Jump to content

Κήρυξαν Πόλεμο Σε Πιρανχας!

Recommended Posts

Ενα απο τα αρνητικα της αναπτυξης,Οπως πηγαν τα κουνελια στην Αυστραλια. <_<

Τώρα θα δεις τα κινεζάκια σφαγή που θα κάνουν για το χρήμα!!!

Φαντάζομαι ότι εννοείς για την πράξη!

Εγώ προσωπικά διαφωνώ, πρόκειται να συμβεί καθαρά θέμα σφαγής για το χρήμα!

Να το θεσω αλλιως.

Τι δουλεια εχουν τα πιρανια στα ποταμια και τις λιμνες της Κινας;

Κατάλαβα από την αρχή που το πας!

Αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

Οχι.Αυτο ειναι το θεμα,αλλα φταιει ο ανθρωπος,και την πληρωνουν τα ζωα.

Ποσες φορες εχει γινει το ιδιο πραγμα;

Ναι… τώρα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Έτσι και αλλιώς για όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη ευθύνεται ο άνθρωπος!

Θα πω επισης πως τη συγκεκριμενη πραξη την κρινω αναγκαια.

Και ποιος ξερει επισης,ποση ειναι η ζημια στο ποταμι,η αλυσιδα σιγουρα εχει διαταραχθει....

Το ίδιο ακριβός έχει γίνει και στην Αμερική με τους κιπρήνους που τους έχουν φέρει από την Ασία και τα έχουν καταστρεψει όλα!

οταν αγοραζουμε οτι αγριο μπορει να μπει σε γυαλα ή κλουβι κλπ δεν κασταστρεφουμε το οικοσυστημα?

Το θέμα καθαρίστηκε από τις άσχετες δημοσιεύσεις. Παρακαλώ στη συνέχεια να μείνουμε εντός θέματος.

οταν αγοραζουμε οτι αγριο μπορει να μπει σε γυαλα ή κλουβι κλπ δεν κασταστρεφουμε το οικοσυστημα?

Οταν υπαρχει αδεια για συγκεντρωση και συλλογη ορισμενου αριθμου(και δεν ισχυει για οποιοδηποτε ζωντανο) ζωων,τα οποια θα πουληθουν σαν κατοικιδια-οικοσιτα,τοτε οχι.Δεν καταστρεφεις το οικοσυστημα.Οταν ομως παρεις την τιλαπια του Νειλου και την πεταξεις στη λιμνη Βικτωρια,τοτε κανεις εγκλημα!!!!!!!!!

Οταν υπαρχει αδεια για συγκεντρωση και συλλογη ορισμενου αριθμου(και δεν ισχυει για οποιοδηποτε ζωντανο) ζωων,τα οποια θα πουληθουν σαν κατοικιδια-οικοσιτα,τοτε οχι.Δεν καταστρεφεις το οικοσυστημα.Οταν ομως παρεις την τιλαπια του Νειλου και την πεταξεις στη λιμνη Βικτωρια,τοτε κανεις εγκλημα!!!!!!!!!

Συμφωνώ με τον Στράτο και να προσθέσω ότι υπάρχουν οργανισμοί που ενθαρύνουν χομπίστες να φιλοξενήσουν, άγρια υπο εξαφάνιση είδη στα ενυδρεία τους, με σκοπό την αναπαραγωγή και διάσωσή τους.

:)

Συμφωνώ με τον Στράτο και να προσθέσω ότι υπάρχουν οργανισμοί που ενθαρύνουν χομπίστες να φιλοξενήσουν, άγρια υπο εξαφάνιση είδη στα ενυδρεία τους, με σκοπό την αναπαραγωγή και διάσωσή τους.

Πολύ ενδιαφέρων αυτό που μας λες!

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο!

Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες?

Πολύ ενδιαφέρων αυτό που μας λες!

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο!

Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες?

Ευχαρίστως. Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.carespreservation.com/

Through the sovereign work of dedicated scientists, such as conservation champion Dr. Paul V. Loiselle, the hobbyist now plays a critical role in the favorable outlook of our fishes. If each one of us is to dedicate at least one existing aquarium, or set up one new aquarium, with the intent of devoting that aquarium space to a species at risk, the aquarium hobby as a whole has the opportunity to make a major impact in ensuring a positive future for these fishes. The C.A.R.E.S. Preservation Program is a universal means by which, together, we can achieve this goal of success.

Ευχαρίστως. Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.carespreservation.com/

Through the sovereign work of dedicated scientists, such as conservation champion Dr. Paul V. Loiselle, the hobbyist now plays a critical role in the favorable outlook of our fishes. If each one of us is to dedicate at least one existing aquarium, or set up one new aquarium, with the intent of devoting that aquarium space to a species at risk, the aquarium hobby as a whole has the opportunity to make a major impact in ensuring a positive future for these fishes. The C.A.R.E.S. Preservation Program is a universal means by which, together, we can achieve this goal of success.

Κωστή σε ευχαριστώ!

Ακούγετε πολύ ενδιαφέρων και σκέπτομαι να το ψάξω!

Τίποτα φίλε μου. Αν έχεις τον χρόνο και την διάθεση καλά θα κάνεις να το ψάξεις και να ανοίξεις κι ένα σχετικό θέμα για να μας ενημερώσεις.

Πραγματικά αν ισχύει κάτι τέτοιο και υπάρχει η δυνατότητα και η υποστήριξη από αυτούς τους ανθρώπους νομίζω ότι το χόμπι μας μπορεί να περάσει σε μια νέα διάσταση!

Δεν ξέρω αλλά στο άκουσμα της διατηρήσεις ενός οργανισμού υπό εξαφάνιση νομίζω ότι το φιλοζωικό αίσθημα αυτομάτως γίνεται παραγόμενο έργο και δίνει ένα άλλο νόημα στην σχέση μας με τα ψάρια από αυτό που μέχρι στιγμής είχαμε!

Νομίζω ότι με αφορμή αυτή σου την δημοσίευση αξίζει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με το θέμα!

Να το θεσω αλλιως.

Τι δουλεια εχουν τα πιρανια στα ποταμια και τις λιμνες της Κινας;

Ρητορική ερώτηση...Ότι δουλειά έχουν και τα ηλιόψαρα (lepomis gibbosus) στην μεγάλη και μικρή Πρέσπα. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Ανάθεμα τη φιλοζωία και την ασχετοσύνη τους.(Το καημένο το ψαράκι κρίμα είναι στο ενυδρείο ας το αφήσω στο φυσικό του περιβάλλον μιας και βαρέθηκα να το φροντίζω)...

Αν έδιναν μια ελάχιστη αμοιβή σε όποιον πιάνει ένα τέτοιο ψάρι θα γινόταν το έλα να δείς στο τριεθνές.

• 2 weeks later...

Θα ήθελα να ενημερώσω το θέμα ότι από της 14/07/12 έχω προσπαθήσει να έρθω σε επαφή με τους επικεφαλείς του προγράμματος C.A.R.E.S. http://www.carespreservation.com/ προσπαθώντας να συλλέξω πληροφορίες για τον τροπο λειτουργιας και την υλοποίηση του προγράμματος και ύστερα από δυο e-mails και προς τον επικεφαλή των σωματίων κύριο Klaus Steinhaus και προς την γενική συντονίστρια του προγράμματος κυρία Claudia Dickinson δυστυχώς ακόμα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση!

Η προσπάθεια επικοινωνίας με το πρόγραμμα C.A.R.E.S. θα συνεχιστεί και αν υπάρξει κάτι νεότερο θα ενημερώσω ξανά.

Τα ψαράκια που έχω είναι μέσα στις λίστες τους... Είχα και εγώ κατά νου να τους στείλω mail αλλά..... Ενημέρωσε όταν έχεις νέα ...

Όσον αφορά το αρχικό θέμα, να προσθέσω πως κανείς δε δείχνει να ενδιαφέρεται για το περιβάλλον. Ιδιαίτερα οι κινέζοι , που παρά τον μεγαλειώδη πολιτισμό τους τα τελευταία χρόνια θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της ανάπτυξης... Όπως και να έχει δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλεις να γίνεις παγκόσμια δύναμη...

Δε διαφεύγει της προσοχής, πως η παραπάνω κίνηση, δεν έγινε λόγω κάποιας οικολογικής καταστροφής, αλλά είχε ως αιτία (κατά τα γραφόμενα του άρθρου πάντα) την επίθεση ψαριών σε ανθρώπους.

Θεωρώ πως το ποτάμι πίσω δε γυρνάει, δε πιστεύω πως μπορούν να καταφέρουν κάτι μετατρέποντας τους κατοίκους σε κυνηγούς κεφαλών όταν κάποια τόσο ευπροσάρμοστα είδη μετατρέπονται σε μάστιγα. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι χώρες που έχουν πληγεί σε μέγιστο βαθμό από τα μη ενδημικά είδη. Μάλλον όμως είναι αδύνατο να απαλλαγούν από τις αλεπούδες, τα κουνέλια, τα ποντίκια, τους φρύνους και τόσα αλλά καταστροφικά για το οικοσύστημα τους είδη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...