Jump to content

Βιοτοπος Αμαζονιου Ή Ασιας

Recommended Posts

Μετα απο καιρο ολοκληρωνω το στησιμο του ενυδρειου.....Μεσα προσθεσα 5 ξυλα απο αμπελι εκ των οποιων τα 2 βουλιαξαν σε μια βδομαδα και συνολικα ειναι 6 ξυλα....επειδη δεν εβρισκα μαυρη αμμο πηρα οσο το δυνατον ψιλο χαλικι και το εβαλα μεσα μεχρι να φτασει τα 2-3 εκ υψος....εβαλα επισης απο το πρωι σε εναν κουβα νερο τα ξερα φυλλα(μια μικρη γεματη σακουλα)και τα αφησα εκει μεχρι το απογευμα(7 μμ περιπου)..... βυθιστηκαν τα περισσοτερα αλλα δεν καλυψαν ολη τον βυθο οποτε θα προσθεσω κι αλλα αν παω στο χωριο μου συντομα....Επισης κιτρινισε το νερο απο τα πολλα φυλλα και φανταζομαι πως θα γινει αν προσθεσω κι αλλα αλλα θα πρεπει να προσεξω το ph διοτι τα περισσοτερα ψαρια δεν θελουν κατω απο 6....τωρα οι παρατηρησεις μου ειναι:

1)τα ψαρια αρχιζουν να νιωθουν πιο ανετα απο οτι πριν αν κι στρεσσαριστηκαν λιγο με τα φυλλα

2)τα 2 κομμον πλεκο που θα τα δωσω συντομα αρχισαν να εχουν περιεργη συμπεριφορα και να κανουν καποιον χορο μεταξυ τους και δεν καταλαβα αν προκειται για ζευγαρωμα ή μαχη...παντως ξετρελαθηκαν διοτι χωνονται ολη την ωρα μεσα στον λοφο απο φυλλα

3)το αρνητικο ειναι οτι αν προκειται να κανεις το συγκεκριμενο aquascape θα πρεπει να λαβεις υποψη σου οτι εχεις ενα ειδος loach π.χ. kuhli loach που να κρυβεται κατω απο τα φυλλα και να τρωει την τροφη που περισσευει κυριως για την κατεψυγμενη....εγω δοκιμασα κατεψυγμενα bloodworms αλλα δεν σκεφτηκα οτι τα περισσοτερα θα πηγαινανε κατω απο τα φυλλα και για να μην στρεσσαρω παλι τα ψαρια εβαλα το kuhli loach πισω στο 80λιτρο μονιμα πλεον για να κανει ττην δουλεια(ελπιζω) και για σιγουρια θα κανω μια καλη αλλαγη νερου αυριο...

Αυτα προς το παρον....

• 1 month later...

Για να μην κανω νεο θεμα....Προκειται να προσθεσω φυτα(2-3 ειδη) που ζουν στον αμαζονιο και οσο ψαχνω τοσο χανομαι......Μπορειτε να μου προτεινετε καποια ειδη φυτων ευκολα,μπορουν να ζησουν σε blackwater και φυσικα απο φωτισμο 0.25 watt ανα λιτρο?

Κλαααααααααααζ help!

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...