Jump to content

Red Code : Διακοπή Ρεύματος Δεη - Τι Κάνουμε ?

Recommended Posts

Το UPS είναι μια καλή λύση, αλλά πιο πρακτική εφαρμογή θα είχε εάν πάνω σ αυτό έχουμε συνδεδεμένα τα άκρως απαραίτητα... πχ έναν κυκλοφορητή χαμηλής κατανάλωσης, ανεμιστήρες ή θερμοστάτη ανάλογα με την εποχή, (και θερμοστάτη όχι κάτι μεγάλο σε watt, ίσα ίσα δηλαδή να κρατάει το ενυδρείο σε μια ανεκτή θερμοκρασία), και μια λεντοταινία των 12 volt

Δηλαδή ένας backup εξοπλισμός για τέτοιες περιπτώσεις.

Έτσι θα μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο για πολύ περισσότερο χρόνο.

Πρέπει όμως να ξεκινά να δίνει ρεύμα στα παραπάνω "back up" μηχανήματα μόνον όταν το κεντρικό σύστημα πέσει.

Με τι αυτοματισμό μπορεί να γίνει αυτό?

Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος... θα μας πουν οι ηλεκτρονικοί που ασχολούνται με τέτοια

Παιδιά μην ανησυχείτε, σε περίπτωση διακοπής έχω ένα σωρό γεννήτριες στο μαγαζι..αυτος που θα κάνει πάρτυ θα είμαι εγώ!

Μην αγχώνεστε…θα σας κάνω καλές τιμές….χαχαχαχα!!!

Χωρίς πλάκα τώρα εγώ την έχω έτοιμη στο μπαλκόνι και σε περίπτωση στραβής την ανάβω με την μίζα και όλα δουλεύουν ρολόι!

Όσο για τον αυτοματισμό που αναφέρατε έχει καμιά 400αρια ευρώ για να είναι αξιόπιστος και απαιτεί γεννήτρια με μίζα!

Πάντως δυστυχώς σε μια πολύωρη διακοπή δεν νομίζω ότι σε καλύπτει τίποτα άλλο!

Battery Backup... πρέπει να αγοράσω ένα κακώς που το αμέλησα...Μέχρι 72 ώρες...

Να πάρεις να πάρεις

Σε τετοιες περιπτώσεις, που ειναι καλυτερα να στρεφουμε το εναν κυκλοφορητη που εχουμε συνδεδεμενο στο ups. Προς τα κοραλια μας? ή προς την επιφανεια για αναταραξη νερου και καλυτερη οξυγονωση?

Sent from my Galaxy Ace using Tapatalk

Σίγουρα προς την επιφάνεια....τα κοράλλια αντέχουν και χωρίς κυκλοφορία για κάποιες ώρες

Πρέπει όμως να ξεκινά να δίνει ρεύμα στα παραπάνω "back up" μηχανήματα μόνον όταν το κεντρικό σύστημα πέσει.

Με τι αυτοματισμό μπορεί να γίνει αυτό?

Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος... θα μας πουν οι ηλεκτρονικοί που ασχολούνται με τέτοια

ενα ρελεδακι χρειαζεται μονο και καλωδια ;)

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Σε τετοιες περιπτώσεις, που ειναι καλυτερα να στρεφουμε το εναν κυκλοφορητη που εχουμε συνδεδεμενο στο ups. Προς τα κοραλια μας? ή προς την επιφανεια για αναταραξη νερου και καλυτερη οξυγονωση?

Sent from my Galaxy Ace using Tapatalk

Θα εισαι εκει να τον γυρίσεις???Παντα ολα γινονται οταν κοιμομαστε ή οταν λυπουμε....

Σταμάτη,

πολύ καλή η παραπομπή στο Link που επίσης παραπέμπει σε άλλο χρήσιμο Link

όμως το θέμα το ανέβασα σκόπιμα στο θαλασσινό, αφού στου γλυκού μπορείς να κάθεσαι και

να κάνεις αλλαγή νερού με α/ο που έχεις αποθηκευμένο στο ψυγείο και να διατηρήσεις την θερμοκρασία σε επιθυμητά επίπεδα.

Το θέμα μας είναι με τα αλάτια τι κάνουμε, σε τι θερμοκρασίες τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και μετά από πόση ώρα καθώς

πόσο μπορούν να αντέξουν τα κοράλια και τα ζωντανά με μια διακοπή ρεύματος.

Ευχαριστώ όλους για την έως τώρα τοποθέτησή τους

όλα είναι θέμα ιχθυοφόρτισης... σε ενυδρείο με υπερβολικά ψάρια θα ξεκινήσει να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και μετά από μια-δυο ώρες...

Για το θαλασσινο με σπόνδυλα ...Οπου ιχθυοφόρτιση σημείωσε βιομαζα ..... αν και τα reef ενυδρεία εχουν μεγαλύτερες αντοχές.

Εμπειρικά σου λέω οτι μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη φωτισμού παρα όλα τα άλλα .

Γνωρίζω περίπτωση καλού reef ενυδρείου του τόνου που έμεινε τρεις μέρες χωρίς ρεύμα και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα .

Απο τη στιγμή που εχουμε ενα συστημα που δουλευει καλά με τα κοράλια του δεν θα μας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα .

Μην αγχώνεστε όσοι έχετε φτιάξει σωστά το ενυδρείο σας και ακολουθήτε τους κανόνες για τη σωστή διαβίωση των φιλοξενουμένων σας.

Μια προσοχή στις υπερχειλήσεις σας όσοι εχουν και όλα θα πάνε καλά .

Υγ. Ενοείτε πως σταματάμε ότιδήποτε να βάζουμε στο ενυδρείο .

Υγ2 Ups χρειάζετε μόνο για τον υπολογιστή μας για να μπαίνουμε στ ΑΖ.

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Από εχτές έγινε αλλαγή στις συνδέσεις του πολύπριζου με το UPS του ενυδρείου μου που είχα συνδεδεμένο και

"κούμπωσαν" πάνω στο UPS μόνο ο ένας κυκλοφορητής koralia nano900, η μπλέ λάμπα T8 και ο ένας ανεμιστήρας για την ψύξη.

Θεωρητικά η αυτονομία του 600VA θα είναι σίγουρα 1 1/2 - 2 ώρες, οπότε εφόσον το πρόβλημα προκύψει τις ώρες που θα είμαι σπίτι

με ενδιάμεσες προσθήκες αναπλήρωσης με α/ο απ' το ψυγείο οι κρίσιμες ώρες θα προκύψουν μετά το 3ωρο, κατ' ευχήν.

Μακρυά από εμάς λοιπόν και καλό καλοκαίρι σε όλους/ες χωρίς διακοπές (της ΔΕΗ) !! :)

• 3 months later...

Προχτές Τρίτη βράδυ επέστραψα εσπευσμένα στο σπίτι απ' τη δουλειά αφού ενημερώθηκα απ΄το έτερο ήμιση

ότι έχουμε διακοπή ρεύματος από τις 19:30 λόγω βλάβης της ΔΕΗ.

Το UPS ήταν σε λειτουργία και τροφοδοτούσε ένα κυκλοφορητή nano koralia 900 καθώς και το moonlight (νύχτωσε νωρίς σήμερα ψαράκια μου)

Δυστυχώς η αυτονομί του συστήματος κράτησε λίγο αφού τo UPS δεν είχε πρόσφατη μπαταρία με αποτέλεσμα κατα τις 21:00 να μείνει από ρεύμα.

Σε αναζήτησή μου για πρίζα στην γειτονιά διαπίστωσα ότι όλη η γειτονιά αντιμετώπιζε πρόβλημα ρεύματος και

μάλιστα η πληροφορία σχετικά με την επαναφορά του ρεύματος ήταν δισοίωνη αφού κάποιος μετασχηματιστής υψηλής είχε βραχυκυκλώσει και

δεν θα είχαμε ρεύμα πριν τις μεσημεριανές ώρες της επόμενης ημέρας.

Εκεί ήταν που τα χρειάστηκα ....

Έφυγα εσπευσμένα στο μαγαζί μου και πήρα τα δυο UPS που λειτουργούσαν για τους υπολογιστές καθώς πέρασα από το σπίτι ενός φίλου

και δανείστηκα και το δικό του UPS καθώς προετοιμάστηκα ψυχολογικά για ολονυχτία αφού κάθε 2 ώρες σκόπευα να αντικαθιστώ

το τελειωμένο από μπαταρία UPS. Και πάλι όμως η νύχτα μπροστά ήταν μεγάλη.

Η θερμοκρασία λόγω εποχής ήταν κοντά στους 26 βαθμούς οπότε δεν ήταν απαραίτητη η χρήση θερμαντικού ή ανεμιστήρων.

Τι προτείνετε και τι θα μπορούσε να πράξει κάποιος με μια τόσο μεγάλη διακοπή ρεύματος ?

Ευχαριστώ

ps θα σας πω τη συνέχεια λίγο παρακάτω, σχετικά με το τι έπραξα και πόσες ώρες ήταν η διακοπή !

Ο φωτισμός είναι το τελευταίο που έπρεπε να σε απασχολήσει.. το κυριότερο είναι η οξυγόνωση του νερού και τα επίπεδα της θερμοκρασίας που αν είναι μικρό το ενυδρείο μεταβάλλονται πιο εύκολα έναντι των μεγάλων.

Για το θέμα της οξυγόνωσης η πιο απλή και οικονομική λύση είναι οι αεραντλίες μπαταρίας... και κάμποσε μπαταρίες....

Ο Άλεξ σε παρόμοια περίπτωση χρησιμοποίησε μιξεράκι του φραπέ !!!.. από το τίποτα καλό είναι και αυτό για μικρά ενυδρεία.... τι να κάνει σε ένα 300 λίτρο.

Όσοι είναι κάτοχοι της Vortech ένα batary backup είναι ότι καλύτερο μπορεί να συνοδεύει την αντλία.

Με τα UPS αν η χωρητικότητα δεν είναι μεγάλη, τα 30 λεπτά ή 1 ώρα λειτουργίας τους για μια 10ωρη διακοπή είναι δώρο άδωρο !!

περσι που ηταν καιβαρυς χειμωνας και εδω πανω στο βουνο σε σπιτι αμονωτο,ειχα 8αωρη διακοπη ρευματος με -4 εξω......

ευτυχως ημουν τυχερος που δεν επαθα καποια ζημια με τα ζωντανα,παρα το γεγονος οτι εχανα 1 βαθμο καθε ωρα απο την εσωτερικη θερμοκρασια του σπιτιου.....

σκεπασμενο το ενυδρειο με 2 κουβερτες,και εγω με αλλη μια.οταν ηρθε το ρευμα η θερμοκρασια του σπιτιου ηταν 12!!!! ενω στους 20 ειχε παει αυτη του ενυδρειου.....

σε αυτη τη χωρα δεν μπορεις να κανεις και παρα πολλα παντως.μια γεννητρια σαφως και θα βοηθουσε αλλα....

Δυστυχώς ή ευτυχώς οι vortech με το battery back up τους είναι μονόδρομος για κάλυψη σε περίπτωση διακοπής, τουλάχιστον από θέμα κυκλοφορίας και οξυγόνωσης. Εγώ την προηγούμενη Κυριακή πέρασα αναίμακτα μια 10ωρη διακοπή με dyi battery back up και μία αεραντλία μπαταρίας.

Σας έχω και καινούργιο σούπερ οικονομικό Back-up για vortech....

λίγο υπομονή και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια...

Αν έχετε την καλοσύνη να τοποθετηθείτε για εμάς που δεν είμαστε κάτοχοι vortec γιατί ....

είναι σαν να ζητάω πληροφορίες για φόρτωμα ξύλων σε τρέιλερ και μου λέτε για πόσα ξύλα χωράει το συρόμενο τριαξονικό με ρυμούλκο ! :P

Μα σου είπα... αεραντλία μπαταρίας ως το πιο οικονομικό, και ο κλαζ σου είπε για γεννήτρια... δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι, εκτός αν βάλεις ανεμόμυλο στην ταράτσα !!!

Μα σου είπα... αεραντλία μπαταρίας ως το πιο οικονομικό, και ο κλαζ σου είπε για γεννήτρια... δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι, εκτός αν βάλεις ανεμόμυλο στην ταράτσα !!!

Θα μας πνιξεις,μια γουλια νερο ειπα να πιω και μου βγηκε απο την μυτη :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Πιανομαστε ολοι μαζι στο σπιτι χερι-χερι και ξεκιναμε ολοι μαζι!

"Πατερ ημον,θεσε ον την δεη,

αγιστιτε το φως,εν θετω την αντλια σου

,γεννηθητο το κουλερακι σου

εν επι του σαμπ και επι της κατασκευης!"

και ο θεος βοηθος!!! :bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-113::bigemo_harabe_net-76:

καμιά πατέντα με ποδήλατο δεν μπορείς να κάνεις?

Στηνω στην εξoδo τoυ φιλτρoυ μoυ αυτo !

http://m.youtube.com/?reload=3&rdm=mc3h057au#/watch?v=v0AF8OODoFI

Βρες ένα ψηλό βουνό με γαργαρο νερό στησε και δώδεκα μπαταρίες με το ενυδρείο και δεν θα ξαναχρειαστείς ποτέ ξανά την ΔΕΗ, χαχαχαχα!!!!

Βρε πως καταστρεφονται τα θεματα...χεχε μπαμ μπαμ.

Πρόσφατα σε διακοπή 9 ωρών βρήκα ένα μηχανάκι που φτιάχνεις καφέ συρτάρι...το γνωστό ζβούν....

Το στερέωσα και το άφησα να κάνει δουλειά..απώλειες 0 αλλά η κυκλοφορία ήταν ελλιπέστατη και ευτυχώς είχα μπαταρίες.Το ενυδρείο μου ευτυχώς είναι μείγμα DIY&All in One γιαυτό και φράνκεν-reef!

Όταν με το καλό ήρθε το ρεύμα αποφάσισα να κινητοποιηθώ για να μην αντιμετωπίσω ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Άλλωστε ο προϋπολογισμός σε ζωντανά έχει ξεφύγει και δεν θα ήθελα καμία απώλεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...