Jump to content

Red Code : Διακοπή Ρεύματος Δεη - Τι Κάνουμε ?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

διαβάζοντας στο θέμα σχετικά με τη θερμοκρασία που έχουν τα ενυδρεία μας και

τους τρόπους αντιμετώπισης της υψηλής θερμοκρασίας, με chiller, a/c, ανεμιστήρες, με DIY λύσεις κτλ

μου δημιουργήθηκε η απορία του "τι κάνουμε σε περίπτωση πολύωρης διακοπής ρεύματος ?"

και σκέφτηκα να ανταλλάξουμε προληπτικά απόψεις και μεθόδους αντιμετώπισης αυτής της περίπτωσης.

κανουμε τον σταυρο μας γιΑ να ερθει γρηγορα.

εμενα περσι που κοπηκε το ρευμα εκανα αλλαγη νερου με πιο δροσερο μεχρι να ερθει...

vorteck battery back up,εφοσων διαθετουμε τετοιες αντλιες ειναι η λυση.αλλη πιο προχειρη ειναι αεραντλια μπαταριας.θα μας βοηθησει εστω και ελαχιστα για μια υποτυπωδη εστω κινηση νερου.

Αναβουμε το καντηλακι κ κανουμε τον σταυρο μας.. ΕΛα σοβαρα ισως αν εχουμε τα παραθυρα ανοιχτα να κανει ρευμα κ να βγαλουμε το καπακι απο το ενυδρειο κ ριξουμε δροσερο νερο ?? εεεεεε δεν θα γινει κατι??

Η πάνω στο UPS που έχουμε για να δουλεύει αυτη η μια μοναδική αντλία κυκλοφορίας νερού , βάλουμε και 4-5 ανεμιστηράκια .

vorteck battery back up,εφοσων διαθετουμε τετοιες αντλιες ειναι η λυση.αλλη πιο προχειρη ειναι αεραντλια μπαταριας.θα μας βοηθησει εστω και ελαχιστα για μια υποτυπωδη εστω κινηση νερου.

Για πόση ωρα πιστευεις οτι μπορει να μας καλύψει η αεραντλία μπαταρίας?

Πιστευεις οτι σε ενυδρείο πανω απο 300λτρ κανει τπτ??

Η πάνω στο UPS που έχουμε για να δουλεύει αυτη η μια μοναδική αντλία κυκλοφορίας νερού , βάλουμε και 4-5 ανεμιστηράκια .

Ποσο μπορει να διαρκεσει ενα ups 1000 (που ειναι το συνηθες να εχουμε σπίτι) με μια αντλία έστω και 3000ltr?

Ποσο μπορει να διαρκεσει ενα ups 1000 (που ειναι το συνηθες να εχουμε σπίτι) με μια αντλία έστω και 3000ltr?

Συνήθως έχουμε stand-by 600ρια ups μια και είναι τα πιο ευρέως σε πώληση( φτηνά ) , αλλά και πάλι μια αντλία backup για τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να είναι 3000 λτρ/ωρα και με πιο μικρή πχ 1500 κάνεις τι δουλεία που θες για 1-2 ώρες! Αλλά αν έχουμε 1000ρι UPS και 3000 λτρ/ώρα να είναι έχεις μια κατανάλωση τις τάξης μέχρι 7watt μέγιστο θα σε κρατήσει πάλι 1-2 ώρες και κάτι!

Εγώ το είχα ψάξει για γεννήτρια και είχα βρει και δεν είναι καθόλου ακριβή. 2χρόνη 900βάτ 160€ 4χρόνη 1000βάτ 180€όσο βάζεις πετρέλαιο δουλεύει!

Εγώ το είχα ψάξει για γεννήτρια και είχα βρει και δεν είναι καθόλου ακριβή. 2χρόνη 900βάτ 160€ 4χρόνη 1000βάτ 180€όσο βάζεις πετρέλαιο δουλεύει!

:ballistic: Ο καλύτερος τις παρεας θα εισαι!!! χαχαχα

Υ.γ. Μην σου πω οτι πρεπει να το κανουμε σαν κυρια τροφοδοσια ρευματος μιας και η ΔΕΗ μας εχει...... :ranting2: .

Παιδιά, το θέμα πιστέυω πως δεν είναι αν κοπεί το ρεύμα όσο είμαστε σπίτι αλλά όταν λείπουμε.

Αν είσαι σπίτι θα βρεις έναν τρόπο να αντιμετωπίσης το πρόβλημα, αν λείπεις και δεν ξέρεις ούτε κάν ότι προέκυψε?

Νομίζω πως η καλύτερη λύση, είναι η σύνδεση φίλτρων, θερμοστατών το χειμών και ανεμιστήρων το καλοκαίρι και μιας αεραντλίας σε ένα UPS συνέχεια έτσι ώστε αν γίνει κάτι, αυτά τα μηχανήματα να δουλέψουν μέχρι - πρώτα ο Θεός - να επανέλθει το ρεύμα.

Υ.Γ

Και για να μην νομίζει κανείς πως κάνω τον έξυπνο να πω πως έχω ένα UPS εδώ και μήνες και ακόμη δεν το έχω συνδέσει, περιμένωντας να αλλάξω το ενυδρείο που έχω. Ελπίζω να μην πάθω τίποτα και μετά τραβάω τα μαλλιά μου.

:ballistic: ο καλύτερος τις παρεας θα εισαι!!! χαχαχα

υ.γ. ΜΗν σου πω οτι πρεπει να το κανουμε σαν κυρια τροφοΔοσια ρευματος μιας και Η ΔεΗ μας εχει...... :ranting2: .

Φίλε Λάμπρο και με λίγα χρήματα παραπάνω υπάρχει και αυτοματισμός μόλις κοπεί το ρεύμα να παίρνει μόνο του!

Σταμάτη,

πολύ καλή η παραπομπή στο Link που επίσης παραπέμπει σε άλλο χρήσιμο Link

όμως το θέμα το ανέβασα σκόπιμα στο θαλασσινό, αφού στου γλυκού μπορείς να κάθεσαι και

να κάνεις αλλαγή νερού με α/ο που έχεις αποθηκευμένο στο ψυγείο και να διατηρήσεις την θερμοκρασία σε επιθυμητά επίπεδα.

Το θέμα μας είναι με τα αλάτια τι κάνουμε, σε τι θερμοκρασίες τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και μετά από πόση ώρα καθώς

πόσο μπορούν να αντέξουν τα κοράλια και τα ζωντανά με μια διακοπή ρεύματος.

Ευχαριστώ όλους για την έως τώρα τοποθέτησή τους

Φίλε Λάμπρο και με λίγα χρήματα παραπάνω υπάρχει και αυτοματισμός μόλις κοπεί το ρεύμα να παίρνει μόνο του!

ο αυτοματισμός που λες κοστίζει πιο πολύ από τη γεννήτρια ;)

Επίσης να ξέρετε τα νορμάλ (φτηνά) ups δε δουλεύουν με τις αντλίες τύπου tunze-koralia (240v) :(

Σταμάτη,

πολύ καλή η παραπομπή στο Link που επίσης παραπέμπει σε άλλο χρήσιμο Link

όμως το θέμα το ανέβασα σκόπιμα στο θαλασσινό, αφού στου γλυκού μπορείς να κάθεσαι και

να κάνεις αλλαγή νερού με α/ο που έχεις αποθηκευμένο στο ψυγείο και να διατηρήσεις την θερμοκρασία σε επιθυμητά επίπεδα.

Το θέμα μας είναι με τα αλάτια τι κάνουμε, σε τι θερμοκρασίες τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και μετά από πόση ώρα καθώς

πόσο μπορούν να αντέξουν τα κοράλια και τα ζωντανά με μια διακοπή ρεύματος.

Ευχαριστώ όλους για την έως τώρα τοποθέτησή τους

όλα είναι θέμα ιχθυοφόρτισης... σε ενυδρείο με υπερβολικά ψάρια θα ξεκινήσει να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και μετά από μια-δυο ώρες...

ο αυτοματισμός που λες κοστίζει πιο πολύ από τη γεννήτρια ;)

επίσης να ξέρετε τα νορμάλ (φτηνά) ups δε δουλεύουν με τις αντλίες τύπου tunze-koralia (240v) :(

Εγώ φίλε μου που ρώτησα στο μαγαζί που της που πουλάει μου είπε αν μου την τοποθετήσουν και την ενεργοποίητέ χειροκίνητα θα μου πάρει 50€ και αν ενεργοποίητέ αυτόματα 130€.

Εγώ φίλε μου που ρώτησα στο μαγαζί που της που πουλάει μου είπε αν μου την τοποθετήσουν και την ενεργοποίητέ χειροκίνητα θα μου πάρει 50€ και αν ενεργοποίητέ αυτόματα 130€.

έχει αυτόματο ή χειροκίνητο choke η γεννήτρια;

Η 2χρόνοι έχει χειροκίνητο και η 4χρόνοι αυτόματο.

Η 2χρόνοι έχει χειροκίνητο και η 4χρόνοι αυτόματο.

αυτή με το αυτόματο θα παίξει με τον αυτοματισμό που σου πρότεινε σχετικά καλά... η άλλη με το χειροκίνητο σου εγγυόμαι οτι το χειμώνα θα έχεις πρόβλημα :(

Απ' ότι κατάλαβα στα όσα παραπάνω διάβασα οι επιλογές είναι

1. Γεννήτρια,

2. UPS και

3. Ευχέλαιο.

Προσωπικά θα διαλέξω το 2 ...

κανείς άλλος ?

Έχω ένα UPS στα 1000VA και 600W το οποίο μου είχε ξεμείνει απο το μαγαζί που είχα παλαιότερα, προχτές σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος που είχαμε στην περιοχή μου λόγω αναβάθμισης του δικτύου απο τις 8.00 έως και τις 12.30 μου κράτησε ένα κυκλόφορητή 12 watt και 3 ανεμιστηράκια σε λειτουργία άνετα, όλο μου το σύστημα μου το κρατάει σε πλήρη λειτουργία για 1 ώρα περίπου, ένα καλό Ups πιστεύω ότι μπορεί να κάνει άνετα δουλειά σε διακοπή ρεύματος.

Ναι το γνωρίζω απλά έχει κάτι ιδιαιτερότητες ανάλογα τον τύπο τις μηχανής όπως προείπατε!

ο αυτοματισμός που λες κοστίζει πιο πολύ από τη γεννήτρια

Επίσης να ξέρετε τα νορμάλ (φτηνά) ups δε δουλεύουν με τις αντλίες τύπου tunze-koralia (240v)

Πανω σε αυτο να σου πω την αλήθεια , δουλεύουν αλλα...τα "φτηνα" ups (Stand-by ή Offline) το μονο που κανουν όταν υπάρξει πτώση της τάσης ή διακοπή ρεύματος είναι , ο μηχανισμός του UPS να ενεργοποιεί τον μετασχηματιστή και να στρίβει μηχανικά έναν διακόπτη, έτσι ώστε ο εξοπλισμός να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία. Ο απαιτούμενος χρόνος είναι 4 ms, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ενώ στην πραγματικότητα φτάνει και τα 25 ms, αναλόγως του χρόνου που χρειάζεται το UPS για να "αντιληφθεί" απώλεια τάσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες αντλίες κολλάνε μιας και δουλεύουν με μαγνητικά πεδία τα οποία τα φτηνά ups δεν τα "γνωρίζουν". Μην ξεχνάμε ότι το φτηνό έχει και τα αρνητικά του.....Λιγότερη τάση και όχι πάντα σωστά HZ στην έξοδο του . Στην πράξη τώρα , ακούγεται ένας χαρακτηριστικός θόρυβος σαν κατι να κτυπάει στην αντλία και το προπελάκι αντί να περιστρέφεται πάλλεται . Αν την στιγμή εκείνη το βοηθήσουμε να ξεκινήσει μπορεί να συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του ....αλλά όπως είπαμε το όλο θέμα είναι όταν δεν θα είμαστε σπίτι.....και κλασικά....πάντα τοτε γίνονται ΟΛΑ....

Οσο φια τα υπόλοιπα Ups Μπορούμε να βρουμε πληροφοριες στο αρθρο μου στην διευθυνση http://el.wikipedia.org/wiki/UPS .

Το UPS είναι μια καλή λύση, αλλά πιο πρακτική εφαρμογή θα είχε εάν πάνω σ αυτό έχουμε συνδεδεμένα τα άκρως απαραίτητα... πχ έναν κυκλοφορητή χαμηλής κατανάλωσης, ανεμιστήρες ή θερμοστάτη ανάλογα με την εποχή, (και θερμοστάτη όχι κάτι μεγάλο σε watt, ίσα ίσα δηλαδή να κρατάει το ενυδρείο σε μια ανεκτή θερμοκρασία), και μια λεντοταινία των 12 volt

Δηλαδή ένας backup εξοπλισμός για τέτοιες περιπτώσεις.

Έτσι θα μπορεί να υποστηρίξει το ενυδρείο για πολύ περισσότερο χρόνο.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Έχω ένα UPS στα 1000VA και 600W το οποίο μου είχε ξεμείνει απο το μαγαζί που είχα παλαιότερα, προχτές σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος που είχαμε στην περιοχή μου λόγω αναβάθμισης του δικτύου απο τις 8.00 έως και τις 12.30 μου κράτησε ένα κυκλόφορητή 12 watt και 3 ανεμιστηράκια σε λειτουργία άνετα, όλο μου το σύστημα μου το κρατάει σε πλήρη λειτουργία για 1 ώρα περίπου, ένα καλό Ups πιστεύω ότι μπορεί να κάνει άνετα δουλειά σε διακοπή ρεύματος.

:thumbup: Σιγουρα μπορεί και παραπάνω αρκει βεβαια να ειναι στα "καλά τις" η μπαταράα(ιες) του!

• Like 1

Τις μπαταρίες τις είχα αλλάξει πριν απο 3 μήνες περίπου γιατί είχαν πέσει και δεν κρατούσε πολύ ανοιχτό, απο τότε είναι μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...