Giannakis27 4 Σεπτεμβρίου 2012 #51 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 ο ομάδα των leleupi στην αρθογραφία δεν μου ανοίγει για κάποιο λόγο http://www.aquazone....showtopic=33239 υπάρχουν κάπου πληροφορίες για τα goby; οταν λες goby εννοεις του γλυκου νερου ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 4 Σεπτεμβρίου 2012 Author #52 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 ναι. εννοώ αυτά http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Σεπτεμβρίου 2012 #53 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 ο ομάδα των leleupi στην αρθογραφία δεν μου ανοίγει για κάποιο λόγο http://www.aquazone....showtopic=33239 υπάρχουν κάπου πληροφορίες για τα goby; Θα τα βρείς εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 4 Σεπτεμβρίου 2012 #54 Share 4 Σεπτεμβρίου 2012 ναι. εννοώ αυτά http://www.cichlid-f...gory.php?cat=10 ααα εγω νομιζα τετοια goby http://www.seriouslyfish.com/search/goby Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 12 Σεπτεμβρίου 2012 Author #55 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 η απόφαση για τα πετρόψαρα πάρθηκε, όταν με το καλό στρώσει το ενυδρείο θα μπούν μαύροι κάλβοι τα ψαράκια θα αγοραστούν από πετ σοπ επωμένως θα είναι ανήλικα. πόσα να πάρω (είναι και ακριβά τα άτιμα), πρέπει να προσέξω κάτι; λογικά θα τα παρατηρήσω κάμποση ώρα στο πετ, ποιά και με ποιές συμπεριφορές να αποφύγω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Σεπτεμβρίου 2012 #56 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Σε αυτο το μεγεθος,αυτο που θα πρεπει να κοιταξεις,ειναι να φαινονται υγιη. Απο συμπεριφορες δεν προκειται να καταλαβεις κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 12 Σεπτεμβρίου 2012 #57 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Καλό θα ήταν να ρωτήσεις αν είναι όλα από την ίδια εισαγωγή, έτσι ώστε να πάρεις ψάρια διαφόρων μεγεθών για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις θυληκά! Πάντως είμαι σίγουρος πως θα α ανταμειφθείς από την εξαιρετική συμπεριφορά! Μία ερώτηση, θα κάνεις 2 νταμάρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 12 Σεπτεμβρίου 2012 Author #58 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 nick το έχω στήσει με 1 σχετικά καλό νταμάρι και 1 αρκετα μικρό. εχω αφήσει και χώρο για κοχυλόψαρα. κάνε κανένα update του δικού σου να τους δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 12 Σεπτεμβρίου 2012 #59 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Απλά σε ρώτησα για το νταμάρι διότι τα δικά μου νταμάρια δεν αποδείχθηκαν τόσο λειτουργικά επειδή 2 κάλβοι είναι πανω γωνία στην απ' έξω........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #60 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Απλά σε ρώτησα για το νταμάρι διότι τα δικά μου νταμάρια δεν αποδείχθηκαν τόσο λειτουργικά επειδή 2 κάλβοι είναι πανω γωνία στην απ' έξω........... Aυτό δεν συμβαίνει οτι δεν έχουν χώρο. Αυτό σημαίνει ότι οι 2 αρχηγοί των στιβών εχουν κάνει κατάλληψη στην στίβα τους και δεν αφήνουν ψάρια να μπουν. Αυτό συμβαίνει και στο δικό μου ενυδρείο. Βέβαια εγώ έχω Malawi, αλλά στις 2 στίβες που έχω στην μια στριμώχνονται όλα τα θηλυκά και στην άλλη είναι το αρσενικό και μια θηλυκιά που χάρη της έκανε γιατί η φωλιά της δεν επικοινωνεί άμεσα με τις δικιές του. Αυτό που εμείς σκεφτόμαστε, αλλά στην πράξη δεν ισχύει είναι ότι μπορεί εμείς να φτιάξουμε ένα λειτουργικό νταμάρι με πολλά περάσματα και τρύπες, αλλά τα ψάρια το αντιλαμβάνονται αλλιώς! Γι'αυτό λέω. Έχω 2 συσταδες ίδιες. Στην μια έχει 5,6 θηλυκά και στην άλλη τον αρσενικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Σεπτεμβρίου 2012 #61 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Aυτό δεν συμβαίνει οτι δεν έχουν χώρο. Αυτό σημαίνει ότι οι 2 αρχηγοί των στιβών εχουν κάνει κατάλληψη στην στίβα τους και δεν αφήνουν ψάρια να μπουν. Αυτό συμβαίνει και στο δικό μου ενυδρείο. Βέβαια εγώ έχω Malawi, αλλά στις 2 στίβες που έχω στην μια στριμώχνονται όλα τα θηλυκά και στην άλλη είναι το αρσενικό και μια θηλυκιά που χάρη της έκανε γιατί η φωλιά της δεν επικοινωνεί άμεσα με τις δικιές του. Αυτό που εμείς σκεφτόμαστε, αλλά στην πράξη δεν ισχύει είναι ότι μπορεί εμείς να φτιάξουμε ένα λειτουργικό νταμάρι με πολλά περάσματα και τρύπες, αλλά τα ψάρια το αντιλαμβάνονται αλλιώς! Γι'αυτό λέω. Έχω 2 συσταδες ίδιες. Στην μια έχει 5,6 θηλυκά και στην άλλη τον αρσενικό. Συνήθως μένουν στην απέξω όταν έχει παραπάνω απο 2 αρσενικούς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 12 Σεπτεμβρίου 2012 #62 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Αν το έκανες species tank θα σου έλεγα να ξεφύγεις λίγο από τις 2 "συνιθισμένες" στίβες και να φτιάξεις με πέτρες 5-6 φωλιές ( όσοι είναι οι κάλβοι!) έτσι το καθένα θα έχει την φωλιά του... βέβαια είναι λίγο.............. αλλά κάπου το είχα δει ( βίντεο ) και μου άρεσε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 12 Σεπτεμβρίου 2012 Author #63 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 από ότι έχω διαβάσει θα επιβιώσουν ή 1 ζευγάρι ή 1 χαρέμι (αναλόγως τις ορέξεις του αρσενικού, κάποιοι βγαίνουν πολυγαμικοί) τους υπόλοιπους ή τους βγάζεις ή πεθαίνουν. δε νομίζω να έχει να κάνει τόσο πολύ με το στήσιμο αλλά με τη φύση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 12 Σεπτεμβρίου 2012 #64 Share 12 Σεπτεμβρίου 2012 Ακούγεται τόσο εύκολο.................................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 10 Οκτωβρίου 2012 Author #65 Share 10 Οκτωβρίου 2012 σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας από εχθές το βράδυ έχουν μπει στο ενυδρείο 5 Altolamprologus calvus (Black) 3-4 εκατοστών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2012 #66 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Με την πρωτη ευκαιρια ανεβασε καμια φωτογραφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 10 Οκτωβρίου 2012 Author #67 Share 10 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει και αυτό με τον καιρό... προς το παρόν θέλω να τα αφήσω στην ησυχία τους να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. φώτα δεν έχω ανάψει ακόμα ούτε έχω ταίσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2012 #68 Share 10 Οκτωβρίου 2012 θα γίνει και αυτό με τον καιρό... προς το παρόν θέλω να τα αφήσω στην ησυχία τους να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. φώτα δεν έχω ανάψει ακόμα ούτε έχω ταίσει. Εννοειται. Μα γι'αυτο σου εγραψα με την πρωτη ευκαιρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 11 Οκτωβρίου 2012 #69 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Μπράβο! Έχουμε εξελίξεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 11 Οκτωβρίου 2012 Author #70 Share 11 Οκτωβρίου 2012 χεχεχε... τι άλλο....μπορεί να είναι πιτσιρίκια αλλά από τη δεύτερη μέρα άρχισαν οι τσαμπουκάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 26 Οκτωβρίου 2012 Author #71 Share 26 Οκτωβρίου 2012 δύο bonus φώτος από το ενυδρείο και τα ψάρια. στο μέλλον (έχω..... πολύ) θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 26 Οκτωβρίου 2012 #72 Share 26 Οκτωβρίου 2012 Έχουν προσαρμοστεί ή όχι ακόμα? Γιατί τους βλέπω να κοπαδιάζουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 26 Οκτωβρίου 2012 #73 Share 26 Οκτωβρίου 2012 μ'αρεσει παρα πολυ το ενυδρeiο σου φιλε μου!!! και οι ψαρακες να σου ζησουν! τελικα θα βαλεις και κογχυλοψαρα? στο λεω γιατι θα χρειαστεις πολυ περισσοτερα κογχυλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 27 Οκτωβρίου 2012 Author #74 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ. τα ψάρια είναι 20 μέρες στο ενυδρείο και θέλουν ακόμα το χρόνον τους. τα κοχύλια προς το παρόν τα έχω για διακοσμητικά (αν και τα επεξεργάζονται που και που οι καλβοι). όταν μπουν τα κοχυλόψαρα αναλόγως το είδος θα μπουν και περισσοτερα κοχύλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 27 Οκτωβρίου 2012 #75 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάλι πιστεύω ότι με το στήσιμο που έχεις κάνει αν βάλεις κογχυλόψαρα θα γίνει ο χαμός! Διότι είναι κυριαρχικά είδη (δεν ξέρω βέβαια ποιο είδος κοχυλόψαρα θα βάλεις) και θα πέφτει συνέχεια ξύλο, επειδή αν βάλεις παντού κοχύλια θα είναι και κοντά στα νταμάρια και οι κάλβοι δεν ανέχονται τέτοια, όπως επίσης και τα περισσότερα κοχυλόψαρα το ίδιο στα κοχύλια τους.. Βέβαια, εσένα είναι παραπάνω λίτρα, αλλά όχι πολύ περισσότερα...! Θα το προτιμούσα species, θα χαρείς συμπεριφορές!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος