Jump to content

Φιλτράρισμα Του Νερού Απο Τα Προφίλτρα Της Α/ο

magman

Recommended Posts

Αν αποσυνδέσω την μεμβράνη της Α/Ο και μετά απο προφίλτρο στερεών- άνθρακα ρίξω το νερό στο βαρέλι προετοιμασίας υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν τα προφίλτρα;

Πώς μπορώ να τσεκάρω πόση πίεση να δώσω στην είσοδο;

Θεωρητικά με αυτη την μέθοδο δεν χρειάζομαι αντιχλώριο;

Οι τιμές του νερού (ph/kg/kh) θα μείνουν σταθερές;

Το TDS θα πέσει;

Thx :)

Απλα θα εχεις οτι νερο βγαζει η βρυση σου χωρις χλωριο και τα σχετικα καλουδια που μπορει να κυκλοφορουν στο νερο και χωρις σωματιδια.Απο εκει και περα το νερο θα εχει οτι σκληροτητες και ph εχει η βρυση.Και οχι το TDS θα ανεβει αν μεχρι τωρα αλλαζες νερο με ΑΟ

O ανθρακας θα αφαιρέσει και τα στοιχεία αυτά που θρέφουν τα φυτά;

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να θελεις να κανεις κατι τετοιο.δηλαδη γιατι να χρησιμόποιησεις μονο τα προφιλτρα και οχι και την μεμβρανη η οποια κανει και ολοκληρη τη δουλεια στη φιλτρανση...

Εκ κινητου συντονιστη..

Μπορεί να θέλει να φτιάξει κάποια συγκεκριμένη σκληρότητα βάζοντας νερό Α/Ο μαζί με νερό απο τα προφίλτρα.

Ακριβώς! Ήδη το pH μου είναι 6 και μάλιστα κάποιο πρωινό μέτρησα και έλεγε 5.5!!!! (co2 απο φυτά κλπ). Ούτως η άλλως μιξάρω στο βαρέλι προετοιμασίας 25 λίτρα όσμωση και 25 λίτρα βρύση και το γυρίζω μία μέρα με αντιχλώριο. Έλεγα μήπως περνούσα το νερό της βρύσης απο τα προφίλτρα για να μειώσω τα μικροσωματίδια και να αφαιρέσω οτι "¨τοξικό" χωρίς όμως να αλλάξει η σκληρότητα του νερό αλλά και να μείνουν θρεπτικά συστατικά για τα φυτά του ενυδρείου μου.

Αν το θες για δισκους εκτροφης δεν βρισκω λογο να εχεις νερο ΑΟ.Ιδιαιτερα αν εχεις και μικρα δισκακια μεσα.Βρυση 100% Αττικη μενεις ουτως η αλλως το νερο μας ειναι καλο.Περνα το νερο σου απο προφιλτρα σωματιδιων και ανθρακα και εισαι μια χαρα ετσι και αλλιως στους 29+ που κρατας δισκους τα φυτα που εχεις ειναι χαμηλων απαιτησεων οποτε και λιγο λιγοτερα πραγματα να εχει το νερο σου δεν εγινε και τιποτα.Βεβαια ολα αυτα ειναι αν εχεις δισκους πανω απο ολα πραγμα που συμπαιρενω απο την φοτο σου

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Το ποσοστό βρύσεις που έβαζες απλά αντικατέστησε το με το νερό απο τα προφίλτρα της Α/Ο.

Το 6pH που μετράς δεν είναι χαμηλό. Μια χαρά είναι.

Τα δικά μου τα κράταγα σε pH 5.8-5.4 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν είχα όμως φυτά και δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά σε τέτοιο pH.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ζητώ συγνώμη για την δική μου καθυστέρηση. Τα φυτά μου την παλεύουν μια χαρά, Είμαι της άποψης οτι όσο και αν έχει αλλάξει το DNA απο τις εκτροφές καλό είναι να είναι το pH μας κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Παντως, αν και δεν εχω οσμωση, αυτο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι μηπως τα προφιλτρα-ανθρακα μετα απο λιγο καιρο θα ειναι για πεταμα, μια που το οργανικο φορτιο του ενυδρειου μειωσουν κατα πολυ την διαρκεια ζωης τους!

Καληνυχτα στην παρεα!

Ακυρο οτι εγραψα, sorry λαθος καταλαβα! :crazyyyy::headonwall:

Αν αποσυνδέσω την μεμβράνη της Α/Ο και μετά απο προφίλτρο στερεών- άνθρακα ρίξω το νερό στο βαρέλι προετοιμασίας υπάρχει περίπτωση να χαλάσουν τα προφίλτρα;

Πώς μπορώ να τσεκάρω πόση πίεση να δώσω στην είσοδο;

Θεωρητικά με αυτη την μέθοδο δεν χρειάζομαι αντιχλώριο;

Οι τιμές του νερού (ph/kg/kh) θα μείνουν σταθερές;

Το TDS θα πέσει;

Thx :)

Ριξε μια ματια εδω.

Να σε καλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...