Jump to content

Χρυσοψαρα Απορια

Recommended Posts

καλησπερα σεολους.θα ηθελα τις συμβουλες σας για κατι.εχω ενα 30αρι ενυδριο με 2 χρυσοψαρα και ενα 60αρι σχετικα φυτεμενο με 2 ανουμπιες, ενα κορμο,3 ριζες Echinodorus και μερικα διασπαρτα φυτα που κοκκινιζουν (νομιζω οτι ειναι

Ludwigia repens ),ξεκινησα με ενα τετοιο και οταν μεγαλωνε κλαδευα και το φυτευα διπλα.μεσα σε αυτο το ενυδρειο εχει μεινει ενα μολυ 4 περιπου μηνων (τα υπολοιπα δυστυχως πεθαναν) ,ενας κλοουν γλυκου νερου και 4 σαλιγκαρια helena.η ερωτηση μου ειναι η εξης ,για να βαλω τα χρυσοψαρα στο ποιο μεγαλο ενυδρειο το 60αρι πρεπει να δωσω αυτα που υπαρχουν μεσα ή μπορει να ζησουν εκει μαζι?αν βγουν τα ψαρια με τα συγκεκριμενα φυτα μπορουν να ζησουν τα χρυσοψαρα 'η θα τα φανε?και αν τα φανε τα χρυσοψαρα θα κινδυνευσουν? ή θεωρειτε καλο να το ξεστησω τελειως να το αδειασω ολο και να το στησω ξανα απο την αρχη αδειο για τα χρυσοψαρα?ευχαριστω πολυ και καλη συνεχεια σε ολους.

τα χρυσοψαρα πανε με χρυσοψαρα.

ειναι φυτοφαγα, μονο τις ανουμπιες δεν πειραζουν, τα αλλα φυτα....

ευχαριστω για την απαντηση.το ξερω αυτο που εγραψες απλα ρωταω μηπως δεν χρειαστει να ξεστησω το μεγαλο και μπορεσουν να μεινουν.αν φανε τα φυτα αυτα ή κατι απο τον κορμο κινδυνευουν ή απλα θα φανε τα φυτα και τελος?απλα ζηταω βοηθεια μηπως βγαλω μονο τα αλλα ψαρακια και δεν το ξεστησω τελειως.

αν δεν σε νιαζει για τα φυτα τοτε βαλτα, δεν θα παθουν τιποτα. λιχουδια ειναι για αυτα

ευχαριστω.γιαυτο το ρωτησα φιλε γιατι για να σου πω την αληθεια βαριεμαι να το ξεστησω ολοκληρο και να το φτιαξω ξανα απο την αρχη.θα υπαρξει καποιο προβλημα με το χωμα πιστευεις?και τελος να αφησω το φιλτρο μετο βιολογικο υλικο που ηδη εχει ή να βαλω κατι αλλο?

μια χαρα ειναι το φιλτρο αν ειναι στρωμενο.

και με την αμμο δεν πιστευω να εχεις θεμα

ναι το φιλτρο ειναι στρωμενο.το ενυδρειο τρεχει εδω και περιπου 2 χρονια πριν αρχισουν οι απωλειες ψαριων.ευχαριστω παρα πολυ και καλη συνεχεια

να σαι καλα και οτι θες ρωτα :bigemo_harabe_net-64:

Ρίξε μια ματιά εδώ για να έχεις μια εικόνα για τα χρυσόψαρα σου!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36771&st=0&p=323424entry323424

• 2 years later...

Γεια σας και πάλι.Μπορειτε να μου πείτε κατι?Αμα πάω σε ένα Pet Shop θα μου πουνε τι φύλο είναι το χρυσόψαρο μου ?Τον λένε φούσκα και ίσως να ειναι κοριτσι...Επισης μπορω να τον-την ζευγαρωσω?Γιατι στο Ιντερνετ ο καθενας λεει τα δικα του.Οτι γίνετε αλλα δυσκολα πολυεξοδα και με 2 γυαλες και αλλο πολυ εξοπλισμο και οτι μπορει να μην μου πετυχει...Αλλως λεει οτι θα τα καταφερουν μονα τους και οτι απλα οταν θα γεννηθουν τα αυγα θα πρεπει να τα βαλω σε αλλη γυαλα...Μου εξηγειτε σας παρακαλω :bow:ποια ειναι η διαδικασια?Α και κατι αλλο.Μπορει καποιος (εαν ξερει) να μου πει καμοια λυση για να ομορφηνει το ενυδρειο του ψαριου μου ?(πχ να βαλω αλλου τα φυτα κλπ)...και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ....ειμαι ενθουσισμενη για τον λογαριασμο μου εδω... :money:

Γεια σας και πάλι.Μπορειτε να μου πείτε κατι?Αμα πάω σε ένα Pet Shop θα μου πουνε τι φύλο είναι το χρυσόψαρο μου ?Τον λένε φούσκα και ίσως να ειναι κοριτσι...Επισης μπορω να τον-την ζευγαρωσω?Γιατι στο Ιντερνετ ο καθενας λεει τα δικα του.Οτι γίνετε αλλα δυσκολα πολυεξοδα και με 2 γυαλες και αλλο πολυ εξοπλισμο και οτι μπορει να μην μου πετυχει...Αλλως λεει οτι θα τα καταφερουν μονα τους και οτι απλα οταν θα γεννηθουν τα αυγα θα πρεπει να τα βαλω σε αλλη γυαλα...Μου εξηγειτε σας παρακαλω :bow:ποια ειναι η διαδικασια?Α και κατι αλλο.Μπορει καποιος (εαν ξερει) να μου πει καμοια λυση για να ομορφηνει το ενυδρειο του ψαριου μου ?(πχ να βαλω αλλου τα φυτα κλπ)...και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ....ειμαι ενθουσισμενη για τον λογαριασμο μου εδω... :money:

Αλεξάνδρα,

Προτού ασχοληθείς με το ζευγάρωμα, θα πρέπει πρώτα να φροντίσεις να δώσεις ένα σωστό περιβάλλον στο χρυσόψαρό σου.

1. μεγάλο ενυδρείο με πολλά λίτρα και μήκος το λιγότερο ένα μέτρο

2. καλή φίλτρανση με δυνατή βιολογία

3. σωστές ρουτίνες και διατροφή

Αφού τους δώσεις πρώτα ένα σωστό σπιτικό, μπορούμε να συζητήσουμε για ζευγάρωμα και να σε βοηθήσουμε σε ό,τι θες.

Διάβασε τα άρθρα που σου είπαμε στο άλλο ποστ και τα άρθρα για τα χρυσόψαρα, για να μάθεις τι απαιτήσεις έχουν.

Αλεξανδρα, εισαι πολυ μακρυα απο ζευγαρωματα...

πρωτα πρεπει να να ζησει το ψαρι σου, γιατι αν μεινει κι αλλο εκει.. μαλλον δεν θα αντεξει για πολυ ακομα..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...