Jump to content

Δισκος Αδιαφορος Για Φαγητο

dikaios

Recommended Posts

οι τιμες ειναι ολες σε φυσιολογικα επιπεδα.αμμωνια 0 νιτρωδη-νιτρικα οκ!τους βαθμους τους εχω ανεβασει στους 33 και ελπιζω να κανω κατι..αν και ο blue diamond δεν την βλεπω να την βγαζει γιατι τον βλεπω τρεις μερες που κολυμπαει ανισορροπα.. :bigemo_harabe_net-111:

• Απαντήσεις 168
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνέχισε πιστά την θεραπεία!

Έγινε επεξεργασία - ebenos

η θεραπεια λεει οτι ειναι για τρεις μερες .αυριο τελειωνει και λεει να κανω αλλαγη 80% το βλεπω υπερβολικο και να βαλω ανθρακα.λεω να βαλω απο τριτη ανθρακα και να κανω 50% αλλαγη νερου και σιγα σιγα να φερω την θερμοκρασια στα φυσιολογικα!!

Έγινε επεξεργασία - dikaios

Κάνε την αλλαγή κανονικά όσο σου λέει το φάρμακο. Την θερμοκρασία ποσό καιρό την έχεις στους 33;

Πάντως μην βιαστείς να την επαναφέρεις σε χαμηλά επίπεδα. Εγώ στη θέση σου θα την άφηνα για τουλάχιστον 10 μέρες.

Ότι λένε οι οδηγείς χρήσης του σκευάσματος να κάνεις!

Άνθρακας απαραίτητος!

Τα ψάρια τρώνε?

να αλλαξω το 80 τις εκατο του νερου??και η βιολογια??

Τα φάρμακα της σειράς professional της sera είναι πολύ ισχυρά και εάν δεν ακολουθησεις πιστά της οδηγίες τότε υπάρχει κίνδυνος και για την βιολογία σου και για τα ψάρια!

Επίσης κατά την διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να έχεις την αεραντλία σου στο φουλ!

Σε ρώτησα και πιο πριν, τα ψάρια σου τρώνε?

τα ψαρια που τρωγανε τρωνε.ο μπλε που εχει χασει την ισσοροπια του δεν τρωει .το μικρο δεν τον εχω παρατηρησει καλα..

την θερμοκρασια την εχω στους 33- δυο μερες!απλα φοβαμαι και για τα υπολοιπα ψαρακια μεσα στο ενυδρειο

Έγινε επεξεργασία - dikaios

Από την στιγμή που κάνεις χρήση του φαρμάκου σε όλο το ενυδρείο η θεραπεία θα βοηθήσει και τα υπόλοιπα ψάρια είτε νοσούν είτε όχι! Την θερμοκρασία κρατά την εκεί!

απλα επειδη εχω μεταφερει τα φυτα σε ενα κουβα για να μην χαλασουν απο την θερμοκρασια ποσο θα αντεξουν??επισης ποσο καιρο να κρατησω την θερμοκρασια εκει??τα μικροψαρα δεν θα ψωφισουν(καρδιναλιοι -τετρα κτλ..) ??τελος, ο δισκος που εχει χασει την ισορροπια του- μηπως εχει παθει κατι αλλο ??

αλλαξα το 80 τις εκατο που λεει και τωρα εχω αμμωνια!!!τι κανω?????

Τι έχει γίνει τέλος πάντων βρε αδερφέ μου?Με την καλή έννοια πάντα.Γιατί τέτοια αστάθεια στο σύστημα σου?Για την αμμωνια η θα την παλέψεις με παρα πολλές αλλαγές η με χημική φιλτρανση.Κοιτα να δεις τι θα κανεις με το ενυδρειο και πως θα το κανεις να ειναι "σταθερο" και αυτο και η υγεια των κατοικων του.Κατι δεν παει καλα.

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

Πως γίνετε να έχεις αμμώνια? Όπως λέει και ο Στέφανος κάτι δεν πάει καλά?

Η βιολογία σου δεν καταστρεφεταε επειδή έκανες 80% αλλαγή νερού, οι αποικίες βρίσκονται στα υλικά μας! Πόση αμμώνια μετράς, μήπως άφησες παραπάνω από ότι έπρεπε το φάρμακο?

Να γιατί από την αρχή φωνάζαμε για καραντίνα!

εκτος και αν αυτο που μετραω δεν ειναι αμμωνια.εχω το master kit της api και εκανα το τεστ Ammonia (NH3\NH4) και εχω γυρω στο 1 με 2 ppm!απλα μου ειπε ενα παλικαρι απο το petcity οτι μπορει μετραει την ολικη αμμωνεια η οποια ειναι λεει σε συναρτηση με το ph!δεν ξερω αυτη την στιγμη τι γινεται!

δεν ειχα ποτε αμμωνια !δεν ξερω τι γινεται.μηπως επειδη λειτουργουσα το φιλτρο στην θεραπεια ?

Κάνε μια δυο αλλαγές πρόσθεσε και βακτήρια και θα πέσει!

Το φάρμακο έμεινε παραπάνω μέσα στο ενυδρείο απ’οσο έλεγαν οι οδηγιες?

Έγινε επεξεργασία - ebenos

εμεινε αλλες δυο μερες παραπανω.μου το ειχε πει να το κανω αυτος που μου το εδωσε !λες να εγινε κατι??

Το αν το φάρμακο βλάπτει την βιολογία η όχι συνήθως είναι γραμμένο στις οδηγίες προκειμενου να μην γίνονται τέτοια.Τώρα αν σε υπερδοσολογία μπορεί να βλάψει δεν ξέρω.Πάντως μην κανεις έτσι υπερδοσολογία και δε σε κάτι που δεν είσαι σίγουρος.Δεν ξέρεις τι έχουν τα ψαρια σου και πας ψάχνοντας και αν το πας ψάχνοντας θα τα κάνω χημείο του κράτους μέχρι να γίνουν καλά θα τα ξετινάξεις μονος σου και είναι κρίμα.Μπορεί να είναι πολλά από ασθένεια μέχρι απλά μια κακή ποιότητα νερού.Μπορεί κάτι να έχει πεθάνει μέσα στο ενυδρείο και να μην το έχεις πάρει χαμπάρι και σου βγάζει ammonia στο νερό.Ξεκινα με τα απλά και μετά προχωρα φυσικά σε θεραπείες.Προσθεου δεν λέω άσε τα ψαρια να πεθάνουν για να μην τους κανεις cocktail φαρμακων.Αν είναι ανάγκη να το κανεις θα το κανεις.Αλλα ξεκινα από τα απλά.Μήπως έχεις τίποτα kuhli loach και πέθανε κανένα μέσα στην άμμο και σου βγάζει ammonia?Μπορεί να έχουν γίνει πολλά.

Όπως σου απάντησα και πιο πάνω όλα τα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά κάτω από της οδηγίες του κατασκευαστή, πόσο μάλλον τα sera professional που είναι εξαιρετικά ισχυρά φάρμακα!

Πολύ πιθανών η επιπλέων παραμονή του φαρμάκου να επηρέασε την βιολογία σου, δεν το λέω με σιγουριά αλλά μπορεί να ευθύνεται και αυτό όπως και πολλά άλλα!

Γενικά να θέλεις επέτρεψε μου να σου πω ότι αυτόν το τελευταίο μήνα το έχεις ταράξει πολύ το ενυδρείο σου με βιαστικές κίνησης! Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να μην βιάζεσαι, ότι έχει γίνει μέχρι τώρα δεν αλλάζει και τα ψάρια σου δεν φαίνετε να είναι σε καλή κατάσταση αλλά ούτε και το ενυδρείο σου!

Κάνε μερικές αλλαγές και ρίχνε και βακτήρια να πέσει η αμμώνια και βλέπουμε μετά πως θα κινηθούμε!

οταν εκανα την αλλαγη νερου,εβγαλα ολα τα φυτα και συφοναρισα ολο το ενυδρειο εξωνιχιστικα ,αρα δεν υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο..τωρα δεν ξερω τι το προκαλει μπορει το φαρμακο μπορει η βιολογια που επρεπε να αλλαξω το 80 %και να ξεπλυνω το βιολογικο(με νερο φιλτρου),τι να πω..εν τω μεταξυ αυτο που μου ειπες δεν ξερω καν τι ειναι(kuhli loach).

90% μετρας αμμωνια επιδη ταραξες τον βυθο τοτε.Αν παλι κανεις μετρηση αυριο και εχεις βλεπουμε.

Έγινε επεξεργασία - StefanosS

+1000 στον Στεφανο!

Το είπα ότι ήταν κακή ιδέα!

Κανε πάλι αλλαγή νερού, βάλε βακτηρίδια και ξανακανε μέτρηση αύριο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...