Jump to content

Δισκος Αδιαφορος Για Φαγητο

dikaios

Recommended Posts

εν τομεταξυ σημερα δε εφαγε και αλλος ενας που ετρωγε..τι γινεται ρε παιδια???

• Απαντήσεις 168
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κοίτα θα σου μιλήσω ανοιχτά και ελπίζω να μην παρεξηγηθείς.Τα ψαρια σου έχουν μείνει πίσω.Αρκετά πίσω.Δεν ξέρω αν τα πήρες έτσι η αν έγιναν έτσι στην πορεία.Σέβομαι ότι σου αρέσει ένα φυτεμένο ενυδρείο αλλα αν θες να το κανεις και να το ευχαριστηθείς πρέπει να το κανεις σωστά.Πιθανότατα έχεις πρόβλημα με εσωτερικά παράσιτα και συγκεκριμένα hexamita χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.Και κανεις δεν μπορεί να είναι σίγουρος μέσα από μια φωτό και μερικές προτάσεις.Οι δίσκοι είναι παρα πολύ επιρρεπείς σε παράσιτα.Επιρρεπείς μέχρι αηδίας.Συνχά πυκνά σχετικά η και επί μονιμου βάσεως πρέπει να προσεχεις για παράσιτα.Αυτό είτε θα το κανεις κάνοντας αποπαρασιτωσεις μια στο τόσο με χημικό τρόπο είτε με ποιο φυσικούς τρόπους με θερμοκρασία το καλοκαιράκι που βοηθάει ταΐζοντας σπιρουλινα ταΐζοντας σκορδοζουμο είτε με κάποια ξηρα τροφή του εμποριου με αντιπαρασιτικά μέσα.Στο εξωτερικό αυτές οι τροφές είναι αρκετά διαδεδομένες Ελλάδα όχι και τόσο.Γνώμη μου για την ώρα τουλάχιστον αφού αντιμετωπίζεις προβλήματα άσε λίγο τα φυτά στην άκρη κοίτα να δεις τι φταίει με τα ψαρια σου κανε μια γενική αποπαρασίτωση σε όλα αφού βλέπεις ότι το πρόβλημα απλώνει.Πεθανετα σε αλλαγές νερού και καλο φαγητό θερμοκρασία 29 για καλύτερο μεταβολισμό και αφού τα τουμπανιάσεις ύστερα η μεινε στους 29 με φυτά χαμηλών απαιτήσεων που και αυτά είναι παρα πολύ ωραία είτε πας πάλι 27-27.5 με ποιο πολλά φυτά και έχεις λίγο παραπάνω το νου σου.Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γίνεις υπερβολικός.Αποψη μου πάντα κάντα όλα αυτά με ηρεμία και χωρίς να βιαστείς δεν είναι ανάγκη να τελειώσεις με τα πάντα σε ένα μηνα δώσε στα ψαρια χρόνο να δυναμώσουν και μετά πρόσφερε τους και ένα περιβάλλον που να σου αρέσει

συγνωμη φιλε μου ,τι εννοεις εχουν μεινει πισω??εχω παρραγγειλει σπυρουλινα και φαρμακο και απο σημερα θα ξεκινησω την θεραπεια,,

Ωραίος καλά έκανες.Όταν λέω έχουν μείνει πίσω εννοώ πως είναι ειδικά τα 2 πολύ αδύνατα και δεν είναι φυσιολογικό να είναι έτσι και επίσης το σχήμα τους δεν είναι στρογγυλό όπως και τα ματια τους είναι σχετικά μεγάλα.Αυτό φυσικά μπορεί απλά να είναι γονιδιακό αλλα μπορεί και να είναι από κακή ανάπτυξη του ψαριού από πλευρά σου.Και η αλήθεια είναι πως σε φυτεμένο και μάλιστα φυτεμένο με χαλίκι κάτω δύσκολα μεγαλώνεις σωστά ψαρια.Την γνώμη μου στην είπα παραπάνω θεραπεία μετά καλο φαγητό και νερό και αφού τα ψαρια ισιώσουν από άποψη υγείας και βάρους κανεις και εσύ τις κινήσεις σου.Ελπίζω πραγματικά να μην παρεξηγείς αυτά που σου λέω.Όλα αυτά είναι απλα η γνώμη μου και ειλικρινά θα χαρώ πολύ να δω δισκαρες να κολυμπάνε σε φυτεμένο απλά δεν είναι και τόσο εύκολο το να γίνει θέλει προσοχή και πρόγραμμα.Και για να ξεκαθαρίσω και την θέση μου δεν είναι πως δεν μου αρέσουν τα φυτά η πως δεν έχουν παρα πολύ καλές ιδιότητες όσο αναφορά το νερό.Ισα ισα είναι σούπερ.Απλά για να μεγαλώσει ένας δίσκος σωστά θες να ταΐζεις πολλές φορες την ημερα τροφές που λερώνουν αρκετά το νερό οποτε όπως καταλαβαίνεις οι αλλαγές είναι must.Σε ένα ενυδρείο με πολύ διάκοσμο φυτά ξυλα χαλίκι περιμένεις ποτε να καθαρίσεις?Δύσκολα ένα τέτοιο ενυδρείο θα μείνει χαμηλά σε οργανικά και νιτρικά και γενικότερα σε καλή ποιότητα νερού.Είναι λογικό λοιπόν το ψάρι εκεί μέσα ενω πρέπει να πάρει (λέμε τώρα ) 15εκ μέσα σε 6 μήνες να πάρει 10 σε ένα χρόνο.Αλλα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ψάρι να μην βγαίνει τόσο στρογγυλό και με μεγάλα ματια.Τα ματια του ψαριού ανεξάρτητα με το τι ρυθμό μεγαλώνει το σώμα του συνεχίζουν και μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν το τελικό τους μέγεθος.Έξου και κάτι δισκάκια σε pet shop που είναι 5 εκ με ματια σαν κουμπιά.Γιατί η ο εκτροφέας η ο μαγαζότορας που το κράτησε καιρό ή και οι 2 δεν το ταΐζουν όπως πρέπει.Στα λέω όλα αυτά για να σου εξηγήσω γιατί είπα πως τα ψαρια σου είναι πίσω.Ελπίζω πραγματικά να μην το πάρεις στραβά και ελπίζω κάπου να βοήθησα

δεν παιρνω τιποτα στραβα γιατι αυτη ειναι η αποψη σου και την σεβομαι μονο και μονο επειδη εκατσες και εγραψες ολα αυτα χωρις καν να με ξερεις και ασχοληθηκες!!αρα.. :bigemo_harabe_net-134: τωρα οσον αφορα την θεραπεια να την κανω μεσα στο ενυδρειο για ολους- η σε καραντινα εξαρχης για τον ενα και βλεπουμε??το φαρμακο που πηρα ειναι eSHa HEXAMITA 20 ml.την θερμοκρασια την αφηνω να ανεβει στους 29.σε τι δοσολογιες να ριξω και για ποσες μερες??

Έγινε επεξεργασία - dikaios

δεν παιρνω τιποτα στραβα γιατι αυτη ειναι η αποψη σου και την σεβομαι μονο και μονο επειδη εκατσες και εγραψες ολα αυτα χωρις καν να με ξερεις και ασχοληθηκες!!αρα.. :bigemo_harabe_net-134: τωρα οσον αφορα την θεραπεια να την κανω μεσα στο ενυδρειο για ολους- η σε καραντινα εξαρχης για τον ενα και βλεπουμε??το φαρμακο που πηρα ειναι eSHa HEXAMITA 20 ml.την θερμοκρασια την αφηνω να ανεβει στους 29.σε τι δοσολογιες να ριξω και για ποσες μερες??

Για την δοσολογια υπαρχουν σαφεις οδηγιες στην συσκευασια.

Συνηθως η θεραπεια γινεται σε καραντινα,εκτος εαν αρκετα ψαρια εμφανισουν τα ιδια συμπτωματα.Βαλε και αεραντλια σε λειτουργια οσο θα διαρκεσει η θεραπεια.

:)

ρωταω γιατι εχω το προβλημα με τον εναν εδω και 8 -9 μερες και απλα παρατηρησα χθες οτι πρωτη φορα δεν εφαγε και ενας αλλος..

ρωταω γιατι εχω το προβλημα με τον εναν εδω και 8 -9 μερες και απλα παρατηρησα χθες οτι πρωτη φορα δεν εφαγε και ενας αλλος..

Μια μερα δεν λεει τπτ,παρακολουθησε τον απλα.Το αλλο ψαρι εχει αδυνατισει καθολου;Αν κανεις την θεραπεια,για ενα και μονο ψαρι,βαλτο στην καραντινα

οχι δεν εχει αδυνατισει καθολου ουτε εχει μαυρισει και κολυμπαει..απλα δεν τρωει!

οχι δεν εχει αδυνατισει καθολου ουτε εχει μαυρισει και κολυμπαει..απλα δεν τρωει!

Κατι θα τσιμπολογαει,ισως λιγο αλγη απο τα φυτα.Μηπως εχεις γαριδες μεσα;Αλλαξες την τροφη που τους δινεις;

δεν εχω γαριδες.ριχνω tropical gran

δεν εχω γαριδες.ριχνω tropical gran

Μονο αυτην τους ταιζεις;Η ποικιλια τροφων ειναι ζωτικης σημασιας.

:)

μονο τον τελευταιο καιρο.σημερα πηρα ολη την σειρα της tropical 4 διαφορερικες και σπιρουλινα.να κανω σε ολους την θεραπια η θα επιρεασει σε τιποτα??

Αν τα ψαρια δεν δειχνουν τπτ μην κανεις θεραπεια.Οπως και στους ανθρωπους θεραπεια χορηγειται στην αναγκη συνηθως.Αλλωστε αν τον απομονωσεις στην καραντινα,θα δεις ευκολοτερα αν και ποια τροφη δεχεται.

Δωσε και σκορδακι αραια και που.Υπαρχει τοσο σε ζουμι οσο και σε πελετς.Προσωπικα ταιζω τα πελετς

ανεβασα την θερμοκρασια και εριξα 45 σταγονες πριν λιγο.το νερο πρασσινισε πειραζει?ειναι φυσιολογικο?

Τοσο καιρο τα παιδια σου λενε μην κανεις θεραπεια η αν την κανεις μονο σε καραντινα και εσυ εριξες φαρμακο;;; Ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω γιατι μας ρωτας αφου στο τελος εσυ κανεις οτι αποφασισεις...

Εκ συντονιστου με σαγιοναρες εν χαλκιδικη....

εριξα γιατι εβλεπα και αλλον ενα να μην τρωει και ειπα να κανω σε ολους μια αποπαρασιτοση για να μην εχω προβληματα καθε λιγο και λιγακι..θα παθουν τιποτα??

Με ενδειξεις και μονο ποτε δεν ριχνουμε φαρμακα.παντα αρχικα πηγαινουμε με φυσικους τροπους και τελευταια με φαρμακα.

Εκ συντονιστου με σαγιοναρες εν χαλκιδικη....

Κώστα (klaz) , τώρα πάει έγινε. Δεν κερδίζουμε τίποτα με το να μαλώνουμε.

Βέβαια έχεις δίκιο σε αυτό που λές αλλά στο τέλος είναι επιλογή του καθ΄ ενός να κάνει ότι καταλαβαίνει.

Η ευθύνη φυσικά είναι και αυτή δική του.

Ας ελπίσουμε να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Κ

ΥΓ

Ο χρωματισμός του νερού είναι φυσιολογικός

Μιας και εβαλες φαρμακακι εστω και καθυστερημενα να πω οτι καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις τη διπλη δοση απο την αναγραφομενη......

Η κανονικη ειναι πολυ πολυ light..........

στα 190 λιτρα μικτα εβαλα 45 σταγονες.ποσο δηλαδη???αυριο το ιδιο η λιγοτερο οπως λεει στις οδηγιες?? :bigemo_harabe_net-111:

Διπλασίασε την δοδολογία όλων των θεραπειών των επόμενων ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες της eSHa.

Όσο για την πρώτη δόση που έριξες εχθές, δεν ξέρω αν θα είχε αποτέλεσμα να έβαζες σήμερα ξανά την αντίστοιχη ποσότητα. Ίσως ο Νιντάλ, ή κάποιος άλλος εμπειρότερος απο εμένα να σου πει.

ειδα τα κοπρανα αυτου που δεν ετρωγε και δεν ειναι ουτε ασπρα ουτε κοκκινα σαν το φαγητο τους..ειναι μαυρα σαν τριχες.τι ειναι αυτο????? :bigemo_harabe_net-69:

η θερμοκρασια του μπορει να ναι οκ για φυτεμενο αλλα για την θεραπεια των δισκων πρεπει να ξεπερασει τους 32

Η χθεσινη δοση, παει επεσε.

Διπλασιασε τις δυο επομενες.......

οσο για τα κοπρανα, παρακολουθησε τα τις επομενες ημερες. Και μονο λογω φαρμακου θα τον παει κοψιμο.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...