Jump to content

Προτασεις Taganyika Για 210Lt

genecr

Recommended Posts

κανα 5-6 μήνες σίγουρα θα μείνει spieces να πάρουν και τα πάνω τους οι κάλβοι

σκέφτομαι να αφαιρέσω τότε 1-2 πέτρες από το δεξί μικρό νταμάρι για να αυξήσω την επιφάνεια της άμμου.

από κοχυλόψαρα σκέφτομαι είδη που δε θέλουν πολλά κοχύλια και κρατούν μικρη περιοχή όπως brevis, stappersii...

• Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κανα 5-6 μήνες σίγουρα θα μείνει spieces να πάρουν και τα πάνω τους οι κάλβοι

σκέφτομαι να αφαιρέσω τότε 1-2 πέτρες από το δεξί μικρό νταμάρι για να αυξήσω την επιφάνεια της άμμου.

από κοχυλόψαρα σκέφτομαι είδη που δε θέλουν πολλά κοχύλια και κρατούν μικρη περιοχή όπως brevis, stappersii...

:thumbup: :thumbup:

μπράβο πολύ καλό στήσιμο, και ωραία ψαράκια. Αν θέλεις να βάλεις στο μέλλον κοχυλόψαρα, τα λίτρα σου το επιτρέπουν, αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να μην δείς μικρά κοχυλόψαρα.

Ομορφο το ενυδρειο και λειτουργικό το στήσιμο.....αναμένουμε αναλυτική παρουσίαση οταν τελειώσεις...

Αν προσθέσεις κοχυλόψαρα προτίμησε N.Occelatus ή καποιο πιο "ζόρικο" απο τα multies...

Θα συμφωνήσω με τον prince γιατί οι καλβοι έχουν την τάση να κλέβουν αυγά και να τρώνε και τα μωρά τον άλλον ψαριών. Εγώ όταν τους είχα με τα τζούλιδοχρομης που είναι καλή γονείςκαι τα είχα σε 500 λίτρα ενυδρείο κατάφερναν και τρώγανε κανένα μωρό. Θα σου πρώτηνα τα brevis που είναι αρκετά ζόρικα ψάρια!

Θα συμφωνήσω με τον prince γιατί οι καλβοι έχουν την τάση να κλέβουν αυγά και να τρώνε και τα μωρά τον άλλον ψαριών. Εγώ όταν τους είχα με τα τζούλιδοχρομης που είναι καλή γονείςκαι τα είχα σε 500 λίτρα ενυδρείο κατάφερναν και τρώγανε κανένα μωρό. Θα σου πρώτηνα τα brevis που είναι αρκετά ζόρικα ψάρια!

Το γόνο χτυπάνε Μάνο...με τα αυγά δεν θα ασχοληθούν...άλλωστε είναι και η μορφολογία του στόματος τους τετοια που δεν τους επιτρέπει να κάνουν κάτι στα αυγά που εχει εναποθέσει καποιο ειδος substrate brooder σε καποιο βράχο....

• 1 month later...

Πως πάνε τα καλβάκια ; Συμπεριφορές , χρώματα ; Έχεις βάλει κάποιο κοχυλόψαρο ή περιμένεις ακόμα ; Πολλές ερωτήσεις ... :P

σχετικά καλά πάνε. έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο. έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες των 2 και 3 και έχουν καταλάβει τα δυο νταμάρια. τον τελευταίο καιρό το μικρότερο της 3αδας τρώει πολύ ξύλο από τα άλλα δυό και θεωρώ ότι δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή. την κίνηση μπροστά στο ενυδρείο ακόμα τη φοβούνται και κρύβονται...

κοχυλόψαρα θα μπουν κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες :)

σχετικά καλά πάνε. έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο. έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες των 2 και 3 και έχουν καταλάβει τα δυο νταμάρια. τον τελευταίο καιρό το μικρότερο της 3αδας τρώει πολύ ξύλο από τα άλλα δυό και θεωρώ ότι δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή. την κίνηση μπροστά στο ενυδρείο ακόμα τη φοβούνται και κρύβονται...

κοχυλόψαρα θα μπουν κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες :)

Αυτό μέχρι στιγμής βλέπω στα δικά μου ότι το έχουν ξεπεράσει. :)

Έχω ξεχωρίσει έναν που έχει καταλάβει το μεγάλο νταμάρι , έναν που πηγαίνει που και που και οι άλλοι 3 στο μικρό.

Ξύλο σοβαρό δεν έχω δει ακόμα , κάποιες αψιμαχίες στο φαγητό αλλά κατά τα άλλα ήρεμα. :)

Καλή συνέχεια εύχομαι.

ευχαριστώ

πάντως ο κυρίαρχος φαίνεται ότι αρχίζει και εκδηλώνεται... έχει μεγαλώσει περισσότερο από τα υπόλοιπα (μπορεί και πάνω από 2 cm όπως τον βλέπω σε 2,5 μηνες) τον σέβονται και τα 4 (με την έννοια ότι δεν μπαίνουν στην περιοχή του) και είναι αυτός που ριχνει το περισσότερο ξύλο...

ευχαριστώ

πάντως ο κυρίαρχος φαίνεται ότι αρχίζει και εκδηλώνεται... έχει μεγαλώσει περισσότερο από τα υπόλοιπα (μπορεί και πάνω από 2 cm όπως τον βλέπω σε 2,5 μηνες) τον σέβονται και τα 4 (με την έννοια ότι δεν μπαίνουν στην περιοχή του) και είναι αυτός που ριχνει το περισσότερο ξύλο...

Σε 2μιση μήνες ; Μια χαρά !! Τι ταΐζεις αν επιτρέπεται ;

μπορεί να με ξεγελά λίγο το τζάμι (είναι 11 mm και μεγενθύνει αρκετά), αλλά σε σχεση με τα άλλα μου φάινεται αρκετά μεγαλύτερο σχεδόν διπλάσιο σε όγκο από τα δύο πιο μικρά που έχω...

καθημερινά ταίζω με NLS growth formula (μεσημέρι) και ON cichlid omni flakes (βράδυ)

1-2 φορές την εβδομάδα κατεψυγμένη αρτέμια.

Αυτό μέχρι στιγμής βλέπω στα δικά μου ότι το έχουν ξεπεράσει. :)

τι να πω... τα δικά μου έχουν περισσότερες εμμονές με το τεράστιο τέρας που τα έβαλε στο ενυδρείο και τα παρακολουθεί κάθε μέρα. ελπίζω να συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι οι φόβοι τους δεν επιβεβαιώνονται γιατί όχι μόνο δεν τα έχει φάει ούτε τα χτυπά αλλά τα ταίζει κιόλας :)

post-47771-0-18926000-1355929173_thumb.jpg

post-47771-0-23041900-1355929190_thumb.jpg

• 1 month later...

ο μεγαλύτερος τρώει σχεδόν τη μισή τροφή που ταίζω... είναι φυσιολογικό αυτό;

έχει πάρει πολύ μπόι. από τα μικρότερα είναι 2 φορές + σε όγκο

Ο νόμος της ζούγκλας. :) Δεν μπορείς να κάνεις πιο "στοχευμένο" τάισμα ;

Εγώ ταΐζω σε διάφορες πλευρές του ενυδρείου και προσπαθώ όσο γίνεται να τρώνε όλα σχεδόν το ίδιο.

χεχε... δύσκολο

ο τύπος είναι το μόνο ψάρι που κινείται οπουδήποτε στο ενυδρείο

τα άλλα μόνο σε μικρές οριοθετημένες από αυτόν περιοχές

οπότε τρώνε ότι περνά από μπροστά τους κυρίως

ο μεγαλύτερος τρώει σχεδόν τη μισή τροφή που ταίζω... είναι φυσιολογικό αυτό;

έχει πάρει πολύ μπόι. από τα μικρότερα είναι 2 φορές + σε όγκο

Θα δεις οτι ακομα και σε μια αναπραγωγή, στο γόνο πάντα υπάρχει ενας μυστήριος τύπος που είναι πιο κινητικός πιο δραστήριος, τρωει όλο του το φαγητο και γινεται διπλάσιος απο τους αλλους.....

Συνήθως αυτος ειναι αρσενικός και αναμένεται να γινει κυριαρχος....

Το ιδιο λοιπόν συμβαίνει και σε ενα χαρεμι ψαριών!

ο κυρίαρχος όπως είπες έχει βρεθεί.

αντε τώρα να δούμε ποιοι από τα υπόλοιπα είναι αρσενικά για να φύγουν πριν τα διώξει αυτός.

μάλλον είναι νωρίς αφού δεν έχει δολοφονικά ένστικτα ακόμα, μιας και δεν είναι σεξουαλικά ώριμος.

οι καυγάδες μέχρι στιγμής λήγουν με τη γνωστη άμυνα των κάλβων (προτάσουν τα πλευρά τους) δεν έχω δει ακόμα μάχη στόμα με στόμα

από τα δυο μικρότερα είναι διπλάσιος και ίσως και πιο μεγάλος.

από τα άλλα άλλο μισό.

αναφέρομαι στον όγκο όχι στο μήκος των ψαριών.

εχθές μάζεψα τα κοχύλια σε μια στοίβα μήπως και τα ιντριγκάρει..αλλά δε βλέπω να τους κινησε το ενδιαφέρον

Έγινε επεξεργασία - genecr

• 11 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...