Vangelis21 26 Ιουνίου 2012 #1 Share 26 Ιουνίου 2012 λοιπον παιδια, εχω ενα 120αρι φουλ φυτεμενο με κριμπενσις. τα κριμπενσις μου πριν 1-2 μηνες περιπου γεννησανε και εχουν μεινει απο αυτη τη γεννα 3 μικρα (τουλαχιστον). τωρα το θεμα μου ειναι 1) ειναι λογικο τα φουλ φυτεμενα να εχουν παντου φυλλαρακια, ριχες κτλ κτλ? θεωρειται κακο για τα ψαρια η αν δε με ενοχλει στο ματι μπορω να το αφησω ετσι? 2) η αμμος φαινεται πολυ βρωμικη σε καποια σημεια. καποθ εχει μαζεψει πολυ αλγη, καπου αλλου ξεραμενα φυλλαρακια κτλ, αλλου κατι πρασινο (ισως αλγη, δεν ξερω) κτλ. πρεπει να την σκουπιζω? κι αν ναι πως γινεται αυτο χωρις να χαλασω τα φυτα και ειδικα τα μικρουλια ψαρια? αφηστε που σκουπα δε χωραει εκει μεσα! 3)εχω περιπου (οσο μπορεσα να μετρησω) 20-30 λαθρεπιβατες σαλιγκαρακια. με αυτα τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Ιουνίου 2012 #2 Share 26 Ιουνίου 2012 επειδη εχω και εγω φυτεμενο τα φυλλα που επιπλεουν τα μαζευω με την αποχη αυτα που ειναι στο βυθο με σκουπα που βαζω τουλαχιστον μια φορα το μηνα. για λαθρεπιβατες που ειχα η λυση ειναι μια anentome helena αν ψαξεις υπαρχει και σχετικο θεμα για περισσοτερες πληροφοριες (στα μαγαζια θα τα βρεις 2 ευρω το ενα σε αγγελιες απο συνχομπιστες ποιο φτηνα) γενικα ενας καθαροσ βυθος χωρισ σαπια φυλλα και περιτωματα απο τα ψαρια ειναι υγεια για τον μικρο βιοτοπο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 26 Ιουνίου 2012 Author #3 Share 26 Ιουνίου 2012 τα φυτα πως προστατευονται απο τη σκουπα ομως? δεν τραβιουνται κι αυτα μεσα? ειδικα οι ριζες αφου υποτιθεται οτι ολη η αμμος αναταρασεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Ιουνίου 2012 #4 Share 26 Ιουνίου 2012 τα φυτα τα προστατευεις εσυ απο την σκουπα θελει λιγο προσοχη δεν ειναι δυσκολο και για την αμμο πριν ρουφιξεις με την σκουπα αναταραξε λιγο τον βυθο να ανεβουν και ετσι τα αφαιρεις χωρις κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 26 Ιουνίου 2012 #5 Share 26 Ιουνίου 2012 εγω προσωπικα δεν καθαριζω τον βυθο και ολη αυτη η "βρωμια" που λετε εχει πολλα στοιχεια που βοηθαν τα φυτα....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 26 Ιουνίου 2012 Author #6 Share 26 Ιουνίου 2012 τα φυτα τα προστατευεις εσυ απο την σκουπα θελει λιγο προσοχη δεν ειναι δυσκολο και για την αμμο πριν ρουφιξεις με την σκουπα αναταραξε λιγο τον βυθο να ανεβουν και ετσι τα αφαιρεις χωρις κανενα προβλημα ειναι φουλ ρε συ... ασε που τα κριμπενσις κριβονται πολυ και φοβαμαι μην πιασω κανενα καταλαθος! ειδικα τα μικρα που δεν ειναι ουτε 1εκ.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Ιουνίου 2012 #7 Share 26 Ιουνίου 2012 κοιτα οταν ειχα γεννα δεν εβαζα οσπου να να μεγαλοσουν για να μην τα ρουφηξω αλλα υπαρχει και αυτο που εννοει και ο klaz αν καταλαβα καλα τα τεστ μηλουν αν εχεισ βρωμα! ας με διωρθοσει και ο ιδιος σαν ποιο εμπειρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 27 Ιουνίου 2012 #8 Share 27 Ιουνίου 2012 Eγω επειδη εβαζα σκουπα 2 φορες την εβδομαδα οταν καποτε λογω προβληματων το αφησα σχεδον 2 μηνες χωρίς σκουπα τα φυτα ειδα να αναπτυσονται ταχυτατα εν σχεση με τον καιρο που εβαζα σκουπα.... και ριζα εκανα καλυτερη και μεγαλυτερη αφου η σκουπα τις αναταραζει και τα ψιλοξεριζωνει και πιο πολλες παραφυαδες ειδα και γενικα το ενυδρειο πηγαινε καλυτερα....ομως οπτικα δεν μου αρεσε κ ετσι συνεχιζω να βαζω σκουπα 1 ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΑΛΛΟΝ 1 ΚΑΘΕ 2 ΜΗΝΕς ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΕΞΗς... Πηρα 3 φιλτρα εσωτερικα μεγαλα το ενα 700 λ/h ενα 2200 λ/h και ενα αλλο 1600 Λ/h KAI εβαλα στη εξοδο τους ενα σωληνα pvc με τρυπες που τελειωνει ακριβς στο τζαμι του ενυδρειου καθετα.... Ταπωσα το στομιο μπροστα και εβαλα το ενα στην μια ακρη του ενυδρειου το αλλο στην αλλη ακρη και το άλλο στη μεση στο αντιθετο τζαμι πολυ χαμηλα πολυ κονμτα στο βυθο ... Γυρισα τα σωληνακια με τις τρυπες σε μια θεση περιπου 35 μοιρες προς τα κατω και ετσι οταν τους βαζω μπρος και τους δυο ανασηκωνουν απο το βυθο ενα συννεφο βρωμιας το οποιο ο πρωτος με τα 1600 λιτρα σπρωχνει τη βρωμα στο δευτερο με τα 2200 λιτρα ο οποιος τραβα αρκετη απο τη βρωμια και η υπολοιπη μεταφερεται στην αλλη ακρη του ενυδρειου οπου εχω το κυριο φιλτρο 600 λ/h με αλλo ενα μικροτερο στα 700 λιτρα λογω ελλειψης χωρου οποτε οτι ξεφυγει απο το δευτερο φιλτρο σε προσθεση με τη βρωμα που σηκωνει το δευτερο σπρωχνονται προς το τριτο φιλτρο που διπλα ειναι και το κυριως φιλτρο του ενυδρειου... Σε 25-30 λεπτα το ενυδρειο γινεται πεντακαθαρο και μενει μονο λιγη βρωμα στις δυο γωνιες του πρωτου φιλτρου που ενταξει δεν με πολυπειραζει κιολας .... Ολο το αλλο ενυδριο σχεδον γινεται πεντακαθαρο..... Και ετσι περιορισα τη σκουπα σε χρηση και τη χρησιμοποιω 1 φορα ανα 2-3 μηνες πιο πολυ για καποια υπολειματα βρωμας που θα μεινουν στης γωνιες κυριως στις 2 γωνιες του πρωτου φιλτρου.... Δεν ξερω ποσο λαθος ειναι παντως στις μετρησεις που εκανα οταν σηκωνετι το συννεφο δεν βλεπω κατι ανησυχητικο γιατι μεσα σε 2 λεπτα τοπ πολυ το 50 % του νεφους εχει τραβηχτει απο τα φιλτρα και το πολυ σε 20 λεπτα δεν υπαρχει ουτε ιχνος απο βωμα... Λαμποκοπα το νερο.... Τα φιλτρα μεσα ειναι με υαλοβαμβακα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος