Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 #1 Share 12 Ιουλίου 2012 Καλησπερα! Ανοιγω ενα θεμα παρακολουθησης μετρησεων στο reef μου γιατι δε βγαζω ακρη πλεον! Εχω ενα Rio 180Λ reef και τρεχει 1.5 χρονο. Μετα απο αλλαγη οπως εγραψα και σ αυτο το θεμα : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76974 οι μετρησεις δεν ειναι σταθερες και εχουν μεγαλες μεταβολες. Αλλο ενα στοιχειο που εχει εμφανιστει ειναι σε καποιους βραχους που ηταν γεματοι κοραλλινη εχουν αρχισει και ασπριζουν... ??? Σημερινες μετρησεις: ΝΟ2 : 0mg/l NO3 : 25mg/l NH3/NH4 : 0mg/l PO4 : 0mg/l Kh : 6 DKh Ph : 8.0 Mg : 1500+ Ca : 520+ Salinity : 1.029 Temp : 24C Τι κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 12 Ιουλίου 2012 #2 Share 12 Ιουλίου 2012 Καλησπερα! Ανοιγω ενα θεμα παρακολουθησης μετρησεων στο reef μου γιατι δε βγαζω ακρη πλεον! Εχω ενα Rio 180Λ reef και τρεχει 1.5 χρονο. Μετα απο αλλαγη οπως εγραψα και σ αυτο το θεμα : http://www.aquazone....showtopic=76974 οι μετρησεις δεν ειναι σταθερες και εχουν μεγαλες μεταβολες. Αλλο ενα στοιχειο που εχει εμφανιστει ειναι σε καποιους βραχους που ηταν γεματοι κοραλλινη εχουν αρχισει και ασπριζουν... ??? Σημερινες μετρησεις: ΝΟ2 : 0mg/l NO3 : 25mg/l NH3/NH4 : 0mg/l PO4 : 0mg/l Kh : 6 DKh Ph : 8.0 Mg : 1500+ Ca : 520+ Salinity : 1.029 Temp : 24C Τι κανω??? Χωρίς εμπειρία στα reef, νομίζω ότι έχω διαβάσει πως είναι πολλά τα νιτρικά σου! Δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10... (?) Ίσως να κάνω και λάθος, θα μας πουν οι έμπειροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 12 Ιουλίου 2012 #3 Share 12 Ιουλίου 2012 Καλησπερα! Ανοιγω ενα θεμα παρακολουθησης μετρησεων στο reef μου γιατι δε βγαζω ακρη πλεον! Εχω ενα Rio 180Λ reef και τρεχει 1.5 χρονο. Μετα απο αλλαγη οπως εγραψα και σ αυτο το θεμα : http://www.aquazone....showtopic=76974 οι μετρησεις δεν ειναι σταθερες και εχουν μεγαλες μεταβολες. Αλλο ενα στοιχειο που εχει εμφανιστει ειναι σε καποιους βραχους που ηταν γεματοι κοραλλινη εχουν αρχισει και ασπριζουν... ??? Σημερινες μετρησεις: ΝΟ2 : 0mg/l NO3 : 25mg/l NH3/NH4 : 0mg/l PO4 : 0mg/l Kh : 6 DKh υπαρχει λογος και ειναι τοσο χαμηλα?? θα προτεινα απο 7,7 εως 8,0 να ειναι το Kh Ph : 8.0 Mg : 1500+ Ca : 520+ Salinity : 1.029 ποιος σου ειπε να εισαι τοσο ψηλα? reef εχεις ή μεσογειακο??? Temp : 24C η θερμοκρασια αυτη , ειναι για το καλοκαιρι? Τι κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 12 Ιουλίου 2012 #4 Share 12 Ιουλίου 2012 Εκτός απο τα ερωτήματα του VRILO, ρίχνεις τίποτα μέσα στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 12 Ιουλίου 2012 1) Τα νιτρικα παιδια με οσες αλλαγες και αν εχω κανει και μαζι με τη τελευταια τη μεγαλη δε πεφτουν με τιποτα! Ειναι σταθερα παντα στα 25mg/l δε ξερω ποιος παραγοντας τα επηρεαζει παντως ειναι σταθερα συνεχεια. 2) Για το Kh ειχα παντα 9DKh αλλα σημερα επεσε στα 6. Δεν εχω ιδεα για ποιο λογο! Υπαρχει περιπτωση να αλλαζει τοσο πολυ μεσα στη μερα (δλδ απο βραδυ σε πρωι) ??? 3) Για το Reef μου ειχανε πει 1.026 μεχρι 1.030 και ως πιο πανω ειναι τοσο καλυτερα για τα κοραλια! 1.026 το ειχα παντα αλλα το ανεβασα λογω της πληροφοριας που μου εδωσαν. 4) Η θερμοκρασια ειναι παντα στους 26-28 ολο το χειμωνα,τωρα το καλοκαιρι με κλιματιστικο παιζει απο 24-26. Να βαλω θερμοστατη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 12 Ιουλίου 2012 Οχι δε ριχνω τιποτα απο buffers η αλλα χημικα. ποτε δεν εριχνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 12 Ιουλίου 2012 #7 Share 12 Ιουλίου 2012 1) Τα νιτρικα παιδια με οσες αλλαγες και αν εχω κανει και μαζι με τη τελευταια τη μεγαλη δε πεφτουν με τιποτα! Ειναι σταθερα παντα στα 25mg/l δε ξερω ποιος παραγοντας τα επηρεαζει παντως ειναι σταθερα συνεχεια. πες μας την διαδικασια αλλαγης νερου που κανεις.... 2) Για το Kh ειχα παντα 9DKh αλλα σημερα επεσε στα 6. Δεν εχω ιδεα για ποιο λογο! Υπαρχει περιπτωση να αλλαζει τοσο πολυ μεσα στη μερα (δλδ απο βραδυ σε πρωι) ??? Ποσες μερες ειχες να μετρησεις? αλλες μετρησεις εχουμε το πρωι και αλλες το βραδυ.... φυσικα οχι τοσο μεγαλες αποκλησεις ...... ποοσο καιρο εχεις το τεστακι ? και που το αποθηκευεις? 3) Για το Reef μου ειχανε πει 1.026 μεχρι 1.030 και ως πιο πανω ειναι τοσο καλυτερα για τα κοραλια! 1.026 το ειχα παντα αλλα το ανεβασα λογω της πληροφοριας που μου εδωσαν. Ποια ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ σου ειπαν οτι reef ενυδρειο εχει τετοιες μετρησεις???? απο 1024 εως 1026 εχουμε στα reef 4) Η θερμοκρασια ειναι παντα στους 26-28 ολο το χειμωνα,τωρα το καλοκαιρι με κλιματιστικο παιζει απο 24-26. Να βαλω θερμοστατη? κλιματιστικο εννοεις του σπιτιου 'η το ψυκτικο του ενυδρειου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 12 Ιουλίου 2012 #8 Share 12 Ιουλίου 2012 1) Τα νιτρικα παιδια με οσες αλλαγες και αν εχω κανει και μαζι με τη τελευταια τη μεγαλη δε πεφτουν με τιποτα! Ειναι σταθερα παντα στα 25mg/l δε ξερω ποιος παραγοντας τα επηρεαζει παντως ειναι σταθερα συνεχεια. Μήπως είναι χαλασμένο το τεστάκι σου! 2) Για το Kh ειχα παντα 9DKh αλλα σημερα επεσε στα 6. Δεν εχω ιδεα για ποιο λογο! Υπαρχει περιπτωση να αλλαζει τοσο πολυ μεσα στη μερα (δλδ απο βραδυ σε πρωι) ??? Αυτό θα το αφήσω σε κάπιον ποιο έμπειρο αλλά σίγουρα είναι πολύ χαμηλά. 3) Για το Reef μου ειχανε πει 1.026 μεχρι 1.030 και ως πιο πανω ειναι τοσο καλυτερα για τα κοραλια! 1.026 το ειχα παντα αλλα το ανεβασα λογω της πληροφοριας που μου εδωσαν. Οποιος σου την έδωσε μην τον ξανά συμβουλευτείς και πέσε σταδιακά στο 1,026 4) Η θερμοκρασια ειναι παντα στους 26-28 ολο το χειμωνα,τωρα το καλοκαιρι με κλιματιστικο παιζει απο 24-26. Να βαλω θερμοστατη? Δεν χρειάζεται θερμοστάτης!Αν το ανάβεις το Α/C ειδικά για το ενυδρείο δεν χρειάζεται Τι έχεις από ζωντανά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Ιουλίου 2012 #9 Share 12 Ιουλίου 2012 Είναι 2 λάθη στις τιμές σου θα έλεγα critical... Το πρώτο η αλλατότητα...1.024-1.026 να στοχεύεις και το αλλατόμετρο πρέπει να βαθμονομηθεί σωστά με κάτι αξιόπιστο..πάρα πολύ σημαντικό....(1η αιτία bleaching) και ίσως η αιτία που δεν καθόταν οι τιμές σου... Τα διττανθρακικά σου φίλε μου είναι στο κενό.To dKh είναι μονάδα μέτρησης που έχουμε για να παρακολουθούμε τα διττανθρακικά που συμβάλουν στην εναπόθεση και δημιουργία σκελετού(αποτιτάνωση). ...dKh 6 είναι πολύ επικίνδυνο...αν είχες σκληρά θα τα έβλεπες άσπρα...(2η αιτία bleaching)Είσαι σίγουρος για το Ph σου?Γρήγορα την bicarbonate σόδα απο το ντουλάπι της κουζίνας και υπολόγισε απο εδώ http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html και ρίξε ...... αγγλικά ξέρεις οπότε κατα γράμμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #10 Share 12 Ιουλίου 2012 1) Προετοιμαζω το νερο στο βαρελι απο Ro/Di, ριχνω το αλατι, εχω 2 κοραλια 3 μεσα για κυκλοφορια, την επομενη μερα μετραω και αναλογα συμπληρωνω αν χρειαστει, αν συμπληρωσω το αφηνω αλλη μια μερα και τελος το στελνω στο ενυδρειο μεσω αντλιας. Εννοειτε πως η θρμοκρασια ειναι ιδια ή σχεδον τουλαχιστον. 2) Μετρησα Κh πριν 3 μερες και ηταν 9, μετρησα παλι πριν 7 μερες και ηταν 11. Συνηθως μετραω απογευμα. Το τεστ ληγει το 2015 το εχω ενα 6μηνο σιγουρα και το αποθηκευω σε ντουλαπι στο δωματιο με ολα τα ειδη του ενυδρειου. 3) Νομιζω μεσα απ το φορουμ ειχα μαθει για το 1.030, αν βρω τη συζητηση θα τη ποσταρω. 4) Εννοω του σπιτιου το κλιματιστικο. Δεν εχω τσιλερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Ιουλίου 2012 #11 Share 12 Ιουλίου 2012 Greg φίλε μου βγάλε αλατόνερο και βάλε οσμωτικό... σταδιακά απο 1.030 στο 1.028 και μετά απο 4-5 ώρες ξανά στο 1.026..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #12 Share 12 Ιουλίου 2012 Απο ζωντανα εχω μεσα 4 clown 1 salarias 3 chrysiptera 1 cleaner wrasse 1 nemateleotris magnifica 1 circhilabrus 1 βραχο Bullseye mushroom (10 περιπου κεφαλια) 1 βραχο green stars polyps 1 βραχο ricordea yuma 1 tubastrea 1 caulastrea αυτα! Μετραω με της sera το αλατομετρο. Υπαρχει περιπτωση να δειχνει οτι να ναι??? Ειναι το βυθιζομενο. Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι συνεχεια στο 6 το DKh αλλαζει απο ωρα σε ωρα και απο μερα σε μερα.... μηπως δε του κανω καλο με τη σοδα??? Ph μετραω με τεστ υγρο της sera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 12 Ιουλίου 2012 #13 Share 12 Ιουλίου 2012 1) Προετοιμαζω το νερο στο βαρελι απο Ro/Di, ριχνω το αλατι, εχω 2 κοραλια 3 μεσα για κυκλοφορια, την επομενη μερα μετραω και αναλογα συμπληρωνω αν χρειαστει, αν συμπληρωσω το αφηνω αλλη μια μερα και τελος το στελνω στο ενυδρειο μεσω αντλιας. Εννοειτε πως η θρμοκρασια ειναι ιδια ή σχεδον τουλαχιστον. ελπιζω να ειναι και σωστη αλατοτητα το καινουργιο νερακι που φτιαχνεις...... εχεις παρει μετρησεις στο καινουργιο νερο σου πριν το βαλεις στο ενυδρειο? 2) Μετρησα Κh πριν 3 μερες και ηταν 9, μετρησα παλι πριν 7 μερες και ηταν 11. Συνηθως μετραω απογευμα. Το τεστ ληγει το 2015 το εχω ενα 6μηνο σιγουρα και το αποθηκευω σε ντουλαπι στο δωματιο με ολα τα ειδη του ενυδρειου. αρα εχεις πολυ μεγαλη καταναλωση στο kh (γιατι?) επισης βλεπω οτι απο σταθεροτητα ..... δεν εχεις καθολου..... τι κοραλια εχεις μεσα στο ενυδρειο? ελπιζω το ντουλαπι να μην ειναι κοντα στο ενυδρειο.... 3) Νομιζω μεσα απ το φορουμ ειχα μαθει για το 1.030, αν βρω τη συζητηση θα τη ποσταρω. Αντε να δουμε ποιος ειναι αυτος ο γνωστης !!! 4) Εννοω του σπιτιου το κλιματιστικο. Δεν εχω τσιλερ. θες να πεις οτι το κλιματιστικο του σπιτιου σου αναβει 24 ωρες το 24ωρο ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #14 Share 12 Ιουλίου 2012 Greg φίλε μου βγάλε αλατόνερο και βάλε οσμωτικό... σταδιακά απο 1.030 στο 1.028 και μετά απο 4-5 ώρες ξανά στο 1.026..... Αυτο εχω ξεκινησει και κανω...alex Υπαρχει καμια ρουτινα για το ποσο βγαζω ποσο βαζω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 12 Ιουλίου 2012 Vrillo εννοειτε πως ειναι στη ιδια αλατοτητα, εχω παρει μετρησεις απο το βαρελι και ειναι ολες κανονικες... Αυτο λεω και εγω δεν υπαρχει καθολου σταθεροτητα και γενικα δε ξερω απο που να ξεκινησω... το ντουλαπι ειναι μακρια απο το ενυδρειο. Οχι το κλιματιστικο αναβει το μεσημερι και το βραδυ γι αυτο λεω οτι θερμοκρασια κυμαινεται απο 24-26. Γενικο ειναι δροσερο το δωματιο... αλλα αν βαλω θερμοστατη πιστευω θα ανεβει πολυ μετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #16 Share 12 Ιουλίου 2012 Το θεμα με το Kh ειναι οτι δε μενει καπου σταθερη η τιμη του πχ χαμηλα ή ψηλα ωστε να ξερω πως θα το αντιμετωπισω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 12 Ιουλίου 2012 #17 Share 12 Ιουλίου 2012 Τα πυκνόμετρα γενικά είναι παλιοκατάσταση! Παρε ενα ρεφρακτομετρο απο το ebay η από καμια αγγελία να είσαι σίγουρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #18 Share 12 Ιουλίου 2012 Τα πυκνόμετρα γενικά είναι παλιοκατάσταση! Παρε ενα ρεφρακτομετρο απο το ebay η από καμια αγγελία να είσαι σίγουρος! Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο που ξερουμε οτι δουλευει σωστα? μη τη πατησω παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Ιουλίου 2012 #19 Share 12 Ιουλίου 2012 Αυτά τα γυάλινα θέλουν συγκεκριμένη θερμοκρασία και πέφτουν έξω αν έχεις άλλη θερμοκρασία.Μερικά είναι πολύ αξιόπιστα αν και τεράστια (Το trοpic marine hand made και ποτέ δεν θέλει καλιμπράρισμα...)Αλλά όλα θέλουν 24-25 βαθμούς Κελσίου αυστηρά. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις και ένα εργαλείο για την αλατότητα? Διαθλασίμετρο το λένε και προτείνω το D-D...Το 50ρικο που έδωσα και δεν το μετάνιωσα καθόλου όλα αυτά τα χρόνια.Εχουν ATC(automatic temperature calibration) και σε 2-3 λεπτά βλέπεις την ακριβή αλλατότητα.Τώρα έχουν βγάλει και καινούργιο μοντέλο με καλύτερη βαθμονόμηση. Και τα υγρά της sera δεν είναι και τόσο αξιόπιστα.Συνήθως το dKh παρασέρνει και το pH.Θα έλεγα να στοχεύεις ένα dKh 8-12...Μόλις στρώσεις την αλατότητα.Κοίτα λίγο τον υπολογιστή... http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html που λέει 32.2 grams, approx 7 tsp, or 1.1 oz σόδα...(είναι υλικό που το δουλεύουν τουλάχιστον 20 χρόνια ριφάδες σε όλο τον κόσμο...πρίν κάν βγούν μπάφερ). Dissolve it in RO/DI or distilled water before dosing and do not dose all at once. This should be slowly dosed into your aquarium. Monitor pH while dosing. Do not allow immediate impact of pH to be more than +/-0.20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 12 Ιουλίου 2012 #20 Share 12 Ιουλίου 2012 Το θεμα με το Kh ειναι οτι δε μενει καπου σταθερη η τιμη του πχ χαμηλα ή ψηλα ωστε να ξερω πως θα το αντιμετωπισω... Δεν μενει σταθερο γιατι δεν παιρνεις μετρηση την ιδια ωρα παντα , ριχνεις λαθος ποσοτητες σοδας, υπαρχει καταναλωση Kh κατα την γνωμη μου .... Αγορασε ρεφρακτομετρο (για να εισαι συγουρος για την αλατοτητα σου) Κανε 1 αλλαγη νερου (οσο πιο μεγαλη μπορεις) Αγορασε αξιοπιστα τεστακια (πχ. Salifert, Api) παρε ολες τις μετρησεις (Kh, Ca, Mg, No3, Po4, Ph) την επομενη μερα το απογευμα και για 1 βδομαδα καθημερινα μετρα ..... (ετσι θα δεις τι καταναλωσεις εχεις , και τι συμπληρωματα χρειαζεσαι να ριχνεις) με αυτο τον τροπο θα φερεις σταθεροτητα στο ενυδρειο σου..... μην ξεχνας οτι ακομα και ο ζωντανος βραχος , η κοραλινη , και καποια κοραλια σου χρειαζονται καποια απο τα παραπανω ιχνοστοιχεια ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Ιουλίου 2012 #21 Share 12 Ιουλίου 2012 Δεν μενει σταθερο γιατι δεν παιρνεις μετρηση την ιδια ωρα παντα , ριχνεις λαθος ποσοτητες σοδας, υπαρχει καταναλωση Kh κατα την γνωμη μου ....Εχεις τεράστιο δίκιο Σταύρο! Αγορασε ρεφρακτομετρο (για να εισαι συγουρος για την αλατοτητα σου) Κανε 1 αλλαγη νερου (οσο πιο μεγαλη μπορεις) Αγορασε αξιοπιστα τεστακια (πχ. Salifert, Api) παρε ολες τις μετρησεις (Kh, Ca, Mg, No3, Po4, Ph) την επομενη μερα το απογευμα και για 1 βδομαδα καθημερινα μετρα ..... (ετσι θα δεις τι καταναλωσεις εχεις , και τι συμπληρωματα χρειαζεσαι να ριχνεις) με αυτο τον τροπο θα φερεις σταθεροτητα στο ενυδρειο σου..... μην ξεχνας οτι ακομα και ο ζωντανος βραχος , η κοραλινη , και καποια κοραλια σου χρειαζονται καποια απο τα παραπανω ιχνοστοιχεια ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #22 Share 12 Ιουλίου 2012 που μπορω να βρω το D-D? εννοω ελλαδα ή σε κανενα ebay? Εχει τα υγρα καλιμπραρισματος μεσα ή ειναι εξτρα? Οποτε δηλαδη καταληγουμε στο οτι φτιαχνω την αλατοτητα στο 1.024 και μετα συμφωνα με τον υπολογιστη φτιανχω την ανθρακικη.. (Εχω το TMC triple buffer να ριξω απο αυτο ή να παω σε σοδα καλυτερα?) Υπαρχει περιπτωση με τις μεταβολες που κανει να ξεφυγω πολυ απ τις τιμες αν το πειραξω? Δηλαδη σημερα ειναι 6Dkh και εγω το ρυθμιζω με τη σημερινη τιμη, αν αυριο εχει ανεβει στα 9 απο μονο του οπως συνιθιζει το αφηνω και το παρακολουθω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Ιουλίου 2012 #23 Share 12 Ιουλίου 2012 Το triple buffer πολύ καλό σκεύασμα...και πολύ σωστά όπως λές φτιάχνει και το pH αν και νομίζω ότι σαν βάση πάλι σόδα παίζει αλλά έχει και ιχνοστοιχεία και άλατα..Το δούλεψα χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Η μάξιμουμ δοσολογία που δίνει την ημέρα όμως δεν το κάνει κατάλληλο για έκτακτες περιπτώσεις όπως η δίκη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 12 Ιουλίου 2012 #24 Share 12 Ιουλίου 2012 που μπορω να βρω το D-D? εννοω ελλαδα ή σε κανενα ebay? Εχει τα υγρα καλιμπραρισματος μεσα ή ειναι εξτρα? Οποτε δηλαδη καταληγουμε στο οτι φτιαχνω την αλατοτητα στο 1.024 και μετα συμφωνα με τον υπολογιστη φτιανχω την ανθρακικη.. (Εχω το TMC triple buffer να ριξω απο αυτο ή να παω σε σοδα καλυτερα?) το παραπανω σκευασμα ανεβαζει και τις 3 τιμες (Kh,Ca,Mg) ..... θα προτεινα να το αφησεις στην ακρη και να παρεις 3 Buffer που θα ανεβαζουν μεμονομενα καθε ιχνοστοιχειο... Υπαρχει περιπτωση με τις μεταβολες που κανει να ξεφυγω πολυ απ τις τιμες αν το πειραξω? Δηλαδη σημερα ειναι 6Dkh και εγω το ρυθμιζω με τη σημερινη τιμη, αν αυριο εχει ανεβει στα 9 απο μονο του οπως συνιθιζει το αφηνω και το παρακολουθω? δεν υπαρχει καμια περιπτωση χωρις να ριξεις σοδα να ανεβει το Kh απο μονο του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 12 Ιουλίου 2012 Author #25 Share 12 Ιουλίου 2012 (edited) Ολα τα τεστ που εχω ειναι salifert εκτος απο kh και ph. Σκεφτομουνα για καποιο ηλεκτρονικο phμετρο... αξιζει? δεν ριχνω σοδα καθολου! Αρα ανακεφαλαιωνουμε: 1) Αγοραζω ρεφρακτομετρο. 2) Κανω αλλαγη παλι και ξεκιναω τις μετρησεις. 3) Ριχνω την αλατοτητα στο 1.024 4) Θερμοκρασια που πρεπει να ειναι? Ειναι καλα 24-26? Απο οτι καταλαβω οχι ε? 5) Με τις τιμες νιτρικων, μαγνησιου και ασβεστιου που ειναι κ αυτες ψηλα τι κανω? Θα φτιαξουν οταν φτιαξει η τιμη του KH? Έγινε επεξεργασία 12 Ιουλίου 2012 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος