diavitis 5 Ιουλίου 2012 #1 Share 5 Ιουλίου 2012 ειμαι σχετικα καινουργιος στο χομπυ του τροπικου ενυδρειου , εχω 3 τροπικα αλλα μαλλον σημερα μετα απο 6 μηνες αντιμετωπιζω το πρωτο μου προβλημα . Προκειται για το μεγαλυτερο μου ενυδρειο , 120 λιτρα , οχι φυτεμενο με φυσικα φυτα . Οι μετρησεις μου ειναι αψογες , η θερμοκρασια σταθερα στους 28 κελσιου ακομη και τωρα το καλοκαιρι και η φιλτρανση υπεραρκετη . Μεσα στο ενυδρειο εχω 4 λαμπι (sp yellow ) κιχληδες και 2 αρκετα ηρεμα σκαλαρια που συμβιωνουν με ενα πλεκο εδω και 3 μηνες . Στο θεμα μας τωρα . Αν θυμαστε ημουν εγω που σας ρωτουσα για την βλακεια που εκανα με τα ξυλα μοπανι και τα εριξα κατευθειαν στο νερο . απλα ξεπλενωντας τα ελαφρα . Μετα απο 1 μηνα το νερο εγινε σαν λασπονερο . Διαβασα στο φορουμ τα σχετικα και αποφασισα να πραξω οπως λεει . τα αφαιρεσα και τα εβρασα , τωρα κανω αλλαγες νερου . Το προβλημα μου τωρα ειναι το εξης . Εχω ενα πανεμορφο κοινο πλεκο .Εδω και μια εβδομαδα παρατηρω καποιον αποχρωματισμο σε μερικα μερη του σωματος τους , σαν κιλιδες που να επεσε πανω του οξυ και αποχρωματισαν μερικες περιοχες του σωματος του . Το εψαξα αρκετα σε διαφορα sites και δεν εχω ακομη κατασταλαξει εαν προκυται για ασθενεια (καποια με το ονομα icl ) ή ολη η τατασταση του οφειλεται σε αλλους παραγοντες stress ή κατι αλλο . παντως συνηθειες δεν εχει αλλαξει και συμπεριφορα , απο τζαμι σε βυθο και τουμπαλιν και που και που του βαζω αγγουρι βραδυνες ωρες και το κανει να . Δεν θα κουρασω αλλο , απλα θα πω πως οι αλλαγες που εγιναν στο ενυδρειο το τελευταιο καιρο ειναι οι εξης : 1. Οι ριζες μοπανι που μπηκαν , εκαναν το νερο χαλια και πηραν το δρομο τους προς το καθαρισμο . 2. Αλαξα τον τροπο φιλτραρισματος απο μηχανικο σε μηχανικο και χημικο (προσεθεσα ενα φιλτρο με ανθρακα siporax). Ανεβαζω και φωτο . Θα σας παρακαλουσα να με διαφωτισετε ειδικα εσεις που εχετε πλεκο χρονια Ευζαριστω πολυ για την υπομονη σας . Δημητρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Ιουλίου 2012 #2 Share 5 Ιουλίου 2012 Το 28 δεν ειναι και η καλυτερη θερμοκρασια.το 26 θα ηταν μια χαρα.τα μοπανι βγαζουν χουμικα που λατρευουν οι πλεκο και αρεσκονται σε αυτο το λασπονερο που ανεφερες και δεν σου αρεσε.επισης η συνθεση των κιτρινων λιμοκιχλιδων με σκαλαρια ειναι εντελως λανθασμενη.το πλεκο τον βαζεις να φαει κανα αγγουρακι η αλλη πρασιναδα που λατρευει;; Εκ συντονιστου με σαγιοναρες εν χαλκιδικη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diavitis 5 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 5 Ιουλίου 2012 Το 28 δεν ειναι και η καλυτερη θερμοκρασια.το 26 θα ηταν μια χαρα.τα μοπανι βγαζουν χουμικα που λατρευουν οι πλεκο και αρεσκονται σε αυτο το λασπονερο που ανεφερες και δεν σου αρεσε.επισης η συνθεση των κιτρινων λιμοκιχλιδων με σκαλαρια ειναι εντελως λανθασμενη.το πλεκο τον βαζεις να φαει κανα αγγουρακι η αλλη πρασιναδα που λατρευει;; Εκ συντονιστου με σαγιοναρες εν χαλκιδικη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
diavitis 5 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 5 Ιουλίου 2012 ειμαι οπως ειπα σχετικα καινουργιος στο χομπυ αλλα το εχω παρει πολυ θερμα και δεν εχω σκοπο να τα βαλω κατω . Οσον αφορα την φωτογραφια την ειδες ; σου φαινεται οκ ? ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση . Εξ ερωτηθεντος , εξισου με σαγιοναρες , νησος Ναξος Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Ιουλίου 2012 #5 Share 5 Ιουλίου 2012 Ωραιο νησι παρεπιπτωντος ειχα βρεθει εκει στα 18 μου...λοιπον εχει ενα θεματακι ο πλεκο σου...τι θα εκανα εγω.χαμηλωμα της θερμοκρασιας.μερικες συχνες και μικρες αλλαγες νερου για φρεσκαρισμα,φαγητο με βιταμινες γιαυτον οπως πχ το αγγουρακι και μερικες βιταμινες ψαριων παραλληλα στο νερο.και παρατηρεις.παντα αρχικα κοιταμε να διορθωσουμε το προβλημα με φυσικους παντα τρόπους. Εκ συντονιστου με σαγιοναρες εν χαλκιδικη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 5 Ιουλίου 2012 #6 Share 5 Ιουλίου 2012 εσυ εχεις τρελαθει με το πλεκο σου και εγω και τις τοποθεσειες που βρισκεστε!!!!! :headonwall: εκ του φουκαρα που ειναι στην στιμεντουπολη υγ:κλαζ ετοιμασου!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 5 Ιουλίου 2012 #7 Share 5 Ιουλίου 2012 Απότομη πτώση σκληρότητας και Ph.Ανέβα σιγά σιγά και ρίξε αντιχλώριο με aloe vera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 5 Ιουλίου 2012 #8 Share 5 Ιουλίου 2012 Καλησπερα,εγω στη θεση σου θα κοιτουσα να επιλεξω μια σωστη συνθεση για το ενυδρειο μου καθως εχεις μπερδεψει ψαρια απο διαφορες ηπειρους.Το ψαρι απλα εχει αποχρωματιστει,λιγο η θερμοκρασια,λιγο οι αλλαγες στο διακοσμο,βαλε βγαλε τα ξυλα.Το ph σου σιγουρα αλλαξε με την αφαιρεση και το πλυσιμο των mopani.Προσπαθησε να συγκεντρωσεις πληροφοριες για να δημιουργησεις ενα σωστοτερο περιβαλλον για τα ψαρια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diavitis 8 Ιουλίου 2012 Author #9 Share 8 Ιουλίου 2012 το ξερω για την σθμβατοτητα των ψαριων για αυτο εχω και ενα δευτρο αδειο ενυδρειο 140 λιτ στα σκαρια που ειναι σε φαση στρωσιματος . το τρεχον ενυδρειο ειναι 120 λιτ. απο λαχανικα αγγουρι , 2 φορες την εβδομαδα αν και πιστευω πως το τσιμπολογανε και οι κιχλιδες (χωρις να ειμαι σιγουρος , το βαζω με κλειστα τα φωτα και το πρωι δεν υπαρχει τιποτα ) . Εχω αγορασει και ενυδρειακο αλατι της API. Ποσο να βαζω στα 120 λιτ και καθε ποτε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 9 Ιουλίου 2012 #10 Share 9 Ιουλίου 2012 (edited) ειμαι σχετικα καινουργιος στο χομπυ του τροπικου ενυδρειου , εχω 3 τροπικα αλλα μαλλον σημερα μετα απο 6 μηνες αντιμετωπιζω το πρωτο μου προβλημα . Προκειται για το μεγαλυτερο μου ενυδρειο , 120 λιτρα , οχι φυτεμενο με φυσικα φυτα . Οι μετρησεις μου ειναι αψογες , η θερμοκρασια σταθερα στους 28 κελσιου ακομη και τωρα το καλοκαιρι και η φιλτρανση υπεραρκετη . Μεσα στο ενυδρειο εχω 4 λαμπι (sp yellow ) κιχληδες και 2 αρκετα ηρεμα σκαλαρια που συμβιωνουν με ενα πλεκο εδω και 3 μηνες . Στο θεμα μας τωρα . Αν θυμαστε ημουν εγω που σας ρωτουσα για την βλακεια που εκανα με τα ξυλα μοπανι και τα εριξα κατευθειαν στο νερο . απλα ξεπλενωντας τα ελαφρα . Μετα απο 1 μηνα το νερο εγινε σαν λασπονερο . Διαβασα στο φορουμ τα σχετικα και αποφασισα να πραξω οπως λεει . τα αφαιρεσα και τα εβρασα , τωρα κανω αλλαγες νερου . Το προβλημα μου τωρα ειναι το εξης . Εχω ενα πανεμορφο κοινο πλεκο .Εδω και μια εβδομαδα παρατηρω καποιον αποχρωματισμο σε μερικα μερη του σωματος τους , σαν κιλιδες που να επεσε πανω του οξυ και αποχρωματισαν μερικες περιοχες του σωματος του . Το εψαξα αρκετα σε διαφορα sites και δεν εχω ακομη κατασταλαξει εαν προκυται για ασθενεια (καποια με το ονομα icl ) ή ολη η τατασταση του οφειλεται σε αλλους παραγοντες stress ή κατι αλλο . παντως συνηθειες δεν εχει αλλαξει και συμπεριφορα , απο τζαμι σε βυθο και τουμπαλιν και που και που του βαζω αγγουρι βραδυνες ωρες και το κανει να . Δεν θα κουρασω αλλο , απλα θα πω πως οι αλλαγες που εγιναν στο ενυδρειο το τελευταιο καιρο ειναι οι εξης : 1. Οι ριζες μοπανι που μπηκαν , εκαναν το νερο χαλια και πηραν το δρομο τους προς το καθαρισμο . 2. Αλαξα τον τροπο φιλτραρισματος απο μηχανικο σε μηχανικο και χημικο (προσεθεσα ενα φιλτρο με ανθρακα siporax). Ανεβαζω και φωτο . Θα σας παρακαλουσα να με διαφωτισετε ειδικα εσεις που εχετε πλεκο χρονια Ευζαριστω πολυ για την υπομονη σας . Δημητρης Η ψαροσύνθεσή σου είναι αρκετά μπλεγμένη! Τα λίτρα σου για τα ψάρια επίσης πολύ λίγα! Ακόμα και αν τα χωρίσεις στα ενυδρεία που αναφέρεις πάλι προβλήματα θα έχεις στο μέλλων! Μηχανική φίλτρανση είναι τα σφουγγάρια, βιολογική το siporax και χημική ο άνθρακας! Όταν λες οι μετρήσεις σου είναι καλές, τιι εννοείς; Είναι καλές για Αφρική ή για Αμερική; Μήπως το μοπάνι έριξε το ph; Το 28 δεν ειναι και η καλυτερη θερμοκρασια.το 26 θα ηταν μια χαρα. Υπερβολικός δεν είσαι; Έγινε επεξεργασία 9 Ιουλίου 2012 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος