ebenos 24 Αυγούστου 2012 #151 Share 24 Αυγούστου 2012 Σωστή η παρατήρηση του buelligan75, η χρήση του πλαστικού κουτιού προτάθηκε για κάτι το γρήγορο μιας και απ’οτι είπες δεν μπορείς να βρεις άμεσα ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 28 Αυγούστου 2012 Author #152 Share 28 Αυγούστου 2012 μου δινει ενας φιλος ενα ενυδρειακι 38 λιτρα!να το παρω??κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Αυγούστου 2012 #153 Share 28 Αυγούστου 2012 Γιατί έχεις καθυστερήσει? Το ψάρι πως πάει τόσες μέρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 28 Αυγούστου 2012 Author #154 Share 28 Αυγούστου 2012 το ψαρι τρωει απλα εχει βγαλει κατι σαν σπυρακι σε ενα μερος του σωματος του,απλα οπως παντα δεν παχαινει -εχει αδυνατισει υπερβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Αυγούστου 2012 #155 Share 28 Αυγούστου 2012 Απλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι τα ψάρια σου έχουν περάσει πολλά και είναι αποδυναμωμένα! Θα πρέπει να είσαι πιο δραστικός μαζί τους γιατί μόνα τους δύσκολα θα τα καταφέρουν άσε που πιστεύω ότι και εσύ ο ίδιος κουράζεσαι με αυτή την κατάσταση! Τι σπυράκια είναι αυτά? Αυτό στο στόμα του υποχώρησε? Μπορείς να βάλεις μια καθαρή φωτογραφία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 29 Αυγούστου 2012 #156 Share 29 Αυγούστου 2012 το ψαρι τρωει απλα εχει βγαλει κατι σαν σπυρακι σε ενα μερος του σωματος του,απλα οπως παντα δεν παχαινει -εχει αδυνατισει υπερβολικα Αφού τρώει δώσε του τροφή ποτισμένη με βιταμίνες! Και ποικιλία στις τροφές! Φώτο για το σπυράκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 30 Αυγούστου 2012 Author #157 Share 30 Αυγούστου 2012 δεν εχει πλεον το σπυρακι!!απλα ρε παιδια αυτος ο δισκος με εχει ταλαιπωρησει πααααρα πολυ.την μια τρωει την αλλη δεν τρωει - αλλα δεν παχαινει με τιποτα!!ολες οι θεραπειες με αξονα -αυτον γινανε και ουσιαστικο αποτελεσμα, δεν ειδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 30 Αυγούστου 2012 #158 Share 30 Αυγούστου 2012 Μπορει να ειναι προβληματικο απο την γεννα του.. Μην το βαζεις κατω συνεχησε την ρουτινα σου, εβδομαδιες αλαγες και στην τροφη βιταμινες. Δοκημασε να δωσεις και κατεψυγμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Αυγούστου 2012 #159 Share 30 Αυγούστου 2012 Παραείναι αδύνατο το ψάρι, ειδικά στην τελευταία φωτογραφία η κατάσταση του είναι απελπιστική! Προσπάθησε να το ταΐζεις με διάφορες τροφές μπας και φάει τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 31 Αυγούστου 2012 Author #160 Share 31 Αυγούστου 2012 αυτο το εχει σημερα -στο ρουθουνι του.Πραγματικα δεν ξερω τι συμβαινει με αυτο το ψαρι..σας εχω κουρασει και εσας -εχω κουραστει και εγω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 31 Αυγούστου 2012 #161 Share 31 Αυγούστου 2012 Το ψάρι είναι σε άθλια κατάστηση. Εγώ θα τον έβαζα άμεσα σε καραντίνα και θα τον ξεκίναγα αρχικά με general cure & furan και στη συνέχεια θα τον τάιζα σπιρουλίνα και φουλ βιταμίνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 31 Αυγούστου 2012 #162 Share 31 Αυγούστου 2012 Εγώ από την άλλη δεν ξέρω τι συμβαίνει με σένα γιατί σου έχουμε πει 100 πράγματα που μπορεί να φταίνε και το τι θα κάναμε στην θέση σου.Σου έχουμε πει 100 φορες ότι είναι ώρα να διαλέξεις τι θα σώσεις του δίσκους η τα φυτα σου και εσύ συνεχίζεις να κανεις αλχημείες και να παλεύεις σε ένα ασταθές σύστημα που παρουσιάζει συνεχεια πρόβληματα και αυτό και οι κάτοικοι του.Μια έχεις προβλήματα με ammonia μια έχεις θέμα με ψαρια που δεν τρώνε,με ψαρια αδύνατα,με σπυράκια.Σου λένε κάτι όλα αυτά?Συγγνώμη που σου μιλάω σε αυτόν τον τόνο πραγματικά αλλα δεν μπορώ να γράψω αυτά που θέλω κάπως αλλιώς προκειμενου να σου δώσω να καταλάβεις πως ΈΧΕΙΣ ΠΡΌΒΛΗΜΑ στο ενυδρείο και πρέπει να δράσεις γρήγορα πριν αρχίσεις και τα χάνεις όλα σιγά σιγά.Μα δεν το βλέπεις και εσύ ο ίδιος ότι τα ψαρια έχουν θέμα?Γιατί δεν κανεις κάτι να τα βοηθήσεις?Είναι κρίμα έτσι.Τι σε νοιάζουν τα φυτά?Φυτά για δισκοενυδρειο μπορείς να βρείς πολύ φτηνά και σε μαγαζί και μέσα από forum.Σου είχα πει τότε την θερμοκρασία 34.Την πηγες 33 και δεν ξέρω αν την κράτησες και όσο έπρεπε 14 μερες δηλαδη.Στις αλλαγές σου βάζεις αντιχλωριο?Κανεις πολλές σπασμωδικές κινήσεις και δεν παίρνεις μια απόφαση για το πως θα κινηθείς.Να ξέρεις πως έτσι δεν βοηθάς αλλα κανεις την κατάσταση χειρότερα με τόσες μεταβολές σε θερμοκρασία και τιμές νερού και φάρμακα.Και παλι συγνωμη για τον τονο μου απλα θελω οσο μπορω να σου δωσω να καταλαβεις την σοβαροτητα της καταστασης.Εκτος και αν δεν σε νοιαζει εκει αλλαζει το θεμα.Εκει τιθεται θεμα υπευθυνότητας του χομπυστα απεναντι στα ζωντανα του.Ελπίζω να μην με παρεξηγείς. Φιλικά Στέφανος Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 31 Αυγούστου 2012 Author #163 Share 31 Αυγούστου 2012 το προβλημα το ειχε αυτος εξαρχης .ολα τα υπολοιπα ψαρια δεν ειχαν τιποτα ..γιαυτο και δεν εκανα δυο εβδομαδες σε ολο το ενυδρειο οπως ειχαν πει καποιοι.εχω και αλλα ψαρια μεσα στο ενυδρειο που δεν αντεχουν αυτη την θερμοκρασια.οσο για τα φυτα ,τα ειχα βγαλει ολα και δεν εμεινε τιποτα μετα την πενθημερη θεραπεια με flagellol και την θερμοκρασια στους 33 βαθμους.ολα αυτα που ειδες ειναι ξαναγορασμενα!!!απο- οταν ,τον αγορασα αυτο το δισκο ειχα προβλημα!το ενυδρειο δουλευει ρολοι με τα ψαρια τρια χρονια.το προβλημα με την αμμωνεια το ειχα πιθανοτατα ,οπως μου ειπαν και εδω τα παιδια ,διοτι ξυλωσα ολα τα φυτα και μετα εκανα συφοναρισμα σε ολο το ενυδρειο αλλαζωντας 80% του νερου οπως ελεγε και η θεραπεια!!το πιθανοτερο ειναι οτι μεσα στην εβδομαδα θα παω να αγορασω μια καραντινα .αν θες δωσε καμια συμβουλη οπως και ολοι εδω μεσα.δεν το παιζω ξυπνιος απλα προσπαθω να σκεφτω τι μπορω να κανω -λαμβανοντας υποψην ολους τους παραγοντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 31 Αυγούστου 2012 #164 Share 31 Αυγούστου 2012 (edited) Φίλε dikaios, Από 2 Ιουλίου σου προτείνουμε να αγοράσεις μια καραντίνα και να πράξεις ανάλογα και σήμερα 31 Αυγούστου λες ότι πιθανών να την πάρεις μέσα στην εβδομάδα! Αν είχες κουνηθεί δραστικά από τότε πιθανών να μην αντιμετώπιζες τώρα αυτά τα προβλήματα και το ψάρι σου να μην έφτανε σε αυτή την τραγική κατάσταση! Επίσης επέτρεψε μου να σου πω πως έχεις λάβει βοήθεια από όλα τα παιδιά εδω μεσα και από τον StefanosS όλο αυτόν τον καιρό! Έγινε επεξεργασία 31 Αυγούστου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Αυγούστου 2012 #165 Share 31 Αυγούστου 2012 οσο σκληρο και να ειναι αυτο που θα πω .... ΕΓΩ το ψαρι αυτο θα το εβαζα καταψυξη ..... και οπως σου ειπαν και τα παιδια σε προηγουμενα ποστ , φροντισε να παρεις μια καραντινα και κοιτα να εχεις 1-2 φαρμακα παντα στο ντουλαπι σου ( furan , general cure ) που προτεινε και ο Χρηστος - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 31 Αυγούστου 2012 #166 Share 31 Αυγούστου 2012 Συμφωνώ με τον geosid, δύσκολα μπορεί να επανέλθει, αλλά προσπάθησε το όσο ακόμα μπορεί έχει ελπίδες, που μάλλον δεν έχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 1 Σεπτεμβρίου 2012 Author #167 Share 1 Σεπτεμβρίου 2012 σας εχω ευχαριστησει ολους που ασχολεισται οπως και τον Στεφανο.δεν εχω θεμα κανενα και καταλαβαινω πως τα λεει.επεισης το θεμα ειναι και οικονομικο.αν ειχα τους πορους θα ειχα παρει κατευθειαν αλλο ενυδρειο και θα το εστεινα.απλα εχω και εγω τα θεματα μου..παντως ευχαριστω και παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Σεπτεμβρίου 2012 #168 Share 7 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε dikaios κάποια νέα εξέλιξη με την κατάσταση του ψαριού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 10 Σεπτεμβρίου 2012 #169 Share 10 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε Δίκαιος, μια χαρά τα πήγες πήρες πολλές απόψεις απο πολλούς καλούς και έμπειρους χομπιστες , έπραξες με λογική, παλεύεις μια κατάσταση με υπομονή και ψυχραιμία, έκανες τον μπλε δίσκο να φάει και να βρει την ισορροπία του, τον λεοπαρδαλο να φύγουν τα στίγματα και γενικά το ενυδρείο σου επέστρεψε όπως ήταν. Μπράβο συνέχισε έτσι κ θα σε μια χαρά. Το ψάρι που είναι αδυνατισμένο ίσως το κερδίζουν τα άλλα στο φάει, ίσως άμα αυξήσεις τα ταΐσματα από δύο σε τέσσερα να έχει πιο πολλές πιθανότητες να φάει...μην το βάλεις σε κατάψυξη αλλά βγάλε από την κατάψυξη τροφή....μήπως σκεφτείς να ταΐζεις καταψυγμένες τροφές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος