diavitis 2 Ιουλίου 2012 #1 Share 2 Ιουλίου 2012 Καλησπερα σας . Θα ηθελα να μου ξεκαθαρισετε μια απορια για να μην κανω λαθος κινησεις . Εχω ενα ενυδρειο γλυκου νερου με 2 εσωτερικα φιλτρα με μπλε σφουγγαρι . Αρα μιλαμε για μηχανικο καθαρισμο .Το ενυδρειο το εχω 6 μηνες και ειναι στρωμενο μια χαρα .Τοσο καιρο χρησιμοποιουσα σε καθε αλλαγη νερου μικροοργανισμους και συγκεκριμενα το bio nitrivec της Sera και ημουν πολυ ικανοποιημενος . Και τα 2 φιλτρα ομως εχουν υποδοχη για pellets ανθρακα . Επηδει προσθεσα στο ενυδρειο μου 3 κομματια ριζες mopani , ειναι λογικο να μου χρωματιζουν το νερο καφε . Ενοειται πως απλα της ξεπλυνα και δεν τισ εβρασα γιατι εχω διαβασει πως ειναι λαθος . Επηδει ο χρωματισμος του νερου σε καφε ειναι πολυ εντονος αποφασισα να βαλω στα φιλτρα μου ενεργο αναθρακα (Pellets ) με την ελπιδα πως θα καθαρισει το νερο (αυτο το εχω διαβασει σε αλλο φορουμ). καταρχην ειναι αληθεια αυτο , ο αναθρακας θα καθαρισει το νερο απο τα μοπανι ; και δευτερον , οταν κανεις χημικο καθαρισμο με ανθρακα ειναι απαραιτητο να βαζεις μικροοργανισμους πχ Bio nitrivec ή πανε χαμενοι ; Ευχαριστω πολυ , συγνωμη αν κουρασα και θα περιμενω τις απαντησεις σας συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιουλίου 2012 #2 Share 2 Ιουλίου 2012 Καλησπερα! Ειναι φυσιολογικο να σου εχει κανει το καφε γιατι το ξυλο απελευθερωνει ταννινες και χουμικα οξεα και βλεπεις το νερο σε αυτο το χρωμα.Να ξερεις οτι αυτες οι ουσιες που εχει απελευθερωσει μονο κακο δεν κανουν για τα ψαρια σου.Τωρα,ο ανθρακας θα στο καθαρησει σιγα σιγα το νερο σου αλλα μπορεις να το πετυχεις και με αλλαγες νερου. Οσο για τα βακτησρια που λες,οταν ενα ενυδρειο τρεχει πολυ καιρο και ειναι ωριμο τα βακτηρια ειναι περιττα να τα ριχνεις σε καθε αλλαγη νερου,μπορεις να τα ριχνεις μονο οταν καθαριζεις τα φιλτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 2 Ιουλίου 2012 #3 Share 2 Ιουλίου 2012 Καλησπερα! Ειναι φυσιολογικο να σου εχει κανει το καφε γιατι το ξυλο απελευθερωνει ταννινες και χουμικα οξεα και βλεπεις το νερο σε αυτο το χρωμα.Να ξερεις οτι αυτες οι ουσιες που εχει απελευθερωσει μονο κακο δεν κανουν για τα ψαρια σου.Τωρα,ο ανθρακας θα στο καθαρησει σιγα σιγα το νερο σου αλλα μπορεις να το πετυχεις και με αλλαγες νερου. Οσο για τα βακτησρια που λες,οταν ενα ενυδρειο τρεχει πολυ καιρο και ειναι ωριμο τα βακτηρια ειναι περιττα να τα ριχνεις σε καθε αλλαγη νερου,μπορεις να τα ριχνεις μονο οταν καθαριζεις τα φιλτρα σου. +100000000000000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Ιουλίου 2012 #4 Share 2 Ιουλίου 2012 Καλώς όρισες στο aquazone! Για της ρίζες και το χρώμα του νερού σου απάντησε ο Rastafarian παραπάνω! Για τα βακτήρια δε εδώ σε ένα πρόσφατο θέμα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76555 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος