argentinos 3 Ιουλίου 2012 #1 Share 3 Ιουλίου 2012 Καλημέρα, έσπασα το εσωτερικό φίλτρο μου όταν το καθάριζα ελπίζω να ψάρια να αντέξουν την νύχτα, και εγώ όπως βλέπετε από την ώρα που κάνω το post δεν μπορώ να κοιμηθώ από το άγχος! Τι αγοράζω λοιπόν? Εσωτερικό που είχα? Εξωτερικό? Το ενυδρείο είναι 60 αρι. Το καινούργιο φίλτρο το βάζω όπως είναι μέσα? Αλλάζει η βιολογία? Το εξωτερικό κάνει περισσότερο θόρυβο απ το εσωτερικό? (βασικό ερώτημα, το ενυδρείο βρίσκεται 2 μετρα απ το κρεβάτι μου). Δεν είμαι σε κατάσταση να δώσω πολλά χρήματα, οπότε κάποιο οικονομικό κοντά στα 30 ευρώ θα μου κάνει δουλειά?. Συγγνώμη για τα πολλά ερωτήματα, παρακαλώ για την βοήθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 3 Ιουλίου 2012 #2 Share 3 Ιουλίου 2012 Παρε ενα εσωτερικο και βαλε τα μισα υλικα του παλιου φιλτρου στο νεο(ελπιζω να ηταν το παλιο στρωμενο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #3 Share 3 Ιουλίου 2012 Απλα αλλαξε την αντλια. Τη βιολογια μην την πειραζεις δεν εχει σχεση με το μοτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 3 Ιουλίου 2012 Author #4 Share 3 Ιουλίου 2012 Τελικά όλα πήγαν καλά, αγόρασα το EHEIM pickup 2010 αυτό που μου κάνει εντύπωση ,είναι η τεράστια ροη νερού σε σχέση με το παλιό, επειδή βλέπω πως γράφει 220/500 λύτρα την ώρα, μπορώ να το ρυθμίσω να βγάζει λιγότερο η περισσότερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkas 3 Ιουλίου 2012 #5 Share 3 Ιουλίου 2012 δεν γραφει κατι στις οδηγιες; Για δες εδω http://www.youtube.com/watch?v=aKbJniGcAPk Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 3 Ιουλίου 2012 Author #6 Share 3 Ιουλίου 2012 Ναι η εισροή ελαττώνεται – αυξάνεται τραβώντας το στόμιο πάνω η κάτω, επίσης το σύστημα με το οξυγόνο με έκανε και έβγαλα ήδη την θορυβώδη αεραντλία Και απ’ότι διάβασα έκανα καλή επιλογή για τα 28 ευρώ που έδωσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #7 Share 3 Ιουλίου 2012 Μια χαρα, απλα μην ξεχνας οτι υλικο φιλτρανσης ειχες απο το παλιο σου φιλτρο να περασει στο καινουργιο για να ειναι με στρωμενη βιολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 3 Ιουλίου 2012 Author #8 Share 3 Ιουλίου 2012 Ούτε το παλιό ούτε το καινούργιο έχουν κάποιο υλικό, μόνο το σφουγγαράκι τους. Εχω ανθρακα της eheim να τον βαλω τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #9 Share 3 Ιουλίου 2012 Χμμμμ..., εχεις μετρηση ποτε αμμωνια; Ποσα ψαρια εχεις και τη είδος; Ειχες στο παρελθων απωλιες και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 3 Ιουλίου 2012 Author #10 Share 3 Ιουλίου 2012 τελαυταια μετρηση 12 μαίου,Νιτρικά 10 , Νιτρόδη 0, GH 10, KH 6-10 , ph 6.8 - 7,2 το ενυδρείο τρεχει 2 μηνες με 6 tiger barb 2 barbus tinfoil 1 silver 1 γλυφτη. Καμία απωλεια ως τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #11 Share 3 Ιουλίου 2012 Χαιρομε που δεν ειχες καποιο θεμα, αλλα στην θεση σου πρωτον θα εβαζα αμεσως το παλιο σφουγγαρι που εχει ακομα καποια βιολογια, δηλαδη βακτηρια και δευτερων θα επερνα ενα υγρο τεστ αμμωνιας απο καποιο πετ για να δω σε τη επιπεδα κειμενεται η αμμωνια μια που ειναι ακρως τοξικη και απο την αλλη δεν εχεις καποιο ιδιαιτερο βιολογικο υλικο τυπου σιποραξ πχ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #12 Share 3 Ιουλίου 2012 Το οτι δεν ειχες θυματα ειναι ενα θεμα αλλα το αν την περνανε καλα τα ψαρια σου ειναι ενα αλλο θεμα. Καλο ειναι να διαβασεις το παρακατω θεμα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 3 Ιουλίου 2012 Author #13 Share 3 Ιουλίου 2012 Το έχω διαβασει οταν ξεκινησα το ενυδρειο,το θεμα ειναι πως δεν γνωριζα οτι υπαρχουν διαφορα φιλτρα με βιολογικα υλικα κτλπ. οταν λεμε βιολογικα υλικα τι ακριβως ενοουμε?(εχω ενα κουτι ανθρακα και δεν τον χρησημοποιησα ποτε... διαβασα πως στο φιλτρο μου δεν εχει χωρο και θα μπορουσα να κοψω το σφουγγαρι και να βαλω υλικα. Τα φωτα σας παρακαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #14 Share 3 Ιουλίου 2012 Βιολογικα υλικα ονομαζουμε τα κεραμικα υαλοσφαιριδια τυπου siporax, substrat pro, matrix, μια που το πορωδες αυτων των υλικων προσφερουν πολυ μεγαλες επιφανειες αποικησης των βακτηριων οπου μας βοηθανε στην νιτροποιηση των αποβλυτων και μετατρεπουν την τοξικη αμμωνια σε νιτρικα οπου ειναι πολυ λιγοτερο τοξικα και βλαπτουν ουσιαστηκα μονο εαν εχουμε υψιλες συγκεντρωσεις. Τα σφουγγαρια στην ουσια τα ονομαζουμε μηχανικη φιλτρανση και χρησημευουν περισσοτερο στην συγγρατηση της χοντρης βρωμιας ετσι ωστε ξεπλενοντας τα μια στο τοσο να αφερουμε καμποση οργανικη υλη, αλλα απο θεμα προσφορας επιφανειας αποικησεις βακτηριων ειναι πολυ περιορισμενη. Κοβωντας το μισο σφουγγαρι μπορεις να προσθεσεις mini siporax πχ στο αλλο μισο του καδου του φιλτρου για να βελτιωσεις την νιτροποιηση του ενυδρειου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 3 Ιουλίου 2012 Author #15 Share 3 Ιουλίου 2012 Rik Ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ για ολα! θα το κανω αυριο. και κατι τελαυταιο,αλλαγες στα βιολογικα καθε ποτε κανουμε? και ποιο απ ολα να αγορασω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Ιουλίου 2012 #16 Share 3 Ιουλίου 2012 Τα βιολογικα στην ουσια δεν τα αλλαζουμε ποτε εκτος εαν μετα απο πολλα χρονια αλιωθουν. Το matrix προσφερει την ποιο μεγαλη επιφανεια μετα ερχεται το substrat και μετα το σιποραξ. Υπαρχουν και αλλες μαρκες αλλα επειδη εισαι απο επαρχεια, οποιο και να βρεις θα κανεις την δουλεια σου. Να σε καλα και καλο σου βραδυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 4 Ιουλίου 2012 #17 Share 4 Ιουλίου 2012 οπως τα ειπε ο βολιωτης φιλος μου + να βγαλεις τον ανθρακα.Αν εχει χωρο πριν την εξαγωγη βαλε λιγο ενυδρειακο βαμβακι για να σου κραταει τη μπιχλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 5 Ιουλίου 2012 Author #18 Share 5 Ιουλίου 2012 (edited) Αγόρασα το Substrat pro της Eheim.Ελπίζω να το έβαλα σωστά Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2012 - argentinos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Ιουλίου 2012 #19 Share 5 Ιουλίου 2012 Μια χαρα, απλα βαλε το παλιο σφουγγαρι μεσα γιατι αυτη την στιγμη το μονο που σε σωζει ειναι η βιολογια που εχει αναπτυχθει μεσα σε ολες τις επιφανειες του ενυδρειου μια που το φιλτρο σου ειναι ακομα παρθενο. Ταιζε με πολυ φειδω τις επομενες 3 εβδομαδες και μικρες αλλαγες νερου ανα 3,4 μερες με αντιχλωριο Prime κατα προτιμηση, για να εχουμε λιγα Νιτρωδη και χαμηλα επιπεδα αμμωνιας. Καλο θα ηταν εαν μπορουσες να προμηθευτης τα συγκεκριμενα τεστ για να ξερεις τη γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος