Jump to content

Αμμωνία/νιτρώδη Στο Full

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω στήσει εδώ και 2 μέρες περίπου ένα ενυδρείο 400 λίτρα.

Έχω βάλει μέσα περίπου 25 κιλά Ζωντανό Βράχο και 7 Νεκρό. Μαζί με αυτά έχω βάλει και περίπου 45 κιλά ζωντανό αραγωνίτη.

Αυτή τι στιγμή το ενυδρείο τρέχει και με ένα εξωτερικό φίλτρο που έχει μέσα σφουγγάρια και siporax (θα αντικατασταθούν τα σφουγγάρια με αντιφώσφορο και άνθρακα) και θα μπει και skimmer που έχω παραγγείλει και περιμένω να μου έρθει.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Το άφησα 1-2 μέρες με το τελικό στήσιμο του βράχου και με τους κυκλοφορητές σε λειτουργιά και εχτές το βράδυ έκανα με τα υγρά τεστ της API μετρήσεις στο νερό.

Αμμωνία: 8 ίσως και παραπάνω

Nitrite: 1-2

Nitrate: Περίπου 10

Οι τιμές αυτές είναι φυσιολογικές για νέο ενυδρείο, από την στιγμή που βράχος και αραγωνίτης ήταν ζωντανά και έτρεχαν σε άλλο ενυδρείο;

Τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα, αλλαγή νερού ή περιμένω να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου ρίχνοντας και βακτήρια παράλληλα;

Θα κάνω και κανονική παρουσίαση του ενυδρείου μόλις είναι έτοιμο :)

Ευχαριστώ πολύ

Απο τη στιγμη που θα στηριξεις τη βιολογια σου σε ζωντανο βραχο,το βιολογικο υλικο και τα σφουγκαρια στο φιλτρο σου,εκτος απο περιττα,θα σου δημιουργησουν προβλημα.Δεν θα αφησουν το βραχο σου να στρωσει σωστα και να αποικιστει απο τα βακτηρια που πρεπει,καθως θα υπαρχει ανταγωνισμος.

Στο φιλτρο βαλε μονο αντιφωσφορο και ανθρακα.

Καλη συνεχεια.

Καλησπέρα, έχω στήσει εδώ και 2 μέρες περίπου ένα ενυδρείο 400 λίτρα.

Έχω βάλει μέσα περίπου 25 κιλά Ζωντανό Βράχο και 7 Νεκρό. Μαζί με αυτά έχω βάλει και περίπου 45 κιλά ζωντανό αραγωνίτη.

Αυτή τι στιγμή το ενυδρείο τρέχει και με ένα εξωτερικό φίλτρο που έχει μέσα σφουγγάρια και siporax (θα αντικατασταθούν τα σφουγγάρια με αντιφώσφορο και άνθρακα) και θα μπει και skimmer που έχω παραγγείλει και περιμένω να μου έρθει.

Η ερώτηση είναι η εξής:

Το άφησα 1-2 μέρες με το τελικό στήσιμο του βράχου και με τους κυκλοφορητές σε λειτουργιά και εχτές το βράδυ έκανα με τα υγρά τεστ της API μετρήσεις στο νερό.

Αμμωνία: 8 ίσως και παραπάνω

Nitrite: 1-2

Nitrate: Περίπου 10

Οι τιμές αυτές είνιαι φυσιολογικές για νέο ενυδρείο, από την στιγμή που βράχος και αραγωνίτης ήταν ζωντανά και έτρεχαν σε άλλο ενυδρείο;

o αραγωνιτης πριν μπει στο ενυδρειο πλυθηκε?

Τι skimmer εχεις παραγγειλει?

Οπως λεει και ο Διας, βγαλε τα σφουγγαρια και siporax απο το φιλτρο σου και προσθεσαι βακτηρια στο ενυδρειο σου

Τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα, αλλαγή νερού ή περιμένω να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου ρίχνοντας και βακτήρια παράλληλα;

Θα κάνω και κανονική παρουσίαση του ενυδρείου μόλις είναι έτοιμο :)

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ο αραγωνίτης ήταν σε άλλο ενυδρείο μετά μπήκε σε κουβά και έμεινε εκεί με μια αερόπετρα για 2 εβδομάδες περίπου και μετά δεν πλύθηκε, τον έβαλα όπως ήταν μέσα στο ενυδρείο.

Το skimmer που έχω παραγείλει είναι αυτό Turboflotor 1000 blue επειδή ήθελα να είναι κρεμαστό λόγω του ότι δεν μπορεί να μπει sump στο set up μου:

Τα σφουγγάρια τα έβαλα για 2-3 μέρες να τραβίξουν το πολύ χώμα από τον αραγωνίτη και θα τα βγάλω.

Πρέπει να βγάλω και το siporax εντελώς;

Σχετικά με την αμμωνία που είναι στον Θεό τι μπορώ να κάνω τώρα;

Ευχαριστώ και πάλι.

απολυτως λογικο αυτο με την μεγαλη αμμωνια συμφωνα με την πρωτη παραγραφο που εγραψες.

Βγάλε το siporax από το φίλτρο, κάνε μια αλλαγή νερού και ......... υπομονή.

OK έβγαλα όλο το siporax και τα σφουγγάρια και άφησα μόνο τον αντιφώσφορο και τον άνθρακα μέσα.

πόσο περίπου νερό λες να αλλάξω το ενυδρείο ειναι 400 λίτρα συνολικά.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Μερίκοι που ρώτησα μου είπαν ότι η αλλαγή νερού δεν θα βοηθήσει και πολύ από την στιγμή που το πρόβλημα είναι στον αραγωνίτη. Ακόμα και όλο να το αλλάξω μου είπαν δεν θα καταφέρω κάτι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω να γίνει ο κύκλος του αζώτου 2 - 4 βδομάδες και μετά όταν θα είναι ψηλά τα νιτρικά τότε να κάνω τις αλλαγές νερού, και οπωσδήποτε κλειστά τα φώτα.

Έχει βάση αυτό;

Ευχαριστώ και πάλι.

Δεν ειναι θεμα αραγωνιτη κανε 2-3 αλλαγες μεσα σε ενα 15νθημερο και θα δεις θεαματικη βελτιωση στις μετρησεις σου . Μην περιπλεκεις τα πραγματα , ειναι απλο , βρισκεσαι ακομα στην αρχη και ειναι ολα λογικα .

Και αλαλγη να μην κανεις μετα απο καποιο διαστημα θα ομαλοποιηθει η κατασταση . Αλλα με τις αλλαγες κερδιζεις χρονο .

ΟΚ φίλε μου σ ευχαριστώ πολύ, θα το πάω σιγά σιγά και βλέπουμε :)

Το μυστικο αυτο ειναι.

Καλη σου συνεχεια φιλε :)

Νέες μετρήσεις μετά από 1 εβδομάδα σχεδόν.

Αμμωνία (NH3): < 0,25

Νιτρώδη (NO2): περίπου 2

Νιτρικά (NO3): περίπου 20

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα να "στρώσουν" τα πράγματα τόσο γρήγορα, έχω εντυπωσιαστεί κάπως.

Χωρίς αλλαγή νερού καθόλου να σημειώσω. Χρειάζεται να κάνω κάτι αυτή τη στιγμή ή το αφήνω να συνεχίσει το στρώσιμο του;

Αλλιώς περιμένουμε λίγο ακόμα και λογικά θα πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους. Μόλις μηδενιστούν και τα νιτρώδη θα ποστάρω ξανά για επιπλέον συμβουλές :)

Ευχαριστώ.

Νέες μετρήσεις μετά από 1 εβδομάδα σχεδόν.

Αμμωνία (NH3): < 0,25

Νιτρώδη (NO2): περίπου 2

Νιτρικά (NO3): περίπου 20

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα να "στρώσουν" τα πράγματα τόσο γρήγορα, έχω εντυπωσιαστεί κάπως.

Χωρίς αλλαγή νερού καθόλου να σημειώσω. Χρειάζεται να κάνω κάτι αυτή τη στιγμή ή το αφήνω να συνεχίσει το στρώσιμο του;

Αλλιώς περιμένουμε λίγο ακόμα και λογικά θα πάρουν τα πράγματα τον δρόμο τους. Μόλις μηδενιστούν και τα νιτρώδη θα ποστάρω ξανά για επιπλέον συμβουλές :)

Ευχαριστώ.

Μια χαρά συνεχίζει το στρώσιμο!!!

Υπομονή και θα ανταμειφτείς!Μην περιμένεις και σε μια μόλις εβδομάδα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...