dikaios 29 Ιουνίου 2012 #1 Share 29 Ιουνίου 2012 χαιρετε!!εχω παρατηρησει οτι την τελευταια εβδομαδα ενας απο τους πεντε δισκους που εχω,ενας blue diamond αδιαφορει για το φαγητο!δεν τρωει τιποτα.πεφτει μπροστα του η τροφη και αυτος...δεν εχει κανενα αλλο συμπτωμα ωστε να καταλαβω κατι.δεν εχει μαυρισει δεν εχει αδυνατισει(δεν τον εχω ζυγισει κιολας) και δεν εχει καποιο σημαδι πανω του.ολες οι τιμες του ενυδρειου ειναι φυσιολογικες!(νιτρικα ,αμμωνια ,νιτρωδη αλλατα κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 29 Ιουνίου 2012 #2 Share 29 Ιουνίου 2012 Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο?Τι αλλαγες νερου κανεις?Εχεις φερει ψαρι προσφατα και αν ναι εκανες καραντινα ή εστω το πηρες απο εμπειστο μαγαζι?Θερμοκρασια?Τι ταιζεις?Γενικοτερα δωσε λεπτομεριες και φοτο γιατι ετσι δεν μπορει κανεις να σου πει τιποτα.Η all time classic αιτια ειναι hexamita αλλα μπορει να ειναι και αλλα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 29 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 29 Ιουνίου 2012 (edited) ολα ειναι φυσιολογκα οπως προειπα ,κανω μετρησεις συνεχεια και ειναι ενταξει ολα.κανω αλλαγες καθε 10 μερες.τον δισκο τον εχω 3 χρονια!! Έγινε επεξεργασία 29 Ιουνίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Ιουνίου 2012 #4 Share 29 Ιουνίου 2012 (edited) Αφου μας ενημερωνεις για προβλημα,ασε τα ενταξει και δωσε μας τις μετρησεις σου. Εκ συντονιστου εν κινηση Έγινε επεξεργασία 29 Ιουνίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 29 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 29 Ιουνίου 2012 εχεις δικιο... νιτρικα= 0ppm φωσφορικα =0,25ppm νιτρωδη αλλατα =5ppm αμμωνια =0 ph=7,7 νερο αλλαγες απο φιλτρο νερου 4 σταδιων Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 29 Ιουνίου 2012 #6 Share 29 Ιουνίου 2012 εχεις δικιο... νιτρικα= 0ppm φωσφορικα =0,25ppm νιτρωδη αλλατα =5ppm αμμωνια =0 ph=7,7 νερο αλλαγες απο φιλτρο νερου 4 σταδιων Μήπως μπέρδεψες νιτρικά με νιτρώδη? Αν ναι καλώς, αλλιώς έχεις μεγάλο πρόβλημα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 29 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 29 Ιουνίου 2012 εχεις δικιο...αναποδα!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 29 Ιουνίου 2012 #8 Share 29 Ιουνίου 2012 Εχεις δει τα κοπρανα του ψαριου?Ολα οκ?Θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 29 Ιουνίου 2012 Author #9 Share 29 Ιουνίου 2012 δεν εχω δει κατι στα κοπρανα..δεν εχω δει καν κοπρανα.θερμοκρασια 28 σταθερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 29 Ιουνίου 2012 #10 Share 29 Ιουνίου 2012 Εγω τωρα που ειναι και καλοκαιρακι και χτυπαει ουτος η αλλος 31-32 τους κανω ενα 14ημερο στους 34 για καλο και για κακο για οτι τυχων εχει μαζευτει.Σου προτεινω να κανεις το ιδιο.Πριν ομως παιξεις με την θερμοκρασια δοκιμασε να του δωσεις την αγαπημενη του τροφη δωσε λιγο bloodworm ή μοσχαροκαρδια και δες αν τρωει αν δεν φαει και τοτε ανεβασε την θερμοκρασια και βλεπεις και αν και παλι δεν νιωσει μετα θα πηγαινα σε flagyl.Μην το αφησεις το ψαρι να γινει σαν τσιροπουλι απο την αφαγια γιατι μετα δεν συνερχοντε ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 30 Ιουνίου 2012 #11 Share 30 Ιουνίου 2012 μια βδομαδα ειναι αρκετο διαστημα για να μην πεινασει,,,,οπως σου ειπαν και τα παιδια προσπαθησε να τους δωσεις οτι αγαπανε πιο πολυ,,,,,δες και τα κοπρανα του,,,,αν τον παρακολουθησεις καλα μια δυο μερες σιγουρα θα δεις,,,, οσο για αυτο που λεει ο στεφανος,και εμενα τωρα που ειναι καλοκαιρι η θερμοκρασια χτυπαει για πλακα 30-31 ,,καποιες μερες και περισσοτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 30 Ιουνίου 2012 Author #12 Share 30 Ιουνίου 2012 παιδια εχω ψυκτικο γιαυτο δεν ανεβαζει.τωρα θα δω και τα κοπρανα και θα ξαναενημερωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 30 Ιουνίου 2012 #13 Share 30 Ιουνίου 2012 εχεις ψυκτικο σε δισκοενυδρειο.....?συγνωμη φιλε μου αλλα σαν ανεκδοτο ακουγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 30 Ιουνίου 2012 #14 Share 30 Ιουνίου 2012 Οντως ακουγεται υπερβολικό. Για ποιό λόγο κρατάς την θερμοκρασία τόσο χαμηλά και σταθερά? Έχεις κάποιο άλλο είδος ψαριού μέσα στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 30 Ιουνίου 2012 #15 Share 30 Ιουνίου 2012 Προσωπικα οι δισκοι πρεπει να ειναι μονοι τους σε ενα ενυδρειο.Παρολαυτα ψυκτικο σε δισκαδικο πρωτη φορα ακουω! Παρατηρησε το ψαρι σου για κοπρανα ασε την θερμοκρασια να ανεβει μονη της φυσιολογικα και δες πως θα παει..οπως ειπαν και παραπανω..δωστου την αγαπημενη του ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 30 Ιουνίου 2012 Author #16 Share 30 Ιουνίου 2012 (edited) συγνωμη παιδια την κραταω εκει γιατι εχω φυτεμενο ενυδρειο για να μην σαπισουν τα φυτα!! Έγινε επεξεργασία 30 Ιουνίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 1 Ιουλίου 2012 #17 Share 1 Ιουλίου 2012 Οποτε έβλεπα κάποιο πρόβλημα με τους Δίσκους απλά ανέβαζα στους 33-34, πολλές αλλαγές νερού και σπιρουλίνα. Προλαβαίνεις αρκετά με αυτόν τον τρόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 1 Ιουλίου 2012 Author #18 Share 1 Ιουλίου 2012 παιδια συμφωνω απολυτα και ευχαριστω για τις απαντησεις απλα αν ανεβασω την θερμοκρασια τοσο δεν θα μεινει τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Ιουλίου 2012 #19 Share 1 Ιουλίου 2012 Φίλε dikaios, Μην με παρεξηγήσεις, αλλά νομίζω πως πρέπει να δεις λίγο το θέμα του ενυδρείου σου με ένα άλλο μάτι. Αν μου επιτρέπεις, πρέπει να αποφασίσεις αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο οι δίσκοι σου ή τα φυτά που έχεις στο ενυδρείο, μιας και σε πολλές περιπτώσεις - όπως μπορεί να αποδειχθεί αυτή - έχουν συγκρουώμενα συμφέροντα και ανάγκες. Φυσικά και δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Σωστό είναι ότι αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του. Πρέπει όμως να αναλογιστείς τι σε ενδιαφέρει περισσότερο ώστε να μην έχεις ένα αντίστοιχο δήλημα στο μέλλον, ιδιαίτερα και μια απο τις πρώτες ενέργειες έναντι αρκετών προβλημάτων στους δίσκους απαιτεί αύξηση θερμοκρασίας στους 32-34oC πολλές φορές ακόμη και σαν μέσω προφύλαξης. Ελπίζω να μην παραξηγήσεις τα όσα σου λέω, απλά είχα το ίδιο δήλειμα παλαιώτερα, και πιστεύω πως πολλές φορές ένα εξωτερικό ερέθισμα μπορεί να μας κάνει να δούμε κάποια πράγματα μέσω διαφορετικού πρίσματος. Φιλικά, Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 1 Ιουλίου 2012 Author #20 Share 1 Ιουλίου 2012 δηλαδη λες οτι αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα λογω θερμοκρασιας??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Ιουλίου 2012 #21 Share 2 Ιουλίου 2012 Όχι, λέω πως ίσως θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις ένα ενυδρείο με έμφαση στους δίσκους ή στα φυτά, μιας και οι ανάγκες τους πολλές φορές είναι συγκρουώμενες. Π.χ ενδεχομένως αυτή την στιγμή να πρέπει να ανεβάσεις την θερμακρασία του ενυδρείου σου στους 32-34oC σαν μια πρώτη αντίδραση στα συμπτώματα του δίσκου, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις μην λυώσουν τα φυτά που έχεις. Αν δεν έχεις λοιπόν μια καραντίνα για να βάλεις το ψάρι και να ανεβάσεις εκεί την θερμοκρασία, βρίσκεσαι σε αδιέξοδο του τύπου: Ή το ψάρι ή τα φυτά. Δύσκολο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Ιουλίου 2012 #22 Share 2 Ιουλίου 2012 και το 27,5 ειναι μια αρκετα αποδεχτη θερμοκρασια για δισκους και φυτα,και εχει δοκιμασθει απο εμενα για πολλα χρονια με επιτυχια.αυτο σου δινει και το δικαιωμα αν χρειαστει να ανεβεις σε θερμοκρασια για λιγες μερες και χωρις να ζορισεις η να σκοτωσεις τα φυτα σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosS 2 Ιουλίου 2012 #23 Share 2 Ιουλίου 2012 (edited) Ο αδιαφορος για το φαι ειναι απο την πρωτη φοτο ο δευτερος απο δεξια?Διπλα στο blue diamond,το spotted?Το ενυδρειο ειναι trigon 180? Έγινε επεξεργασία 2 Ιουλίου 2012 - StefanosS Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 2 Ιουλίου 2012 Author #24 Share 2 Ιουλίου 2012 συγνωμη για την καθυστερηση .το ενυδρειο ειναι το 190 trigon της juwel .ο δισκος που δεν τρωει ειναι ο blue diamond οχι καποιος αλλος.γιατι ρωτας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 2 Ιουλίου 2012 Author #25 Share 2 Ιουλίου 2012 με το spotted Που λες ειχα προβλημα απο οταν τον πηρα!!ειναι σχετικα καινουργιος ,τον εχω κανενα εξαμηνο και ειχα αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα, αλλα απο την μερα που τον αγορασα.τοτε δεν ηξερα και πολλα και δεν ετρωγε αδυνατιζε και ειχε απομακρυνθει απο τους υπολοιπους και ειχε αρχισει να μαυριζει κιολας!!του εκανα θεραπια σε ενα petshop που ειναι γνωστος μου ,γιατι δεν μπορουσα να του κανω στο δικο μου ενυδρειο για να μην ταλαιπωρησω και τους αλλους.τελειωσε η θεραπια και πλεον ειναι καλα εδω και κανενα τριμηνο (τρωει κανονικα κολυμπαει κτλ..)απλα ειναι ακομα αδυνατος και δεν ξερω τι μπορω να κανω γιαυτον....Βεβαια για να επανελθω το προβλημα το εχει ο μπλε διπλα στον αδυνατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος