Jump to content

Αναπαραγωγή Helena

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα,

έχω το εξής περίεργο:

Είχα λαθρεπιβάτες, και αφού βαρέθηκα να μαζεύω κάθε μέρα 10-20, πήρα 2 helena για να τα ξεπαστρέψουν. Για 2-3 μήνες που τα είχα δεν έκαναν και τίποτα..λέω μικρά είναι ακόμα, που θα πάει... εδώ και περίπου 10 ημέρες είδα ότι οι λαθρεπιβάτες είχαν μειωθεί αισθητά, σχεδόν εξαφανίστηκαν. Ωραία λέω, έκαναν δουλειά...!

Πριν περίπου 5 ημέρες είδα τα helena να "τα λένε" και λέω...κοίτα να δεις με 2 μόνο helena και πέτυχα ζευγάρι..

Σήμερα που έριξα μια ματιά βρήκα πολλά..μα πάρα πολλά (με μία ματιά πάνω από 15-20) μικρά helena. Helena δεν είναι τα μικρά;

Τί έγινε; διάβασα ότι δεν αναπαράγονται σε μεγάλες ποσότητες...και πολύ αργά....εγώ πως γέμισα;

Στις 2 φωτογραφίες βλέπετε τα μικρά και στην μία το ένα μεγάλο

post-23292-0-97752900-1340729325_thumb.jpgpost-23292-0-24394700-1340729343_thumb.jpgpost-23292-0-35598100-1340729358_thumb.jpg

προσεξε γιατι αν δεν το ελεγξεις θα υπαρξει κανιβαλισμός!!!

πως να το ελέγξω; και αν υπάρξει τελικά....με πειράζει;

πως να το ελέγξω; και αν υπάρξει τελικά....με πειράζει;

μπορεις να αφαιρεσεις μερικα κ να τα χαρισεις.

προσθετεις ταμπλετες για φαγητο...............αν δεν εχεις λαθρεπιβατες!

Φίλε yiazoo, μην κάνεις τίποτα ακόμη.

Ο ρυθμός πολλαπλασιασμό των λαθρεπιβατών είναι πολλαπλάσιος αυτού των helena.

Όσα και να γεννήσουν τα 2 που πήρες δεν μπορούν να ελέγξουν τον πληθυσμό των λαθρεπιβατών εύκολα στο προσεχές μέλον.

Εγώ έχω πάνω απο 200 helena στο 300άρι μου και ακόμη βλέπω λαθρεπιβάτες.

Όσο για τον κανιβαλισμό κατ΄αρχήν δεν σε πειράζει. Αν στο μέλον έχεις πολλά helena μπορείς να δώσεις κάποια σε άλλους συγχομπίστες που θα θέλουν αλλά και να μην το κάνεις δεν θα έχειςκανένα πρόβλημα π.χ με τα φυτά.

Αν υπάρξει υπερπλυθισμός η φύση έχει τον τρόπο της να ρυθμίζει τα πάντα.

Εγώ θα έλεγα να πάρεις μερικά ακόμη για να έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα και να ρίξεις και μερικά απο τα μικρά και στο άλλο σου ενυδρείο.

Κ

• 1 month later...

Προσφατα μαζι με ενα φυτο απο φιλο χομπιστα που με συνδραμε απεκτησα και εγω helena δεν εδωσα βαση γιατι μαλλον ηταν σε αυγα ή πολυ μικρα και δεν τα πηρα χαμπαρι! Λαθρεπιβατες εχω ευτυχως απο τους καλούς !Ξαφνικα ειδα αδεια κελυφη και τρομαξα μηπως το νερο μ ειχε θεμα.Μετα απο διαφορα τεστ ειδα οτι ολα οκ.Ειδα τα helena να κνουν βολτα μετα απο μια αλλαγη ρουτινας και ηρεμησα!

Πανεμορφα πλασματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...