Jump to content

Θολο Ματι

Recommended Posts

ενα ψαρι που εχω τον κογκολέζο φαινεται τα ματια του εναι θολα ξερεται τι ειναι αν θαραπευεται?ευχαριστω

Εαν δεν τσακωθηκε με καποιο αλλο ψαρι τοτε ειναι σημάδι βακτηριακής ή παρασιτικής μόλυνσης.

Κάνε ένα κόπο αν θέλεις και συμπλήρωσε την φόρμα για περισσότερες πληροφορίες προσθέτοντας και μια φωτογραφεία! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

παιδια ζητω συγγνωμη που δεν ποσταρα την φορμα αλλα απο το πετ σοπ μου ειπαν οτι ειναι παρασιτα το εχω βαλει σε καραντινα και του ριχνω το esha 2000 ελπιζω να γινει καλα το ψαρι

Έγινε επεξεργασία - aris910i

Ισως ακομη και με πολλες και απλες αλλαγες νερου και καλη διατροφη να ειχες αποφυγει το φαρμακο...

Εκ συντονιστου με σαγιοναρες εν χαλκιδικη....

παιδια ζητω συγγνωμη που δεν ποσταρα την φορμα αλλα απο το πετ σοπ μου ειπαν οτι ειναι παρασιτα το εχω βαλει σε καραντινα και του ριχνω το esha 2000 ελπιζω να γινει καλα το ψαρι

Για παρασιτο χλωμο το κοβω, βακτηριακη μολυνση ειναι και με το esha θα κανεις δουλεια, απλα οπως λεει και ο klaz καθαρω νερακι και βιταμινες. Τωρα το καλοκαιρι που ανεβαινουν αρκετα και οι θερμοκρασιες τα βακτηρια οργιαζουν και τα ψαρια ζοριζονται, οποτε εαν θες ριξε ενα καλο καθαρισμα τα σφουγγαρια σου και τακτικες αλλαγες νερου.

Καλησπέρα! Από αυτά που περιγραφείς πιθανόν να είναι cloudy eye που το esha σίγουρα θα σε βοηθήσει!

Βέβαια επειδή είναι αρκετά βαρύ φάρμακο και εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν αναγκαία η θεραπεία! Με αλλαγές νερού και βιταμίνες θα είχες τα ίδια αποτέλεσμα αλλά αφού το ξεκίνησες δεν πειράζει!

Καλή συνέχεια και ενημέρωσε μας για την πορεία του!

• 2 weeks later...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :θολο ματι

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:15

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): υαλομβαβακας ειχα και ανθρακα αλλα τον εβγαλα λογο φαρμακου

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):

- Ψάρια (είδη και αριθμός):μονο του

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 2 φορες ταισαμα.2-3 φορες τον μηνα αλλαγα νερου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.6

- KH:10

- GH:14(περίπου)

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):15(περίπου)

- Θερμοκρασία:

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:sera quick test

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:κογκολεζος

- Ιστορικό Ψαριού:-

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):όλα καλά

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:-

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:esha,sera omnipour(

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:6 ημέρες esha και μετα 1 φορα omnipour

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

http://imageshack.us...93/img346x.jpg/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:το ψαρι ητανε σε μεγαλυτερο ενυδριο και τωρα ειναι σε καραντινα στο 15λιτρο και το φαρμακο το αλλαξα γιατι μου ειπαν οτι ειναι καλυτερο για την θεραπεια του ψαριου

Τωρα πως ειναι τα ματια του, ακομα ειναι θολά;

ναι :( βασικα αν το δεις καλυτερα ειναι σαν να ειναι ασπρο το ματι........

βαλε το ζωντανο σε ενα 60λιτρο με σωστα στρωμενο φιλτρο ,κανε ευλαβικα τις αλλαγες νερου που χρειαζονται και δεν προκειται να δεις θολα ματια ξανα και αρρωστειες.....

Το ματι εσωτερικα, εξωτερικά ο κερατοειδείς ειναι καλα;

eye2.jpg

Δεν νομίζω ότι έχει κάτι το ψαράκι σου ώστε να ανησυχείς τόσο πολύ! Τουλάχιστον από την φωτογραφεία δεν φαίνετε κάτι!

Όταν μιλάμε για θολό μάτι (cloudy eye disease) είναι κάπως έτσι! post-48302-0-90100100-1342554384_thumb.jpg

Δεν είναι τόσο πολύ όσο είναι στη φωτογραφία που μου tagαρες...το μάτι φαίνεται άσπρο εσωτερικά δεν καλύπτει όμως ολόκληρη τη επιφάνεια του ματιού...αυτό ισχύει και για τα δύο μάτια. Να ρίξω κάποιο φάρμακο ή να αλλάζω πιο συχνά το νερό? Υ.Γ Το ψάρι είναι ζωηρό.Εσωτερικά, εξωτερικά ο κερατοειδείς είναι καλά, αν δεν κάνω λάθος :\

-1.jpg

Ειναι κατι τετοιο?

Σεμενα ειναι απο χτυπημα,και ετσι παρεμεινε το ματι,κατα τα αλλα ολα εναι φυσιλογικα.

Συνέχισε με τακτικές αλλαγές νερού, καλή οξυγόνωση, βιταμίνες στην τροφή του και μην επιβαρύνεις άλλο με φάρμακα!

-1.jpg

Ειναι κατι τετοιο?

Σεμενα ειναι απο χτυπημα,και ετσι παρεμεινε το ματι,κατα τα αλλα ολα εναι φυσιλογικα.

ναι καπως ετσι ειναι αλλα αν ειναι χτυπημα ειναι δυνατον να χτυπισαν και τα δυο ματια?

Συνέχισε με τακτικές αλλαγές νερού, καλή οξυγόνωση, βιταμίνες στην τροφή του και μην επιβαρύνεις άλλο με φάρμακα!

οκ

Καλημερα Αρη. Εγω θα εκανα μια τελευταια αποπειρα με τα φυτικα προιοντα της ΑΡΙ Pimafix σε συνδιασμο με Melafix μηπως και διορθωθουν τα ματια. Η αγωγη κρατα μια εβδομαδα. Προσθέσε μια κουταλιά του γλυκού (5 ml) για κάθε 40 lt νερού. Επαναλάβε καθημερινά. Μετά την εβδομάδα κάνε μια καλη αλλαγή νερού. Αν δεις πως βελτιωνεται η κατασταση και χρειαστεί συνεχίσε την θεραπεία αλλιως τελος. Γενικα καθε εβδομαδα κανουμε μια αλλαγη της ταξεως του 30% αλλα αυτος ειναι ενας γενικος κανονας μια που εξαρτατε απο τα ποσα νιτρικα μαζευωνται στο νερο και σε ποσες μερες. Για την ωρα που εχεις θεμα οσα λιγοτερα τοσο καλυτερα. Τα 20 ειναι καλα αλλα πανω απο 50 καλο ειναι να κανουμε αλλαγη.

Καλημερα Αρη. Εγω θα εκανα μια τελευταια αποπειρα με τα φυτικα προιοντα της ΑΡΙ Pimafix σε συνδιασμο με Melafix μηπως και διορθωθουν τα ματια. Η αγωγη κρατα μια εβδομαδα. Προσθέσε μια κουταλιά του γλυκού (5 ml) για κάθε 40 lt νερού. Επαναλάβε καθημερινά. Μετά την εβδομάδα κάνε μια καλη αλλαγή νερού. Αν δεις πως βελτιωνεται η κατασταση και χρειαστεί συνεχίσε την θεραπεία αλλιως τελος. Γενικα καθε εβδομαδα κανουμε μια αλλαγη της ταξεως του 30% αλλα αυτος ειναι ενας γενικος κανονας μια που εξαρτατε απο τα ποσα νιτρικα μαζευωνται στο νερο και σε ποσες μερες. Για την ωρα που εχεις θεμα οσα λιγοτερα τοσο καλυτερα. Τα 20 ειναι καλα αλλα πανω απο 50 καλο ειναι να κανουμε αλλαγη.

ευχαριστώ.Παντως το ψαρακι φαινεται να ειναι μια χαρα...το θεμα ειναι τι ειναι αυτο που εχει, δηλαδη μπορει και να ειναι κολλητικο?να το βαλω στο μεγαλο ενυδριο ή μπορει να το κολλησουν και τα αλλα τα ψαρια?

παντως για χτυπιμα δυσκολο το βλεπω γιατι ειναι ετσι και τα δυο ματια του...

Κολλητικο δεν ειναι αλλα αν ειναι να κανεις την θεραπεια καλο ειναι να του την κανεις ξεχωριστα για να μην στρεσαρης και τα υπολοιπα. Λογικα μπορει να ειναι βακτηριακη μολυνση, αλλα η αληθεια ειναι πως μου περναει μια ιδεα απο το μυαλο που μπορει και να φανταζει καπως, αλλα επειδη ειχα black moor και εσκαβαν ολη μερα και μια που εξεχουν αρκετα και τα ματια τους μπορει για αυτο τον λογο οργώνοντας τον βυθο να γρατσουνα τον κερατοειδη και να εχουν δημηουργηθει αυτες οι εκδορές εξωτερικα στα ματια του. Μια υποθεση κανω αλλα αν και φανταζει παραξενει μπορει τελικα να ειναι ο λογος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...