Jump to content

Δισκος Αδιαφορος Για Φαγητο

dikaios

Recommended Posts

Το θέμα νομίζω είναι η θερμοκρασία.

Είναι πολύ χαμηλά για να βοηθήσει στην παρούσα κατάσταση. Πρέπει να πάει για μερικές ημέρες σε 33-34 με συνδυασμό ταϊσματος σπιρουλίνας με βιταμίνες / σκορδόζουμο.

Έγινε επεξεργασία - KokkinosK

• Απαντήσεις 168
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το θέμα νομίζω είναι η θερμοκρασία.

Είναι πολύ χαμηλά για να βοηθήσει στην παρούσα κατάσταση. Πρέπει να πάει για μερικές ημέρες σε 33-34 με συνδυασμό ταϊσματος σπιρουλίνας με βιταμίνες / σκορδόζουμο.

Βεβαιως και αυτο!Εχει αναφερθει αλλωστε.Και ευτυχως το καλοκαιρι βοηθαει,να κανουμε αλλαγες και να κραταμε ψηλα την θερμοκρασια ευκολα.

:)

σπιρουλινα ριχνω.οταν λετε σκορδοζουμο??το προιον της seachem

garlic guard

?

Έγινε επεξεργασία - dikaios

ρε παιδια ποιοτητα νερου εχω πολυ καλη!!αλλαγες κανω και ολα ειναι σταθερα.οσο για την θερμοκρασια ,αν ανεβει εκει(34) δεν θα μεινει τιποτα απο φυτα.θα προσπαθησω πρωτα να εξαντλησω τα αλλα μεσα και μετα θα ανεβασω τοσο μεγαλη θερμοκρασια... :ph34r:

μηπως πρεπει να γνωριστεις ........................ και με την υπομονη??? :P

πολλες φορες φανταζομαστε.............αρρωστειες!

ρε παιδια ποιοτητα νερου εχω πολυ καλη!!αλλαγες κανω και ολα ειναι σταθερα.οσο για την θερμοκρασια ,αν ανεβει εκει(34) δεν θα μεινει τιποτα απο φυτα.θα προσπαθησω πρωτα να εξαντλησω τα αλλα μεσα και μετα θα ανεβασω τοσο μεγαλη θερμοκρασια... :ph34r:

Φοβάμαι πως πρέπει άμεσσα να αποφασίσεις αν προτιμάς τους δίσκους ή το φυτεμένο ενυδρείο σου.

Αν δεν έχεις καραντίνα για να μεταφέρεις το/τα προβληματικά ψάρια, το ανέβασμα της θερμοκρασίας ΑΜΕΣΣΑ δεν σηκώνει κουβέντα.

Τα υπόλοιπα μέσα που λές έχουν εξαντληθεί.

Απο εδώ και πέρα είναι μόνον στο χέρι σου το θα αποφασίσεις να κάνεις.

Κ

Υ.Γ

Λες ότι οι μετρήσεις σου είναι καλές.

Δώσε τα στοιχεία και την ρουτίνα αλλαγών σου ακριβώς.

Φοβάμαι πως πρέπει άμεσσα να αποφασίσεις αν προτιμάς τους δίσκους ή το φυτεμένο ενυδρείο σου.

Αν δεν έχεις καραντίνα για να μεταφέρεις το/τα προβληματικά ψάρια, το ανέβασμα της θερμοκρασίας ΑΜΕΣΣΑ δεν σηκώνει κουβέντα.

Τα υπόλοιπα μέσα που λές έχουν εξαντληθεί.

Απο εδώ και πέρα είναι μόνον στο χέρι σου το θα αποφασίσεις να κάνεις.

Κ

Υ.Γ

Λες ότι οι μετρήσεις σου είναι καλές.

Δώσε τα στοιχεία και την ρουτίνα αλλαγών σου ακριβώς.

:thumbup:

Πολυ σημαντικη επισημανση Κων/νε.Δεν μπορουμε να εχουμε αλλιως καλη εικονα του ενυδρειου.

εχω No2 -0 mm

No3-10-15 mm

Nh4-0 mm

Po4-0.5-1 mm

ph-7,6

αλλαγες καθε 15 μερες το 30%

τα ψαρια εχουν αρχισει να τρωνε και αυτο που δεν ετρωγε.το σκορδοζουμε που λενε ειναι απαραιτητο?ειναι το προιον της seachem?

εχω No2 -0 mm

No3-10-15 mm

Nh4-0 mm

Po4-0.5-1 mm

ph-7,6

τα ψαρια εχουν αρχισει να τρωνε και αυτο που δεν ετρωγε.το σκορδοζουμε που λενε ειναι απαραιτητο?ειναι το προιον της seachem?

μετρησεις gh κ kh?

πρωσοπικα θα ριχνα το ph στο 6,8(λιγο κατω απο 7)

στις αλλαγες διαφωνω...........θα λεγα καθε βδομαδα το 40%

λεγετε seachem guarlic guard...........δεν ειναι απαραιτητο αλλα αναγκαιο καποιες φορες.............1 φορα την εβδομαδα ποτιζε την τροφη τους!

εχω No2 -0 mm

No3-10-15 mm

Nh4-0 mm

Po4-0.5-1 mm

ph-7,6

Υπάρχει και απο άλλες εταιρείες με άλλα ονόματα. Πάντως τηε Seachem που χρησιμοποιώ είναι μαι χαρά.

το ph το εριχνα εκει που λες με buffer και ειχα προβλημα με φωσφωρικα!!

Καλύτερα να μην χρησιμοποιείς buffer αλλά κάποιν πιο φυσικό τρόπο όπως ΑΟ

εγω δεν ειπα να ριξεις buffer......ειπα να ριξεις το ph!...αυτο γινετε κ με τυρφη κ με φυλλα καταπα αλλα κ με ΑΟ αφου σου ριχνει τις σκληροτητες οπως ειπε κ κοκκινος! κ δεν μιλησαμε για καποιο δραματικη μειωση φυσικα!

αν κ γω ριχνω buffer...............κ ποτε δεν ανεβασα PO4 σε στρωμενο συστημα\ενυδρειο!

Καμία εξέλιξη? Συνεχίζουν να τρώνε λίγο-λίγο? Το σκορδόζουμο που σου έγραψα, αν θέλεις αντικατέστησε το με το ζουμί μιας σκελίδας σκόρδου την οποία θα λιώσεις και θα πάρεις τις 3-4 σταγόνες υγρού που θα σου δώσει.

Σε αυτές, μούλιασε την ποσότητα τροφής που θα έριχνες.

οχι τρεις τρωγανε κανονικα.ειχα θεμα με τον blue diamond και τον red snake αν το λεω καλα.τρωνε δεν εχω παρει το σκορδοζουμο ακομα θα το κανω..οσο για το buffer μου ανεβαζε τα φωσφορικα σε τιμε 8 -10ppm αστα!!ταλαιπωρηθηκα μεχρι να καταλαβω τι γινεται!!

Και να ξεκίνησαν να τρώνε, έχεις ακόμη δρόμο μέχρι να επανακτήσουνε δυνάμεις.

Θα το δεις και απο την εξωτερική τους κατάσταση και απο τα χρώματα τους όταν επανέλθουν.

Μέχρι τότε συχνό τάϊσμα με τροφές με πολλές πρωτεϊνες και συχνές αλλαγές.

Καλή συνέχεια

λογικα λυθηκαν..τωρα τι να πω..θα δειξει.θα τους παρατηρω και θα ενημερωσω.ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειξατε ολοι μεχρι τωρα!! :bigemo_harabe_net-146:

• 3 weeks later...

για ενα περιεργο λογο ο δισκος που ειχα αρχικα προβλημα και μετα εφαγε -ξαφνικα δεν τρωει παλι και τον βλεπω να κολυμπαει σε ενα σημειο λιγο πιο γρηγορα (μενοντας στασιμος ομως).!!τι συμβαινει??

θα σου προτηνα μια λυση για τα φυτα γιατι για τα υπολοιπα δεν εχω καθολου ιδεα .

βγαλε τα φυτα και βαλτα σε ενα αλλο ενυδρειο αν εχεις και κανε τις θεραπειες που σου λενε τα παιδια για να μπορεσεις να ανεβασεις και τη θερμοκρασια

χωρις να παθουν κατι τα φυτα και οταν τελειωσης τα ξαναβαζεις μεσα. ειναι μια καποια λυση ισως ελπιζω να βοηθησα

+1000 :bigemo_harabe_net-64: καλή ιδέα.

Αλλιώς θα παραμένει το πρόβλημα

η καραντνα ποσα λιτρα πρεπει να ειναι??αμα ειναι να παρω μια γυαλα χωρις φως και καπακι.εχω ενα κυκλοφορητη -ενα θερμαντικο σωμα και μια αεραντλια .

εκανα αυτο με τα φυτα !!τα εβγαλα ολα και ανεβασα στους 30 βαθμους.εριξα flagellol και περιμενω.επισης παρατηρησα οτι ο blue diamond που κολυμπαει ακανονιστα εχει βγαλει κατι ασπρα στιγματα στα πτερυγια του.επισης ενας αλλος εχει αυτο το λευκο μακαρονι στα κοπρανα του.

Θεωρώ πολύ ριψοκίνδυνη την λύση που προτείνατε στον φίλο dikaios να ξηλώσει τα φυτά !

Η κίνηση αυτή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους με μεγαλύτερο την αύξηση της αμμωνίας και στην κατάσταση που βρίσκονται τα ψάρια μόνο αυτό δεν θέλουμε!

Φίλε dikaios όταν κρίνεται απαραίτητη μια θεραπεία δεν μετατρέπουμε το ενυδρείο μας αλλά κάνουμε χρήση μιας καραντίνας ώστε να είναι πιο άμεση η θεραπεία στο συγκεκριμένο ψάρι και στο να μην επιβαρύνουμε το κεντρικό μας σύστημα!

Από την στιγμή που πλέων υπάρχουν συμπτώματα και σε άλλα ψάρια φαίνετε ότι το παράσιτο έχει μεταδοθεί σε όλο το ενυδρείο και τα πράγματα είναι δύσκολα!

Αφού έβαλες το flagellol συνέχισε ακλουθώντας πιστά της οδηγείς χρήσης του σκευάσματος αλλά τα δισκάκια δεν τα βλέπω καλά!

Κάνε και ένα τεστ να δεις που βρίσκονται η τιμές σου και ενυμερωσε μας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...