Jump to content

Αστακος Με Κιχλιδες

Aiolikos

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους σας,

Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με συμβιωση blue claw αστακου με mbuna κιχλιδες.

Εχω ενυδρειο 240λτ με mbuna κιχλιδες (3 λαμπιντο, 3 red zebra, 3 blue zebra) και πριν απο καμια 10ρια μερες μου εδωσαν 2 αστακους μικρους περι τα 3-4 εκατοστα εκαστος απο προσφατη διαλυση αστακοενυδρειου απο γνωστο.

Αυτοι απο την ημερα που τους εβαλα εχουν τρυπωσει μεσα στις σπηλιες που κανουν οι πετρες.

Ταιζω κανονικα τα ψαρια και νομιζω οτι τρεφονται και οι αστακοι κατα πασα πιθανοτητα την νυχτα.

Δυστυχως δεχτηκα τους αστακους χωρις να ρωτησω η να διαβασω περι αυτων των ζωων.

Μπορειτε να με διαφωτησετε εαν οι αστακοι μπορουν να συνυπαρξουν με τοις κιχλιδες ?

Υπαρχει περιπτωση εαν μεγαλωσουν λιγο ακομα οι αστακοι να φανε τα ψαρακια?

Το να φανε οι κιχλιδες τους αστακους οταν αλλαζουν το κελυφος (εαν αυτο μπορει να γινει) δεν με απασχολει ιδιαιτερα.

Τωρα οι κιχλιδες ειναι περι τα 6 εκατοστα σε μηκος και μεχρι στιγμης ουδεποτε ειχα καποιο προβλημα με τα ψαρακια μου και φυσικα δεν θελω να αποκτησω.

Καθε βοηθεια δεκτη

:welcome: Οχι φιλε μου,την ημερα θα τα χτυπισουν οι αφρικανες ,και την νυχτα θα αρπαξουν αυτα αυτες,Τωρα ειναι μικρα,αλλα θα γινουν καπως ετσι

kanon086.jpg

CIMG7726.jpg

Θα συμφωνήσω με τον φιλο Kixlidato στα λεγόμενά του.....

Απορώ πως και δεν στους έχουν χτυπήσει ακόμα τα mbuna....δεν χρειάζεται να περιμένουν να αλλάξουν κέλυφος....αρκει να αντιληφθούν οτι μπορούν να δαγκώσουν τα μάτια των αστακών........

Επίσης οι αστακοι σου χρειαζονται ταμπλέτες βυθού για να τραφούν!

αν μπορουσες να βαλεις νυχτερινη καμερα θα εβλεπες συμπεριφορα φονιαδων απεναντι στα ψαρια.βγαλτα.

Αραγε ειναι φονιας αυτος που προσπαθει να φαει για να επιβιωσει;

Αυτό το πυράμα το έχω κάνει και είχα βάλει αστακούς με αυλονακαρα με αποτέλεσμα να χάσω α 2 ψάρια. Είναι ακατάλληλα να είναι μαζί!

Αραγε ειναι φονιας αυτος που προσπαθει να φαει για να επιβιωσει;

+1

ετσι κι αλλιως ειμαστε οι μεγαλυτεροι φονιαδες στο ζωικο βασιλειο...

τουλαχιστον ολοι οι υπολοιποι σκοτωνουν για να τραφουν και οχι για να καρφωσουν κεφαλια τροπαια στο σαλονι τους η να κανουν τσαντες και διακοσμητικα...

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες.

Εκανα λαθος που τους εβαλα χωρις να σκεφτω η να ρωτησω καποιον ποιο εμπειρο.

Απ'οτι καταλαβα τωρα που ειναι μικροι οι αστακοι μπορει να γινουν μεζεδες και να φαγωθουν απο τις κιχλιδες

αλλα οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα η σφιξουν οι ποινες λογω οτι δεν ριχνω ταμπλετες βυθου οι αστακοι μπορει να φανε κανενα ψαρι και μαλλον θα ξεκινησουν απο τα γεννηματα τον blue zebra που εχω δει στην γυαλα 2-3 μικρα.

Παλιοκατασταση

Το θεμα ειναι πως θα βγαλω τους αστακους που ειναι καλα ταμπουρωμενοι στις πετρες και ισα ισα τους διακρινω !

Αν αρχισω και βγαζω πετρες θα χαλασω μαλλον την ηρεμια των ψαριων και το σεταπ της πλευρας που ειναι τωρα τα προστυχα

Τι λετε να περιμενω να μεγαλωσουν λιγο ακομα μπας και τους τσακωσω ??

Η να τους αφησω να γινουν μεζες και ζωικες πρωτεινες για τα ψαρακια μου ??

ουτε το ενα ουτε το αλλο.βγαλε τους αστακους.

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες.

Εκανα λαθος που τους εβαλα χωρις να σκεφτω η να ρωτησω καποιον ποιο εμπειρο.

Απ'οτι καταλαβα τωρα που ειναι μικροι οι αστακοι μπορει να γινουν μεζεδες και να φαγωθουν απο τις κιχλιδες

αλλα οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα η σφιξουν οι ποινες λογω οτι δεν ριχνω ταμπλετες βυθου οι αστακοι μπορει να φανε κανενα ψαρι και μαλλον θα ξεκινησουν απο τα γεννηματα τον blue zebra που εχω δει στην γυαλα 2-3 μικρα.

Παλιοκατασταση

Το θεμα ειναι πως θα βγαλω τους αστακους που ειναι καλα ταμπουρωμενοι στις πετρες και ισα ισα τους διακρινω !

Αν αρχισω και βγαζω πετρες θα χαλασω μαλλον την ηρεμια των ψαριων και το σεταπ της πλευρας που ειναι τωρα τα προστυχα

Τι λετε να περιμενω να μεγαλωσουν λιγο ακομα μπας και τους τσακωσω ??

Η να τους αφησω να γινουν μεζες και ζωικες πρωτεινες για τα ψαρακια μου ??

Ουτε το ενα ,αλλα ουτε το αλλο.Η να τα βαλεις σε ενα ενυδρειο με ενα μετρο μηκος ,και να τους φτιξεις ενα παλατακι,και πιστεψεμαι δεν θα το μετανιωσεις.Ειναι φανταστικα ζωα,με πολλες τσαχπινιες.Εγω την εχω μονη της και την απολλαμβανω εδω και δυο χρονια.Η βαλε αγγελια και χαρισε τους,η δωστα σε ενα πετ.Αν και αυτα τα ζωα κατα κανονα,οπως και εγω στην αρχη τα περνουν αρχαριοι και το τελος τους ειναι θανατος,

Και τωρα μπορουν να σου χτυπισουν ψαρι την νυχτα,γιατι δεν ειναι οι δαγγανες που βλεπις βα κανουν την ζημια,αλλα απο κατω στο στομα τους εχουν μικροτερες σαν καρφια,που τα καρφωνουν τα ψαρια.Αν και εγω πιστευω ,αν δεν κανεις κατι,οι αφρικανες θα στις χτυπισουν

Συμβουλη.Το καπακι παντα κλειστ,γιατι την νυχτα μπορει να τον βρεις στο μαξιλαρι σου διπλα :rasp:

Εχεις δικιο. δυστυχως με τους αρχαριους ο θανατος ειναι μαλλον βεβαιος.

Θα προσπαθησω να τους τσακωσω.

Εχω ενα ενυδρειο 100λιτρο που ξεκινησα με τις κιχλιδες αλλα μελλοντικα σκεφτομαι να το κανω αλμυρο με νεμο και ντορις απο την γνωστη ταινια λογω του μικρου μου που εχει παθιαστει με τα ψαρια και φωναζει τωρα τα red & blue zebra νεμο και ντορυς.

Α κατι αλλο που ξεχασα !

πηγα εχτες το βραδυ σε γνωστο πετ σοπ να παρω τροφες για τα ψαρια και τους ρωτησα για τους αστακους.

μου ειπαν οτι τα παν καλα με τισ κιχλιδες και με παροτρυναν να τους κρατησω για βιοποικιλια (οχι μεζεδοποικιλια) στο ενυδρειο. Επισης τους συστηνουν και σε αλλους πελατες

Δεν ξερω αλλα με αυτους που θεωρουντε και επαγγελματιες εχω χασει καθε επιστοσυνη

Oι επαγγελματίες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας, η οποία είναι να διαβάζουμε, να ενημερωνόμαστε και να κρίνουμε τι είναι καλύτερο για μας και για τα ψάρια μας.

:)

Εχεις δικιο. δυστυχως με τους αρχαριους ο θανατος ειναι μαλλον βεβαιος.

Θα προσπαθησω να τους τσακωσω.

Εχω ενα ενυδρειο 100λιτρο που ξεκινησα με τις κιχλιδες αλλα μελλοντικα σκεφτομαι να το κανω αλμυρο με νεμο και ντορις απο την γνωστη ταινια λογω του μικρου μου που εχει παθιαστει με τα ψαρια και φωναζει τωρα τα red & blue zebra νεμο και ντορυς.

Α κατι αλλο που ξεχασα !

πηγα εχτες το βραδυ σε γνωστο πετ σοπ να παρω τροφες για τα ψαρια και τους ρωτησα για τους αστακους.

μου ειπαν οτι τα παν καλα με τισ κιχλιδες και με παροτρυναν να τους κρατησω για βιοποικιλια (οχι μεζεδοποικιλια) στο ενυδρειο. Επισης τους συστηνουν και σε αλλους πελατες

Δεν ξερω αλλα με αυτους που θεωρουντε και επαγγελματιες εχω χασει καθε επιστοσυνη

:hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Σε πιανω αδιαβαστο,χθες ειχες τις φωτογραφιες που σου εδειξα,ας του ελεγες 22 ποντους κορμι αστακου,ειναι σωστο να ειναι σε ενα ενυδρειο,Το δαχτυλο μου της δειχνω απο το γυαλι ,και ορμαει να το φαει :D

Αμ δεν μας ειπες οτι τα ψαρακια αυτα τα εχεις σε 100 λιτρα,κανε γρηγορα θαλασσινο,γιατι ουτε αυτα βλεπω να μακροημερευουν για πολυ :rolleyes:

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

Οχι φιλε μου δεν καταλαβες.

Τα ψαρια τα ειχα στο 100λιτρο οταν ηταν μικρα.

Εδω και 6 μηνες πρπ ειναι στα 240λτ με 2 φιλτρα εσω/εξω 900λτ/ωρα και 1100λτρ/ωρα αντιστοιχα

Το 100λιτρο ειναι αδειο με 1 φλουβαλ 205 σε εφεδρεια

Οχι φιλε μου δεν καταλαβες.

Τα ψαρια τα ειχα στο 100λιτρο οταν ηταν μικρα.

Εδω και 6 μηνες πρπ ειναι στα 240λτ με 2 φιλτρα εσω/εξω 900λτ/ωρα και 1100λτρ/ωρα αντιστοιχα

Το 100λιτρο ειναι αδειο με 1 φλουβαλ 205 σε εφεδρεια

Βαλε τους αστακους μεσα και θα τους απολαυσεις.αμα μπορεις να βαλεις και φωτο να δουμε τι φυλο ειναι,μπας και ειναι ζευγαρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...