Jump to content

Προβλημα Με Γληφτη

Recommended Posts

πεδες καλησπερα ειδα σημερα τον γληφτη μου χαλια

παραθετω φοτο εχει και ενα σημαδι σαν παρασητο στο δεξι βρανχιο

και σαν να ειναι ξησμενη η κηλια του εχω μεσα στο ενηδριο dye bagrund αλλα τον εχω μεσα ενα χρονο τωρ μιποσ ξηστηκε η ειναι καπια αροστια?

Καταρχας δεν υπαρχουν γλυφτες.τουλαχιστον οχι στα ζωα....απο εκει και μετα πες μας λεπτομερειες,ρουτινες,αλλαγες νερου και μετρησεις σου.

Εκ συντονιστου εν κινηση

Σκούρα τα πράγματα... κατ αρχήν βγάλτον από το ενυδρείο και βάλε τον σε καραντίνα.

Προσοχή! Πρόσεξε να μην έχεις αμυχές στα χέρια σου και αν χρησιμοποιήσεις απόχη φρόντισε να την απολυμάνεις, καθώς και να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου!!

Αν όντως αυτό είναι παράσιτο (δεν βλέπω καλά τη φωτογραφία) βγάλε το με μια λαβίδα, τσιμπιδάκι κτλ.

Επειδή δε βλέπω αν υπάρχουν ανοιχτές πληγές, μόνο τον αποχρωματισμό μπορώ να διακρίνω, και ίσως και μια λευκού χρώματος επικάλυψη (;), δε μπορώ να σου πω ακριβώς τι αντιμετωπίζεις. Αν μπορέσεις αργότερα βγάλε μια καθαρή φωτογραφία.

Το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς μια θεραπεία για βακτηριακές μολύνσεις.

Όπως είπε και ο klaz παραπάνω, δώσε ένα πλήρες ιστορικό ψαριού και ενυδρείου για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

καταρχην δεν ξερω το επησημο ονομα του ξερω οτι ειναι γληφτης αυτος που καθαριζει φανταζομαι θα εχεισ ξανα ακουσει αφτην την ονομασια εστο και απο αρχαριους οποτε νομιζω οτι καταλαβενεις τι ενοω.

το ενηδριο ειναι 100λ εχει ενα φιλτρο σερα 900λ/ωρα με σιποραξ και ελαφροπετρα και ψιλο και χοντρο σφουγαρι, τρεχει ενα χρονο

εχει μεσα 20 guppy και 3 ξυφοφορους 1 ανουμπια και 1 βαλησνερια και λιγο κερατοφιλο αλαγες κανω καθε μινα 30 τις 100

και προσθετω αντηχλοριο φησικα και λιγο λιπασμα (flourish excel) μετρισεις εχω να κανω πολυ καιρο δεν εχω χρηματα για τεστακια

το ψαρι σου ειναι πλεκοστομος.

ηταν λογικο να ερθει αρρωστεια.προφανως εχεις να κανεις με παρασιτα.

αλλαγες νερου το 40 της εκατο καθε βδομαδα και οχι καθε μηνα.απο αυτο,δηλαδη το μολυσμενο νερο ξεκινησανε ολα.

χομπι φιλε μου και χωρις τεστ βαδιζεις στα τυφλα.

βαλε το ψαρι σε καραντινα και ξεκινησε θεραπεια με γενικο αντιβιωτικο.

A νομιζα οτι επηδη εχω ισχηρο φιλτρο θα μπωρουσα να κανω πιο μακροχρονιες αλαγες οκ ξεκιναω εβδομαδιεες και

με καραντηνα οπος ειπες.ευχαρηστω να ροτησω κατι ακομα μπωρω να βαλω για αντηβιοτικο το bactopur της sera που

το εχω ιδη λεει οτι ειναι για θεραπευτικη αγωγη εναντα στην αποσηνθεση του στοματος και των πτερηγειων καθος και για βακτηριδιακες μοληνσεις σε ενηδρια γλθκου νερου. οπως προειπα τεστ δεν χρησημοπιοω για οικονομικους λογους τυφλα το ξερω αλλα δεν γινεται αλιος

Με συγχωρείς αλλά είναι απορίας άξιον πως άφησες το ψαράκι σου να καταντήσει έτσι!

Μετέφερε το άμεσα σε ενυδρείο καραντίνας και ξεκίνα θεραπεία με esha2000 και την αεραντλία στο φουλ! Αν δεν έχεις καραντίνα κάνε την θεραπεία σε όλο το ενυδρείο! Κάνε μια αλλαγή νερού τώρα της τάξεως το 50% με έξτρα αντιχλωριο κατά προτίμηση prime αν έχεις!

Προμηθεύσου άμεσα με υγρά τεστ για να κάνεις μετρήσεις!

Από θερμοκρασία τι έχεις?

Υ.Γ. βοήθησε μας να σε βοηθήσουμε να σώσεις το ψαράκι για είναι χάλια!

τοσο πολυ μεχρι πριν 2 μερεσ ηταν μιαχαρα τεσπα 27 βαθμοι ειναι η θερμοκρασια

Προσεκτικά με την θερμοκρασία επειδή κάνει ζεστες τώρα μην την αφήσεις να ανέβει άλλο!

Η θεραπεία κρίνετε απαραίτητη!

λιπον εγηνε η αλαγη νερου και επεσε στου 25 η θερμοκρασια δηστηχος το ενηδριακι 20 λ (καραντηνα) δεν το εχω σπιτι τωρα θα το παρω αβριο το πρωι και θα γινει η θεραπια αμεσα τεληκα ε το bactopur θα κανω δουλεια?

καλησπερα,ξεκινα μια θεραπεια με sera bactopur.Θα ηθελα να σε ρωτησω τα εξης.

ποια η διατροφη του ψαριου?

Τι εχεις για βυθό,χρησιμοποιεις σκουπα βυθου στις αλλαγες?

η δηατροφη ειναι η ιδια με τα guppy νομιζω tropical guppy αλλα την αλαζω απο καιρο σε καιρο

για βυθο εχει ασπρη αμμο λεπτοκοκη απο petshop την ειχα παρει δεν θημαμε μαρκα

σκουπα δεν χρησημοποιω

το ψαρι μπηκε σε καραντηνα και εβαλα bactopur

προσπαθησα να του βγαλο αυτο το παρασητο αλλα δεν εβγενε ηταν γλιοδες

και εβαλα την αεραντλια στο full

3 μερες κραταει η θεραπια?

Αφού είχες το bactopur καλά έκανες και το ξεκίνησες για να μην χάνουμε χρόνο!

Μην στρεσάρεις άλλο το ψαράκι, άστο στην καραντίνα και κάνε χρήση του φαρμάκου μήπως και την γλυτώσει!

Περιμένουμε νέα σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...