dnmhx 7 Ιουλίου 2012 #1 Share 7 Ιουλίου 2012 καλημερα. ηθελα να μαθω τι απαιτησεις εχει μια σμερνα σε ενυδρειο. (δηλαδη κοραλια βραχο κτλ) και σε ποια κατηγορια θαλασσινου ενυδρειου μπαινει. (μεσογειοκο; ..) 700 λτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Ιουλίου 2012 #2 Share 7 Ιουλίου 2012 Εσύ τι ενυδρείο έχεις (ή θες να κάνεις) και θέλεις να βάλεις σμέρνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 7 Ιουλίου 2012 γλυκο εχω και θελω να το κανω θαλασσινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Ιουλίου 2012 #4 Share 7 Ιουλίου 2012 πόσα λίτρα είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 7 Ιουλίου 2012 γραφω 700 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Ιουλίου 2012 #6 Share 7 Ιουλίου 2012 o sorry δεν το είχα δει... Τα λίτρα είναι πολύ καλά για οποιοδήποτε είδος ενυδρείου, αλλά αν το κάνεις reef θα σου στοιχίσει πολλά λεφτά ο εξοπλισμός και φυσικά η συντήρηση του, και κάτι λιγότερο αν το κάνεις F.O. Πριν αποφασίσεις ρίξε μια ματιά εδώ http://www.liveaquaria.com/product/aquarium-fish-supplies.cfm?c=15+29 για τις τροπικές σμέρνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 7 Ιουλίου 2012 η σμερνα σε reef ενυδρειο μπαινει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Ιουλίου 2012 #8 Share 7 Ιουλίου 2012 ναι φυσικά... αλλά αν θα βάλεις μικρά ψαράκια, γαρίδες κλπ. το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν μεζές. Ερίσεις χρειάζεται αρκετό βράχο διαμορφωμένο με πολλές κρυψώνες και σπηλιές Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 7 Ιουλίου 2012 Author #9 Share 7 Ιουλίου 2012 αν το γεμισω με νερο θαλασσας το ενυδρειο υπαρχει προβλημα;; (επειδη ειναι κοντα μου η θαλασσα.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 7 Ιουλίου 2012 #10 Share 7 Ιουλίου 2012 Επειδή φιλόξενουσα σμερνα μία Snow flake δεν μου είχε πειράξη ούτε ψάρια ούτε ούτε καβούρια ούτε γαρίδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Ιουλίου 2012 #11 Share 7 Ιουλίου 2012 Επειδή φιλόξενουσα σμερνα μία Snow flake δεν μου είχε πειράξη ούτε ψάρια ούτε ούτε καβούρια ούτε γαρίδες! Θεμα χρονου ειναι να συμβει. Αυτα ειναι και η τροφη της στη φυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 7 Ιουλίου 2012 #12 Share 7 Ιουλίου 2012 Βασικά της έδινα κρίλ με την τσίμπηδα και όταν έβλεπε της cleaner γαρίδες ανοίγε το στόμα και πήγεναν και την καθαρίζαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 7 Ιουλίου 2012 #13 Share 7 Ιουλίου 2012 Τι το θες το φίδι ρε συ....... Εγώ πιστευώ πως τα λίτρα σου είναι μια χαρά για την Μεσογειακή. Μπόλικες τραγάνες μέσα σε κάποια γωνιά για να φτιάξει "σπίτι" και τον υπόλοιπο χώρο άστον ελεύθερο για να κόβει βόλτες θα είναι σούπερ. Είναι πολύ έξυπνα ζώα αλλά θα σου πρότεινα να έχεις καπάκι. Αλλιώς την βλέπω να κόβει βόλτες στο καθιστικό σου....και πίστεψέ με είναι δύσκολο να την πιάσεις.... Ρίξε εδώ μια ματιά. Είναι από ιταλική έκθεση πέρισυ. Μετά το 1:30 θα δεις το ενυδρειάκι που είχαν στήσει με την σμερνούλα σε διάφορες πόζες. Καλή συνέχεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Ιουλίου 2012 #14 Share 8 Ιουλίου 2012 αν το γεμισω με νερο θαλασσας το ενυδρειο υπαρχει προβλημα;; (επειδη ειναι κοντα μου η θαλασσα.) Αν αποφασίσεις να κάνεις μεσογειακό, διαλέγεις μια καθαρή περιοχή και μακριά από αστικά κέντρα και μαζεύεις νερό από εκεί χωρίς κάποια περαιτέρω "επεξεργασία". Αν κάνεις reef θα πρέπει το φυσικό νερό που θα συλλέγεις να το αραιώνεις με νερό όσμωσης για να πετύχεις αλατότητα στα 1026, μιας και η δικιά μας θάλασσα έχει αλατότητα που καμιά φορά πιάνει και τα 1035. Αρκετοί από εμάς το έχουμε καθιερώσει με πολύ καλά αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 8 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 8 Ιουλίου 2012 οκ οποτε θα το κανω μεσογειακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 8 Ιουλίου 2012 #16 Share 8 Ιουλίου 2012 οκ οποτε θα το κανω μεσογειακο εγώ είμαι μαζί σου να το κάνεις μεσογείακο αλλά την σμερνα που θα την βρεις της μεσογείου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 8 Ιουλίου 2012 #17 Share 8 Ιουλίου 2012 Έχεις δοκιμάσεις να πιάσεις ποτέ σμέρνα από τα νερά μας...... Προσοχή.......όταν δαγκώσει δεν ανήγει το στόμα της με τίποτα.... Εάν καταφέρεις καμιά μικρή με καμιά αποχούλα τότε κάτι γίνεται. Ψάρεμα με αγκίστρι δεν στο συνιστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΡΜΑ 8 Ιουλίου 2012 #18 Share 8 Ιουλίου 2012 Μπορεις πολυ ευκολα να την πιασεις με κιουρτο βαζοντας για δολομα κυριος χταποδι αλλα και ψαρι. Τον κιουρτο θα πρεπει να τον ριξεις σε βραχοδη περιοχη,το βαθος μη σε προβληματισει μιας και αν μυρισει το χταποδι μπορει να βγει ακομα και στη στερια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος