Jump to content

Chromis & Zevra Damsel!

kostaskappa

Recommended Posts

Εδώ και περίπου μια ώρα έβαλα μέσα στο ενυδρείο μου 2 chromis.Από την ώρα που μπήκαν έχουν φάει το κυνήγι της ζωής τους από το damsel μου το οποίο είναι μέσα σχεδόν από την αρχή του ενυδρείου....Ώρες ώρες βλέπω και το wrasse μου να τα στραβοκοιτάει και ειλικρινά έχω στραβώσει....!Να πω πως έχω αρκετά κοραλλάκια για να κλείσω τα φώτα ώστε να ηρεμήσει το έργο....σκεφτόμουν να αφήσω μόνο τις μπλε λεντοταινίες γιατί το δοκίμασα για λίγο και είδα ότι ηρέμησαν...θα κάνω κακό στα κοράλλια μου αν χαμηλώσω αρκετά πιο νωρίς τα φώτα από ότι έχουν ''μάθει'';;Υπάρχει περίπτωση να μην τα πάνε καλά ποτέ,ή κάποια στιγμή θα βαρεθεί να τα κυνηγάει και θα τα αφήσει να αγιάσουν;;

Καλησπέρα συνονόματε,

χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω και εύχομαι να ξεπεράσεις την φασαρία ανώδυνα

τα συγκεκριμένα ψάρια όπως μπορείς να διαβάσεις έχουν θέμα μεταξύ τους αλλά και με παλιότερα ψάρια του ενυδρείου.

Θα σου γράψουν και οι παλιότεροι σίγουρα,

εγώ θα σου συνιστούσα να τα αφαιρέσεις προτού τα βρεις .... dead.

Προσωπικά έχασα 2 χρόμις σε 2 μέρες αφού αυτός που ήδη έχω και πωλείται ξεπάστρεψε 2 ψαράκια στο κυνήγι σε 2 μέρες που του βαλα για παρέα

και τώρα έχει βαλθεί να προκαλέσει εγκεφαλικό στο αρσενικό κλόουν αφού όλη μέρα τον έχει πρήξει !!!

Καλή δύναμη

Η φάση είναι ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει κυνηγήσει ψάρι και τώρα μετά από 1 και μισή ώρα έχει αρχίσει και χαλαρώνει λιγάκι και δεν τα έχει στο sprint όλη την ώρα....τι να πω....τι μ@λ@κισμένα ψάρια είναι αυτά τα damsel!Δεν κάνουν χωριό με την καμία!

Είναι επιθετικά ψάρια, μη σε ξεγελάει το μέγεθος τους, μεγάλοι τσαμπουκάδες που τα βάζουν και με μεγαλύτερα σε μέγεθος τους ψάρια, τα chromis φίλε μου βγάλτα καλύτερα γιατί δεν θα αντέξουν το κυνηγητό για πολύ.

Τα chromis είναι θεωρητικά τα "ήρεμα" ξαδέρφια των Damsel, όμως ανήκουν στην ίδια οικογένεια και

προφανώς είναι για μεγάλα ενυδρεία και μπαίνουν όλα μαζί κοπαδιαστά για να μην μαλώνουν.

Δυστυχώς χτυπάνε και κλόουν και άλλα ψάρια που θα προστεθούν στο ενυδρείο μελλοντικά

και κακώς, πολύ κακώς τα έχουν τα πετσοπάδικα και τα προτείνουν ως μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία.

Πρίν βάλουμε οποιοδήποτε ψάρι ή άλλο οργανισμό καλό είναι να συμβουλευόμαστε παλιότερους χομπίστες και μέλη του φόρουμ

για να αποφεύγουμε άδικους θανάτους, έξοδα και άσχημη ψυχολογία απ΄τον μονόδρομο που κάποιοι ασυνείδητοι μας βάζουν !!!

Ως παθών μέχρι εδώ μπορώ να βοηθήσω, καλή συνέχεια.

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Τα chromis είναι θεωρητικά τα "ήρεμα" ξαδέρφια των Damsel, όμως ανήκουν στην ίδια οικογένεια και

προφανώς είναι για μεγάλα ενυδρεία και μπαίνουν όλα μαζί κοπαδιαστά για να μην μαλώνουν.

Δυστυχώς χτυπάνε και κλόουν και άλλα ψάρια που θα προστεθούν στο ενυδρείο μελλοντικά

και κακώς, πολύ κακώς τα έχουν τα πετσοπάδικα και τα προτείνουν ως μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία.

Πρίν βάλουμε οποιοδήποτε ψάρι ή άλλο οργανισμό καλό είναι να συμβουλευόμαστε παλιότερους χομπίστες και μέλη του φόρουμ

για να αποφεύγουμε άδικους θανάτους, έξοδα και άσχημη ψυχολογία απ΄τον μονόδρομο που κάποιοι ασυνείδητοι μας βάζουν !!!

Ως παθών μέχρι εδώ μπορώ να βοηθήσω, καλή συνέχεια.

Ξέρω ότι έχεις δίκιο και κακώς δεν συμβουλεύτηκα το φόρουμ,αλλά το συγκεκριμένο damsel όπως είπα υπάρχει στο ενυδρείο από την αρχή,έχω βάλει μετά από αυτό (αρκετά μετά) 2 κλόουν πολύ μικρά (που ουδέποτε άγγιξε),1 yellow tang,1 goby και ένα wrasse και ποτέ δεν μου δημιούργησε προβλήματα....ίσως γι'αυτό πήρα το θάρρος και τα έβαλα μέσα αλλά εντέλει είναι μανούρας....το κακό είναι ότι δεν πιάνεται ο μ@λ@κ@ς και να δω τι θα κάνω...!Πάντως όπως είπα και πιο πάνω,έχει κάπως μαλακώσει και δείχνει να τα δέχεται σιγά σιγά....ελπίζω να τα δεχτεί στο τέλος και να συμβιώσουν γιατί μου αρέσουν και οι τρεις τους και δεν θέλω να βγάζω ψάρια από μέσα....!Και για να δώσω μια διάσταση για το τι εννοώ ότι έχει μαλακώσει κάπως,τα έχω πιάσει να κολυμπάνε πολύ κοντά αρμονικά χωρίς κυνήγι...ίσως να είναι ιδέα μου,αλλά ίσως και να είναι έτσι...για να δούμε!

Μακρυά απο Damsel...

Τον έχω λατρέψει ρε billy!!!Άσε που εντέλει τα βλέπω να κάνουν και παρέα σιγά σιγά...false alarm! :wootwoot:

Ίσως εντέλει να έχω το ιδανικό damsel!!!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Εγώ θυμάμαι όταν πρωτοεφτιαξα το θαλασσινό,η συμβουλή που πήρα για τα damsel ήταν ένα στην αρχή και όταν μπει το δεύτερο ψάρι μέσα,αυτό έξω!!!

Και αγορά στην ανάγκη όταν δεν βρίσκεις κάτι άλλο!!

θα συμφωνησω με τον βασιλη μακρια απο damsel και εμενα τα ιδια μου εκανε ηταν το πρωτο ψαρακι που εβαλα και μολις εβαλα το cardinal και τα 2 κλοουν τρελαθηκε!!! και για αυτο πηρε ποδι αμεσως!! και βεβαια μπορεις να αφησεις μονο το moonlight ποιο νωρις δεν θα παθουν κατι τα κοραλια!!

μακρυά απο Damsel...

+1000

Έγινε επεξεργασία - geomeri

Παίδες ψάρι σαν το yellow tail damsel δεν υπάρχει...τον είχα πάρει μετά την πρώτη καρπαζιά που είχα φάει στο χόμπι και για 3 χρόνια τον είχα στα καλύτερα τον μπέμπη. :rip_1: Ισως αν είχα πιο μεγάλο ενυδρείο θα έβαζα έναν.

Παιδιά το damsel μου ηρέμησε και δεν τα κυνηγαει!θα τον παρακολουθώ και αύριο από κοντά αν και σήμερα κιόλας ηρέμησε και τα chromis ξεμυτισαν και κοβανε βόλτες....τα άφησε και έφαγαν κανονικά και τους τσακωσα να κόβουν βόλτες και παρεα!τι να πω...θα δείξει αύριο....!θα ανεβάσω και video του κυβου να δείτε τις αντιδράσεις τους!

Απεναντίας σε οτι λετε, εγώ έχω 2 yellotail στο ενυδρείο μου. Εχουν πιάσει από μια κρυψώνα, μακρυά το ένα απ' τ'άλλο και δεν ενοχλούν κανέναν.

Οταν μπαίνει κάποιο καινούριο ψάρι και ο νέος πάει προς την κρυψώνα τους, πέφτουν κατι ψιλές αλλά μέχρι εκεί.

Μάλιστα το ενα τις μάζεψε για τα καλά και άλλαξε κρυψώνα αφού ένα νεοεισερχόμενο yellow tang του πήρε την θέση :D

Ναι ρε Βαγγέλη είναι καλά ψαράκια...είναι λίγο μουλικα με το μέρος τους αλλά μέχρι εκεί...!σκεφτείτε ότι το συγκεκριμένο damsel το είχα στο εικοσαλιτρο πικο που είχα μαζί με ένα κλοουνακι και ήταν κύριος....!ποτέ δεν κυνηγησε-φαπωσε το κλόουν....και από την μέρα που μετακόμισε στον κύβο έχουν μπει πολλά ψάρια και δεν την είδε τραμπουκος...!πιστεύω πως απλά έπέσαν 2-3 ψιλές πάνω στην αναγνώριση!τώρα αν συνεχίσει ο μ@Λ@κ@ς,θα γίνει δωράκι σε όποιον τον θέλει και είναι κοντά!Πάντως είναι από τα πιο ωραία μου ψαράκια και είναι και θρεφταρι...έχει ένα στομάχι σαν μπαλλα ποδοσφαίρου!!;-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...