοστάτες κτλ).

Πέραν των παραπάνω θέλω να προσθέσω επιπλέον αραγωνίτη περί τα 4 κιλά αλλά και

βράχο επιπλέον 6 κιλά αφού ο όγκος του νέου θα το επιτρέπει.

Ποιά είναι η κατάλληλη στιγμή και με ποιό τρόπο πρέπει να γίνει,

να προτιμηθεί ζωντανός ή νεκρός βράχος και φυσικά

αν θα προκύψουν κάποιες μεταβολές στις μετρήσεις ή

ακόμα και πιθανές επιπλοκές ....

Δώστε σας παρακαλώ τα φώτα σας

Ευχαριστώ

Ως πρώτη ενέργεια θεωρώ θα είναι η μεταφορά 20-30% νερού απ' το ενυδρείο που ήδη τρέχει σε μια λεκάνη όπου θα φιλοξενηθούν τα ζωντανά.

Επιπλέον η μεταφορά νερού απ' το ενυδρείο που τρέχει σε μια άλλη λεκάνη τόσο όσο να καλυφθεί ο ζωντανός βράχος με τα κοράλια για να μην χαλάσει η βιολογία.

Έτσι έχουμε το ενυδρείο με μια ποσότητα νερού που απέμεινε και τον αραγωνίτη μέσα,

το νέο ενυδρείο μας άδειο,

τον καινούργιο σακουλάτο αραγωνίτη (ζωντανό ή όχι ?)

τον καινούργιο βράχο (ζωντανό ή όχι ?)

Η συνέχεια .................

Αν μαζέψουμε τον παλιό αραγωνίτη απ' το ενυδρείο μας και τον βάλουμε στο νέο ενυδρείο μαζί με τον καινούργιο σακουλάτο αραγωνίτη δεν θα ανεβάσουμε αυτόματα νιτρικά απ' το ανακάτεμα των δυο ?

Ο καινούργιος βράχος που θα μπει, πρέπει να είναι ψόφιος ή καλά κουραρισμένος για να μην ανεβάσει αμμωνία ?

Δώστε τα βήματα όπως νομίζετε καλύτερα .....

ή ακόμα προτείνετε άλλη διαδικασία αν νομίζετε ότι πρέπει να ακολουθηθεί και να αναιρεθούν όλα τα παραπάνω.

ευχαριστώ

κωστη διαβασε και το ποστ του βαλεντινου.εχει συζητηθει αρκετα.

Κώστα αν μπορείς να δώσεις κάποιο λίνκ θα βοηθήσεις, αφού δεν κατάφερα να το ανακαλύψω.

Ευχαριστώ

Γνώμη μου είναι να κανείς το εξής...

Πάρε το μεγαλύτερο ενυδρείο κ βάλε μέσα καινούριο '' σακουκατο'' αραγωνιτη νεκρο όσο χρειαζετε το ενυδρείο.. βάλε μέσα τον βράχο σου, νεκρό κ αυτό.

Γέμισε το νερό ( βάλε κ λίγο νερό από το ήδη υπάρχον ενυδρείο) κ βάλε κάνα 2 κυκλοφορητες κ άστο έτσι να δουλέψει κάνα 45 μέρες .. χωρις σκιμερ κ χωρίς ανθρακες κ αντιφωσφορο.. μόνο θερμοστατη, μόλις στρώσει λοιπόν κ οι μετρησεις σου είναι οκ σε νιτρικά που θα έχουν πέσει κάτω του 25, τότε κάνε μια αλλαγή από θαλασσα, βάλε με την μια μέσα το ζωντανό βράχο από το ''μικρό'' σου και τα ψάρια ( με καλή προσαρμογή) και απλά πασπαλισε κάνα 2-3 χούφτες που θα πάρεις απαλά από πανω πάνω, από τον αραγωνιτη που ήδη έχεις ζωντανο και τον υπόλοιπο πέταμα... Βάζεις κ όλο τον εξοπλισμό σου κ είσαι οκ.

Έτσι πιστεύω θα έχεις το λιγότερο δυνατό ρισκο από άποψη μετρήσεων και το λιγότερο δυνατόν στρες στα ζωντανά σου.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

Γνώμη μου είναι να κανείς το εξής...

Πάρε το μεγαλύτερο ενυδρείο κ βάλε μέσα καινούριο '' σακουκατο'' αραγωνιτη νεκρο όσο χρειαζετε το ενυδρείο.. βάλε μέσα τον βράχο σου, νεκρό κ αυτό.

Γέμισε το νερό ( βάλε κ λίγο νερό από το ήδη υπάρχον ενυδρείο) κ βάλε κάνα 2 κυκλοφορητες κ άστο έτσι να δουλέψει κάνα 45 μέρες .. χωρις σκιμερ κ χωρίς ανθρακες κ αντιφωσφορο.. μόνο θερμοστατη, μόλις στρώσει λοιπόν κ οι μετρησεις σου είναι οκ σε νιτρικά που θα έχουν πέσει κάτω του 25, τότε κάνε μια αλλαγή από θαλασσα, βάλε με την μια μέσα το ζωντανό βράχο από το ''μικρό'' σου και τα ψάρια ( με καλή προσαρμογή) και απλά πασπαλισε κάνα 2-3 χούφτες που θα πάρεις απαλά από πανω πάνω, από τον αραγωνιτη που ήδη έχεις ζωντανο και τον υπόλοιπο πέταμα... Βάζεις κ όλο τον εξοπλισμό σου κ είσαι οκ.

Έτσι πιστεύω θα έχεις το λιγότερο δυνατό ρισκο από άποψη μετρήσεων και το λιγότερο δυνατόν στρες στα ζωντανά σου.

Γιάννη ευχαριστώ για την πρόταση,

όμως δυστυχώς δεν είναι εφικτό αφού το νέο ενυδρείο θα είναι DIY και θα "καθίσει" ακριβώς στο έπιπλο του ενυδρείου που ήδη υπάρχει και τρέχει τρέχει. Με αυτό τον τρόπο θα πάω από τα 60L στα 100L καθαρά και θα έχω και ένα ενυδρείο κούκλα ακριβώς επάνω στο έπιπλο.

Όπως καταλαβαίνεις για να καθίσει το νέο ενυδρείο στο έπιπλο θα πρέπει να αδειάσει το ενυδρείο διότι δεν μετακινείται.

Κάποια άλλη λύση ?

Ερχεσε από το σπίτι μου κ σου δίνω το 130 αρι βαρελι μου, αδειαζεις όσο νερό μπορείς από το 60αρι σου μέσα στο βαρέλι, κατεβάζεις το ενυδρείο από το έπιπλο κ το βάζεις πάνω σε ένα πρόχειρο τραπεζάκι δίπλα, κ ξαναριχνεις το νερό μέσα.Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο κ όχι σε 60αρι, αλλα σε 150αρι...

τα ποστ μου εχω ζητησει να διαγραφουν, οποτε αν θελεις κωστα επειδη το εψαξα αρκετα ριξε ενα τηλ.

Ερχεσε από το σπίτι μου κ σου δίνω το 130 αρι βαρελι μου, αδειαζεις όσο νερό μπορείς από το 60αρι σου μέσα στο βαρέλι, κατεβάζεις το ενυδρείο από το έπιπλο κ το βάζεις πάνω σε ένα πρόχειρο τραπεζάκι δίπλα, κ ξαναριχνεις το νερό μέσα.Έχω κάνει ακριβώς το ίδιο κ όχι σε 60αρι, αλλα σε 150αρι...

Άρα Γιάννη,

η άποψή σου είναι να μετακινήσω το ενυδρείο που ήδη τρέχει σε ένα τραπεζάκι βοηθητικό για κανα μήνα

μέχρι να στρώσει το νέο ενυδρείο με τον καινούργιο ψόφιο βράχο και τον νέο ψόφιο αραγωνίτη και μετά

να μεταφέρω απ΄το ενυδρείο που ήδη τρέχει το βράχο με όλα τα ζωντανά και να πετάξω τον παλιό αραγωνίτη.

( Η ιδέα να πετάξω αυτόν το ψιλό σαν ζάχαρη αραγωνίτη μου αρέσει και να βάλω μεσαίου κόκου)

Είναι μια καλή ιδέα διότι μπορώ να το κάνω τώρα τέλη Ιουλίου αφού η ζέστη δε θα με επιρρεάσει και

θα φτιάξω και το νέο φωτιστικό που αναμένεται απ' έξω, τα νέα ηλεκτρολογικά

και αρχές Σεπτέμβρη που θα κάνει τον κύκλο το νέο ενυδρείο, μετακομίζω το 1/2 νερό με τα ζωντά και έτοιμο ....

Μάλλον θα το ακολουθήσω ....

ps Έχω δοχείο 20L, μια λεκάνη 10L, και καμμια δέκα -δεκαπέντε 4λιτρα από απιονισμένο οπότε μάλλον είμαι κομπλέ ! thnksss

τα ποστ μου εχω ζητησει να διαγραφουν, οποτε αν θελεις κωστα επειδη το εψαξα αρκετα ριξε ενα τηλ.

Βαλεντίνο θα σε πάρω το πρωί κανά τηλ. και αν έχεις χρόνο πέρνα απ'το μαγαζί για κανα κάφε να το πούμε παό κοντά

thnks ρε φίλε

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Επιτοπου αλλαγη-μεταγγιση δεν μπορεις να κανεις. Ακομα και τα ζουμια της prodibio να ριξεις (Stop ammo + Biodiggest) Θα χρειαστουν 12 ωρες αναμονης μεχρι να ξαναμπουν τα ζωντανα στο νεο σπιτι. Αδειασε λιγο το νερο να ελαφρυνει και εχεις 2 τινα...

• Η κανεις την αλλαγη την επομενη μερα - με τα όποια ρισκα εχει αυτη η κινηση.
  • Η το πας λαου λαου με 2 ενυδρειακια ταυτοχρονα για ενα μηνακι - κατι που θα σε ανταμειψει διπλασια στη συνεχεια! (Εγω αυτο θα κανω by the way...)

Επισης 2 σημεια που εχω να πω κατι...

1. Βραχο ζωντανο θα βαλεις και στο νεο ενυδρειο να ακουμπαει πανω στον νεκρο - ενα μικρο βραχακι. Ωστε να μπολιαστει ο βραχος γρηγοροτερα.
  2. αραγωνιτη ζωντανο θα βαλεις και στον πατο του ενυδρειου 2-3 χουφτες και πανω απο τον νεκρο - κατι σαν σαντουιτς...

ps Έχω δοχείο 20L, μια λεκάνη 10L, και καμμια δέκα -δεκαπέντε 4λιτρα από απιονισμένο οπότε μάλλον είμαι κομπλέ ! thnksss

Επισης στο ντουλαπι με τα ποτηρια καθε ποτηρι χωραει 250ml νερο κι αν υπολογισεις οτι εχεις 6 κολωνατα, 4 για ουισκι και 4 κριγκερ .... ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ!? Παρτο βαρελακι και κανε τη ζωη σου ευκολη!

Βαλεντίνο θα σε πάρω το πρωί κανά τηλ. και αν έχεις χρόνο πέρνα απ'το μαγαζί για κανα κάφε να το πούμε παό κοντά

Περιμενω τηλεφωνο! Το παμε βημα βημα μαζι... Κι εγω περιμενω την αυτου μεγαλειοτης JohnLaz να μας δωσει τη γυαλα του...μαλλον "ΜΟΥ" ΠΛΕΟΝ!

thnks ρε φίλε

Ουπςςςς τι παίζει ? Ανταλλαγή γυάλες ? Με το καλό. Πήρε το μάτι μου ότι έχεις αγγελία αναζήτησης για βράχο. Μάλλον δες και για μένα .....

Παρεπιπτόντως ξέχασα να πω ότι έχω και δυο εξάδες φλυτζανάκια του καφέ και

μια εξάδα φλυτζανάκια του τσαγιού ...... οπότε έχουμε και λέμε 87,4L και τρία κουτάλια της σούπας !! :P

Τα λέμε αύριο. Καλό βράδυ και thnkz

Κώστα άμα θες το βαρέλι η ευκαιρία για να το πεις είναι σήμερα... Από αύριο φεύγω διακοπές σε εξωτική Βίλα στο μαγευτικό Πολυχρονο.. οπότε αν θες χτυπά τηλ να περάσεις να το πάρεις να κανείς άνετα την δουλειά σου! Κ μετά το δίνεις στον κύριο Βαλεντίνο να κάνει κ αυτός την δουλειά του γιατί μας έχει φάει τα συκωτια με αυτό το ενυδρείο... Κάνει λες και το περιμένει 3 μήνες... :)

Κώστα άμα θες το βαρέλι η ευκαιρία για να το πεις είναι σήμερα... Από αύριο φεύγω διακοπές σε εξωτική Βίλα στο μαγευτικό Πολυχρονο.. οπότε αν θες χτυπά τηλ να περάσεις να το πάρεις να κανείς άνετα την δουλειά σου! Κ μετά το δίνεις στον κύριο Βαλεντίνο να κάνει κ αυτός την δουλειά του γιατί μας έχει φάει τα συκωτια με αυτό το ενυδρείο... Κάνει λες και το περιμένει 3 μήνες... :)

αχαχαχαχα

τηνκσ Γιάννη για την παροχή όμως την Δευτέρα θα παραγγείλω το DIY ενυδρείο και θα κάνει καμμια εβδομάδα φαντάζομαι μέχρι να παραδοθεί.

Ίσως τελικά ο ξυπόλητος Vales :P κάνει πρώτος την δουλειά του στο βαρέλι και μετά το αναλάβω εγώ ....

Καλές βουτιές !!

ps Μην αρχίσεις να μαζεύεις σαλιγκάρια, πεταλίδες, γυαλιστερές και άλλα ζωντανά. Δεν μπαίνουν στο reef σου !! :P:P

Eχω μια 35άρα αν θέλεις να φιλοξενίσεις τα ψαράκια σου για λίγο με τα κοράλλια με τον βράχο και να κάνεις πιο άνετα την τράμπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...