Jump to content

Θα Ηθελα Τη Βοηθεια Σας

diavitis

Recommended Posts

Σε καμία περίπτωση δεν θα πω οτι τα ψάρια αυτά ήταν σε καλή κατάσταση και απ ότι δείχνουν δεν είναι και αναστρέψιμη η κατάστασή τους .

Παιδιά εγώ καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά το πως γράφτηκε και οτι πάνω στο γράψιμο ξέφυγε μια λέξη , δεν είναι κακό όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στη διατύπωση και ειδικά όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση για να προσέξει και να μη τη πατήσει ο άλλος .

Δεν είμαι νέος στο φόρουμ και γνωρίζω πολύ καλά πως αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες απο μια λάθος διατύπωση κάποιου .

Το θέμα μου είναι οτι αρκετά παιδιά νέοι με το χόμπι θα το πάρουν αυτολεξεί και σαν δεδομένο και στην επόμενη φωτογραφία που θα δουν θα γράψουν για κακή αναπαραγωγή .

Απο μια φωτογραφία δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για κακή αναπαραγωγή και όταν αυτό το γράφει συντονιστής έχει άλλη βαρύτητα για ένα νέο στο χόμπι .

Δεν συμφωνείτε με αυτά που γράφω ;

Η συμμετοχή παλαιών και έμπειρων χομπιστών βοηθάει πάρα πολύ την εξέλιξη των διαλόγων.

Παρατηρήσεις όπως αυτή που έκανε ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ πιστεύω οτι έχουν σκοπό να εξηγήσουν λεπτομέρειες που για κάποιους περνάνε "bypass".

Ίσως κάποιοι έμπειροι χομπίστες βλέπουν βαθύτερα στη ρίζα του προβλήματος ή αν θέλετε σε δεδομένα που συμβάλουν σε αυτό.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναπτύσσονται τέτοιου είδους θεωρίες και κάθε ένας από εμάς, πρέπει να φιλτράρει τα όσα γράφονται,αλλά και να βοηθά τους υπόλοιπους να τα φιλτράρουν με τις παρατηρήσεις του.

Κατεμε ο Δημητρης απλα εκφραστηκε λαθος και ο Σταματης με κοφτω τροπο προσπαθησε να παρει τις απαντησεις του.

Δεν ειναι κακο μια στο τοσο να παραδεχομαστε οτι εκφραστηκαμε λανθασμενα και απο την αλλη μερικες φορες γινομαστε αποτομη στις ερωτησεις μας μια που μας γυρνανε τα ματια αναποδα με καποιες δηλωσεις. Λιγο πολυ σε ολους μας εχει τυχει να διατυπωσουμε καπως μια κατασταση για αυτο, βαλτε λιγο νερο στο κρασι σας και απο τις δυο πλευρες γιατι το θεμα διευκρινηστηκε με το παραπανω! Το δισκακι δυστηχως για τον εναν ή τον αλλο λογω δεν δειχνει υγειες και αυτο ειναι το μονο σιγουρο!

Σε καμία περίπτωση δεν θα πω οτι τα ψάρια αυτά ήταν σε καλή κατάσταση και απ ότι δείχνουν δεν είναι και αναστρέψιμη η κατάστασή τους .

Παιδιά εγώ καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά το πως γράφτηκε και οτι πάνω στο γράψιμο ξέφυγε μια λέξη , δεν είναι κακό όλοι μας έχουμε κάνει λάθη στη διατύπωση και ειδικά όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση για να προσέξει και να μη τη πατήσει ο άλλος .

Δεν είμαι νέος στο φόρουμ και γνωρίζω πολύ καλά πως αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες απο μια λάθος διατύπωση κάποιου .

Το θέμα μου είναι οτι αρκετά παιδιά νέοι με το χόμπι θα το πάρουν αυτολεξεί και σαν δεδομένο και στην επόμενη φωτογραφία που θα δουν θα γράψουν για κακή αναπαραγωγή .

Απο μια φωτογραφία δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για κακή αναπαραγωγή και όταν αυτό το γράφει συντονιστής έχει άλλη βαρύτητα για ένα νέο στο χόμπι .

Δεν συμφωνείτε με αυτά που γράφω ;

Κύριε Σταμάτη καλησπέρα!

Φυσικά και συμφωνούμε με αυτά που γράφεται αλλά με αφορμή την επαναφορά του θέματος και επειδή ο διάλογος με ανθρώπους σας εσάς είναι εξαιρετικά απολαυστικός & δημιουργικός επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ ξανά στο θέμα και να εκφράσω για ακόμα μια φορά την άποψη μου!

Πιστεύω ότι η αναφορά του ΔΗΜΗΤΡΗ στο συγκεκριμένο θέμα για την κακή αναπαραγωγή δεν ήταν καθόλου άστοχη και κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέα!

Όλοι μας διαπιστώσαμε είναι ψαράκι πολύ ταλαιπωρημένο και όπως αναφέρατε και εσείς με ένα αβέβαιο μέλλον, όμως σαν μια πρώτη εικόνα η εντύπωση που μας δίνει το συγκεκριμένο ψάρι δεν είναι απλά ότι είναι ταλαιπωρημένο η κακοδιατηρημένο!

Εμένα προσωπικά και με την μικρή εμπορεία που διαθέτω, βλέποντας αυτήν την εικόνα μου δίνει μια εντύπωση ατροφίας και παραμόρφωσης το συγκεκριμένο ψάρι (και μιλάμε πάντα για την κλινική εικόνα του ψαριού) γιατί μόνο αυτό μπορούμε να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα από την στιγμή που απλός βλέπουμε μια φωτογραφία!

Εάν λοιπόν μιλήσουμε για μια τέτοια κατάσταση τότε πιστεύω ότι τα ποσοστά αυτής της εικόνας αγγίζουν περισσότερο της πιθανότητες να οφείλονται σε κάποια γενετική δυσμορφία παρά σε μια κακή συντήρηση!

Σαφώς για να υπάρχει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα σίγουρα έχουν παίξει ρόλο πολύ παράγοντες αλλά βλέποντας αυτήν την εικόνα ο παράγοντας την αναπαραγωγής καταλαμβάνει και αυτός πολύ μεγάλο ποσοστό!

Νομίζω ότι με αυτά τα κριτήρια ο συντονιστής έφτασε σε αυτά τα συμπεράσματα και γιαυτο η αναφορά του ως προς την αναπαραγωγή του ψαριού!

Επίσης για να μην παρεξηγηθώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν προσπαθώ να κάνω ούτε τον συνήγορο του διαβόλου ούτε να υποστηρίξω κάποιον! Λέω απλά την ταπεινή μου άποψη ως αναγνώστης του θέματος!

Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά και ανυπομονώ για την απάντηση σας!

Πάντα Φιλικά Νίκος Ορτεντζατος!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Η παρανοηση στο θεμα φαινεται να εγινε με την εκφραση "κακη αναπαραγωγη" που ειμαι σιγουρος οτι η Δημητρης εννοουσε γενικοτερα κακη εκτροφη-μεγαλωμα, την ολη διαδικασια δηλαδη.

Ο Σταματης εθεσε πολυ σωστα μια απλη ερωτηση, αν φαινονται απο τη φωτο καποια σημαδια προβληματων που δεν μπορει να ειναι επικτητα και τα εχουν εκ γεννετης. Δηλαδη προβλημα κακης αναπαραγωγης, και οχι εκτροφης.

Θα μπορουσε να γινει καλη συζητηση για τις αναπαραγωγες αν ηταν ετσι, ή απλα να λυνοταν η παρεξηγηση με μια διευκρινηση για τη φραση "κακη αναπαραγωγη".

μιαζει με δισκο αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι ειναι .;

Το αναποδο συμβαινει .

Ειναι δισκος αλλα δεν μοιαζει με δισκο :)

Έγινε επεξεργασία - delta66

Η παρανοηση στο θεμα φαινεται να εγινε με την εκφραση "κακη αναπαραγωγη" που ειμαι σιγουρος οτι η Δημητρης εννοουσε γενικοτερα κακη εκτροφη-μεγαλωμα, την ολη διαδικασια δηλαδη.

Ο Σταματης εθεσε πολυ σωστα μια απλη ερωτηση, αν φαινονται απο τη φωτο καποια σημαδια προβληματων που δεν μπορει να ειναι επικτητα και τα εχουν εκ γεννετης. Δηλαδη προβλημα κακης αναπαραγωγης, και οχι εκτροφης.

Θα μπορουσε να γινει καλη συζητηση για τις αναπαραγωγες αν ηταν ετσι, ή απλα να λυνοταν η παρεξηγηση με μια διευκρινηση για τη φραση "κακη αναπαραγωγη".

Το αναποδο συμβαινει .

Ειναι δισκος αλλα δεν μοιαζει με δισκο :)

Αυτό ακριβώς!

Και εγώ πιστεύω ότι δεν μοιάζει καθόλου με δίσκο. Σίγουρα έχουν μεγαλώσει

λάθος και σίγουρα έχουν περάσει και αρκετές ασθένειες .Πέρα από αυτά όμως μπορούμε

να διακρίνουμε και την δυσμορφία του βραγχιακου επικαλύμματος όπως στην πρώτη φωτογραφία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...