Jump to content

Θεμα Παρακολουθησης Μετρησεων Σε Reef

Recommended Posts

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32238&view=findpost&p=277626

δες εδώ... τώρα πειραματιζόμαστε και με κάποιο ηλεκτρικό τρόπο και δείχνει να έχει αποτέλεσμα... θα δείξει

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Tropic marin .... με διαφορά Βαγγέλη ..σκέτη ναπάλμ....Τα άλλα που δοκίμασα εξαφανίζονται αρχικά,αλλά επιστρέφουν με πολλά περισσότερα κεφάλια σαν την Λερναία Ύδρα...Πάνω που είχες 2-3 αποκτάς 100άδες...

Το διαβασα Aiole... οποτε οπως λεει και ο alex αυριο για TMC...

Η μια εχει βγει πανω στη caulastrea και καποιες αλλες εχουν βγει σε βραχακια με μανιταρια και ricordea να ριξω και εκει?

Θα ακουμπήσεις προσεκτικά τα άλλα κοράλλια με κάτι ώστε να κλείσουν για να μην απορροφήσουν υγρό.. θα τα κάνει ζημιά ...

Φυσικά θα σταματήσεις οτιδήποτε κυκλοφορία μέσα στο ενυδρείο... να είναι στάσιμο το νερό !!!

Θέλει τακτική και άλλη σύριγγα(δοκίμασε μία ινσουλίνης και πρόσεξε μην πάς χύμα στο φαρμακείο μην σε περάσουν για τίποτα άλλο).Μιλάμε για πόλεμο στην κυριολεξία...Θέλει να περιμένεις να μεγαλώσουν λίγο,να κλείσεις κυκλοφορίες και να τις βαρέσεις στο ψαχνό..θέλει τρύπημα στη βάση για να γράψεις kill!

:D Οι περισσοτερες ειναι μεγαλες! Αυριο κιολας εχουμε πολεμο!!! :D

Ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας! ;)

Ελπιζω να εχουμε καλο αποτελεσμα!

• 3 weeks later...

Λοιπον σημερινες μετρησεις μετα απο χθεσινη αλλαγη 50% (και αυτη λογω του οτι ειχε μεινει περιπου 1 μηνα χωρις αλλαγη μεχρι να ερθει το ρεφρακτομετρο).

(Μετα απο καθε αλλαγη ριχνω Prodibio αμπουλες και ενα καπακι Prime της Seachem)

Ολα τα τεστακια ειναι υγρα και salifert εκτος απο το PO4 (sera) και Ca (Api).

NH3/NH4 : 0mg/l

NO2 : 0mg/l

NO3 : 50mg/l (!)

PO4 : 0mg/l

Mg : 1470

Ca : 480

Ph : 8.0

Kh : 8.6 DKh

Temp : 28C

Salinity : 1.026

Κανω παλι αλλαγη αμεσα η αφηνω τη προκαθορισμενη σε μια εβδομαδα?

Μια χαρά είσαι, πάρκαρε !! :bigemo_harabe_net-64:

Μείωσε λίγο το τάισμα ή ελάφρυνε το χέρι σου για να μειωθούν τα νιτρικά και ξαναμέτρα τα σε 2 μέρες να δεις αν πέσαν .....

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

χαχαχαχαχαχαχαχα!!! οκ εδεσα!! :D

Με τη τροφη ποτε δε καταφερα να μαθω ποσο πρεπει οποτε λεω να βαλω μια αυτοματη ταιστρα... δε θα ειναι καλυτερα?

Τροφή δώσε πολλές φορές την ημέρα αλλά από ποσότητα όσο καταναλώνουν και δεν μένει η τροφή.

Εγω δινω μια καθε μεσημερι. Οταν λες πολλες φορες την ημερα; Δηλαδη 3;

και 2 και 3 και 4 αλλα να εξαφανιζεται σε 1-2 λεπτα.και σαφως ποικιλια ειναι και το καλυτερο.

Ποικιλια εχω. Ταιζω σπιρουλινα σε flakes, εχω αλλη μια flakes πολυτροφη και τη κλασικη τη κατεψηγμενη. Οκ τοτε το γυρνω σε 3 και βλεπουμε! ;)

κατεψυγμενες 1-2 φορες την βδομαδα αρκει.δεν χρειαζεται να επιβαρυνεις περισσοτερο το νερο.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Klaz. Εγώ π.χ κατεψηγμενο δίνω 1 φορά την εβδομάδα. Και καλώ θα είναι αν δεν έχεις μπιοπελετ να βάλεις κάνει πολύ καλή δουλειά με τα νιτρικα.

Και καλώ θα είναι αν δεν έχεις μπιοπελετ να βάλεις κάνει πολύ καλή δουλειά με τα νιτρικα.

μανο το καλυτερο ειναι να μην προτεινουμε διαφορες προβιοτικες επειδη ισως μας εχουν δουλεψει.το λεω αυτο καθως εαν με ρωτουσες εμενα σχετικα θα σου ελεγα ακριβως το αναποδο.οχι απλως δεν μου δουλεψαν αλλα πηγα να τιναξω στον αερα το ενυδρειο μου...

Σοβαρά? Δεν το ήξερα αυτό! Απλά εδώ όποιοι το έχουμε δουλέψει μας πάει καλά.

Κατεψυγμενη και εγω μια φορα την εβδομαδα ριχνω. Δεν εχω βαλει μπιοπελετ. Αλλα αν ειναι να βαλω και να εχω αρνητικα αποτελεσματα... καλα ειναι κ ετσι! :)

Ρε συ Κωστα,μη τον πιανεις απο τη μουρη τον ανθρωπο.Κι εγω δεν τα εχω δουλεψει καν,αλλα σε αλλους εκαναν δουλεια.Γιατι να μην τα προτεινει;Ας τα προτεινει,και ο ενδιαφερομενος μπορει να ψαξει,να διαβασει και να δει τα υπερ και τα κατα και να αποφασισει.

Και μη μου πεις παλι οτι τα βαζω μαζι σου ε;;; :bigemo_harabe_net-146:

Μηπως ειναι νωρις να δοκιμασει το biopellets??? καλα καλα δεν γνωριζει ακομα τα βασικα και να τον προοθησουμε στα biopellets???

καλε μου στρατο,δεν τον επιασα απο την μυτη τον ανθρωπο.απλως υπαρχουν πολλες αποψεις σχετικα.τι θελω να πω.η γνωμη μου για τα πελλετ ειναι πως χρειαζεται μπολικο διαβασμα αλλα και παλι ισως να μην ειναι αρκετο για να τα βαλεις στο συστημα σου.

πχ εγω.οσο και να την εψαξα δεν μου εκατσαν και ειμαι σιγουρος πως αν δεν ειχα μεσα σκληρα κοραλια,θα τα ειχα και θα ημουν και οπαδος τους καθως οπως ξερεις ta lps ειναι λιγοτερο ευαισθητα και δεν εχεις και ασπρισματα που σου χτυπανε καμπανακια οταν υπαρχει χοντρο προβλημα.

η αγαπη μου ειναι αμοιβεα και το ξερεις αυτο τοσα χρονια. :bigemo_harabe_net-145:

Μηπως ειναι νωρις να δοκιμασει το biopellets??? καλα καλα δεν γνωριζει ακομα τα βασικα και να τον προοθησουμε στα biopellets???

Eιπα κατι τετοιο εγω και δεν το καταλαβα;Αν ναι ζητω συγνωμη,γιατι θα συμφωνησω μαζι σου Σταυρο.Αυτη η απαντηση θα επρεπε να ειχε δοθει απο την αρχη. ;)

Ρε παιδια το θεμα μας ειναι με τη τροφη και μονο. Πιστευω οτι αν μειωθει η τροφη θα πεσουν και τα νιτρικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...