samilias21 10 Ιουλίου 2012 #1 Share 10 Ιουλίου 2012 Καλησπερα σε ολο το φορουμ. Θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα για το στυσιμο ενος ενυδρειου για μαλαουι Επεσε στην κατοχη μου ενα ενυδρειο με διαστασεις 120x40x55 Οι προβληματισμοι μου ειναι οι εξης. α) Τι λαμπα να βαλω διοτι δεν εχει. β) Τι φιλτρο να παρω (αν και νομιζω πως εχω βρει , eheim 2217 ) γ) Και σκεφτομαι να βαλω μεσα i)Cyrtocara moorii ii)Pseudotropheus Socolofi iii) και κλασικα labidochromis αν ο συνδιασμος ειναι οκ Καθε προταση δεκτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Ιουλίου 2012 #2 Share 10 Ιουλίου 2012 Καλησπερα σε ολο το φορουμ. Θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα για το στυσιμο ενος ενυδρειου για μαλαουι Επεσε στην κατοχη μου ενα ενυδρειο με διαστασεις 120x40x55 Οι προβληματισμοι μου ειναι οι εξης. α) Τι λαμπα να βαλω διοτι δεν εχει. β) Τι φιλτρο να παρω (αν και νομιζω πως εχω βρει , eheim 2217 ) γ) Και σκεφτομαι να βαλω μεσα i)Cyrtocara moorii ii)Pseudotropheus Socolofi iii) και κλασικα labidochromis αν ο συνδιασμος ειναι οκ Καθε προταση δεκτη Καλώς ήρθες στην Αφρική! Για την λάμπα δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς πολύ....αρκει μια λάμπα Τ5 ή και Τ8 απο 4000εως 6500kelvin Επίσης μπορεις να χρησιμοποιήσεις και λεντοταινία λευκή. Με το 2217 θα εισαι μια χαρα απο φιλτρανση...ισως αργοτερα προσθεσεις ενα ακόμα.... Η συνθεση καλή ειναι αλλα θα πρεπει να αρκεστείς σε 2 ειδη......δυστυχώς αυτο το 40εκ πλάτος με προβληματίζει....δεν θα καταφέρεις να κανεις ενα λειτουργικό στησιμο...... Οσον αφορά τα ψαρια, τα Cyrtocara moorii μεγαλώνουν αρκετά για 40 εκ πλάτος! Κάνε την αρχή με το στησιμο και στη συνέχει συζητάμε για την συνθεση των ψαριών.... Καλή αρχή ευχομαι και για ότι χρειαστείς μη διαστάσεις! Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Ιουλίου 2012 #3 Share 11 Ιουλίου 2012 Καλως ηρες στην ομορφη παρεα μας :welcome: δυο φορες,γιατι εισαι και αφρικανος Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 11 Ιουλίου 2012 Καλως ηρες στην ομορφη παρεα μας :welcome: δυο φορες,γιατι εισαι και αφρικανος Καλως σας βρηκα Cool Κιχλιδατοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 11 Ιουλίου 2012 Καλώς ήρθες στην Αφρική! Για την λάμπα δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς πολύ....αρκει μια λάμπα Τ5 ή και Τ8 απο 4000εως 6500kelvin Επίσης μπορεις να χρησιμοποιήσεις και λεντοταινία λευκή. Με το 2217 θα εισαι μια χαρα απο φιλτρανση...ισως αργοτερα προσθεσεις ενα ακόμα.... Η συνθεση καλή ειναι αλλα θα πρεπει να αρκεστείς σε 2 ειδη......δυστυχώς αυτο το 40εκ πλάτος με προβληματίζει....δεν θα καταφέρεις να κανεις ενα λειτουργικό στησιμο...... Οσον αφορά τα ψαρια, τα Cyrtocara moorii μεγαλώνουν αρκετά για 40 εκ πλάτος! Κάνε την αρχή με το στησιμο και στη συνέχει συζητάμε για την συνθεση των ψαριών.... Καλή αρχή ευχομαι και για ότι χρειαστείς μη διαστάσεις! Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία! Καταρχην σε ευχαριστω για τον χρονο σου και τις πολυτιμες συμβουλες σου. οταν με το καλο τελειωσω με το στυσιμο εχεις δικιο το ξανασυζηταμε τοτε για τα ψαρακια. Να δουμε πως θα φτιαξουμε το νταμαρι και τι χορος θα μας μεινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 11 Ιουλίου 2012 Καλησπερα εχω αλλη μια ερωτηση που αν γνωριζει καποιος θα εκτιμουσα την οποια βοηθεια τσεκαρα για φιλτρο σημερα και βρηκα το Fluval 305 γνωριζουμε τπτ για το συγκεκριμενο διοτι απο θεμα τιμης ειναι κοντα στα μισα του Eheim 2217 η 2073 και στα χαρακτηριστηκα του δεν ειναι ασχημο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 11 Ιουλίου 2012 #7 Share 11 Ιουλίου 2012 Αν και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, φίλοι συγχομπίστες τα θεωρούν επίσης αξιόπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Ιουλίου 2012 #8 Share 11 Ιουλίου 2012 Καλησπερα εχω αλλη μια ερωτηση που αν γνωριζει καποιος θα εκτιμουσα την οποια βοηθεια τσεκαρα για φιλτρο σημερα και βρηκα το Fluval 305 γνωριζουμε τπτ για το συγκεκριμενο διοτι απο θεμα τιμης ειναι κοντα στα μισα του Eheim 2217 η 2073 και στα χαρακτηριστηκα του δεν ειναι ασχημο. Το εχω χρησιμοποιησει,και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Ιουλίου 2012 Author #9 Share 11 Ιουλίου 2012 Το εχω χρησιμοποιησει,και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος! Μαλλον και εγω προς τα εκει καταληγω! Οταν με το καλο το παρω ξερεις αν θα πρεπει να συμπληρωσω τιποτα επιπλεον υλικα ? Η αρκουν αυτα που εχει και του ριχνουμε ενα καλο πλυσιμο και ειναι ετοιμο για δουλεια! Εχω και μια αλλη ερωτηση βεβαια ολο ερωτησεις κανω συγνωμη για την υπομονη σας εχω 2 θερμοστατες 100 και 150 watt ειμαι οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 11 Ιουλίου 2012 #10 Share 11 Ιουλίου 2012 Λογικά θα έχει στην συσκευασία μόνο τα σφουγγάρια του, οπότε θα χρειαστείς και βιολογικό υλικό, όπως το siporax ή το substrat. Με τους θερμοστάτες θα είσαι εντάξει, αλλά σου προτείνω να έχεις έναν και καλό. Εννοείται μεγαλύτερο από αυτούς που έχεις. Για ότι αφορά τις απορίες σου, μην σε απασχολεί... Γιαυτό είμαστε εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Ιουλίου 2012 #11 Share 11 Ιουλίου 2012 Αν θυμαμαι καλα εχει και λιγο υλικο στη συσκευασια,αλλα καλο θα ειναι να το αντικαταστησεις και να συμπληρωσεις syporax η substrat pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 11 Ιουλίου 2012 #12 Share 11 Ιουλίου 2012 Επειδή το πήρα πρόσφατα,έχει υλικά βιολογικά,ίσως χρειαστείς περίπου 1 λίτρο ακόμη για να το βάλεις εκεί που μπαίνει ο άνθρακας. Σαν φίλτρο είναι μια χαρά και αθόρυβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 11 Ιουλίου 2012 #13 Share 11 Ιουλίου 2012 Επειδή το πήρα πρόσφατα,έχει υλικά βιολογικά,ίσως χρειαστείς περίπου 1 λίτρο ακόμη για να το βάλεις εκεί που μπαίνει ο άνθρακας. Σαν φίλτρο είναι μια χαρά και αθόρυβο Θυμασαι μηπως ποια και σε ποια ποσοτητα εχει; Το φιλτρο ειναι αξιοπιστο,εχω ακουσει καλα λογια τοσο καιρο.Οι θερμαντηρες σε καλυπτουν,οπως ειπωθηκε ηδη.Αν καποια στιγμη τους αλλαξεις,θα συμφωνησω με τον ilouvatar να βαλεις εναν και καλο-μεγαλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Ιουλίου 2012 Author #14 Share 12 Ιουλίου 2012 Επειδή το πήρα πρόσφατα,έχει υλικά βιολογικά,ίσως χρειαστείς περίπου 1 λίτρο ακόμη για να το βάλεις εκεί που μπαίνει ο άνθρακας. Σαν φίλτρο είναι μια χαρά και αθόρυβο Αν καταλαβα καλα να βγαλω τον ανθρακα και να το γεμισω με επιπλεον υλικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 12 Ιουλίου 2012 Θυμασαι μηπως ποια και σε ποια ποσοτητα εχει; Το φιλτρο ειναι αξιοπιστο,εχω ακουσει καλα λογια τοσο καιρο.Οι θερμαντηρες σε καλυπτουν,οπως ειπωθηκε ηδη.Αν καποια στιγμη τους αλλαξεις,θα συμφωνησω με τον ilouvatar να βαλεις εναν και καλο-μεγαλυτερο. Καποια στιγμη λεω να παρω ενα 300αρι αλλα για την ωρα λεω να χρησιμοποιησω αυτους τους 2 επειδη τους εχω. Ξερεις τωρα τσιγκουνιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Ιουλίου 2012 #16 Share 12 Ιουλίου 2012 Αν καταλαβα καλα να βγαλω τον ανθρακα και να το γεμισω με επιπλεον υλικα? Aκριβως.Δεν χρειαζεται να εχεις μονιμα ανθρακα στο φιλτρο σου. Καποια στιγμη λεω να παρω ενα 300αρι αλλα για την ωρα λεω να χρησιμοποιησω αυτους τους 2 επειδη τους εχω. Ξερεις τωρα τσιγκουνιες Δυσκολες εποχες,καλοκαιρι,οικονμια για παραλια μυριζομαι... Οταν τους αντικαταστησεις καποια στιγμη,κανε την αναλογη κινηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Ιουλίου 2012 Author #17 Share 12 Ιουλίου 2012 Δυσκολες εποχες,καλοκαιρι,οικονμια για παραλια μυριζομαι... Οταν τους αντικαταστησεις καποια στιγμη,κανε την αναλογη κινηση Ακριβως εχουμε εξοδα μαγιο αντιηλιακα κ.α. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τον χρονο σου Θα επιστρεψω με καινουργιες αποριες οταν θα ξεκινησω το setup ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 12 Ιουλίου 2012 #18 Share 12 Ιουλίου 2012 Φίλε μου έχω χρησιμοποιείσει προσωπικά τα φίλτρα της fluval και της eheim και έχω μείνει ποιο ικανοποιημένος με την fluval! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 12 Ιουλίου 2012 #19 Share 12 Ιουλίου 2012 Αν καταλαβα καλα να βγαλω τον ανθρακα και να το γεμισω με επιπλεον υλικα? Ακριβώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 12 Ιουλίου 2012 #20 Share 12 Ιουλίου 2012 Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να τον αφήσεις μέσα για μια εβδομάδα αν το ενυδρείο σου είναι καινούργιο να τραβήξει διάφορες χημικές ουσίες, κατάλοιπα, σκόνες, κτλ και τον βγάζεις ύστερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 12 Ιουλίου 2012 #21 Share 12 Ιουλίου 2012 Θυμασαι μηπως ποια και σε ποια ποσοτητα εχει; Το φιλτρο ειναι αξιοπιστο,εχω ακουσει καλα λογια τοσο καιρο.Οι θερμαντηρες σε καλυπτουν,οπως ειπωθηκε ηδη.Αν καποια στιγμη τους αλλαξεις,θα συμφωνησω με τον ilouvatar να βαλεις εναν και καλο-μεγαλυτερο. Τα υλικά είναι της fluval πορώδες υλικό σε μακαρόνι.Επειδή εχει θήκες για τα υλικά βολεύει πολύ Αν γκουγκλάρεις θα δεις φώτο πόσα υλικά και πως είναι χωρισμένο το φίλτρο,σε μηχανικό και βιολογικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Ιουλίου 2012 Author #22 Share 16 Ιουλίου 2012 Το εχω χρησιμοποιησει,και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος! Καλησπερα να ρωτησω κατι χαζευα στο ιντερνετ και ειδα οτι εχει βγει το fluval 306 λες να παω προς το 306 αντι για το 305 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 16 Ιουλίου 2012 #23 Share 16 Ιουλίου 2012 (edited) Ακόμη καλύτερο,αν βγαίνεις οικονομικά πάρε αυτό Sent from my iPhone Έγινε επεξεργασία 16 Ιουλίου 2012 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Ιουλίου 2012 Author #24 Share 16 Ιουλίου 2012 Ακόμη καλύτερο,αν βγαίνεις οικονομικά πάρε αυτό Sent from my iPhone sorry αλλα δεν μπορω να δω τι μου εστειλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 16 Ιουλίου 2012 #25 Share 16 Ιουλίου 2012 sorry αλλα δεν μπορω να δω τι μου εστειλες Το 306 εννοούσα,δεν έβαλα κάποιο λινκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος