Odysseas1986 3 Ιουλίου 2012 #1 Share 3 Ιουλίου 2012 Καλησπερα. Θα γραψω για αλλη μια φορα για το θεμα που με εχει απασχολησει παρα πολλες φορες και ειναι η ροη νερου απο τα δυο μου φιλτρα Eheim. 2080 & 2075 Τη συγκεκριμενη στιγμη με καιει το 2080 γιατι μολις το εστειλα στη Eheim να το κοιταξουν και δεν βρηκαν τιποτα λενε. Τους επισημανα το θεμα με τη ροη νερου και με τις δυο εισαγωγες που δεν ρουφανε ταυτοχρονα αλλα το μονο που μου ειπαν ειναι οταν γεμισει η μια εισαγωγη βουλωσε με το χερι σου την αλλα και θα τραβηξει και η αλλη νερο. Οσο αφορα τη ροη ειναι ψοφιο το φιλτρο. Υπαρχει ενας ανθρωπος να μου πει το λογο ????? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 3 Ιουλίου 2012 #2 Share 3 Ιουλίου 2012 Το 2075 που είχα κάποτε, ακόμα και μετά από έναν χρόνο χωρίς άνοιγμα, είχε πολύ καλή ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliascryptic 4 Ιουλίου 2012 #3 Share 4 Ιουλίου 2012 φιλε μου καλησπερα ,δεν ξερω αν θα σε βοηθησω η θα σε μπερδεψω περισσοτερο αλλα θα σου μεταφερω τι ειχα παθει εγω οσο το δυνατον πιο συντομα...εχω ενα φιλτρο 2080 πριν απο 1-2 χρονακια πριν ειχα το εξης προβλημα...αφου αλλαζα τον υαλοβαμβακα και γενικα το καθαριζα οταν το εβαζα σε λειτουργια ολα ηταν μια χαρα ως προς την ροη του νερου στο φιλτρο σε καποια φαση μετα απο καιρο αρχισαν τα προβληματα δυλαδη ενω πηγαινε καλα μετα απο 5-6 ωρες μπορει και μετα απο 1 μερα η ροη επεφτε σχεδον εντελως,αυτη η ιστορια με ειχε πεδεψει παρα πολλους μηνες δεν μπορουσα να καταλαβω τι εφταιγε,ειχα κοψει τους σωληνες εσοδου-εξοδου του φιλτρου για να μειοωθει η αποσταση μεταξυ φιλτρου ενυδρειου, αλλαξα φτερωτη τα παντα ολα...τελικα αναγκαστηκα και πηρα αλλο ενα 2080 απο το aquaristicnet γιατι το βρηκα πολυ πολυ πιο φτηνο απο ολα τα μαγαζια που εψαξα εδω,τελικα οταν το παρελαβα παρατηρησα το εξης και ελπιζω να με καταλαβεις γιατι δεν ξερω και τοσο τεχνικες ονομασιες.... οταν ανοιγεις το φιλτρο βλεπεις το καπακι που ειναι η φτερωτη πεταλουδα (δεν ξερω πως ακριβως λεγεται)...αφου βγαλεις το καπακι (ενα στρογγυλο που την σφραγιζει) βλεπεις αυτο το σημειο που γυριζει η φτερωτη ενα κυκλο δηλαδη που σε καποιο σημειο υπαρχει ενα κενο για να περναει το νερο καθως γυρναει η φτερωτη....οταν εκανα αλλαγη νερου παταγα απο πανω για εξαερωση για να γεμισει νερο το φιλτρο και μετα το εβαζα σε λειτουργια καθως ομως παταγα απο πανω για να κανω εξαερωση εκεινο το ασπρο μετακινουνταν με αποτελεσμα η φτερωτη να δουλευει τσαμπα γιατι δεν περνουσε νερο αφου η τρυπα ειχε κλεισει,,,,,θα μου πεις τωρα γιατι δεν βαζω μια φωτο...προσπαθω αλλα μου λεει συνεχεια οτι μεταφορτωση απετυχε....μονο εδω μπορεσα κα εβαλα μια..http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3732673510255&set=a.1204421145526.2032498.1078545709&type=3&theater αυτο που εκανα εγω ειναι να αλλαξω αυτο το ασπρο που ειναι σαν σιλικονη και οχι σταθερο πλαστικο οπως ειχε το προηγουμενο 2080 που ειχα και το προβλημα δεν ξανα παρουσιαστηκε....η eheim εκανε τεραστιο λαθος που αντκατεστησε το πλαστικο με την σιλικονη γιατι δημιουργει σε πολλους προβλημα απο οτι εχω μαθει,,,ελπιζω να βοηθησα...αν οχι στειλε μου τηλ σε pm για να στα πω καλυτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 5 Ιουλίου 2012 #4 Share 5 Ιουλίου 2012 Κλασικό πρόβλημα!Εγώ είχα βάλει βανάκια στις εισαγωγές!Ετσι αναλόγως ποια δεν δούλευε έκλεινα την άλλη και έπερνε μπροστα!Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου μου είχε λύσει τα χέρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliascryptic 6 Ιουλίου 2012 #5 Share 6 Ιουλίου 2012 τελικα το πεταξες το φιλτρο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 17 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 17 Ιουλίου 2012 Για πεταμα ειναι.. μην το λες για πλακα ! Τοσα χρηματα και τρεχει σαν το βρυσακι στο χωριο μου ... Υπαρχει καποια λυση η να παρω κανενα Fluval FX5 να ξεκολλησει τα τζαμια ?? Καραγκιοζηδες τερμα στην Eheim.. το πηγα και το γυρισαν οπως το πηραν, τιποτα δεν κανανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τολισ 17 Ιουλίου 2012 #7 Share 17 Ιουλίου 2012 Καλησπερα παρε ενα eheim 2260 !!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Ιουλίου 2012 #8 Share 17 Ιουλίου 2012 Και εγώ έχω ρίξει άκυρο πλέον στην eheim! Δοκίμασες βανάκια!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 17 Ιουλίου 2012 #9 Share 17 Ιουλίου 2012 Παιδιά έχω και γω ένα 2075 που δουλευει ούτε 2 μήνες και η ροή του είναι ξαφνικά χάλια. Είδα το θέμα ενώ σκεφτόμουν να ανοίξω ακριβώ το ίδιο. Καμια ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 17 Ιουλίου 2012 #10 Share 17 Ιουλίου 2012 Κοιτα το δικο μου 2080 μετα απο 2 χρονια χρησης. Το ενυδρειο εχει 1,30 μηκος.Τωρα πλεον εχω κουμπωσει σπρευ μπαρ κατα μηκος της πλατης με συνολικο μηκος 1,10 περιπου και παρολα αυτα η ροη του μετα απο τον τελευταιο προ 2μηνου καθαρισμο δεν εχει πεσει. Θα βαλω βιντεο καποια στιγμη απο μια αλλαγη για να δεις ροη που εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 17 Ιουλίου 2012 #11 Share 17 Ιουλίου 2012 Και το δικό μου το 2075 το έχω με το spray bar της Eheim αλλά έχει πέσει πολύ η πίεση ξαφνικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliascryptic 17 Ιουλίου 2012 #12 Share 17 Ιουλίου 2012 (edited) Κοιτα το δικο μου 2080 μετα απο 2 χρονια χρησης. Το ενυδρειο εχει 1,30 μηκος.Τωρα πλεον εχω κουμπωσει σπρευ μπαρ κατα μηκος της πλατης με συνολικο μηκος 1,10 περιπου και παρολα αυτα η ροη του μετα απο τον τελευταιο προ 2μηνου καθαρισμο δεν εχει πεσει. Θα βαλω βιντεο καποια στιγμη απο μια αλλαγη για να δεις ροη που εχει. μακαρι να πηγαινε και το δικο μου ετσι μετα απο ενα χρονο λειτουργιας..... Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2012 - iliascryptic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 18 Ιουλίου 2012 Author #13 Share 18 Ιουλίου 2012 Καμια σχεση παιδια ! Η ροη και η δυναμη του νερου ειναι Super στο βιντεο που βλεπουμε. Δεν ειναι δυνατον να εχω 2 φιλτρα Eheim (2075) & (2080) σε ενυδεριο 450ltr και οι βρωμιες να πηγαινοερχονται ... Αν δεν βρουμε λυση εδω μεσα που θα βρουμε ? Αλλιως να το γυρισουμε σε Fluval. Τι κολπο ειναι αυτο με τα βανακια ? Εξιγιστε μου σας παρκαλω μηπως και το σωσουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 18 Ιουλίου 2012 #14 Share 18 Ιουλίου 2012 Καμια σχεση παιδια ! Η ροη και η δυναμη του νερου ειναι Super στο βιντεο που βλεπουμε. Δεν ειναι δυνατον να εχω 2 φιλτρα Eheim (2075) & (2080) σε ενυδεριο 450ltr και οι βρωμιες να πηγαινοερχονται ... Αν δεν βρουμε λυση εδω μεσα που θα βρουμε ? Αλλιως να το γυρισουμε σε Fluval. Τι κολπο ειναι αυτο με τα βανακια ? Εξιγιστε μου σας παρκαλω μηπως και το σωσουμε.. Το πρόβλημα που είχα εγώ και είχε σαν κατάληξη την μειωμένη ροή είναι ότι ρουφούσε από την μία μόνο εισαγωγή! Για να το λύσω έβαλα βανάκια στις εισαγωγές και όταν δεν μου ρουφουσε από την μία, έκλεινα αυτή που ρουφούσε για να παρει μπρός η άλλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Ιουλίου 2012 #15 Share 18 Ιουλίου 2012 (edited) Δεν χρειαζεται να βαλει βανακια για να γινει αυτο. Διπλωνει/τσακιζει το σωληνα και κοβει τη ροη. Ελεγξτε το κεραμικο αξονα στη φτερωτη μηοως εχει σπασει, και αν ειναι καθαροι οι σωληνες και το φιλτρο γενικα. Αλλιως απευθυνθυντε στην eheim απευθειας να σας δωσουν οδηγιες. Η αντιπροσωπεια εδω αλλαξε, υπηρχαν προβληματα. Και το δικο μου, τη ροη του maikl εχει, στα δυο χρονια λειτουργιας Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Ιουλίου 2012 #16 Share 18 Ιουλίου 2012 Μήπως έχει κανείς τα στοιχεία της νέας αντιπροσωπείας της eheim στην Ελλάδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 18 Ιουλίου 2012 Author #17 Share 18 Ιουλίου 2012 Επειδη το φιλτρο ειναι ακομα στη εγγυηση το στειλαμε απο το καταστημα που το πηρα στη Eheim. Λογικα αν ειχε σπασει κατι η κατι που επρεπε να αλλαχτει θα τον ειχαν αλλαξει. Αυτοι μου το εδωσαν πισω οπως το πηραν και μου ειπαν πως δεν εχει τιποτα! Η ροη ομως ψοφια... μας δουλευουν ..? Οσο για τις εισαγωγες που δεν ρουφανε και οι 2 ταυτοχρονα κλεινω την μια και ρουφαει και η αλλη μετα. Το θεμα ομως δεν ειναι εκει. Ακομα και οι 2 να ρουφανε δεν εχει δυναμη το νερο. Το φιλτρο να τονισω συνεχιζει και τρεχει ετσι μετα απο λεπτομερη καθαρισμο παντου! Επισης παρατηρισα πως οταν πρωτοδουλευει μετα απο καθαρισμο με τα σηματακια που εχει υποτιθετε πως η ροη ειναι στη μεση, αν ομως τρομπαρω αρχιζει και πεφτει λιγο, αν ξανατρομπαρω ξαναπεφτει λιγο κτλ... Εχουμε τηλεφωνα απο Eheim ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 18 Ιουλίου 2012 #18 Share 18 Ιουλίου 2012 θα ψάξω και γω και θα σου τα στείλω. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 19 Ιουλίου 2012 #19 Share 19 Ιουλίου 2012 (edited) Αν το νάλεις να δουλέψει άδειο, χωρίς καθόλου υλικά μέσα, τι ροή έχει; Αφού είναι ακόμα στην εγγύηση πήγενε στο κατάστημα και απαίτησε καινούργιο! Αν σου πεί μα μου πές του να το βάλει επιτόπου να δουλέψει! Έγινε επεξεργασία 19 Ιουλίου 2012 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 20 Ιουλίου 2012 Author #20 Share 20 Ιουλίου 2012 Δεν το εχω δοκιμασει χωρις υλικα, αλλα γιατι αυτο ? Αν μπορει κανεις να μας δωσει το τηλεφωνο της Eheim καλο θα ηταν .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουλίου 2012 #21 Share 20 Ιουλίου 2012 Δεν το εχω δοκιμασει χωρις υλικα, αλλα γιατι αυτο ? Αν μπορει κανεις να μας δωσει το τηλεφωνο της Eheim καλο θα ηταν .. Να δούμε τι κάνει μπας και εντοπίσουμε τι φταίει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 20 Ιουλίου 2012 #22 Share 20 Ιουλίου 2012 (edited) Δοκιμασε εδω Petline Τηλεφωνικό κέντρο: +030 210 6069800 http://www.petline-v...id=15&Itemid=62 Οτιδηποτε κολλημα γινει email αμεσως στην eheim και ολα λυνονται. service@eheim-service-berlin.de Έγινε επεξεργασία 20 Ιουλίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 20 Ιουλίου 2012 #23 Share 20 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ πολύ. Να είσαι καλά. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas1986 26 Ιουλίου 2012 Author #24 Share 26 Ιουλίου 2012 Ακομα λυση δεν εχω βρει με την φιλτρανση μου.. και δυστυχως το επιπλο του ενυδρειου μου (Jewel 450 Vision) δεν εχει μεγαλα ντουλαπια για να βαλω η το Fluval fx-5 η το Eheim 2260. Το 2080 που εχω χωραει ισα ισα μεσα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 26 Ιουλίου 2012 #25 Share 26 Ιουλίου 2012 δεν βρηκες ακρη με petline? email στην eheim εστειλες εξηγοντας το προβλημα οπως σου ειπε ο delta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος