Jump to content

Τα Φώτα Σας Σας Παρακαλώ Για Κατασκευή

kokakis

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα και απο εμένα.

Επειδη θα χρειαστώ νεο ενυδρείο αποφάσισα να μπω και εγω στην διαδικασία να φτιάξω ενα (για πρώτη μου φορά) και να δω αν συμφαίρει η κατασκευή του απο θέμα οικονομικό.

οι διαστάσεις που εχω αποφασίσει θα είναι: 120x40x45

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

1ον. τι πάχος τζαμιού να βάλω για να αντέξει;;;

2ον θα χρειαστεί και κόντρες;;;

3ον οταν θα τα παραγγείλω να πώ στο μαγαζί που θα τα πάρω να είναι ρονταρισμένα ή όχι;;;

Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνος

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλησπέρα στην παρέα και απο εμένα.

Επειδη θα χρειαστώ νεο ενυδρείο αποφάσισα να μπω και εγω στην διαδικασία να φτιάξω ενα (για πρώτη μου φορά) και να δω αν συμφαίρει η κατασκευή του απο θέμα οικονομικό.

οι διαστάσεις που εχω αποφασίσει θα είναι: 120x40x45

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

1ον. τι πάχος τζαμιού να βάλω για να αντέξει;;;8αρι και τον πατο με 10αρι

2ον θα χρειαστεί και κόντρες;;;οποσδηποτε

3ον οταν θα τα παραγγείλω να πώ στο μαγαζί που θα τα πάρω να είναι ρονταρισμένα ή όχι;;;Ρονταρισμα μονο τα πλαινα της οθωνης,τα υπολοιπα τροχισμα στο μηχανημα μονο.

Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνος

μήπως θα μπορούσα να μάθω και τις σωστές διαστάσεις που θα έχουν οι κόντρες και πόσα κομμάτια θα χρειααστούν;;;

μήπως θα μπορούσα να μάθω και τις σωστές διαστάσεις που θα έχουν οι κόντρες και πόσα κομμάτια θα χρειααστούν;;;

Αν εισαι μερακλις και θελεις την τελειοτητα,θα βαλεις πανω κατω περιμετρικα 8 χιλιοστα με 7 ποντους φαρδος κοντρες.και επανω μια καθετη στο κεντρο. :)

οι κόντρες πρέπει να μπαίνουν ανεξαρτήτως διαστάσεων;;;Του εμπορίου τα ενυδρεία γιατί δεν έχουν κόντρες;;;

Μεχρι 80 ποντους μηκος,κοντρες δεν βαζουμε,μετα αναλογα το μηκος και τα λιτρα βαζουμε,το δικο μου στο 180 μηκος εχει 3 καθετες και πανω κατν περιμετρικα

σε ρώτησα επειδή είμαι ανάμεσα σε αυτές τις διαστάσεις που προανέφερα και κοιτάω για λόγους μπάτζετ και μια εναλλακτική λύση (σαφώς και πιο μικρή) στα 100x35x40.

Στην δευτερη περίπτωση πάλι 8αρι να βάλω;;;Αν λες μέχρι 80 πόντους μήκος τότε και εδώ θέλουμε κόντρες έτσι;;;

Μεχρι 80 ποντους μηκος,κοντρες δεν βαζουμε,μετα αναλογα το μηκος και τα λιτρα βαζουμε,το δικο μου στο 180 μηκος εχει 3 καθετες και πανω κατν περιμετρικα

Μπορώ να μάθω από που βγαίνει αυτός ο κανόνας γιατί πρώτη φορά τον ακούω;

Το αν θα βάλουμε κόντρες ή όχι εξαρτάτε καθαρά από το πάχος του τζαμιού που θα χρησιμοποιήσουμε και το συντελεστή ασφαλείας που θέλουμε να δώσουμε στην κατασκευή μας!

Αρα εξαρτάτε από εσένα φίλε μου!Αν σε ενδιαφέρει να πας σε rimless ενυδρείο που είναι πιο όμορφο θα τα σκάσεις για πιο χονδρό τζάμι!Διαφορετικά θα παίξεις με πιο λεπτό και κόντρες

Το 8αρι με τα λεγόμενα σου θέλει τελικά κόντρες ή όχι;;;

σε ρώτησα επειδή είμαι ανάμεσα σε αυτές τις διαστάσεις που προανέφερα και κοιτάω για λόγους μπάτζετ και μια εναλλακτική λύση (σαφώς και πιο μικρή) στα 100x35x40.

Στην δευτερη περίπτωση πάλι 8αρι να βάλω;;;Αν λες μέχρι 80 πόντους μήκος τότε και εδώ θέλουμε κόντρες έτσι;;;

Μεχρι 80 δεν βαζουμε κοντρες,αν πιανουν τα χερια σου,και το φτιαξεις εσυ,θα σου ερθει πολυ ποιο φθηνοτερο,αλλα καμια φορα τα ετοιμα μας ερχονται πολυ ποιο φθηνα,γιατι αν βαλεις φωτιστικο βαση,και την τελειοτητα της εγοστασιακης κατασκευης.Γιαυτο βαλτα κατω και δες τι σε συμφερει

Κόιτα για να πήγαινα χωρίς κόντρες θα το έκανα 10άρι!

Τώρα με το 8άρι είσαι αρκετά οριακά όπότε θα σου έλεγα να μην βάλεις και αν γεμίζοντάς το δείς να κανει καμπύλη το τζάμι στο κέντρο της μεγάλης πλευράς μεγαλύτερη των 3 χιλιοστών να βάλεις μία στο κέντρο

Φυσικά παίζει και ρόλο να γίνει σωστή δουλειά στο κόλημα!

Κιχκιδάτε ξαναλέω μην λές πράγματα τα οποία δεν στέκουν!Υπάρχουν ενυδρέια πολύ μεγαλύτερα από 80 πόντους χωρίς κόντρες εργοστασιακά αλλά και diy

Edit: Στο ότι θα πρέπει να κοιτάξειςτην περίπτωση του έτοιμου ειδικά του μεταχειρησμένου από άποψη κόστους και εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις κάτι με τα δικά σου στάνταρ θα συμφωνήσω και εγώ!

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

ως τώρα η πιο φθηνή προσφορά που έχω πάρει μόνο για τα 5 τζάμια των διαστάσεων του 2ου ενυδρείου είναι στα 65 ευρώ.Αν τώρα βάλουμε καπάκι με φωτιστικό και βάση δεν ξέρω πόσο μπορεί να περιμένω την τελική τιμή

Μπορώ να μάθω από που βγαίνει αυτός ο κανόνας γιατί πρώτη φορά τον ακούω;

Το αν θα βάλουμε κόντρες ή όχι εξαρτάτε καθαρά από το πάχος του τζαμιού που θα χρησιμοποιήσουμε και το συντελεστή ασφαλείας που θέλουμε να δώσουμε στην κατασκευή μας!

Αρα εξαρτάτε από εσένα φίλε μου!Αν σε ενδιαφέρει να πας σε rimless ενυδρείο που είναι πιο όμορφο θα τα σκάσεις για πιο χονδρό τζάμι!Διαφορετικά θα παίξεις με πιο λεπτό και κόντρες

Στις ειδικες κατασκευες κανονες δεν υπαρχουν,απλα εμπειρια.Γιαυτο και λεμε ειδικη κατασκευη.

Τις κοντρες δεν τις βαζουμε μονο αν τα γυαλια μας ειναι λεπτα,αλλα και για αντισταση στις σιλικονες που δεχονται την πιεση νερου.Με το επιχειρημα σου,σε να διμετρο ενυδρειο,αν βαλουμε πολυ χοντρο γυαλι,κοντρες δεν χρειαζονται?

Κάνεις μεγάλο λάθος αγαπητέ, φυσικά και υπάρχουν κανόνες!Απλά κάποιοι μελετούν την κατασκευή και κάποιοι άλλοι βασίζονται σε αυτά που ακούγοντε δεξιά αριστερά και δεν είναι πάντα σωστά!

Οσο για το ερώτημά σου μια είκόνα είναι χίλιες λέξεις λένε

2m x 1m x 700mm. με 24mm starfire glass

http://www.marineaqu...ead.php?t=29245

Εχω κι άλλα αν δεν σε πείθω

Και από εδω μέσα ο Στράτος (Δίας) αν θυμάμαι καλά έχει σε αγγελία ένα 160χ60χ50 με 12άρι γυαλί χωρίς κόντρες

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

Κιχκιδάτε ξαναλέω μην λές πράγματα τα οποία δεν στέκουν!Υπάρχουν ενυδρέια πολύ μεγαλύτερα από 80 πόντους χωρίς κόντρες εργοστασιακά αλλά και diy

Edit: Στο ότι θα πρέπει να κοιτάξειςτην περίπτωση του έτοιμου ειδικά του μεταχειρησμένου από άποψη κόστους και εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις κάτι με τα δικά σου στάνταρ θα συμφωνήσω και εγώ!

Ακομα δεν ειπιες τον καφε σου απο οτι καταλαβαινω,για να μου το ξαναλες και εγω δεν καταλαβαινω η δεν ξερω.Προσφατα ειχαμε το θεμα του Μανου που ελεεγε οτι ξενεροσε απο τους πολυξεριδηδες και τους ειρωνες ,οταν απαντανε σε ενα θεμα.Τωρα αυτο κανεις ητε ηθελημενα ητε οχι,αλλα καποτε πρεπει να μαθουμε ολοι μας τροπους συμπεριφορας.

Λοιπον μια που το επαιξες εσυ πολυξερος,ας το παιξω και εγω.

Ναι φιλε μου Φτιαχνονται και μεγαλα ενυδρεια διχως κοντρες,εγω μπορω να σου φτιαξω και 10 μετρα μηκος ενυδρειο,διχως καμια κοντρα.

Εσυ μου εδειξες οπο το νετ και με ειρωνευτηκες να μην επιμενω,γιατι εχεις να μου δειξεις και αλλα.

Εγω ο μαστορας σου δειχνω,δικομου ενυδρειο,δικης μου κατασκευης by Kixlidatos το πρωτο μου ενυδρειο,παρα πολλα χρονια πριν,με 8αρι γυαλι,160 μηκος και με καμια κοντρα

Στην καταθετο για να την δειχνεις στις επομενες κουβεντες που ισως κανουμε και σμιοτεον δεν ειναι απο ιντερνετ.

Εγω συμβουλεψα τον φιλο μας,αντιμετοπιζοντας τον σαν αρχαριο,για να φτιαξει ενα σωστο και ασφαλη ενυδρειο,και οχι να του το παιξω πολυξεριδης.

Βαλτα στο αρχειο σου ,θα σου χρειαστουν

post-18807-0-78023500-1340709056_thumb.jpg

post-18807-0-90582500-1340709086_thumb.jpg

αν δεν κανω λαθος κιχλιδατε αυτο το ενυδρειο ειναι με το "τελαρο" ετσι?για αυτο δεν εχει κοντρες..

Έγινε επεξεργασία - adlib

επισης νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να αναβουν τα αιματα παιδια ειδικά με το τι γινεται τελευταια στο φορουμ...

αν δεν κανω λαθος κιχλιδατε αυτο το ενυδρειο ειναι με το "τελαρο" ετσι?για αυτο δεν εχει κοντρες..

Ναι φιλε μου,γιαυτο ειχα βαλει και 8αρια γυαλια, :)

Αγαπητέ

Ποτέ δεν αμφέβαλα πως ότι ότι γράφεις το κάνεις με την καλύτερη την διάθεση και με σκοπό να βοηθήσεις. Αυτό δεν κάνει αυτομάτως τα λεγόμενά σου σωστά.

Δεν μπορώ δλδ να πω τεκμηριωμένα την άποψή μου; Τα όσα λες εσύ είναι σωστά έτσι απλά επειδή τα λες εσύ;

Δεν ειρωνεύτηκα, μίλησα πρώτος για το σωστό κόλλημα και το μόνο που έκανα ήταν να απαντήσω στην ερώτησή σου! Αφού ήξερες την απάντηση γιατί με ρώτησες;

Συνεχίζεις να λες προκλητικές μπαρούφες και ασυναρτησίες που δείχνουν ότι δυστυχώς είσαι παραπληροφορημένος

Κάποιοι τον έχετε πολύ μεγάλο τον εγωισμό μου φαίνεται και δεν δέχεστε ότι κάπου κάπως κάποτε μπορεί να κάνετε λάθος...

Ρε παιδια.....please...............Ακομα δεν σταματησε η μια φαγωμαρα,μην αρχιζουμε αλλη.Το να υπαρχει διαφωνια και διασταση αποψεων,χωρις χαρακτηρισμους και ενταση,ειναι υγιες και θεμιτο για την εκβαση της συζητησης.

Δεν κανουμε κοντρα.Μια ακρη προσπαθουμε να βγαλουμε.............

επισης νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος να αναβουν τα αιματα παιδια ειδικά με το τι γινεται τελευταια στο φορουμ...

Εχεις απολυτα δικιο φιλε μου,αλλα οταν ρωταει ενας αρχαριος φιλος,νομιζω δεν ειναι πρεπον να του κανουμε επιδειξη γνωσεων ,αλλα να τον βοηθησουμε να φτιαξει κατι σωστο και ασφαλη.αντι να του λεμε μετρα την οθωνη και εαν εχεις 3 χιλιοστα κουρμαριμα και κατι τετοια.Ποιος απο εμας εχει μετρησει το κουρμπατισμα της οθωνης? :P

Ας κριθούν τα λεγόμενα του καθενός παιδιά! Ας μου πείτε που δεν ήμουν ευγενικός ή σε ποιο σημείο έθιξα προσωπικά τον κιχλιδάτο γιατί θα τρελαθώ!

Δεν έχω καμία όρεξη να τσακωθώ αλλά ούτε και θα σωπάσω όταν διαβάζω κάτι που δεν συμφωνώ

Ας τα κάνουν τσιμεντένια οι νέοι χομπίστες λοιπόν να είναι ασφαλή!

Αυτο που ειπα εγω ειναι οτι δεν χρειαζεται ενταση.Και μην ξεχναμε πως ο γραπτος λογος παρεξηγειται πανευκολα...........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...