Jump to content

Φυτα Σε Ενυδρειο 60Λ

Recommended Posts

Γεια σασ εχω ενα ενυδρειο 60 λ με 2 φυτα μεσα. Σκεφτομαι να κανω μια μικρη ανακαινηση γιατι εχω κανει καποια λαθη.Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια αρκετα ευκολα φυτα γρηγορησ αναπτυξησ αν γινετε. Αρχικα θα κανω θαμνουσ απο καμπομπεσ και κερατοφυλο στην επιφανεια κυριωσ αλλα και καποιο κατω.τα φυτα που εχω δυστηχωσ δεν επιασα η επειδη δεν τα φυτεψα σωστα η δεν ξερω γιατι ,το φωσ το αναβω 8 ωρεσ τουλαχιστον.θα ηθελα καποια φυτα που να κανουν και με το φωτισμο μου που ειναι 24w .Απο κατω θα εχω λιγο υποστρωμα και απο πανω χαλικι θα βρω επισησ και καποιεσ ωρεεσ πετρεσ να βαλω.Λεω να βαλω και μια καρυδα για να βγενουν οι μπουρμπυλιθρεσ απο το οξυγονο. Τι θα μου προτεινατε?

Θα σου προτεινα αρχικα να διαβασεις αρκετα αρθρα που υπαρχουνεδω μεσα για φυτεμενο ενυδρειο,συνθηκες φωτισμου,υποστρωμα κλπ.παραδεχεσαι πως στο παρελθον εκανες λαθακια οπως ολοι μας αλλωστε στην αρχη συο χομπι αλλα πρέει να διαβασεις πολυ προσεχτικα.πχ μιλησες στο τελος για μπουρμπουληθρες...φυτεμενο και μπουρμπουληθρες δεν συμβαδιζουν.

Εκ συντονιστου εν κινηση

Ωραια θα αρχισω το διαβασμα . λεω να βαλω το οξυγονο απλα επειδη μου αρεσει μεσα στο ενυδρειο να υπαρχουν φυσσαλιδες καθαρα απο το θεμα εμφανισησ και μονο δηλαδη δεν μπορω να το εχω στο χαμηλο και για λιγο?

Αν θελεις μπουρμπουλιθρες τοτε μονο το βραδυ οταν σβησουν τα φωτα γιατι χανεις ολο το co2 ετσι το οποιο το χρειαζεσαι οταν ειναι αναμενα τα φωτα για να γινεται η φωτοσυνθεση των φυτων σου.

μαλιστα δηλαδη να το αναβω το βραδυ και μονο οκ απλ μου αρεσουν μου φαινεται οτι στολιζουν το ενυδρειο!

ποιο θα ηταν το καλυτερο υποστρωμα για τα γκαπυσ και φυτα οπωσ βαλισνερεσ ανουμπιεσ καμπομπεσ ? σκετο υποστρωμα η εκεινο που βαζεισ χαλικι απο πανω?

Δεν βάζουμε ποτέ σκέτο το υπόστρωμα χωρίς να βάλουμε από πάνω χαλίκι!

Άλλο ο βυθός και άλλο το υπόστρωμα! Το υπόστρωμα είναι μόνο για τα φυτά που το έχουν ανάγκη!

Ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697

Δεν βάζουμε ποτέ σκέτο το υπόστρωμα χωρίς να βάλουμε από πάνω χαλίκι!

Άλλο ο βυθός και άλλο το υπόστρωμα! Το υπόστρωμα είναι μόνο για τα φυτά που το έχουν ανάγκη!

Ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις!

http://www.aquazone....showtopic=51697

Νίκο, επειδή εγώ του είπα για σκέτο υπόστρωμα, εννοώ αυτό εδώ... :)

Ναι οκ συμφωνώ Νικόλα μου αλλά και με αυτό χρειάζεται η τοποθέτηση χαλικιού από πάνω! Δεν μπορείς να το αφήσεις σκέτο!

Αλήθεια?! Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει πως γίνεται και η χρήση του χωρίς χαλίκι, αν βρω το θέμα θα σας το δείξω! :)

Ναι οκ συμφωνώ Νικόλα μου αλλά και με αυτό χρειάζεται η τοποθέτηση χαλικιού από πάνω! Δεν μπορείς να το αφήσεις σκέτο!

Αν δεν κανω τρομερο λαθος,αυτα τα υποστρωματα χρησιμοποιουνται σκετα..

Τώρα είδα στην φωτογραφία του petcumulus την μικρή μαύρη ετικέτα που το αναφέρει ως sand (άμμος)!

Από την μετάφραση των γραφόμενων της seachem πρόκειται για ένα προϊόν που το ονομάζει (αμμοχάλικο αργίλου) οπότε εγώ καταλαβαίνω ότι είναι κάποια μύξη υλικών και γι’αυτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σκέτο!

Αυτό που δεν γνωρίζω είναι κατά πόσο είναι πρακτικό να είναι μόνο του χωρίς κάποιο χαλίκι από πάνω, πχ στο αν θα χρειαστεί να βάλουμε σκούπα!

Πάντως φαίνετε να είναι διαφορετικό από τα κοινά υποστρώματα τα οποία σκεπάζουμε με χαλίκι!

εγω απλοσ ρωταω αν αυτο το ειδοσ ειναι καλυτερο για τα γκαπυσ που εχω μεσα η να παρω το αλλο ειδοσ που βαζεισ χαλικι απο πανω?

τωρα εχω στα αυτο που βαζεισ το χαλικι απο πανω αλλα δεν ειναι σε ολο τον πατο του ενυδρειο οποτε τηελς να παρω η αλλο ενα ιδιασ κατηγοριασ και ακομα ενα τσουβαλακι χαλικι η ενα σαν αυτο του λινκ που δεν χρειαζεται χαλικι

Το Flourite χρησημοποιητε κυριως απο μονο του, οχι ομως οτι δεν μπορει να χρησημοποιηθει και σε συνδιασμο με καποιο αλλο ειδος υποστρωματος.

Είναι ένα ειδος πηλού που υπόκειται σε πύρωση (ψήσιμο) για να σκληρύνει σε ακανόνιστο σχήμα και διάφορα χρώματα. Αυτό το υλικό είναι αρκετά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που απελευθερώνονται σιγα σιγα. Επισης εχεται το νου σας πως απο Flourite σε flourite παιζουν τα χημικα χαρακτηριστικα τους.

Το Dark πχ ανεβαζει πολυ το ΡΗ μια που περιεχει πολυ ασβεστιο ενω το απλο Flourite εχει πολυ λιγοτερο. Επισης κοιταξτε διαφορες που υπαρχουν στο σιδηρο και στο καλιο απο το καθενα ξεχωριστα.

http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html

Έγινε επεξεργασία - Rik

Ωραια αευχαριστω και για τισ πληροφοριεσ ηταν πραγματι πολυ χρησιμεσ.Επειδη δεν γνωριζω και πολλα μηπωσ θα μπορουσαται να μου πιτε ενα συγκεκριμενο ειδοσ ? ευχαριστω πολυ!

Για να μην μπλεξεις με ιδιαιτερα υποστρωματα και διαφορες μιξης με διαφορες στρωσεις κλπ, και μια που εισαι αρχαριος και τα φυτα που θελεις δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις, διαλεγοντας καποιο απο τα Flourite ή jbl manado που μπορεις να τα χρησημοποιησεις και απο μονα τους, σιγουρα θα εισαι οκ . Απο εκει και περα υπαρχουν πολλα και διαφορα υποστρωματα στο εμποριο που θα μπορουσες να κανεις μια χαρα την δουλεια σου επισης αλλα ειναι επισης σημαντικος και ο φωτισμος και το CO2 για να μπορεσει να απογειωθει ενα φυτεμενο.

Τον φωτισμο τον εχω γυρω στισ 8 με 10 ωρεστην ημερα και την αντλεια οξυγονου δεν την χρησημοπειω πλεον γιατι εμεθα οτι δεν κανει καλο την ημερα γιατι τραβαει ολο το CO2 απο τα φυτα για την φωτοσυνθεση . Ευχαριστω για τισ πληροφοριες και παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...