Jump to content

Βιοτοπος Αμαζονιου Ή Ασιας

Recommended Posts

Σκεφτομαι το σεπτεμβρη να κανω μια μεγαλη αλλαγη στο 80λιτρο μου και να δωσω τα αγγελοψαρα μου ωστε να εχω ενα σωστο ενυδρειο......οποτε θα κανω ενα 80λιτρο βιοτοπικο ασιας με δυο φυτα....επειδη εμενα μου αρεσει πιο πολυ αυτο http://www.google.gr/imgres?q=biotope+aquarium+leaf+fish&um=1&hl=el&biw=1920&bih=955&tbm=isch&tbnid=1PhLiRmDRcjCOM:&imgrefurl=http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php%3Fsid%3D66&docid=K6vjWOh6nH699M&imgurl=http://www.practicalfishkeeping.co.uk/custom/images/large/pcbnfi8y9.jpg&w=620&h=436&ei=zybqT6KGNqPf4QTI7-TxDw&zoom=1&iact=hc&vpx=792&vpy=305&dur=1316&hovh=188&hovw=268&tx=126&ty=123&sig=117926104671579718624&page=1&tbnh=144&tbnw=191&start=0&ndsp=43&ved=1t:429,r:12,s:0,i:102 μπορω να κανω κατι τετοιο παρομοιο με ψαρια ασιας?για αρχη σκεφτομαι να κρατησω τα 3 γκουραμι και 3 ζεβρες και μετα θα προσθεσω δυο ζευγαρια απο οσο σκεφτομαι......

το στησιμο θα ειναι το εξης 3 εκ αμμο ή ψιλο χαλικι ασπρο και παρα πολλα φυλλα πλατανου που θα μαζεψω και θα τα αφησω στον ηλιο αφου εκει που θα παω απο το πρωι μεχρι τις 6 το απογευμα εχει πολυ ηλιο και δυο τρια μεγαλα ξυλα...απο φυτα θα εχω την νανα ανουμπια σε ενα ξυλο και σε μια γωνια τον εχινοδωρο....τι λετε?επισης θα ηταν καταλληλο για leaf fish αυτο το στησιμο στην εικονα?γνωμες...

καλησπερα δεν ειναι λιγα τα λιτρα για τοσα ψαρια?

διαβασες τα προφιλ τους?οι ζεβρες ειναι οι zebra danio μην τις μπερδευεις...

Έγινε επεξεργασία - Giannakis27

εχινωδορος ασιατης?τουριστας..?

εχινωδορος ασιατης?τουριστας..?

αρα θα φυγει κι ο εχινοδωρος απο οτι φαινεται.....τωρα θα μου αρεσει πιο πολυ ενα ενυδρειο με παρα πολλα φυλλα πλατανου και χωρις φυτα....

αρα θα κανεις ξερακιανο βιοτοπικο,και μου ανοιξες ποστ στα φυτεμενα??θα παρω τη σκουπα εε..? :D

αααααα σορρυ δεν ειδα την κατηγορια.. :D μου αρκει ενα ενυδρειο με φυτα....ηρθε η ωρα τιο δευτερο "φυτεμενο" ενυδρειο να εξελιχθει σε κατι ομορφο....

μην βιαζεσαι.οταν ερθει η ωρα θα κατσουμε να το μελετησουμε σωστα να το γουσταρεις.

Εγω σε ενα τετοιο ενυδρειο θα εβαζα νανοκιχλιδες,κατι σε απιστογραμμα ας πουμε..

δεν αλλαζω ψαροσυνθεση...το ενα γκουραμι το εχω 3 χρονια και δεν θελω να το δωσω :P οποτε μενω ασιας με το παραπανω στησιμο.....δεν βιαζομαι,εχω δυο μηνες μπροστα μου μεχρι τον σεπτεμβρη...παντως θα παω στα δαση και στα ποταμια της δραμας και θα εκμεταλλευτω διαφορα απο την φυση...

Εγω σε ενα τετοιο ενυδρειο θα εβαζα νανοκιχλιδες,κατι σε απιστογραμμα ας πουμε..

+100000000

ο καθενας εχει τα δικα του γουστα :P

δεν αλλαζω ψαροσυνθεση...το ενα γκουραμι το εχω 3 χρονια και δεν θελω να το δωσω :P οποτε μενω ασιας με το παραπανω στησιμο.....δεν βιαζομαι,εχω δυο μηνες μπροστα μου μεχρι τον σεπτεμβρη...παντως θα παω στα δαση και στα ποταμια της δραμας και θα εκμεταλλευτω διαφορα απο την φυση...

Η χρήση στοιχείων απο την φύση είναι μια πολύ φυσική λύση που μπορεί να έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά επειδή έχει και αρκετούς κινδύνους για ένα ενυδρείο διάβασε διάφορα σχετικά θέματα που υπάρχουν εδώ (ίσως και σε άλλα forums αν έχεις πρόσβαση) πριν βάλεις κάτι στο ενυδρείο σου.

Μην ξεχνάς πως πρόκειται για ένα κλειστό μικροσύστημα που μπορεί να επηρεαστεί σε μαγάλο βαθμό απο την είσοδο κάποιου "ξένου" αντικειμένου. Τόσο οπτικά, όσο -και το κυριότερο- ουσιαστικά.

Κ

Η χρήση στοιχείων απο την φύση είναι μια πολύ φυσική λύση που μπορεί να έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά επειδή έχει και αρκετούς κινδύνους για ένα ενυδρείο διάβασε διάφορα σχετικά θέματα που υπάρχουν εδώ (ίσως και σε άλλα forums αν έχεις πρόσβαση) πριν βάλεις κάτι στο ενυδρείο σου.

Μην ξεχνάς πως πρόκειται για ένα κλειστό μικροσύστημα που μπορεί να επηρεαστεί σε μαγάλο βαθμό απο την είσοδο κάποιου "ξένου" αντικειμένου. Τόσο οπτικά, όσο -και το κυριότερο- ουσιαστικά.

Κ

ειμαι παρα πολυ καλα προετοιμασμενος...τα εχω διαβασει τα περισσοτερα θεματα σχετικα με αυτα,ετσι κι αλλιως μονο φυλλα και ξυλα θα μαζεψω και θα τα επεξεργαστω παρα πολυ καλα πριν τα βαλω μεσα....και γι'αυτο ειπα να εκμεταλλευτω το καλοκαιρι επεξεργζοντας ξυλα και φυλλα..

Σωστός.

Τότε, αν πας για φύλλα και έχει παραπανήσια πλατανόφυλλα, καστανόφυλλα ή φύλλα οξυάς μην τσιγγουνευτής στο κουβάλημα.

Όλο και με κάτι θα τα ανταλάξουμε αν θέλεις. :bigemo_harabe_net-64:

http://www.practical...tent.php?sid=66 συμφωνα με αυτο το λινκ χρησιμοποιει καποιο ειδος χωματος αλλα το αναφερει σαν υποστρωμα....υπαρχει καποιο ειδος χωματος που μπορω να το χρησιμοποιησω για χαλικι?επισης να μεταφερθει στην καταλληλη κατηγορια ,αν γινεται... Έγινε επεξεργασία - Giannakis27

Τι εννοεις χωματος? Θα φυτεψεις κιολας? Γιατι δεν βαζεις μαυρη αμμο?

Σωστός.

Τότε, αν πας για φύλλα και έχει παραπανήσια πλατανόφυλλα, καστανόφυλλα ή φύλλα οξυάς μην τσιγγουνευτής στο κουβάλημα.

Όλο και με κάτι θα τα ανταλάξουμε αν θέλεις. :bigemo_harabe_net-64:

θα προσπαθησω να μαζεψω πολλα αν βρω διοτι δεν ειναι εποχη οπου πεφτουν τα φυλλα και ισως να δοκιμασω να ξερανω καποια μικρη ποσοτητα στην αρχη και μετα βλεπω και πραττω αναλογα...

Τι εννοεις χωματος? Θα φυτεψεις κιολας? Γιατι δεν βαζεις μαυρη αμμο?

μου αρεσει οπως το εχει στο ενυδρειο και νομιζω οτι ειναι πιο φυσικο...απο φυτα δεν νομιζω να βαλω...

Ε ωραια τοτε,το χωμα τι το θελεις?

σου ειπα τον λογο πριν....και φυσικα εχω υποψη μου για μαυρη αμμο...

μολις ηρθα απο χαλκιδικη και θελω να σας ρωτησω αν γινεται, σε περιπτωση που δεν βρω πλατανο,να χρησιμοποιησω φυλλα απο καρυδια ή απο μουσμουλια...το δευτερο το λεω επειδη σε ξενα σαιτ χρησιμοποιησαν τετοια φυλλα στα ενυδρεια τους,αλλα δεν ξερω αν ηταν οντως απο μουσμουλια...

Από ότι ξέρω μπορείς να χρησιμοποιήσεις καρυδιά, πλάτανο, οξυά και καστανιά.

Δεν ξέρω για μουσμουλιά.

• 2 weeks later...

πριν μια βδομαδα ειχα βαλει ξερα φυλλα καρυδιας στο ενυδρειο μου και τωρα που γυρισα ειδα οτι εξαφανιστηκαν απο το ενυδρειο μου.....νομιζα οτι τα ψαρια δεν τρωνε φυλλα αλλα τεσπα.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...