Jump to content

Θεμα Παρακολουθησης Μετρησεων Σε Reef

Recommended Posts

Επικεντρώσου στα Critical για τώρα που είναι η αλατότητα....και μετά η σκληρότητα σε 2ο χρόνο τα κοιτάς και τα άλλα...Φτιάξε την Salinity και μέτρα ξανά.Λογικά Mg-Ca θα πέσουν...

Επίσης δεν ξέρω αν διάβασες πιο πάνω αλλά με σόδα θα την φτιάξεις την σκληρότητα.. 7 κουταλάκια...διαλυμένα σε ωσμωτικό νερό σε διάστημα μιας μέρας (κάθε 4 ώρες απο λίγο)και όχι όλο μαζί...το TM έχει μάξιμουμ δοσολογία 1- 2 κουταλάκια την ημέρα..αν βάλεις περισσότερο ή αν περιμένεις 3 μέρες θα σου ασπρίσουν όλα.

Ο κανόνας με όλα αυτά τα μπάφερ είναι να μην ανεβαίνει το pH πάνω απο 0.02 με κάθε πρόσθετο...

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιλαμε για τη κλασικη μαγειρικη σοδα ετσι alex? Μη κανω καμια βλακεια!!! :D Το διαβασα αλλα ειμαι λιγο διστακτικος μη κανω καμια βλακεια! :D

Οχι baking soda.....μαγειρική....Αν έχεις ΑΤΟ (αυτόματη αναπλήρωση γέμισε τον κουβά νερό και βγάλε 3-5 λιτράκια απο το ενυδρείο και άστο να γεμίζει...μέτρα αλατότητα και ξανά...αλλά πρόσεξε....ανα 1-2 ώρες θα το φτιάξεις...θα πάθουν σόκ τα ζωντανά...Σαν έναν Γάλλο που μας έστειλε ψάρια σε 1.016 αλατότητα και ας είναι καλά ο γερόλυκος Αίολος μας πρόλαβε πρίν κάνουμε την πατάτα.Αντε αστο PC και ασχολήσου.

Αν φτιάξεις τις τιμές Greg(λογικά το dKh θα περισσέψει οπότε μέτρα και εσύ πρίν βάζεις.. μήν πάει στο Θεό) Η θερμοκρασία άστην να πάει σταδιακά 1 βαθμό την ημέρα προς τα πάνω μέχρι τους 28,5 δεν έχεις θέμα... είναι και καλοκαίρι.Το χειμώνα άστο στους 24.Εχει ένα ωραίο θέμα κάπου στο σάιτ με την θερμοκρασία του δόκτορα Shimek ρίξτο μια ματιά.Τζάμπα να δουλεύεις Air-con συνέχεια και αν αρχίσουν οι διακοπές της ΔΕΗ τι κάνεις πάει στους 30-32 απότομα και ασπρίζουν όλα...Ενώ απο τους 28 στους 30 είναι πιο φυσιολογικό..μπορεί να τις σκαπουλάρεις..Το δικό μου πάει απο 26-27,5 -28 κάθε μέρα.Αν πάει πιο πάνω απο 28,5 ανάβω aircon.Εχω και ένα μπουκάλι κρύο οσμωτικό νερό για έκτακτες περιπτώσεις....

Παιδιά σόρρυ για το οφτόπικ, αλλά τι γίνεται και γιατί ασπρίζουν τα πάντα?! Ίσως ένα λινκ να βοηθούσε! :)

Παιδιά σόρρυ για το οφτόπικ, αλλά τι γίνεται και γιατί ασπρίζουν τα πάντα?! Ίσως ένα λινκ να βοηθούσε! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Coral_bleaching

Χοντρικά όλα αυτά...αλλά κάθε γραμμή είναι πολύ μεγάλο θέμα απο μόνη της...

Καλησπέρα,

ακλολούθα κατά γράμμα τις συμβουλές ενός έμπειρου, άμεσα όμως αν θέλεις να σώσεις το ενυδρείο σου και μπες σε μια ρουτίνα όπου σε 2-3 μέρες θα αρχίσεις να βλέπεις τη διαφορά.

Καλή επιτυχία ...

Απο δικές μου εμπειρίες το άσπρισμα σημαίνει αστάθεια.

Κάνε μια αλλαγή νερού μεγάλη και μετά απο 2-3 ώρες κάνε μετρίσεις. Την επόμενη μέρα ξανά. Την επόμενη μέρα ξανά. Όταν δεις πόσο "καις" και σε πόσες μέρες υπολογίζεις πόσο θα συμπληρώνεις. Άντε μετά ξανά μετρίσεις κάθε μέρα για να δεις αν ρίχνεις σωστά. Όταν δεις ότι μετράς συνέχεια το ίδιο αποτέλεσμα εισαι ΟΚ... για λίγο :D

Καλησπερα παιδια. Λοιπον μετα απο συμπληρωματα του TMC tripple buffer (δεν ειχα σοδα) το Kh ανεβηκε στα 11 (σημερινη μετρηση στις 15:00) και στις 19:00 παλι σημερα επεσε στα 6. Ειναι φυσιολογικο? Το φως ανοιγει αυτοματα απο τις 14:00 καθε μερα και κλεινει στις 23:00.

Λοιπες μετρησεις:

NO2 : 0mg/l

NH3/NH4 : 0mg/l

NO3 : 25mg/l (δε πεφτουν με τιποτα) !!

PO4 : 0mg/l

Ph : 8.0

Ca : 480

Mg : 1500+ (παλι δε πεφτει με τιποτα)

Salinity : 1.026 (τη κατεβασα σταδιακα,οπως ειπαμε)

Temp : 28C

Τι κανω για τις υπολοιπες μετρησεις? Πως τις κατεβαζω?

Επειδη εχω δοκιμασει τις αλλαγες, δεν κανουν τιποτα!

Έγινε επεξεργασία - Greg_Reef

Η μέτρηση με 11dkH ήταν από το ενυδρείο σου ε? και όχι από αυτό της αλλαγής φαντάζομαι.

Το να πέσει 5 μονάδες σε 4 ώρες δεν είναι φυσιολογικό... δεν έχω ακούσει ξανά κάτι τέτοιο.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Ναι ειναι απο το ενυδρειο και το θεμα ειναι οτι μετρησα και μ αλλο τεστ και εβγαλε τα ιδια! Τι κανω? Εν τω μεταξυ εχω χασει ενα κοραλι (tubastrea - ασπρισε τελειως) και βλεπω ασπρισματα σε καποιες κορυφες βραχων που ηταν γεματοι κοραλινη.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα εχω γεμισει και απταισιες (αν τις λεω καλα)...

Την tubastrea ήταν θέμα χρόνου να την χάσεις... είναι κοράλλι με σύντομη ημερομηνία λήξης, θέλει σκιά και στοχευμένο τάισμα.... συν το πρόβλημα του ΚΗ, τα είδε!!!

Όσον αφορά το ΚΗ ας ακούσουμε και άλλες γνώμες γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι φταίει.

Στην αρχη την ειχα εξω και τη ταιζα με τη μεθοδο του μπουκαλιου με κατεψηγμενη τροφη, μετα αφου ανοιγε μονη της την εβαλα σε σκια αλλα τελικα δεν... :D

Με νιτρικα, μαγνησιο και ασβεστιο που ειναι ανεβασμενα τι μπορω να κανω?

Σου έχουμε δώσει τουλάχιστον 5 τρόπους να το κάνεις.Εσύ όμως τα δικά σου...ε κάποια στιγμή κουράζομαι να γράφω τα ίδια...

Η υπερβολική κατανάλωση της αλκαλικότητας(διττανθρακικά) έχει σχέση με τις υπόλοιπες τιμές σου ( το ΝΟ3 απο τα ταίσματα και τις λίγες αλλαγές νερού που κάνεις).Αν δεν τις ρίξεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα φέρεις σε ισορροπία.

Ρε alex αφου δε πεφτουν ουτε με τις αλλαγες ουτε με το ρυθμισμα της τροφης... ουτε καν λιγο. τι αλλο να κανω?

Εγω νομιζω οτι κατι αλλο φταιει και μας διαφευγει. Καταρχην δε σου λεει κατι οτι το kh μεσα σε τεσσερις ωρες περιπου επεσε 5 βαθμους! Οτι καταναλωση και να εχω ειναι πολυ extreme να γινει κατι τετοιο.

Καταρχήν Greg έχεις ρίξει buffer(ρυθμιστή) που αναβιβάζει και άλλες τιμές πέρα απο το ΚΗ και περιέχει ιχνοστοιχεία που σε καθημερινή βάση δεν κάνει να μπαίνουν.. Ένας λόγος που σου είπαμε να χρησιμοποιήσεις σόδα ήταν αυτός..

Έκανες αλλαγές νερού με αλλατότητα 1.030...που απο μόνο του πιο πολύ αλάτι δίνει μεγαλύτερες τιμές και απο εκεί το απέκτησες.

Όταν διαβάσεις τι κάνουν όλα αυτά τα συστατικά σε συνάρτηση μεταξύ τους (dΚΗ,Ca,Mg) θα καταλάβεις και τον λόγο που δεν μπορείς να φτιάξεις μία τιμή χωρίς να χαλάσεις μία άλλη..

Χημικά ζητήματα είναι πολύπλοκα και δύσκολα για τους περισσότερους χομπίστες...Υπάρχουν πολλές χημικές παραμέτροι που πρέπει να παρακολουθούνται, μερικές από τις οποίες είναι ζωτικής σημασίας , και μερικές από τις οποίες είναι πολύ λιγότερο σημαντικές. Από αυτές κρίσιμες για την επιτυχία,είναι μόνο το ασβέστιο και η αλκαλικότητα που απαιτούν τακτικά συμπληρωματα σε όλα τα ενυδρεία.Σε άρθρο που ετοίμασα και θα δημοσιευτεί σε λίγες μέρες,θα ξεδιαλύνεις πολλά πράγματα και σου προτείνω να αφιερώσεις 2-3 ώρες να το μελετήσεις και να απολαύσεις πλήρως το ενυδρείο σου, ενώ ταυτόχρονα να μάθεις πώς να διασφαλίζεις την φροντίδα των κάτοικων του.

Ελπιζω να βγαλω ακρη και να σταθεροποιηθει καπου! Ειχα σκοπο αυριο να παρω σοδα και να ξεκινησω με αυτη και να σταματηαω το buffer αφου δε κανει τη δουλεια που θελω. Οποτε μεχρι να ανεβασεις εσυ το αρθρο ξεκιναω με σοδα καθημερινα, αλλαγες παλι και συνεχεια με μειωση τροφης; Μου διαφευγει κατι αλλο;

Greg κάνε μια μέτρηση όταν σβήσουν τα φώτα και άυριο πάλι την ίδια ώρα να δεις τι τρώει σε μια μέρα και να υπολογίσεις πόσο θα ρίχνεις καθημερινά.

Οκ alex το κανω και θα το ποσταρω μεθαυριο να μου πεις τι και πως! Αν και νομιζω οτι αλλαζει απο μερα σε μερα συμφωνα με τις μετρησεις.

Παίζουν μεγάλα ενυδρεία με σκληρά κοράλλια που έχουν κατανάλωση 40-50 ml σόδας καθημερινά...στο δικό σου κάτι άλλο γίνεται θα στρώσεις τις τιμές και θα το δείς.

Το αδειασμα που εκανα για να αλλαξω βαση αυτο την εκανε τη δουλεια γιατι πριν ηταν σταθερες οι τιμες..

Θα το δουμε στη πορεια. ;)

Με τις aiptasia τι κανω? υπαρχει προβλημα αν τις αφησω? Εχουν αρχισει και εξαπλονοντε...

Της aiptasies όσο είναι ακόμη αρχή καταπολέμησε της με ειδικά υγρά ή ξύδι... δυστυχώς όχι πάντα με επιτυχία

εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο που ξερουμε οτι κανει δουλεια? Οταν λες με ξυδι... ποιος ειναι ο τροπος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...