Jump to content

Αφρικανος Και Εγω...

alcapone

Recommended Posts

πηρα επιτελους την αποφαση να μπω και εγω στην υπεροχη αφρικη....το ενυδρειο που θα παρω ειναι το ριο 180.....σκευτομαι για μαλαουι...ακομα δεν εχω αποφασισει τι ακριβως και σε τι αριθμο..ειμαι ακομα σε σκεψη..ολες οι προτασεις δεκτες.... :bigemo_harabe_net-82:

Έγινε επεξεργασία - alcapone

Πηρες τον ορθο δρομο :D δεν θα το μετανιωσεις,Τι μηκος ειναι?

μιας και το μηκους του συγκεκριμενου ενυδρειου ειναι 1 μετρο αν δεν κανω λαθος θα πρότεινα tanganyika αφου με mbuna θα περιοριστείς στις επιλογες!

απο tanganyika θα προτεινα αποικία κοχυλοψαρα(π.χ. μουλτις) με ενα ζευγαρι πετροψαρα(π.χ. καποια julidochromis)

απο malawi τωρα θα μπορουσες καποιο labidochromis οπως οι caerulius που ειναι πολυ δημοφιλές ψαρι!

δεν θελω να ασχολειθω καθολου με τανγκανικα....η καψουρα μου ειναι η λιμνη μαλαουι.... :bigemo_harabe_net-64:

τα ειδη που ενδεχομενος δεν θα εχουν προβλημα στο ενυδρειο σου ειναι ολα τα είδη cynotilapia , Iodotropheus sprengerae , όλα τα είδη labidochromis απο οτι λεει η αρθρογραφια του φορουμ!

εσυ εχεις δει καποιο συγκεκριμενο ψαρι απο malawi που να σου αρεσε?

labidochromis mbamba,demasoni pseudotropheus,cynotilapia afra

Θα συμφωνήσω με τον Στάθη παραπάνω. Δυστυχώς το 1μ μήκος είναι λίγο για malawi και πιστεύω δεν θα το ευχαριστηθείς. Αν ήταν 1,20 θα ήταν πολύ καλύτερα και θα είχες περισσότερες επιλογές. Όλα αυτά δεν τα λέω για να σε αποθαρρύνω, απλά η εμπειρία έχει δείξει ότι τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν το κάτι παραπάνω..

:)

Θα συμφωνήσω με τον Στάθη παραπάνω. Δυστυχώς το 1μ μήκος είναι λίγο για malawi και πιστεύω δεν θα το ευχαριστηθείς. Αν ήταν 1,20 θα ήταν πολύ καλύτερα και θα είχες περισσότερες επιλογές. Όλα αυτά δεν τα λέω για να σε αποθαρρύνω, απλά η εμπειρία έχει δείξει ότι τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν το κάτι παραπάνω..

:)

εχεις δικιο το ξερω..απλα δεν κρυβεται η καψουρα.....χαχαχα...και αυτη ειναι προς μαλαουι μερια....

Καλώς ήρθες και απο μένα στην Αφρική!!!

Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα των φίλων παραπάνω......

Εαν θελεις να ευχαριστηθείς λοιπόν την καψούρα σου με την λίμνη Malawi κανε υπομονή και βρες ενα μεγαλύτερο ενυδρείο...αξιζει!!!!

http://www.google.co...Q9QEwAw&dur=375 κατι τετοιο? :rolleyes: Ειναι φανταστικα ψαρια με χαρακτηρα,αλλα θελει υπομονη για να σου πετυχει ζευγαρι

χαχαχα..καλβοι......δυσκολο να τους βρω εδω που μενω..και απο οτι εχω διαβασει αρκετα δυσκολα ψαρια στην συμπεριφορα.......δεν ξερω τωρα εαν ισχυει

χαχαχα..καλβοι......δυσκολο να τους βρω εδω που μενω..και απο οτι εχω διαβασει αρκετα δυσκολα ψαρια στην συμπεριφορα.......δεν ξερω τωρα εαν ισχυει

Δυσκολα ψαρια δεν ειναι,απλα θελει χρονο για να σου κατσει ζευγαρι,και πρεπει να παρεις 6 ατομα.Αμα ενδιαφερεσαι στειλε πμ να σου δωσω τηλεφωνα,μπας και εχουν,προσφατα τα παραγγειλε καποιος φιλος εδω μεσα,ρωταμε και σε αυτον.

απο τα ψαρια που ειπες ισως τα l.mpampa λογο του οτι ειναι λιγο πιο μικροσωμα απο τα υπολοιπα της οικογενειας αν δεν κανω λαθος(εξαιρω τα demasoni που αν και μικροσωμα ειναι πολυ επιθετικα, αν και τα εχουμε δει να μπαινουν σε τετοιο ενυδρειο, προσωπικα εγω θα ηθελα περισσοτερο πλατος)τα c.afra ειναι εξίσου επιθετικα..αλλα παλι με επιφύλαξη..το καθε ψαρι εχει δικο του χαρακτηρα...παντως το καλυτερο ειναι ενα μεγαλυτερο ενυδρειο οπως σου ειπαν και πιο πανω!

δες λιγο και τις επιλογες απο tanganyika στο ενα μετρο!http://www.aquazone....87

Έγινε επεξεργασία - adlib

καλώς ήρθες πατρίδα στην αφρική.

εκτώς θεματος αλλά αν έμενα και εγώ μόνιμα κάτω, με την ευχέρεια πρόσβασης στη θάλασσα που έχετε θα το έκανα μεσογειακό με πετρόψαρα.

για αφρική άκου τα παιδιά, εχουν πολύ εμπειρία. λόγω της φύσης των ψαριών αυτών (επιθετικότητα) είναι πολύ συμαντικό το ενυδρείο να πληρεί τουλάχιστον τις μίνιμουμ διαστάσεις.

σε tanganyika μπορείς να το κάνεις κοινωνικό (με 2 είδη), από malaui αυστηρά 1 είδος και πιο περιορισμένες επιλογές.

καλή συνέχεια.

Τολμώ να προτείνω ένα χαρεμάκι Pseudotropheus saulosi.

Με σωστό στήσιμο της πέτρας θα είναι μια χαρά και θα έχεις και ψάρια με διχρωμία :)

Τολμώ να προτείνω ένα χαρεμάκι Pseudotropheus saulosi.

Με σωστό στήσιμο της πέτρας θα είναι μια χαρά και θα έχεις και ψάρια με διχρωμία :)

Κλεοβουλε αξιζει να αναφερω πως τα ειχα φιλοξενήσει κάποτε σε Ριο 180...αλλα η επιθετηκότητα του αρσενικού, δεν άφηνε εμενα να απολαύσω το ενυδρείο και τα θηλυκά σε ησυχία.

Τις μπούκωνε όλες ο μάγκας....αραζε στη σπηλιά του και οποια κυκλοφορούσε εξω επι τοπου κυνήγι!

Το αποτελεσμα ηταν απειρα μπουκώματα και γενες....αλλα αδειο ενυδρειο και θηλυκά πολυ ταλαιπωρημένα!

Δέχομαι πως αν τα ψαρια μπουν απο μικρά θα παρει χρόνο για να φτασει στην παραπάνω κατασταση......

Εγω παλι απο την άλλη ίσως τολμούσα Demasoni.....μια 10αδα!

Θα μου πείτε...οχι Γιάννης... Γιαννάκης...και δίκιο θα έχετε!!! :P

έτσι είναι,,,,το Malawi θέλει λίτρα όπως και να το κάνουμε :)

Κλεοβουλε αξιζει να αναφερω πως τα ειχα φιλοξενήσει κάποτε σε Ριο 180...αλλα η επιθετηκότητα του αρσενικού, δεν άφηνε εμενα να απολαύσω το ενυδρείο και τα θηλυκά σε ησυχία.

Τις μπούκωνε όλες ο μάγκας....αραζε στη σπηλιά του και οποια κυκλοφορούσε εξω επι τοπου κυνήγι!

Το αποτελεσμα ηταν απειρα μπουκώματα και γενες....αλλα αδειο ενυδρειο και θηλυκά πολυ ταλαιπωρημένα!

Δέχομαι πως αν τα ψαρια μπουν απο μικρά θα παρει χρόνο για να φτασει στην παραπάνω κατασταση......

Εγω παλι απο την άλλη ίσως τολμούσα Demasoni.....μια 10αδα!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74900

εδω ενα ενυδρειο demasoni απο το φορουμ το οποιο ειναι σε παρομοιες διαστασεις με του φιλου PRINCE!

Καλησπερα στους φιλους!Να πω και εγω την εμπειρια μου!Εγω εχω ενα ενυδρειο στο σπητι γυρω στα 80 λιτρα περιπου και φιλοξενω 4 saulosi(1 αρσενικο και 3 θυλικα)τα οποια τα εχω παρει ολα μαζι απο πετ σοπ στο ιδιο μεγεθος(3cm) και μου βγηκαν χαρεμι!!Ξερω οτι θελει λιτρα αλλα δεν γινεται(λογο χορου)Η συμπεριφορα τους ομως ειναι τελεια,ολο κινηση,περα δοθε,ωραια πραματα!!Εχω πετρες μεσα διασπαρτες αλλα δεν υπαρχουν φασαριες!!Εχω 3 ενυδρεια συνολο( 2 στο μαγαζι) με κιχλιδες(zebra,melanocromis,labido,convict)που ειναι πιο πολλα λιτρα καλλα την ομορφια και την ζωντανια που εχουν τα saulosi.............................. :bigemo_harabe_net-156: Απλα ηθελα να πω και να συμφωνισω με τον φιλο prince που το προανεφερε!!Ευχαριστω!!!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...