annaki 3 Ιουλίου 2012 #1 Share 3 Ιουλίου 2012 Παιδια καλησπερα, ειμαι στη διαδικασια αγορας ενος 60λιτρου ενυδρειου (ισως αν βρω καποια καλη προσφορα παω και στα 80-παραπανω αποκλειεται γιατι δεν εχω και χωρο). Θελω να βαλω μεσα ζωοτοκα. Και θελω να ρωτησω ποσα χωρανε ωστε να ζουν αξιοπρεπως. Θελω να κανω και γεννες αν ειναι δυνατον. Εχω και ενα μικρο 20λιτρο στο οποιο θα βαζω τα frys για να μεγαλωνουν οταν γεννιουνται (οσα δε γινουν τροφη). Σκεφτομουν να βαλω 1 αρσενικο και 2 θηλυκα guppies και 1 αρσενικο και 2 θηλυκα platties, θεωρωντας οτι 6 ψαρακια σε 60λιτρο δεν ειναι υπερβολικα πολλα. Μετα ομως σκεφτηκα οτι θα εχω ευκολες γεννες και απο τα 2 ειδη και εκει θα υπαρξει προβλημα. Μια λυση ειναι να μην μεταφερω τα μικρα οταν γεννιουνται σε αλλο ενυδρειο, παρα ενα μικρο αριθμο ωστε να μη ζησουν ολα, αλλα το ξερω, ειναι ανηθικο κι εγω πολυ κακια. Δε ξερω τι να κανω. Εχω ηδη guppy (1 αρσενικο) και θελω στο νεο μεγαλυτερο ενυδρειο μου να το μεταφερω για να ζησει πιο καλα, οποτε θα βαλω σιγουρα guppies, αλλα ηθελα για αλλαγη και platies...Τι μου προτεινετε; Υπαρχει καποιο αλλο ειδος γι αυτα τα λιτρα τελειως διαφορετικο; Αλλα μαλλον η τελευταια μου ερωτηση ανηκει σε αλλο θεμα του φορουμ, οποτε απαντηστε μου για τον αριθμο αυτων των ψαριων. Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιουλίου 2012 #2 Share 3 Ιουλίου 2012 Καλητερα να αρχησεις με ενα χαρεμακι γκαπυ μονο,δηλαδη 1αρσ-3θυλ και με τις γεννες θα εχεις πολλα ψαρακια.Θα πρεπει να δινεις αρκετα ομως απο αυτα γιατι θα εχεις προβλημα υπερπληθυσμου.Καλητερα να μη βαλεις πλατυ γιατι θα εχεις μεγαλητερο προβλημα και με τις γεννες τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 3 Ιουλίου 2012 Author #3 Share 3 Ιουλίου 2012 Εχεις δικιο...Αν βαλω 1 χαρεμι guppies οπως ειπες και βαλω και καμια γαριδουλα η κανενα σαλιγκαρακι; Η παλι θα υπαρχει μεγαλη ιχθυοφορτιση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 3 Ιουλίου 2012 #4 Share 3 Ιουλίου 2012 Δε θα υπάρχει πρόβλημα,μόνο άσε λίγο καιρό περιθώριο πριν βάλεις τις γαρίδες.Χρειάζονται ¨δουλεμένο¨ βυθό. Σίγουρα δεν ξεχνάς το στρώσιμο στην αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaki 3 Ιουλίου 2012 Author #5 Share 3 Ιουλίου 2012 Ναι ετσι κι αλλιως εχω ηδη στρωμενο ενυδρειο που τρεχει εναμιση μηνα. Αλλα και παλι επειδη εχασα 2 ψαρακια (τα οποια βεβαια μαλλον τα εχασα απο την αγνοια μου για στρωσιματα κτλ και τις βλακειες των πετ σοπαδων, οποτε πιστευω οτι εφταιγαν οι τιμες για τους θανατους) ωστοσο σκεφτομαι να στρωσω το καινουργιο απο την αρχη για να ειμαι σιγουρη οτι δε θα μεταφερω καμια αρρωστεια που τυχον υπηρχε...Θα ηθελα βασικα να βαλω σαλιγκαρακια Helena, μου αρεσουν πολυ. Ειναι συμβατα με τα ζωοτοκα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 3 Ιουλίου 2012 #6 Share 3 Ιουλίου 2012 Είναι προτιμότερο να το στρώσεις απο την αρχή, εφόσον είχες προβλήματα. Τα Helena δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα Guppy, μόνο που δε θα μπορείς να βάλεις άλλο είδος σαλιγκαριών. Αναπαράγονται πολύ αργά σε σχέση με άλλα είδη σαλιγκαριών.Αν έχεις γαρίδες όμως ίσως να μη δεις ποτέ μικρά τους,καθώς τρώνε τα αυγά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος