Jump to content

Κυανοβακτήριο;

madsk1llzz

Recommended Posts

Αυτα που βλεπω,μου μοιαζουν σαν αναπτυσομενοι σπογγοι.

:)

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι άλλο που σχετίζεται με την αρχική αιτία που άνοιξα το θέμα μιας και η εικόνα επιδεινώνεται: Απ' ότι φαίνεται είναι μάλλον διατομική άλγη. Απο διάφορες εικόνες ενυδρείων και άλλων μελών βλέπω ότι υπαρχει στους περισσότερους. Τι πρέπει να κάνω για να απαλλαχθώ; Ή μήπως να την δεχθώ ως μέρος του συστήματος; Μια σαλιάρα θα έκανε δουλειά (έχω ήδη δυο- τρία σαλιγγάρια και ένα watchman goby);

http://s1242.photobu...nt=P8010172.jpg

http://s1242.photobu...nt=P8010171.jpg

http://s1242.photobu...nt=P8010170.jpg

Έγινε επεξεργασία - madsk1llzz

Μετα απο μια εβδομαδα η καφε αλγη εχει σχεδον φυγει.

Μια άλλη ερώτηση μου για να μην ανοιξω νεο θέμα είναι η εξής:

Εχθές προσθεσα δύο bangaiι cardinals(kaudern's) και αν και δειχνουν να εχουν προσαρμοστει (δεν κρυβονται), σημερα που δοκιμασα να ταϊσω με flakes, ενω εδειχναν να τρεχουν προς τα κομματακια flakes, μολις τα εβαζαν στο στομα τους, σαν να τα δοκιμαζαν και τα αφηναν. Στο pet shop μου ειχαν πει πως τρωνε κανονικα αποξηραμμένα flakes και ετσι δεν πηρα καποια αλλη τροφη. Ενδεχομένως να πρεπει να παρω κατεψυγμενη τροφη,ομως δεν την εχω ξαναχρησιμοποιησει και δεν ξερω πως γινεται. Υπαρχουν καποιες συγκεκριμένες οδηγίες; Ενδείκνυται να ταϊζεται σε ένα ενυδρείο με αυτη τη ψαροσύνθεση (1χ watchman goby, 2x ocellaris, 2x bangaii cardinals); Ειναι λογικο για τα cardinals να μην τρωνε flakes;

Η ψαροσύνθεσή σου είναι μια χαρά. Μόνη προυπόθεση που χρειάζεται για να επιβιώσουν αρμονικά τα cardinal είναι να είναι διαφορετικού γένους.

Διάβασε εδώ και εδώ για το συγκεκριμένο είδος. Όσο για το φαγητό θα σε στενοχωρήσω όμως το δικό μου καθώς και τα περισσότερα από αυτά

τρώνε μόνο κατεψυγμένο κι επειδή δεν δύναται καθημερινά τάισμα με κατεψυγμένο λόγω ανόδου των νιτρικών εγώ ταίζω μια φορά την εβδομάδα

που σημαίνει ότι ο ψάρης μου τρώει μόνο μια φορά την εβδομάδα. Μάλλον έχεις κι εσύ πετσοπά σαν τους δικούς μας εδώ πάνω. Να τον χαίρεσαι !

Τριτη μέρα με τα cardinals, και με τα flakes την ιδια συμπεριφορα εχουν. Δεν ξερω αν ειναι απο το σοκ της μεταφορας οπως μου πε ο pet shopας, παντως δειχνουν αρκετα δραστηρια και τρεχουν να δοκιμασουν τα flakes αλλά μετά τα αφήνουν.

Εχθες εριξα για πρωτη φορα λίγη κατεψυγμένη η οποία αφου διαλύθηκε σε μικροσκοπικα κομματακια σε ενα ποτηρακι με νερο του ενυδρείου, τη σουρωσα και την εριξα στο ενυδρείο. Αν και τα κομματακια ηταν μικροσκοπικα, απ'ότι κατάλαβα εδειχναν να τα τρωνε. Στο pet shop μου ειπαν για κάποιο διάστημα να ταίζω κατεψυγμένη μαζί με τα flakes μέχρι να τη δεχθούν και αυτήν την τροφή οριστικά.

Υπομονη λοιπόν και βλέπουμε...

• 1 month later...

Καλησπέρα και πάλι.

Μετά απο 4 παρα κάτι μήνες που τρέχει το ενυδρείο, η διατομική δεν εχει φύγει, αλλά αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το κυανο, το οποίο συνεχώς καταλαμβάνει όλο και μεγλύτερο χώρο στον αραγωνίτη και μάλιστα εδω και δυο-τρεις μέρες δεν είναι απλώς ενα στρώμα "γλίτσας" , αλλά έχει βγάλει και κοκκινες τρίχες πανω από αυτήν (πράγμα που το κάνει τελείως αντιαισθητικό).

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ ή περιμένω μπας και ολοκληρωθεί αποό μονος του ο κύκλος του;

Η εικόνα που εχει πλέον με τις τρίχες είναι όπως αυτό το βίντεο στο youtube:

Μακάρι να διαψευσθώ και τα καρδιναλάκια σου να φάνε φλέικς, αλλά δεν το νομίζω.

Το κυανό θα το καταπολεμήσεις με συνδιασμό

- αραιό τάσιμα τα ψάρια για να κρατήσεις χαμηλά νιτρικά και φωσφορικά

- χρήση πολύ καλού αντιφώσφορου σε κάλτσα (στο φίλτρο ή το σάμπ)

- τεράστια γαιδουρινή υπομονή για να κάνει τον κύκλο του

Επειδή κανείς όπως φαίνεται δεν γλίτωσε με νέο ενυδρείο, αν βαρεθείς να κάνεις υπομονή ( κατά το μήνα + )

τότε η λύση σου είναι χέμικλιν, χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να επανεμφανιστεί στην συνέχεια.

Καλή επιτυχία

Κ

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Πιστευω οτι ταϊζω σχετικά λίγο, δηλαδή μια φορά την ημέρα flakes και μια φορα την εβδομάδα πολύ λιγη κατεψυγμένη-ίσα ίσα να φάνε κάτι τα cardinals.

Αντιφώσφορο χρησιμοποιώ phosguard τον οποίο αλλάζω κάθε είκοσι μέρες.

Αλλαγές κάνω περίπου το 15% κάθε δύο εβδομάδες.

Επίσης εδώ και δύο εβδομάδες άρχισα το special blend και απο εχθες το microbe lift all in one.

Αυτά είναι και τα μόνα πρόσθετα που έχουν πέσει μέσα, μαζί με λίγη μαγειρική σόδα για αύξηση του kh.

Παρ' όλα αυτά όμως όλες οι άλγες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα νιτρικά είναι σταθερά στο 25.

Δυστυχώς όλοι το περάσαμε αυτό το στάδιο και είναι άθλιο το ξέρουμε.

Κάνε υπομονή και θα δεις ότι κάποια στιγμή μετά το 5μηνο όλα θα είναι .... άψογα !!

Καλή δύναμη

Οκ.. Αν ειναι τόσο αναμενόμενο κανένα πρόβλημα περιμένω και παραπάνω. Ανησυχούσα μήπως κάνω εγώ κατι λάθος ή έχει προβλημα το setup μου που έτσι και αλλιώς ξέρω ότι είναι απλά το minimum (έλλειψη ριακτορα, περισταλτικών και συστήματος α/ο).

Δηλαδή μετά το 5μηνο τα νιτρικά και τα φωσφορικά πέφτουν και οι άλγες απομακρύνονται;

Κάπου διαβασα ότι αύξηση του μαγνησίου στο 1300 θα βοηθούσε στην καταπολέμηση του κυανο.

Επίσης ο phosguard που χρησιμοποιώ και αλλάζω καθε είκοσι μέρες έχει ως βάση το αλουμίνιο. Θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσω κάποον σιδήρου και αν ναι ποιον;

Έχω την εντύπωση ότι ο αλουμινίου αντιφώσφορος είναι για 4 ημέρες μόνο, ενώ ο σιδήρου για έως 30 ημέρες ( 20-25 προτείνω)

Επιπλέον αν κατάλαβα δεν χρησιμοποιείς α/ο και σε διαβεβαιώ ότι τα διάτομα και το κυανό οφείλεται σε ένα βαθμό και σε αυτό.

Δες δικό μου παλιότερο θέμα επ' αυτού. Κατέληξα να αγοράσω μια α/ο με τελικό στάδιο ρητίνη και όλα βαίνουν άψογα πλέον !!

Ας απαντήσουν οι παλιότεροι, για καλύτερα με μεγαλύτερη εμπειρία σχετικά. Ρίξε μια ματιά και σε αντίστοιχα θέματα στην αναζήτηση.

PO4 δεν προμηθευτικα καν τεστ καθως θεωρησα ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν πραγματικό.

Το λέω με αφορμή το γεγονός ότι ήδη έχω λίγη τριχοειδή, λίγη red bubble και green bubble, διατομική και προσφάτως κυανό. Κατά συνέπεια αυτές οι άλγες καταναλώνουν τα παραγόμενα φωσφορικά άλατα και άρα το αποτέλεσμα στα τεστ θα ήταν μηδενικό.

Όλες αυτές οι άλγες ωστόσο ήταν αντιληπτές με προσεκτική παρατήρηση του βράχου και άρα δεν ήταν τόσο ενοχλητικές. Δεδομένου ότι το ενυδρείο είναι νέο και σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει ήμουν εφησυχασμένος.

Τελευταία όμως το κυανό είναι συνεχώς σε ανάπτυξη και καλύπτει όλο και μεγαλύτερο μέρος του αραγωνήτη. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν φταίω εγώ για αυτό και κάνω κάτι λάθος ή αν πρεπει να το αποδόσω στη νεότητα του ενυδρείο και φυσιολογικό φαινόμενο που σε λίγο καιρό θα απομακρυνθεί μόνο του.

Οκ.. Αν ειναι τόσο αναμενόμενο κανένα πρόβλημα περιμένω και παραπάνω. Ανησυχούσα μήπως κάνω εγώ κατι λάθος ή έχει προβλημα το setup μου που έτσι και αλλιώς ξέρω ότι είναι απλά το minimum (έλλειψη ριακτορα, περισταλτικών και συστήματος α/ο).

Δηλαδή μετά το 5μηνο τα νιτρικά και τα φωσφορικά πέφτουν και οι άλγες απομακρύνονται;

Κάπου διαβασα ότι αύξηση του μαγνησίου στο 1300 θα βοηθούσε στην καταπολέμηση του κυανο.

Επίσης ο phosguard που χρησιμοποιώ και αλλάζω καθε είκοσι μέρες έχει ως βάση το αλουμίνιο. Θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσω κάποον σιδήρου και αν ναι ποιον;

Λιγο πανω απο το 1300 πρεπει να εισαι σταθερα.Αυτο που πιθανως να διαβασες,ειναι οτι πολλοι χομπιστες με σταδιακη αυξηση του μαγνησιου μεχρι το 1600 καταπολεμησαν καποιες δυσκολες αλγες.

Ο Στράτος αναφέρεται εδώ..

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74490

Αν είναι να κάνεις κάποια αγορά θα σε συμβούλευα να άρχιζες με Α/Ο.Αν ψάχνεις αντιφώσφορο διάλεξε κάποιον με βάση το σίδηρο.Τα νιτρικά και τα φωσφορικά δεν πέφτουν μόνα τους..Εγώ στη θέση σου θα έβαζα και λίγο χέρι με τις άλγες ...bubble και ότι άλλο μπορείς με νυστεράκι μια λαβίδα ή τσιμπιδάκι.και σιφωνάρισμα έξω με καλές αλλαγές νερού μέχρι να πέσουν όλα.Φυσικά πρέπει να βρεις και την αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά και να την καταπολεμήσεις.

Το έχω περάσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το κυανό!! Δεν ήμουν πότε υπέρ της Α.Ο. και όμως τελικά είναι το Α και το Ω για ένα πετυχημένο reef. Αν θέλεις να απαλλαγείς ξεκίνα 1) τακτικές (εβδομαδιαίες) αλλαγές με α.ο. με απιονισμό,2) μηνιαίες αλλαγές αντί-φώσφορο tunze, σιδήρου δείχνοντας μεγάλη προσοχή στη δοσολογία, 3) Αύξησε το τάισμα όσο και σου φαίνεται περίεργο και 4) συσκότιση για 3 μέρες. Αυτές είναι οι ταπεινές μου συμβουλές. Καλή σου επιτυχία.

Το έχω περάσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το κυανό!! Δεν ήμουν πότε υπέρ της Α.Ο. και όμως τελικά είναι το Α και το Ω για ένα πετυχημένο reef. Αν θέλεις να απαλλαγείς ξεκίνα 1) τακτικές (εβδομαδιαίες) αλλαγές με α.ο. με απιονισμό,2) μηνιαίες αλλαγές αντί-φώσφορο tunze, σιδήρου δείχνοντας μεγάλη προσοχή στη δοσολογία, 3) Αύξησε το τάισμα όσο και σου φαίνεται περίεργο και 4) συσκότιση για 3 μέρες. Αυτές είναι οι ταπεινές μου συμβουλές. Καλή σου επιτυχία.

Αν εχεις την καλοσυνη αιτιολογησε το :)

Επειδή θα παραγγείλω άμεσα ένα από τα δύο συστήματα, ποιο θα μου προτείνατε και με ποια μεμβράνη για τα λίτρα μου (180 λ.);

http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858 ή

http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30122

Τι διαφορές έχουν οι μεμβράνες μεταξύ τους; Επίσης ποια είναι η αναλογία καθαρού.βρώμικου νερού;

σε όποια και να καταλήξεις να προσθέσεις στο τέλος DI φίλτρο ρητίνης

πιστεύω για τα λίτρα σου και η "μικρή" θα σου έκανε μια χαρά τη δουλεία.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τη συγκεκριμένη εταιρία, τα παιδιά είναι κάτι παραπάνω από εξυπηρετικά και θα σου λύσουν όλες τις απορίες και θα σου κάνουν προτάσεις για το καλύτερο δυνατό σύστημα για τα λίτρα σου

• 3 weeks later...

Μια ενημέρωση του θέματος..

Πριν δύο εβδομάδες πήρα το μικρό μοντέλο α/ο. Αμέσως έκανα την πρώτη αλλαγή νερού (25 λίτρα για το 180 μεικτών λίτρων ενυδρείο μου - η οποία είναι και η ρουτίνα μου ανα δύο εβδομάδες), σιφωνάροντας παράλληλα όσο μπορούσα από το κυανό του αραγωνήτη. Μετά την αλλάγή και το σιφωνάρισμά είχαν μείνει κάποια υπολύματα κυανού τα οποία και αυτά σε 3-4 μέρες εξαφανίστηκαν και αυτά. Παράλληλα έρχνα και μια φορά την εβδομάδα και special blend και ήδη πριν την αγορά της α/ο μου είχε δώσει κάποια θετικά αποτελέσματα. Είμαι στην 13 μέρα μετά την αλλαγή και αύριο ετοιμάζω την επόμενη. Το μόνο ψεγάδι στη υπόθεση είναι η εμφάνιση πολύ λίγης διατομικής στην δέκατη μέρα, σε μια γωνία του ενυδρείου. Τη θεωρώ φυσιολογική. Κατα τα άλλα ο αραγωνήτης είναι πεντακάθαρος.

.

Επόμενο πρόβλημά μου η αντιμετώπιση των αλγών (τριχωειδούς, red bubble και cladophoropsis), καθώς και η μείωση των νιτρικών που είναι σταθερά 25.

Κανε μεγαλυτερες αλλαγες καθε βδομαδα.....

Δες ποσα παιδια το εχουν υοθετηση αυτο το συστημα και αν αξιζει.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...