dikaios 9 Αυγούστου 2012 Author #126 Share 9 Αυγούστου 2012 μετρησα σημερα το πρωι,τα ιδια 1ppm .θα κανω αλλαγη νερου παλι σημερα!να παω να παρω ammo lock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 9 Αυγούστου 2012 #127 Share 9 Αυγούστου 2012 Για μένα μην πάρεις κάτι που "ρουφάει" αμμωνια γιατί έτσι θα καθυστερήσεις πάλι το στρώσιμο.Σου προτείνω το special blend της microbe lift Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 9 Αυγούστου 2012 #128 Share 9 Αυγούστου 2012 Τι φιλτρο εχεις στο ενυδρειο και τι εχει μεσα?Σορρυ που κανω double post απλα πραγματικα μου εχει κινησει την περιεργεια η ολη κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 9 Αυγούστου 2012 #129 Share 9 Αυγούστου 2012 μετρησα σημερα το πρωι,τα ιδια 1ppm .θα κανω αλλαγη νερου παλι σημερα!να παω να παρω ammo lock? Μην επιβαρύνεις και άλλο το ήδη επιβαρημένο ενυδρείο σου! Αντιμετώπισε το με αλλαγές νερού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 9 Αυγούστου 2012 Author #130 Share 9 Αυγούστου 2012 ενα ενα eheim 2217 ,με substract pro 1-1.5 λιτρο,matrix seachem 2 λιτρα ,20 rena stars-0.5 λιτρο της SYMBIONT : FILTER PELLETS!και της juwel που το εχω για μηχανικο+χημικο με 1000 κυκλοφορητη με purigen και οποτε χρειαζεται phoshguard και denitrate!απο φιλτρα δεν ειχα ποτε προβλημα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 10 Αυγούστου 2012 Author #131 Share 10 Αυγούστου 2012 εκανα αλλαγη χθες, παλι και μετρησα σημερα αμμωνια 0,5ppm.τι να κανω γιατι αυριο φευγω για διακοπες?να ξανακανω αλλαγη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 10 Αυγούστου 2012 #132 Share 10 Αυγούστου 2012 (edited) Για μένα η καλύτερη λύση τώρα αφού πρέπει να φύγεις και φυσικά δεν γίνετε να αναβάλεις τις διακοπές σου είναι η χρήση ζεόλιθου. Έγινε επεξεργασία 10 Αυγούστου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Αυγούστου 2012 #133 Share 12 Αυγούστου 2012 Βάλε τον ζεόλιθο, τράβα και μια καλή αλλαγή. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 21 Αυγούστου 2012 Author #134 Share 21 Αυγούστου 2012 λοιπον γυρισα απο διακοπες εκανα μετρησεις και ειναι ολα φυσιολογικα!.ομως στο δισκο που δεν ετρωγε παρατηρησα στο ρουθουκνι του μια ασπρη σαν μυξα να το πω!γνωριζει κανεις τι ειναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #135 Share 21 Αυγούστου 2012 Τα ψάρια ποιος τα πρόσεχε τόσο καιρό? Ποιος τα ταΐζε και γενικά υπήρχε κάποιος που να κοίταζε το ενυδρείο σου? Για το δίσκο με το άσπρο πράγμα βαλε μια κοντινή φωτογραφεία! τα υπολοιπα δισκακια πως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 21 Αυγούστου 2012 Author #136 Share 21 Αυγούστου 2012 ειχε αυτοματο ταισμα δυο φορες την μερα!τα υπολοιπα τρια ειναι μια χαρα.θα βγαλω φωτο και θα βαλω μεχρι αυριο το πρωι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 21 Αυγούστου 2012 #137 Share 21 Αυγούστου 2012 Από θερμοκρασία, εξάτμιση, κτλ είχες κανένα προβλήμα? Σε ρωταω γιατί έλειψες αρκετές μέρες και τα ψαρά σου δεν ήταν και στα καλύτερα σου! Ελπίζω τώρα που γύρισες να έκανες μια καλή αλλαγή νερού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 21 Αυγούστου 2012 Author #138 Share 21 Αυγούστου 2012 ειχα εξατμιση συμπηρωσε ο αδερφος μου.εκανα μια αλλαγη 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 22 Αυγούστου 2012 #139 Share 22 Αυγούστου 2012 Μπράβο, η αλλαγή πάντα βοηθάει. Ανέβασε φωτογραφία και κάνε μετρήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 22 Αυγούστου 2012 Author #140 Share 22 Αυγούστου 2012 οι τιμες οπως ειπα ειναι ολες καλες!!NH3/NH4=0ppm NO2=0ppm PO4=0,5ppm NO3=0-5ppm PH=7.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Αυγούστου 2012 #141 Share 22 Αυγούστου 2012 Τα νιτρικά σου μου φαίνονται πολύ λίγα για να είναι αληθείς η μέτρηση! Δες μήπως έχει λήξη το τεστ η επανέλαβε την μέτρηση άλλη μια φορά! Επίσης μπορεί να συμβαίνει και αυτό! Όσο για την φωτογραφία εγώ προσωπικά δεν μπορώ να διακρίνω κάτι, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να βγάλεις μια πιο καθαρή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 22 Αυγούστου 2012 Author #142 Share 22 Αυγούστου 2012 το γνωριζω αυτο με το τεστακι θα ξανακανω,αλλα οταν ειχα περισσοτερα μου το ειχε δειξει..στην φωτο αν δεις εχει πανω απο το στομα του μια ασπρη σαν κλωστη- στο ρουθουνι του (η οτι ειναι αυτο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Αυγούστου 2012 #143 Share 22 Αυγούστου 2012 Η φωτογραφεία δεν φαίνετε καλά, αλλά εκεί πάνω στο στόμα που λες κάτι άσπρο διακρίνεται! Ίσως είναι κάποια μόλυνση, θα μπλέξουμε όμως πάλι με θεραπείες και δεν σηκώνει άλλα φάρμακα το ενυδρείο σου! Αν τελικά έχεις καραντίνα το βάζεις εκεί και χορηγούμε bactopur αν όχι ρίξε ektozone μέσα στο ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 23 Αυγούστου 2012 #144 Share 23 Αυγούστου 2012 Εγώ θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα για 1-2 μέρες, πέραν απο αλλαγή νερού. Αν έχεις καραντίνα, ετοίμασε την και αν το προβλημα παραμείνει, κάνεις την κατάλληλη θεραπεία στο ψάρι εκεί και δεν επιβαρύνεις άλλο το ενυδρείο σου. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αν και δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει το ψάρι απο την φωτο που έβαλες, και μόνον η βελτίωση των παραμέτρων του νερού και η ηρεμία εξαφάνισαν αντίστοιχα συμπτώματα. Θα σε συμβουλέψω να κάνεις το πιό δύσκολο πράγμα: τίποτα για ένα σύντομο διάστημα. Μέχρι να είσαι σίγουρος για το τι συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 23 Αυγούστου 2012 Author #145 Share 23 Αυγούστου 2012 δεν εχω ρε γαμωτο καραντινα.που μπορω να βρω μονο μια γυαλα 40-50 λιτρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 23 Αυγούστου 2012 #146 Share 23 Αυγούστου 2012 δεν εχω ρε γαμωτο καραντινα.που μπορω να βρω μονο μια γυαλα 40-50 λιτρα?? εγω φιλε μου την εφτιαξα μονος μου για σχετικη οικονομια!!.βεβαια κοιτα κ στις αγγελιες να δεις! απλα κανε λιγο υπομονη κ τιποτα για 2-3 μερες με ηρεμια για το ψαρι οπως ειπε κ ο κοκκινος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 23 Αυγούστου 2012 #147 Share 23 Αυγούστου 2012 δεν εχω ρε γαμωτο καραντινα.που μπορω να βρω μονο μια γυαλα 40-50 λιτρα?? Ψάξε σε καταστήματα με είδη σπιτιού για κουτιά ταξινομησης! Θα βρεις εύκολα και είναι πολύ φθηνα και τα χρησιμοποιείς άνετα για καραντίνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 24 Αυγούστου 2012 #148 Share 24 Αυγούστου 2012 Σωστός. Μόνον έχε τον νου σου - ιδιαίτερα βέβαια τον χειμώνα - γιατι το πλαστικό τους είναι σχετικά μαλακό και μπορεί αν λιώσει αν ακουμπάει απ΄ ευθείας επάνω στο τοίχωμα ο θερμοστάστης. Είτε βάλε κάτι ανάμεσα, είτε κρέμασε τον έτσι που να μην το ακουμπάει. Κ Άλλη λύση είναι ΙΚΕΑ και Leroy Merlyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 24 Αυγούστου 2012 Author #149 Share 24 Αυγούστου 2012 ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 24 Αυγούστου 2012 #150 Share 24 Αυγούστου 2012 dikaios παντως σκεψου το θεμα πλαστικο κουτι διοτι μπορει πιο οικονομικα αλλα η παρατηρηση του ψαριου δεν θα ειναι ευκολη απο θεμα ορατοτητας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος