Jump to content

Προτασεις Taganyika Για 210Lt

genecr

Recommended Posts

Τι γίνεται, είχαμε καμια νεότερη σκέψη; Πως θα σου φαινόταν ένα species στήσιμο με N. leleupi;

:)

χμ... ενδιαφέρον, αν και το προορίζω για κοινωνικό...

μου έχουν καθήσει τα punks αλλά ίσως να υπάρξει πρόβλημα στη συγκατοίκηση με κοχυλόψαρα, θα δούμε...

προς το παρόν όλα έχουν σταματήσει λόγω καλοκαιριού...

• Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

χμ... ενδιαφέρον, αν και το προορίζω για κοινωνικό...

μου έχουν καθήσει τα punks αλλά ίσως να υπάρξει πρόβλημα στη συγκατοίκηση με κοχυλόψαρα, θα δούμε...

προς το παρόν όλα έχουν σταματήσει λόγω καλοκαιριού...

Εγω καποτε ειχα αφιερώσει ενα ενυδρειο 180 λίτρων για ενα και μόνο ζευγάρι N.Caudopunctatus.

Τα ψαρια είναι απλά απιστευτα και το αξιζουν......αναπαραγωγές θα δεις αλλα ειναι ταλαιπωρία η ανατροφή του γόνου!

Χομπίστικο ψάρι....αξίζει!!!!

post-7034-0-29120800-1342451097_thumb.jpgpost-7034-0-79341000-1342451192_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Πολυ ενδιαφερον θα ειχε ενα species με Neolamprologus tetracanthus.

Τα εχω δει ακομα και τωρα αρκετα συχνα να ερχονται σε εισαγωγες.Πανεμορφο ψαρι.!

Πολυ ενδιαφερον θα ειχε ενα species με Neolamprologus tetracanthus.

Τα εχω δει ακομα και τωρα αρκετα συχνα να ερχονται σε εισαγωγες.Πανεμορφο ψαρι.!

ευχαριστώ για την πρόταση.

Όντως πανέμορφο ψάρι.

διάβασα όμως ότι το κύριο πρόβλημα με αυτά τα ψάρια είναι ότι γεννούν πολλά μικρά και μιας και είναι από τα ψάρια που μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα, πολύ σύντομα εμφανίζεται πρόβλημα υπερπληθυσμού, κάτι που προσπαθώ να αποφύγω.

ευχαριστώ για την πρόταση.

Όντως πανέμορφο ψάρι.

διάβασα όμως ότι το κύριο πρόβλημα με αυτά τα ψάρια είναι ότι γεννούν πολλά μικρά και μιας και είναι από τα ψάρια που μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα, πολύ σύντομα εμφανίζεται πρόβλημα υπερπληθυσμού, κάτι που προσπαθώ να αποφύγω.

Toτε βαλε τα πανκς,δεν θα εχεις τετοιο θεμα,μιας και οπως εγραψε ο ''παθων'' prince εχει δυσκολιες ο γοννος.

Toτε βαλε τα πανκς,δεν θα εχεις τετοιο θεμα,μιας και οπως εγραψε ο ''παθων'' prince εχει δυσκολιες ο γοννος.

επειδή θα είναι η πρώτη μου επαφή με τα ψαράκια της λίμνης αυτής, θέλω οποσδήποτε η ψαροσύνθεσή μου να περιλαμβάνει κοχυλόψαρα, τα οποία και σκέφτομαι να ενταχθούν πρώτα στο ενυδρείο και στην πορεία με το καλό οι υπολοιποι κάτοικοι.

από τα σχόλια σας και από εκτεταμένο διάβασμα και σε ξένα forum, η προσθήκη πανκς με κοχυλόψαρα ενέχει ρίσκο (αρκετοί όμως χομπίστες έχουν επιτύχει συμβίωση) και σαν αρχάριος δεν έχω αποφασίσει αν θα το επιχειρίσω τελικά ή όχι...

χωρίς να είμαι απόλοιτα σίγουρος (ας επέμβει κάποιος εμπειρότερος) νομίζω ότι τα brichardi θέλουν spieces tank.

χωρίς να είμαι απόλοιτα σίγουρος (ας επέμβει κάποιος εμπειρότερος) νομίζω ότι τα brichardi θέλουν spieces tank.

Θα ηταν οτι καλυτερο για τα υπολοιπα ψαρια :D

Ειναι σχεδον το ιδιο....σαν να βαζεις punks με κοχυλόψαρα, αλλα εδω δυσκολεύουν παραπανω τα παραγματα γιατι τα brichardi ειναι καλοι γονεις διατηρούν και υπερασπίζονται τα μωρα τους.....με καθε τροπο!!!

Ειναι σχεδον το ιδιο....σαν να βαζεις punks με κοχυλόψαρα, αλλα εδω δυσκολεύουν παραπανω τα παραγματα γιατι τα brichardi ειναι καλοι γονεις διατηρούν και υπερασπίζονται τα μωρα τους.....με καθε τροπο!!!

Και καθε γεννα προστατευει την προηγουμενη,αφηνοντας το ζευγαρι να κανει ξανα τη δουλεια του.Ετσι αυξανεται γρηγορα ο πληθυσμος,κανοντας τα αλλα ψαρια να ασφικτυουν.........

Και καθε γεννα προστατευει την προηγουμενη,αφηνοντας το ζευγαρι να κανει ξανα τη δουλεια του.Ετσι αυξανεται γρηγορα ο πληθυσμος,κανοντας τα αλλα ψαρια να ασφικτυουν.........

και ετσι στον φιλο κατι που δεν θελει,υπερπληθυσμο...

Βαλε μονο τα πανκς να χαρεις ψαρια!

και ετσι στον φιλο κατι που δεν θελει,υπερπληθυσμο...

Βαλε μονο τα πανκς να χαρεις ψαρια!

Ετσιιι :thumbup:

• 4 weeks later...

παιδιά το 2217 θα με καλύψει από θέμα κυκλοφορίας;

από θέμα φίλτρανσης δεν το συζητάω μιας και έχει 6 λίτρα χωρητικότητα.

το ενυδρείο είναι 120*40*50 αλλά λόγω χοντρών τζαμιών, πετρών και άμμου θεωρώ ότι θα έχει 170-190 λίτρα καθαρά

Eγώ θα σου πρότεινα:

ocelatus gold

calvus black

και αν σε παίρνει κάποιο είδος cyprinochromis.

συμφωνω με τον φιλο παναγιωτη.. ηδικα οι μαυροι καλβοι ειναι πολυ δυνατο ψαρι!

παιδιά το 2217 θα με καλύψει από θέμα κυκλοφορίας;

από θέμα φίλτρανσης δεν το συζητάω μιας και έχει 6 λίτρα χωρητικότητα.

το ενυδρείο είναι 120*40*50 αλλά λόγω χοντρών τζαμιών, πετρών και άμμου θεωρώ ότι θα έχει 170-190 λίτρα καθαρά

Aν το πάχος των τζαμιών είναι 10ρι τότε έχουμε 118χ38χ50 και βγαίνουν 225 καθαρά λίτρα. Αν αφαιρέσουμε 3 πόντους απο το ύψος λόγω άμμου και άλλους 2 απο την επιφάνεια μιας και το νερό δεν θα φθάνει στην επιφάνεια λόγω υπερχείλησης, τότε έχουμε 118χ38χ45 και βγαίνει 200 ΚΑΘΑΡΆ λίτρα.

Τώρα, μην νομίζεις ότι θα βάλεις 200 λίτρα μπαμ, καθώς θα βάλεις και πέτρες και ίσως και κάτι άλλο οπότε δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς, αλλά τα καθαρά λίτρα είναι τα 200.

Τώρα, το 2217 σαν κυκλοφορία θα σε καλύψει. Το κατα πόσο καλά δεν το γνωρίζω. Αν το δείς και δεν κάνει και πολλά βάζεις και ένα 2ο μικρό, ή βάζεις ένα κυκλοφοριτή απο την άλλη μεριά για να κάνει καλή κυκλοφορία.

Απο ψαροσύνθεση τι έχεις διαλέξει?

από ψάρια θα μπούν 1 είδος κοχυλόψαρα και 1 είδος πετρόψαρα. θα δω την προσφορά όταν θα είναι έτοιμο το ενυδρείο και θα αποφασίσω.

από κοχυλόψαρα θα προτιμήσω multies ή ocelattus και από πετρόψαρα calvus ή trancriptus.

μάλλον κατέληξα και λόγω τιμής στο fluval 405.

τότε έχουμε 118χ38χ45 και βγαίνει 200 ΚΑΘΑΡΆ λίτρα.

Τώρα, μην νομίζεις ότι θα βάλεις 200 λίτρα μπαμ, καθώς θα βάλεις και πέτρες και ίσως και κάτι άλλο οπότε δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς, αλλά τα καθαρά λίτρα είναι τα 200.

Tα καθαρά λίτρα από άποψη χώρου είναι αυτά..Τα καθαρά λίτρα νερού είναι λιγότερα και αυτά μας ενδιαφέρουν..

#Και το 2217 θα σε καλύψει..το 405 ακόμα καλύτερα εννοείται!Το έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος...

Χρήση κυκλοφορητή θα σου πρότεινα και εγώ μιας και το μήκος του ενυδρείου σου είναι αρκετά μεγάλο..

Tα καθαρά λίτρα από άποψη χώρου είναι αυτά..Τα καθαρά λίτρα νερού είναι λιγότερα και αυτά μας ενδιαφέρουν..

#Και το 2217 θα σε καλύψει..το 405 ακόμα καλύτερα εννοείται!Το έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος...

Εγώ αναφέρω τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου μαζί με την άμμο. Τις πέτρες δεν τις έβαλα καθώς δεν μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς πόσα λίτρα είναι και με αυτές.

΄΄Οσον αφορά την φίλτρανση, σε ένα αφρικάνικο το φίλτρο μας πρέπει να γυρνάει τα λίτρα τουλάχιστον 5 φορές την ώρα. Στο συγκεκριμένο, το οποίο έχει ονομαστική ροή 1000 λίτρα, είναι στο μπαμ. Κάνει για τα λίτρα, αλλά ίσως να μην τραβάει τελείως καλά, γι'αυτό και ειπα να το δει και μόνος του πως θα ανταποκριθεί.

Δεν υπάρχουν πολλά είδη καθαρών λίτρων..τα 2 που ανέφερα!!

Τα καθαρά λίτρα νερού στο ενυδρείο τα υπολογίζεις αν το γεμίσεις με μπιτόνια πχ...

΄΄Οσον αφορά την φίλτρανση, σε ένα αφρικάνικο το φίλτρο μας πρέπει να γυρνάει τα λίτρα τουλάχιστον 5 φορές την ώρα. Στο συγκεκριμένο, το οποίο έχει ονομαστική ροή 1000 λίτρα, είναι στο μπαμ. Κάνει για τα λίτρα, αλλά ίσως να μην τραβάει τελείως καλά, γι'αυτό και ειπα να το δει και μόνος του πως θα ανταποκριθεί.

παναγιώτη αυτό σκέφτηκα και εγώ και τελικά κατέληξα στο fluval 405 (1300 ονομαστική, άντε να πέσει στα 1000 πραγματική;).

το 2217 με ονομαστική 1000 και πραγματική (από πληροφορίες παλιότερων posts) γύρω στα 700 με καλύπτει δε με καλύπτει

εγω ειμαι τελιως αντιθετος με αυτον τον τροπο φιλτρανσης...καλα ειναι να μην κοιταμε οριακα την κυκλωφορια και τα λιτρα αλλα τουλαχιστον τα διπλασια... οσο μεγαλυτερη φιλτρανση εχεις και κυκλωφορια καλο κανει,κακο δεν κανει,

εγω ειμαι τελιως αντιθετος με αυτον τον τροπο φιλτρανσης...καλα ειναι να μην κοιταμε οριακα την κυκλωφορια και τα λιτρα αλλα τουλαχιστον τα διπλασια... οσο μεγαλυτερη φιλτρανση εχεις και κυκλωφορια καλο κανει,κακο δεν κανει,

πιστεύεις ότι και με το fluval θα είμαι οριακά;

δεν είναι υπερβολή να πάω σε πιο μεγάλο;

με το fluval θα εισαι σουπερ! μην πας σε μικροτερο...

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...