alcapone 28 Ιουνίου 2012 #1 Share 28 Ιουνίου 2012 καλησπερα συνχομπιστες...εχω μια απορια..μπορω να βαλω στο ενυδρειο μου την αμμο θαλασσης που πουλανε οι μαντρες οικοδομων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Ιουνίου 2012 #2 Share 28 Ιουνίου 2012 καλησπερα συνχομπιστες...εχω μια απορια..μπορω να βαλω στο ενυδρειο μου την αμμο θαλασσης που πουλανε οι μαντρες οικοδομων? οι μαντρες πουλανε ποταμισια αμμο.εαν θελεις για τις κιχλιδες σου,παρε απο θαλασσα αφου πρωτα βεβαια την ξεπλυνεις παρα πολυ καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 28 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 28 Ιουνίου 2012 η διαφορα τους πια ειναι...σορρυ για την ασχετοσηνη μου...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Ιουνίου 2012 #4 Share 28 Ιουνίου 2012 η ποταμισια,μαυριζει και πιθανοτατα θα μυριζει σε λιγο καιρο.η αμμος απο θαλασσα αναπνεει καλυτερα και σου σκληραινει και το νερο των κιχλιδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 28 Ιουνίου 2012 Author #5 Share 28 Ιουνίου 2012 ειναι καλυτερα λες εαν μαζεψω αμμο μεσα απο την θαλασσα και οχι απο την παραλια?εχω αυτη την δυνατοτητα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Ιουνίου 2012 #6 Share 28 Ιουνίου 2012 θα ελεγα απο καποιο καθαρο η τυχον απατητο σημειο της παραλιας.οχι μεσα απο τη θαλασσα.καλυτερα να μαζεψεις στεγνη και να την ξεπλυνεις καλα εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 28 Ιουνίου 2012 Author #7 Share 28 Ιουνίου 2012 ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 28 Ιουνίου 2012 #8 Share 28 Ιουνίου 2012 Την ποταμίσια καλό είναι να μην την χρησιμοποιούμε διότι συνήθως περιέχει και ποσότητες χώματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα αφριακανικό ενυδρείο που συνήθως έχει και υψηλά ποσοστά νιτρικών. Επίσης σίγουρα από αυτού του είδους την άμμο προέρχεται και ο μύθος του "πετρώματος" που κυκλοφορεί...χρόνια τώρα. Κατά τα άλλα όπως σου ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 28 Ιουνίου 2012 #9 Share 28 Ιουνίου 2012 Πάρε θαλάσσης, η ποταμίσια πετρώνει πολύ εύκολα και είναι σπαστικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29 Ιουνίου 2012 #10 Share 29 Ιουνίου 2012 θα ελεγα απο καποιο καθαρο η τυχον απατητο σημειο της παραλιας.οχι μεσα απο τη θαλασσα.καλυτερα να μαζεψεις στεγνη και να την ξεπλυνεις καλα εσυ. Αγαπητέ Κώστα θα διαφωνήσω μαζί σου ,το εθιμο σε μας τους Ιθαγενείς είναι να μαζεύουμε αμμο εφόσον θέλουμε θαλασσινή οχι απο παραλίες αλλά μέσα από την θάλασσα και μάλιστα εκεί λίγο μέσα στο σημείο πριν να σκάσει το κύμα ,καλή και καθαρή όπως λένε οι παλιοί αφρικάνοι δάσκαλοι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 29 Ιουνίου 2012 #11 Share 29 Ιουνίου 2012 Αγαπητέ Κώστα θα διαφωνήσω μαζί σου ,το εθιμο σε μας τους Ιθαγενείς είναι να μαζεύουμε αμμο εφόσον θέλουμε θαλασσινή οχι απο παραλίες αλλά μέσα από την θάλασσα και μάλιστα εκεί λίγο μέσα στο σημείο πριν να σκάσει το κύμα ,καλή και καθαρή όπως λένε οι παλιοί αφρικάνοι δάσκαλοι μου Κ. Σωκράτη όταν πήγα να μαζέψω άμμο από τη θάλασσα για το αφρικάνικο που έφτιαχνα, προσπάθησα όπως είπες να μαζέψω από βαθιά σχετικά ( όχι πολύ αλλά ούτε μπροστά στην παραλία) και δεν κατάφερα τίποτα Άσε που η θάλασσα εκεί είχε άμμο και χαλικάκι μαζί οπότε έψαξα, βρήκα ένα σημείο στην παραλία που να είχε άμμο και μάζεψα από εκεί! ΥΓ. Με ποιον τρόπο παίρνουμε άμμο μέσα από τη θάλασσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 29 Ιουνίου 2012 #12 Share 29 Ιουνίου 2012 Για την συλλογή άμμου θα συμφωνήσω με τον κ.Σωκράτη. Περιγράφει πολύ καλά το ιδανικό μέρος από το οποίο μπορείς να μαζεψεις άμμο. Δεν χρειάζεται να κάνεις κατάδυση για να μαζέψεις από τον βυθό... Σε ότι αφορά την μάντρα, πουλάνε ΚΑΙ άμμο θαλάσσης, αλλά αν πας να την μαζέψεις μόνος σου είσαι πιό σίγουρος για την καθαρότητά της. Να γνωρίζεις πως θα χρειαστεί και καλό πλύσιμο. Καλή συνέχεια! Αναμένουμε φωτογραφίες από το ενυδρείο σου, όταν με το καλό ετοιμαστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosb1 9 Ιουλίου 2012 #13 Share 9 Ιουλίου 2012 καλημερα σε ολους.ειμαι καινουργιοσ και εγω και θελω να φτιαξω ενα αφρικανικο .η απορια μου ειναι αν μαζι με την αμμο θαλλασης μπορω να βαλω και θαλλασινες πετρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Ιουλίου 2012 #14 Share 9 Ιουλίου 2012 καλημερα σε ολους.ειμαι καινουργιοσ και εγω και θελω να φτιαξω ενα αφρικανικο .η απορια μου ειναι αν μαζι με την αμμο θαλλασης μπορω να βαλω και θαλλασινες πετρες? Μπορεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwriatis 9 Ιουλίου 2012 #15 Share 9 Ιουλίου 2012 Καλο πλυσιμο η αμμος κ τις πετρες βρασιμο αν μπορεις κανα 10λεπτο περιπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Ιουλίου 2012 #16 Share 10 Ιουλίου 2012 Εαν η άμμος μαζευτεί από σημεία που αναφέρω πιο πάνω και οι πέτρες είναι από σημεία της παραλίας που είναι σχετικά καθαρά δεν βρίσκω τον λόγο να τις βράσουμε απλά πλύσιμο με πολύ νερό να καθαρίσουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 13 Ιουλίου 2012 #17 Share 13 Ιουλίου 2012 Ας μην ταλαιπωρούμε το κόσμο με τα βρασίματα από τη στιγμή που έχει στεγνώσει η πέτρα ένα απλό ξέπλυμα για τις σκόνες που θα έχουν καθίσει επάνω της και τη βάζουμε στο ενυδρείο μας . Το ποια πέτρα κάνει και ποια δεν κάνει να μπεί στο ενυδρείο μας είναι θέμα των ειδικών . Εγώ δεν αντέχω να διαβάζω για βρασίματα στα υλικά που χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία μας και ταλαιπωρούμε τους χομπίστες μας χωρίς λόγο ουσιαστικό . Χαλαρώστε παιδιά το ενυδρείο είναι ποιο εύκολο και ποιο απλό ..... !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 13 Ιουλίου 2012 #18 Share 13 Ιουλίου 2012 Κι εγώ είμαι της άποψης πως δεν χρειάζεται βράσιμο. Ειδικά αν είμαστε σίγουροι για την καθαρότητα της περιοχής της δειγματοληψίας, τότε το βράσιμο είναι έξτρα ταλαιπωρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Ιουλίου 2012 #19 Share 13 Ιουλίου 2012 Εαν η άμμος μαζευτεί από σημεία που αναφέρω πιο πάνω και οι πέτρες είναι από σημεία της παραλίας που είναι σχετικά καθαρά δεν βρίσκω τον λόγο να τις βράσουμε απλά πλύσιμο με πολύ νερό να καθαρίσουν . Θα συμφωνήσω απόλυτα. Γερό πλύσιμο και μπλούμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Ιουλίου 2012 #20 Share 16 Ιουλίου 2012 Καλημερα και απο μενα οταν λεμε να πλυνουμε την αμμο τι εννοουμε ακριβως??(πως το κανουμε) και θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση στο ενυδρειο μου τωρα εχω κοραλι τριμενο για αμμο(δεν ξερω πως αλλιως να το πω) και ξεκιναει και μαυριζει απο πανω και μπροστα πως το αντιμετοπιζουμε? με την αμμο θαλασσης θα υπαρχει το ιδιο προβλημα? ή υπαρχει καποια αλλη ιδεα για να γλιτωσουμε την μαυριλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιουλίου 2012 #21 Share 16 Ιουλίου 2012 Καλημερα και απο μενα οταν λεμε να πλυνουμε την αμμο τι εννοουμε ακριβως??(πως το κανουμε) και θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση στο ενυδρειο μου τωρα εχω κοραλι τριμενο για αμμο(δεν ξερω πως αλλιως να το πω) και ξεκιναει και μαυριζει απο πανω και μπροστα πως το αντιμετοπιζουμε? με την αμμο θαλασσης θα υπαρχει το ιδιο προβλημα? ή υπαρχει καποια αλλη ιδεα για να γλιτωσουμε την μαυριλα? Αραγωνιτης λεγετε,και ειναι καλο για σκληρα νερα. Σε μια λεκανη,γεμιζουμε αδειαζουμε πολλες φορες το νερο,μεχρι να μην βλεπουμε θολουρα στην λεκανη,ανακατεβοντας με το χερι μας,και μακρια απο μπανιερα και νιπτηρα ,μην βουλωσει Η μαυριλα μαλλον ειναι αλγη,αλλα βαλε σε ενα δικο σου θεμα μια φωτο να δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Ιουλίου 2012 #22 Share 16 Ιουλίου 2012 Αραγωνιτης λεγετε,και ειναι καλο για σκληρα νερα. Σε μια λεκανη,γεμιζουμε αδειαζουμε πολλες φορες το νερο,μεχρι να μην βλεπουμε θολουρα στην λεκανη,ανακατεβοντας με το χερι μας,και μακρια απο μπανιερα και νιπτηρα ,μην βουλωσει Η μαυριλα μαλλον ειναι αλγη,αλλα βαλε σε ενα δικο σου θεμα μια φωτο να δουμε Εχεις δικιο τελικα ηταν αλγη και δεν ηταν πανω στον αραγωνιτη αλλα μπροστα στο τζαμι και επειδη μπηκα στον πέιρασμο να δω τι ηταν τελικα το καθαρισα Ευχαριστω για την συμβουλη σου! Βασικα ψαχνομαι διοτι απο σεπτεμβρη θα στησω ενα καινουργιο και μεγαλυτερο ενυδρειο και θελω να αποφυγω λαθη ωστε να μου ειναι ποιο ευκολη η συντηρηση και ποιο σωστα στημενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιουλίου 2012 #23 Share 16 Ιουλίου 2012 Εχεις δικιο τελικα ηταν αλγη και δεν ηταν πανω στον αραγωνιτη αλλα μπροστα στο τζαμι και επειδη μπηκα στον πέιρασμο να δω τι ηταν τελικα το καθαρισα Ευχαριστω για την συμβουλη σου! Βασικα ψαχνομαι διοτι απο σεπτεμβρη θα στησω ενα καινουργιο και μεγαλυτερο ενυδρειο και θελω να αποφυγω λαθη ωστε να μου ειναι ποιο ευκολη η συντηρηση και ποιο σωστα στημενο. Αντε με το καλο,βαρεθηκα να βλεπω μονο τα πωλουνται ενυδρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 16 Ιουλίου 2012 #24 Share 16 Ιουλίου 2012 Αντε με το καλο,βαρεθηκα να βλεπω μονο τα πωλουνται ενυδρεια χαχαχαχαχαχα καλο απλα εχω ενα μικρο 80αρι τωρα και μου δωσανε ενα 260αρι για μενα ειναι τεραστια αυτη η αλλαγη και επειδη σιγουρα εχω κανει λαθακια στο μικρο (τα αναγνωριζω) θελω να κανω πολυ καλη και σωστη δουλεια στο μεγαλο ωστε και για μενα να ειναι καλυτερα αλλα και για ψαρακια μου αλλα αυτα θα τα πουμε οταν ερθει η ωρα και σε αλλο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος