DeLk 3 Ιουλίου 2012 #1 Share 3 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα!! Αρχές Αυγούστου θα μου φέρει ένας φίλος ένα ενυδρείο 75 λίτρων, και δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα βάλω μέσα, από γλυκό, και για αυτό να 'μαι Το μόνο μάλλον που θα έχω είναι φίλτρο εσωτερικό 700λτ/ώρα... Για πείτε μου, τι θα ήταν απαραίτητο για να στηθεί ένα θαλασσινό τέτοιου μεγέθους? Και ΑΝ μπορείτε, πόσο περίπου κοστίζει το κάθε τι.... Eυχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 3 Ιουλίου 2012 #2 Share 3 Ιουλίου 2012 διαβασες τι θελει ενα reef ενυδρειο πρωτα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 3 Ιουλίου 2012 διαβασες τι θελει ενα reef ενυδρειο πρωτα???? Πάνω-κάτω ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 3 Ιουλίου 2012 #4 Share 3 Ιουλίου 2012 κοιτα η γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορεις να συντηρησεις reef αν δεν μπορεις να κατεχεις τον απαραιτητο εξοπλισμο...π.χ. σκιμμερ,κυκλοφορητες,τεστ απαραιτητα οπωσδηποτε και αλλα πολλα.....και σκεψου το πολυ καλα πριν κανεις οτιδηποτε διοτι αλλαζεις ευκολα γνωμη και πετας λεφτα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 3 Ιουλίου 2012 Αυτό ζητώ, βοήθεια! Περιμένω προτάσεις να δω πόσο θα κοστίσουν περίπου... Στην τύχη, χωρίς εξοπλισμό δεν κάνω τίποτα... ΥΓ. Βλέπω να με πετάνε από το σπίτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 3 Ιουλίου 2012 #6 Share 3 Ιουλίου 2012 καλησπερα , ειναι καλλυτερο να κατασταλαξεις στην κατηγορια του reef που θες να κανεις ... αλλα και στην καθε κατηγορια οι τιμες διαφερουν αναλογα με το αν θα αγορασεις καινουρια η μεταχειρισμενα πραγματα(προτεινω μεταχειρισμενα μιας και σε συμφερει πολυ οικονομικα το ιδιο εκανα και εγω αγοραζοντας σχεδον τα περισσοτερα απο μελη του φορουμ) τα βασικοτερα εξοδα παντως ειναι το skimmer ο ζωντανος βραχος ο αραγωνιτης και ο φωτισμος (αναλογα παντα τα watt που θες να εχεις) σε πρωτη φαση γενικα καλο ειναι να το πας βημα βημα γενικα. ελπιζω να βοηθησα λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Ιουλίου 2012 Author #7 Share 3 Ιουλίου 2012 καλησπερα , ειναι καλλυτερο να κατασταλαξεις στην κατηγορια του reef που θες να κανεις ... αλλα και στην καθε κατηγορια οι τιμες διαφερουν αναλογα με το αν θα αγορασεις καινουρια η μεταχειρισμενα πραγματα(προτεινω μεταχειρισμενα μιας και σε συμφερει πολυ οικονομικα το ιδιο εκανα και εγω αγοραζοντας σχεδον τα περισσοτερα απο μελη του φορουμ) τα βασικοτερα εξοδα παντως ειναι το skimmer ο ζωντανος βραχος ο αραγωνιτης και ο φωτισμος (αναλογα παντα τα watt που θες να εχεις) σε πρωτη φαση γενικα καλο ειναι να το πας βημα βημα γενικα. ελπιζω να βοηθησα λιγο. Ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν λες κατηγορία reef? Εγώ σκεφτόμουν για εύκολα μικρόψαρα και κανά εύκολο κοράλι/πολύποδα/μανιταρι... Αυτά με ενδιαφέρουν από εξοπλισμό, αν βρω μεταχειρισμένα θα είμαι πολύ τυχερος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 3 Ιουλίου 2012 #8 Share 3 Ιουλίου 2012 τωρα να σου προτεινω συγκεκριμενα τι να αγορασεις δεν μπορω να το κανω μιας και ειναι καλλυτερο να σου πει καποιος εμπειροτερος παντως αν βαλεις ενα χρονοδιαγραμμα μπορεις σε διαστημα περιπου ενος μηνα να συγκεντρωσεις τα βασικα και αυτα που θα χρησιμοποιουσες σιγουρα σε οποια κατηγορια reef και αν ησουν.οπως εναν κυκλοφορητη (η και δυο μικρους καλλυτερα) και αν καταλαβα καλα απο τα συμφραζομενα δεν θα εχεις sump να βρεις καποιο μικρο και που να κανει την δουλεια του skimmer ωστε να εχεις ομορφο οπτικο αποτελεσμα. (απαραιτητα ειναι επεισης και οργανα μετρησης οπως και υγρα τεστ) οσο για φωτισμο εχει ηδη καποιον το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 3 Ιουλίου 2012 #9 Share 3 Ιουλίου 2012 Φίλε μου καλησπέρα! Για εμένα ξεκίνησε πρώτα σιγά σιγά να προμηθευτής τον βασικό και απαραίτητο εξοπλισμό (πρώτηνο από μέλη του φόρουμ) και μετά τα αλλά τα βλέπουμε εδώ όλοι μαζί και σου λέμε. Τα βασικά είναι σκιμερ,κυκλοφορίτες,φωτισμός, και φίλτρο που όμως είπες ότι έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Ιουλίου 2012 Author #10 Share 3 Ιουλίου 2012 Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Το ενυδρείο είναι το cayman 60 της ferplast όμως επειδή θα μου το χαρίσουν, είναι μεταχειρισμένο και έχουν κρατήσει εξοπλισμό, επίσης έχει 2 λάμπες Τ8 από 15 βατ η καθεμία... Σαν φίλτρο θα έχει της resun 700lt/ωρα. Oπότε μου μένει να πάρω θερμοστάτη, σκίμμερ, κυκλοφορητές και τεστ... Τι τεστ χρειαζομαι? Εχω ph gh NO3, ποια άλλα? Για σαμπ είναι ενα ενυδρειάκι μισοφτιαγμένο 15 λίτρων περίπου, όμως δεν έχει μεγάλο ύψος... Κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 3 Ιουλίου 2012 #11 Share 3 Ιουλίου 2012 δεν θελω να σε ξενερωσω αλλα θες πολλα ακομα.. θες ενα ρεφλακτομετρο για την αλατοτητα (40-50 ευρω),Α/Ο πολυ σημαντικη (50-60) θες αυτοματη αναπληρωση(40-50) θες εναν ελεκτη θερμοκρασιας (20-30) αλατι τεστακια Mg-Kh-Ca!! σκιμερ οπως σου ειπαν εναν κυλοφορητη! ανθρακα αντιφωσφορο ! γενικα ειναι καποιες αγορες που πρεπει να γινουν αν τις κανεις σιγα σιγα και πρωτα να ρωτας γτ ολοι μας εχουμε κανει χαζες αγορες και εχουμε δωσει τσαμπα λεφτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Ιουλίου 2012 Author #12 Share 3 Ιουλίου 2012 (edited) Πολλά είναι... θα αρχίσω σιγά σιγά να μαζεύω πράγματα, και βλέπουμε... ΥΓ. Η αντίστροφη όσμωση είναι πολύ σημαντική? Έγινε επεξεργασία 3 Ιουλίου 2012 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 3 Ιουλίου 2012 #13 Share 3 Ιουλίου 2012 Πολλά είναι... θα αρχίσω σιγά σιγά να μαζεύω πράγματα, και βλέπουμε... ΥΓ. Η αντίστροφη όσμωση είναι πολύ σημαντική? ειναι απαραιτητη για τα ζωντανα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 3 Ιουλίου 2012 Author #14 Share 3 Ιουλίου 2012 Ας πάρω με το καλό το ενυδρείο, και θα αρχίσω σιγά σιγά τις αγορές στα πιο βασικά (σκίμμερ, κυκλοφορητές, α/ο) και μετά στα τεστ... και ίσως, λέω ίσως, μέχρι τις αρχές του 2013 να είναι έτοιμο στρωμένο... ΥΓ. Τι λάμπες θα πρέπει να βάλω? Αυτές είναι χαμηλές σε Κέλβιν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 3 Ιουλίου 2012 #15 Share 3 Ιουλίου 2012 Ας πάρω με το καλό το ενυδρείο, και θα αρχίσω σιγά σιγά τις αγορές στα πιο βασικά (σκίμμερ, κυκλοφορητές, α/ο) και μετά στα τεστ... και ίσως, λέω ίσως, μέχρι τις αρχές του 2013 να είναι έτοιμο στρωμένο... ΥΓ. Τι λάμπες θα πρέπει να βάλω? Αυτές είναι χαμηλές σε Κέλβιν.... τα θεματα σχετικα με το θαλασσινο τα εψαξες?εκει βρισκονται ολες οι αποριες σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 9 Ιουλίου 2012 Author #16 Share 9 Ιουλίου 2012 Το ενυδρείο θα το πάρω σήμερα τελικά... Τι λάμπες προτείνετε να βάλω, 14000+20000Κ ή 10000+14000? και ποιες θα προτείνατε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 10 Ιουλίου 2012 #17 Share 10 Ιουλίου 2012 τα θεματα σχετικα με το θαλασσινο τα εψαξες?εκει βρισκονται ολες οι αποριες σου.... + 1000 Μην ξεκινας κατι αν δεν το εχεις διαβασει - ψαξει ..... Υ.Γ. εχεις υπολογισει πόσο θα σου κοστισει για να το φτιαξεις reef (υλικα, μηχανηματα,τεστ κλπ) ??? εννοειται οτι τα κιλα του βραχου,αραγωνιτη, κοραλια, ψαρια, ασπονδυλα ειναι καποια Χ ευρω που εσυ θα κρινεις ποσα θες να ξοδεψεις (αφου εχεις αγορασει τα παραπανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Ιουλίου 2012 Author #18 Share 10 Ιουλίου 2012 + 1000 Μην ξεκινας κατι αν δεν το εχεις διαβασει - ψαξει ..... Υ.Γ. εχεις υπολογισει πόσο θα σου κοστισει για να το φτιαξεις reef (υλικα, μηχανηματα,τεστ κλπ) ??? εννοειται οτι τα κιλα του βραχου,αραγωνιτη, κοραλια, ψαρια, ασπονδυλα ειναι καποια Χ ευρω που εσυ θα κρινεις ποσα θες να ξοδεψεις (αφου εχεις αγορασει τα παραπανω) Παιδιά έχω διαβάσει τα σχετικά άρθρα, τα περισσότερα τουλάχιστον! Να σας ενημερώσω ότι γνωρίζω το ότι είναι ακριβά, όμως ψάχνω σε αγγελίες, και μέχρι στιγμής έχω πάρει εξοπλισμό (σκίμμερ,φίλτρο,κοντρολερ, ανεμιστηράκια)... Από θέμα φωτισμού, αρχές του επόμενου μήνα θα πάρω 4 μπάρες led της aqualum (τα aquastrip)... Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα πάρω κυκλοφορητές (2?) αλλά δεν ξέρω πόσα Λτ/ώρα πρέπει να έχω... Αφήνω τα τεστ για τελευταία, για να μαζέψω πρώτα το "hardware" αν με καταλαβαίνετε! Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να βάλω μόνο ζωντανό βράχο, ή αν βάλω πχ στα 7 κιλά που σκέφτομαι να βάλω τα 2 είναι ζωντανός και τα υπόλοιπα νεκρός, απλά θα αργήσει λίγο να πάρει ζωή? Αυτά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 10 Ιουλίου 2012 #19 Share 10 Ιουλίου 2012 Παιδιά έχω διαβάσει τα σχετικά άρθρα, τα περισσότερα τουλάχιστον! Να σας ενημερώσω ότι γνωρίζω το ότι είναι ακριβά, όμως ψάχνω σε αγγελίες, και μέχρι στιγμής έχω πάρει εξοπλισμό (σκίμμερ,φίλτρο,κοντρολερ, ανεμιστηράκια)...Ενημερωσε μας ποια ακριβως εχεις αγορασει Από θέμα φωτισμού, αρχές του επόμενου μήνα θα πάρω 4 μπάρες led της aqualum (τα aquastrip)...δικαιολογησε γιατι θα βαλεις τις συγκεκρινες .... Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα πάρω κυκλοφορητές (2?) αλλά δεν ξέρω πόσα Λτ/ώρα πρέπει να έχω...θα προτεινα 2 κινεζους 3000 λιτρα ο καθε ενας. Αφήνω τα τεστ για τελευταία, για να μαζέψω πρώτα το "hardware" αν με καταλαβαίνετε! Επίσης, ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να βάλω μόνο ζωντανό βράχο, ή αν βάλω πχ στα 7 κιλά που σκέφτομαι να βάλω τα 2 είναι ζωντανός και τα υπόλοιπα νεκρός, απλά θα αργήσει λίγο να πάρει ζωή? Αυτά.... Θα προτεινα να βαλεις μονο ζωντανο.... ο νεκρος θελει αρκετο χρονο για να μπολιαστει και δεν νομιζω να αξιζει η διαφορα τιμης σε σχεση με τον ζωντανο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Ιουλίου 2012 Author #20 Share 10 Ιουλίου 2012 Ευχαρίστως να σας ενημερώσω! 1) Σκίμμερ-φίλτρο : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=75512&st=0&p=680055entry680055 αυτό είναι, το πήρα από τον αίολο! ( το περιμένω να έρθει) 2) STC-1000 ο temperature controller (το περιμένω να έρθει) 3) 3 8αρια ανεμιστηράκια για pc πάνω από το καπάκι! Για τις μπάρες αυτές, άνοιξα θέμα ζητώντας βοήθεια εδώ για το ποιες να διαλέξω και από ότι μου είπε ο Alexpsycho με 4 μπορώ να βάλω εώς και εύκολο σκληρό κοράλλι!! Για 7 κιλά βράχο που είπα καλά δεν είναι? Αραγωνίτη πόσο θα χρειαστώ? Οκ θα έχω υπόψη μου και για τους κυκλοφορητές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Ιουλίου 2012 #21 Share 10 Ιουλίου 2012 Στο 75άρι με 2Χ3000 (περίπου δηλαδή) ούτε μανιτάρι δεν θα μένει στη θέση του...Παλιά είχα βάλει την 6025 στο 60λιτρο..... την έβαλα..και την έβγαλα σε 10 δευτερόλεπτα. Οι Aqualum νομίζω είναι καλή επιλογή..λεπτές έυκολες να τις δουλέψεις και για "εύκολα" κοράλλια είναι μια χαρά.Δεν βγάζουν ζέστη και είναι οικονομικές για φίξ λαμπούλα.Πιο κάτω απο τις Τ5 αλλά πιο πάνω απο τις Τ8.Χωρίς να την ψάξω σε par&pur απλά με το μάτι σε ενυδρείο φίλου και φωτογραφίες που έχω δεί σε γνωστό ενυδρείο των Αθηνών με διάφορα σκληρά και τις συγκεκριμένες μπάρες.Στο επόμενο ενυδρείο μου θα μπεί μόνο νεκρός βράχος (μπορεί και DIY)και ας κάνει 3 μήνες να ζωντανέψει.Αιτία τα όλα pest που κουβαλάνε οι ζωντανοί και μερικές φορές η αμφιβόλου προέλευσης ποιότητα του βράχου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 10 Ιουλίου 2012 Author #22 Share 10 Ιουλίου 2012 (edited) Παιδιά εμένα δεν με πειράζει και να αργήσει, θα γλιτώσω και τις ζέστες! Πόσο καιρό κάνει να μπολιάσει ο βράχος? ΥΓ. Άλεξ τι προτείνεις από κυκλοφορία? 2 700άριδες θα έφταναν λες? Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2012 - nick_d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Ιουλίου 2012 #23 Share 10 Ιουλίου 2012 (edited) Αν βρεις καλό και ποιοτικό βράχο μπορείς να γλιτώσεις πολύ χρόνο απο το στρώσιμο.Πλέων υπάρχει καλός βράχος στην αγορά.Παλιά μόνο σε βιβλία και στο ίντερνετ τα βλέπαμε αυτά.Σου μιλάω έτσι γιατί καταλαβαίνω οτι θέλεις να το γεμίσεις και να τελειώνεις.Ο ζωντανός έχει αποικίες απο αμφίποδα που χρειάζονται σε ένα ενυδρείο και θα τους δώσεις χώρο και χρόνο να πολλαπλασιαστούν πρίν βάλεις ψάρι που ίσως τα κάνει γέυμα.Απλά ψάξε να βρείς κάτι καλό.Στην ανάγκη γράψε και λίγα χιλιόμετρα και αγκάρεψε κανένα φίλο που έχει εμπειρία για ψαρότσαρκα όπως λέει και ο Αίολος.Απο κυκλοφορία είμαι πεπεισμένος οτι μία MP 10 είναι ότι καλύτερο για τον λίγο χώρο που πιάνει και γιατί είναι ρυθμιζόμενη.Για να μην ξοδευτείς όμως μπορείς να βρείς 900άρι ή και λίγα παραπάνω όχι πάνω απο 1600 σε συνδιασμό.Το μαγικό νούμερο είναι 20Χ τα λίτρα σου συνολική κυκλοφορία. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 11 Ιουλίου 2012 Author #24 Share 11 Ιουλίου 2012 Από αραγωνίτη τι να πάρω? Αυτό κάνει? Μία σακούλα (10kg) θα φτάσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 11 Ιουλίου 2012 #25 Share 11 Ιουλίου 2012 Ναι και αν βάλεις 2-3 κιλά παραπάνω ακόμα καλύτερα.Αλλά αυτό που είναι ακόμα καλύτερο και θα σου αρέσει και πιο πολύ στο μάτι είναι αυτό... http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=697 και είναι αραγωνίτης και όχι σπασμένο κοράλλι..Η διαφορά είναι μικρή .... για μια τέτοια σακούλα άλλης εταιρίας(caribsea) πρίν απο 7 χρόνια είχα πληρώσει 50ρικο..Τυχεροί οι σημερινοί ριφάδες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος