Jump to content

Βοηθεια Για Aulonocara Rubescens Και Jacobfreibergi

ZLATAN

Recommended Posts

Πιαδιά καλησπέρα.Είμαι νέος στο χομπυ και ήθελα τη βοήθεια σας . Έχω αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο μου 350l 3 aulonocara . 1 marble peackok , 1 rubenscens και 1 jacobfreibergi άγνωστου φύλλου και οι τρεις. Θέλω να συμπληρώσω σωστά τις αναλογίες τους μήπως και καταφέρω καποια στιγμή να έχω γέννες αλλα και για την ισορροπια του ενυδρείου . Πώς μπορώ να ξεχωρίσω αρσενικά με θυληκά ;

ΣΕ μικρες ηλικιες,ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις,Οταν μεγαλωνουν ειναι ευκολα,γιατι περνουν τα χρωματα τους,στην ενδιαμεση φαση,τα αρσενικα εχουν πιο μυτερο ραγχιαιο πτερυγειο.

Αλλα θα εχεις σοβαρα προβληματα.

1) θα υβριδισουν

2)Ενας θα γινει αρχηγος,και οι υπολοιποι θα φανε το ξυλο της αρκουδας ,και θα χασουν τα χρωματα τους. :)

Δηλαδή το σωστό θα ήταν να διαλέξω ένα είδος από τα 3 για το ενυδρείο ; Είχα την εντύπωση με βάση αυτά που έχω διαβάσει ότι κάνουν μαζί αυτά τα 3 είδη.

Δηλαδή το σωστό θα ήταν να διαλέξω ένα είδος από τα 3 για το ενυδρείο ; Είχα την εντύπωση με βάση αυτά που έχω διαβάσει ότι κάνουν μαζί αυτά τα 3 είδη.

Το σωστο αυτο ειναι,αλλα ta Jakop,μορφολογικα ειναι αρκετα διαφορετικα,και σε μενα τουλλαχιστον,δεν εχουν υβριδισει,αλλα επειδη αυτος ειναι ο αρχηγος,εχουν χασει τα χρωματα τους τα αλλα αρσενικα που εχω,Απλα σεμενα επιβιωνουν γιατι εχω μηκος και λιτρα,σεσενα το μονο που θα εκανα,ειναι να κρατησω τζακοπ,και ενα απο τα αλλα δυο.Το <<προβλημα >> ειναι στην περιοδο αναπαραγωγης,μετα ηρεμουν.

Eχεις τρια διαφορετικα ειδη απο μια κατηγορια ψαριων που ειναι τα peacocks.Aυτο θα εχει αποτελεσμα υβριδισμο.Αν δεν σε πειραζει,τοτε οκ.

:)

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Eχεις τρια διαφορετικα ειδη απο μια κατηγορια ψαριων που ειναι τα peacocks.Aυτο θα εχει αποτελεσμα υβριδισμο.Αν δεν σε πειραζει,τοτε οκ.

:)

Δασκαλε και η τζακοπ ειναι υβριδιο? :bowdown:

Δασκαλε και η τζακοπ ειναι υβριδιο? :bowdown:

Δεν ειπα πως ειναι υβριδιο,αλλα οτι μεταξυ τους τα τρια ειδη θα υβριδισουν.:)

Βασιλη,χωρις παρεξηγηση,θα σε παρακαλεσω να μη με αποκαλεις ετσι.Ενας χομπιστας σαν ολους ειμαι,ακομα, και τιποτα παραπανω.:)

όταν λέμε ένα από τ άλλα 2 εννοούμε πάντα σε χαρέμι και το 2ο είδος να υποθέσω. Και πώς μπορώ να συμπληρώσω σωστά τις αναλογίες αφου στα pet shop εδω δεν ξέρουν και όταν τους είπα ότι θέλω συγκεκριμένο αριθμο αρσενικά θυληκά η απάντηση ήταν οτι μπορούμε να φέρουμε πχ 4 ψάρια από το είδος που θελεις αλλά ότι κάτσει σε ότι αφορά αρσενικά θυλήκα.

δε νομιζω οτι είναι τρόπος αυτός να συμπληρώσω τα ψάρια που λείπουν γι αυτό ζητάω τη βοήθεια σας αν μπορεί να με κατευθύνει κάποιος

Δεν ειπα πως ειναι υβριδιο,αλλα οτι μεταξυ τους τα τρια ειδη θα υβριδισουν. :)

Βασιλη,χωρις παρεξηγηση,θα σε παρακαλεσω να μη με αποκαλεις ετσι.Ενας χομπιστας σαν ολους ειμαι,ακομα, και τιποτα παραπανω. :)

Στρατο,ξερεις οτι το λεω και το εννοω,εδω μεσα ειστε 10-15 ανθρωποι,που μου εμαθαν οσα εγω ξερω,και για μενα θα ειστε παντα οι μεντορες μου.Δεν εισαι ενας απλος χομπιστας,εισαι ενας χομπιστας που περασες απο ολα τα σταδια του χομπι,και πρεπει εμεις οι μαθηταδες να σεβομαστε καποιες αξιες,Θελω να μου επιτρεπεις οταν ρωταω στους μεντορες μου ,να απευθυνομαι οπως εγω νιωθω καλα,σε ενδειξη σεβασμου,για τους ανρωπους που ετσι απλοχερα μοιραζονται την εμπειρια τους,με μας ,αλλα και για να μαθαινουν και οι νεοτεροι ποιος τι ειναι,για να εκτιμανε καποια πραγματα καλυτερα :)

δε νομιζω οτι είναι τρόπος αυτός να συμπληρώσω τα ψάρια που λείπουν γι αυτό ζητάω τη βοήθεια σας αν μπορεί να με κατευθύνει κάποιος

Ολα αυτα τα ψαρια μπαινουν σε χαρεμι 1 αρσενικο και 3+ θηλυκα,αλλα οταν ειναι μικρα ειναι αδυνατον να ξεχωρισουν,οποτε ητε περνεις απο χομπιστα (βαλε αγγελια)βεβαιομενα ψαρια,ητε περνεις μια 6αδα και μετα δεινεις τα αρσενικα και κρατας τα θηλυκα. :)

Σ ευχαριστω . Θα ξεκινήσω μάλλον με αγγελία και βλέπουμε . Προσπαθω ν ανεβασω και φωτο απο τα δικα μου μήπως μπορέσεις να βοηθήσεις αλλα δυσκολευομαι λίγο οπότε μόλις το καταφέρω θα περιμένω τη γνώμη σου

Περιμενουμε φωτο,ποσο καιρο εχεις τα ψαρακια?

θα συμφωνισω με τα παιδια.πρεπει να καταληξεις σε 1 ειδος απο αυτα

Τα ψάρια τα έχω 2 βδομαδες και νομίζω οτι τόσο θα μου χρειαστει ν ανεβάσω φωτο τους αν δε με βοηθήσει κάποιος.... :poster_oops:

Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να βγαλει ακρη κανεις γιατι η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο θαμπες αλλα οποιαδηποτε γνωμη δεκτη

ψαρια2.pdf

Εαν θες να συμπληρώσεις χαρέμια είναι λίγο δύσκολο με την μια.

Απο ότι μπορώ να δω και να καταλάβω απο τις φωτό είναι ότι όλα πρέπει να είναι αρσενικά.

Πάντως εαν θες να βρεις ενηλικα ψάρια για να πάρεις μπορείς να αναφερθείς στον Kωστή(Azores) ο οποίος φέρνει και ενήλικα στον αριθμό που θέλεις κατόπιν παραγγελίας.

Διαφορετικά θα πρέπει να πάρεις κάμποσα πιο μικρά απο κάποιο πετ και να περιμένεις να ξεχωρίσουν φύλα.

Εγω παλι απο αυτες τις φωτογραφιες δε μπορω να καταλαβω τιποτα.

Ευχαριστώ πολύ για την μέχρι τώρα βοήθεια νομίζω ξέρω τι πρέπει να κάνω και πώς. Εννοείται πως είμαι ανοιχτός και σε άλλες συμβουλές επί του θέματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...