Jump to content

Ψαροκοκαλα

Recommended Posts

Ναι στον ηλιο θα την στεγνωσεις.Αν δεν εχεις βεβαια βεραντα τοτε ειναι προβλημα,οποτε πας σην λυση βρασιματος.Σκετο πλυσιμο δεν θα απολυμανθει,απλα θα καθαρισει.Μην φοβασαι τα ψαρια δεν παθαινουν κατι δυχως αμμο.Παρε και το μπολι απο τον φιλο που σου δεινει,βαλε και καινουργια σφουγγαρια ,και ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα

• Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

απο μπολι λετε να τα βγαλω ΟΛΑ οσα εχουν τα δικα μου φιλτρα μεσα η απλα να μπολιασω? και οι δυο λυσεις μου φαινονται μισες. αν αφησω κατι μεσα και ειναι αρρωστο τοτε δεν εφτιαξα κατι. αν τα βγαλω ολα θα θελω πολυ υλικο (2 φιλτρα) και δεν ξερω τι θα γινει και με την βιολογια (να υπενθυμισω οτι οι μετρησεις μου τωρα ειναι μια χαρα).

Η μετρησεις δεν δειχνουν την πιθανη μολυνση που εχεις.Εγω λεω να μπολιασεις με του φιλου το ενυδρειο,να αδειασεις ολο το δικο σου το νερο,να συπληρωσεις καινουργιο,αφου εχεις κανει τα παραπανω,και να ακολουθησεις σε ολο το ενυδρειο την φαρμακευτικη αγωγη.Η γνωσεις μου μεχρι εδω φθανουν.Ας περιμενουμε και αλλα παιδια να μας πουν.

ΥΓ ,δεν ειναι απαραιτητο απο τις πρωτες μερες να ειναι γεματο το ενυδρειο,και με μισο γεματο λειτουργει,

Βαγγέλη το μπολι μου τρέχει σχεδόν ένα χρόνο με ζωοτοκα και δεν έχει περάσει καμία ασθενεια και δεν έχω ρίξει φαρμακο μέσα στο ενυδρειο η μετρήσεις είναι πολυ καλές και δεν είχα ποτε αμμωνία οτι άλλο θες πες μου δυστυχώς δεν μπορω να σου απαντήσω σε όλες της ερωτήσεις σου εώς εκει που ξερω θα απαντώ και άμα θες και βοήθεια πες μου.

ναι λυκουργο ευχαριστω. με το που λυσω τα θεματακια που βλεπεις πιο πανω μαλλον θα στο ζητησω! ελπιζω να μην το εχεις ξεστησει ως τοτε! ποσο ειναι αυτο περιπου? μισο φιλτρο να υποθεσω?

έχω ένα λίτρο σε σύνολο άμεσα σου δίνω το μίσο και οταν το άδειασω να πάρεις και το υπόλοιπο δεν θα το χρειαστω θα γυρίσει σε θαλασσινο

Καλησπερα Βαγγελη και χαιρετω την παρεα!

Δωσε λιγες πληροφοριες περι του συγκεκριμενου ενυδρειου, τη ιστορικο εχει. Εχεις ανοιξει καποιο αλλο θεμα σχετικα με αυτο γιατι δεν εβγαλα ακρη.

Βαγγο, μπερδεγουεη η ολη κατασταση για αυτο θα αρχισω με μερικες ερωτησεις.

Διαστασεις γυαλας.

Το υποστρωμα ειναι αμμος τυπου ζαχαρη ή ψιλο χαλικακι;

Ποσο καιρο ετρεχε και τρεχει το ενυδρειο, εαν ξερεις.

Εκτος απο ρεντ καπ εχεις και αλλα ειδη;

Θερμοκρασια;

Αναταραξη οξυγονωση;

Κανε τον κοπο και απαντησε μου λιγο.

Βαγγο, μπερδεγουεη η ολη κατασταση για αυτο θα αρχισω με μερικες ερωτησεις.

Διαστασεις γυαλας.

Το υποστρωμα ειναι αμμος τυπου ζαχαρη ή ψιλο χαλικακι;

Ποσο καιρο ετρεχε και τρεχει το ενυδρειο, εαν ξερεις.

Εκτος απο ρεντ καπ εχεις και αλλα ειδη;

Θερμοκρασια;

Αναταραξη οξυγονωση;

Κανε τον κοπο και απαντησε μου λιγο.

2,27 χ 0,37 χ 0,70

ειναι (στα δικα μου ματια) καλη αμμος απο πετ σοπ οχι η πιο ψιλοκοκη αλλα ενας δυο κοκκους πιο χοντρη (σκεψου πως οσο ειναι μεσα στο νερο η αποχη περναει απο μεσα της η αμμος

ετρεχε απο οτι μου εχει πει αυτη 2 χρονια

ναι εχω πολλα ειδη. θα μπει βιντεο σημερα το βραδυ πρωτα ο Θεος αλλα πανω κατω εχω/ειχα 4-5 ειδη χρυσοψαρων

θερμοκρασια μεχρι μαιο 22, τωρα πια 26-28 (το ξερω, το ξερω, κανω οτι μπορω να πεσει λιγο)

θα το δεις στο βιντεο ελπιζω αλλα εχω 2 αεραντλιες στη μια ακρη και μια στην αλλη ΣΥΝ φυσικα τα δυο φιλτρα στη μια ακρη (με τις 2 αεραντλιες)

και δεν ειναι κοπος. εγω χρειαζομαι βοηθεια οποτε οτι ειναι πες μου!

α ενα μικρο update

1) δε βλεπω τροπο πως να βγαλω την αμμο. ειναι δουλεια ΑΠΛΑ να την βγαλω 4-5 ωρες

2) βρηκα ενα ψαρι εκει αναποδα (αυτος που εκανε τουμπες, ακροβατικα κτλ). με το που πηγα κοντα του ομως γυρισε κανονικα κι εφυγε. γενικα αυτο κανει ολη μερα καθε μερα

3) το ρεντ καπ ειναι καλυτερα (εκτος απο την πρωτη μερα που το βρηκα στα πλαγια κι αρχισα καραντινα και αυτην την υποτηπωδη θεραπεια δεν εχει ξαναβρεθει πλαγια). αλλα η ουρα του (φαγωμενη η σαπισμενα εξαρχης), εχει μαυρισει αρκετα

Η αληθεια ειναι πως το ενυδρειο σου ειναι αρκετα ψιλο και οσο παμε ποιο βαθια το οξυγονο ολο και λιγοστευει μην βοηθωντας την αεροβια επιφανιακη αποικια στην επιφανεια του βυθου σου, απο την αλλη στην ουσια εχεις αμμο η οποια δεν αφηνει ευκολα να κυκλοφορηση το νερο μεσα της και εφοσον ειναι και τοσο παλια σιγουρα εχει μαζεψει πολυ πραμα σε συνδιασμο και με τα προσφατα χρυσοψαρα οποτε δημιουργουνται ευκολα και ανοξικες περιοχες μεσα της (χωρις οξυγονο) και αναπτυσονται αναεροβια βακτηρια που στην αποδομηση των οργανικων υπολυματων αφηνουν τοξικα αερια για τα ψαρια σου. Αυτα σκαβοντας τα απελευθερωνουν δηλητηριαζοντας τα και αποδυναμονωντας το ανισοποιητικο τους ειναι πρόσφορα σε ασθενειες.

Οπως καταλαβαινεις οπως επισημαναν τα παιδια καλο ειναι να την βγαλεις και αν δεν θελεις να μπλεξεις με χημικα μπορεις να κανεις χρηση και απλου ξυδιου, οπως και να εχει παντως εστω να την ξεπλυνεις πολυ καλα με αφθονο νερο γιατι ειναι σιγουρο πως θα βγαλει πολυ πραμα! Για να την βγαλεις μπορεις να την συφωναρεις με ενα λαστιχο ετσι ωστε ταυτοχρονα με το νερο θα τραβας και αυτη ή και με μια αποχη με πολυ μικροτρυπο δυχτακι. Θελει λιγο κοπο αλλα σιγουρα ειναι ο νουμερο ενα υποπτος μια που τα χρυσοψαρα οργωνουν ολη την ημερα.

Οσο για το Fin rot, να ξερεις πως ο βασικοτερος παραγοντας ειναι το στρες και βεβαια σε συνδιασμο με επιβαρυμενο νερο σε ρυπους και υψηλές θερμοκρασιες αδυναμωνουν το ανοσοποιητικο τους με αποτελεσμα να αρρωστενουν ευκολα. Το οτι εχεις πολλα ειδη και τον διπλασιο κατα την γνωμη μου αριθμο ζωντανων καταλαβαινεις πως αυτα που ειναι παχουλα με μεγαλα πτερυγια και αργης κολυμβησεις πληρωνουν συνηθως το τιμημα και στρεσσαρωνται ποιο ευκολα.

Ενα αλλο θεμα ειναι η θερμοκρασια που απασχολη ολους μας κατα τα αλλα, ομως τα χρυσοψαρα ενα λογο παραπανω μια που ειναι ψαρια κρυου νερου. Καταλαβαινω πως δεν ειναι απλο θεμα αλλα δωσε βαση και σε αυτο το θεμα μια που οταν ανεβαινει η θερμοκρασια αυξανεται και ο μεταβολισμος τους και αρα και η πεινα και αρα και τα αποβλυτα και εκτως αυτου μειωνονται δραματικα και τα επιπεδα του οξυγωνου και η αποδοση της αεροβιας βιολογιας λογο έλλειψης αυτου. Προσεχε και την διατροφη τους μια που εχουν ευαισθητο αντερακι, μουλιασε την τροφη πριν τους την δωσεις και καλο ειναι να ειναι βυθιζομενη γιατι μαζι με την τροφη τραβανε και αερα. Μια που ειναι παμφαγα θα σου προτεινα να τους δεινεις καλυτερα τροφες αλλων ψαριων και οχι ειδικα και μονο για χρυσοψαρα γιατι συνηθως ειναι οι ποιο σκαρτες τροφες στο εμποριο και λιγο αρακα χωρις την φλουδα 1,2,3 φορες την εβδομαδα θα τους βοηθα πολυ.

Τωρα δεν ξερω εαν στο τελος σε μπερδεψα ή σε βοηθησα αλλα σιγουρα το υποστρωμα καλο ειναι να το καθαρισεις. Εγω στο ενυδρειο μου με τα Οσκαρ τελαιυτεα εβαλα ψιλοκοκκο ζεολιθο για υποστρωμα απο καταστημα βιολογικων γεωργικων προιοντων με 10 ευρω το 25 κιλο και το αποτελεσμα ειναι πραγματικα εκπληκτικό. Εαν αποφασησεις να αλλαξης υποστρωμα μην το σκεφτεις δευτερη φορα βαλε ζεολιθο και θα με θυμηθείς.

Οσο για τα ψαρια αν δεν θες να δωσεις καποιο τουλαχιστων μην προσθεσεις αλλα, πραγματικα με 10 ψαρια θα ηταν μια χαρα το ενυδρειο σου με λιγοτερα εξοδα ασθενειες και συντηρηση και βαλε και ανεμηστηρακια θα σε βοηθησουν σημαντικα στο θεμα της θερμοκρασιας.

πολλές πληροφοριες...!

λοιπον, καταρχην δεν καταλαβαινω ολα αυτα τα επιστημονικα που λες εκει ειδικα στην αρχη! κατα δευτερον, θα προσπαθησω τουλαχιστον να πλυνω την αμμο. οσο για αλλαγη δεν ξερω ακομα. γιατι να χρειαζομαι υποστρωμα ομως?

τελος, για τον αριθμο τοων ψαριων... ειτε ακολουθει καποιος τον κανονα 1εκ. ανα λιτρο ειτε 30-40 λιτρα ανα χρυσοψαρο και παλι ειμαι μια χαρα! καταλαβαινω οτι μιλας για ρυπους αλλα απο τη στιγμη που δεν μου ανεωαινουν νιτρικα, νιτρωδη κτλ, τι προβλημα να εχει? τελοσπαντων, μετα τις απωλειες το πηρα αποφαση οτι αλλα δεν προσθετω παντως

Να το πω λαικα! :bigemo_harabe_net-134: Το υποστρωμα σου απελευθερωνει δηλητήρια!

Τους κανονες τους οριζεις εσυ και μην ξεχνας πως τελικο μεγεθος τα ψαρια σου γινονται θηριακια! :bigemo_harabe_net-145:

Οσο για το υποστρωμα ο ζεολιθος δεν ειναι απλα ενα αλλο υποστρωμα αλλα το υποστρωμα!

Ριξε μια ματια εαν σε ενδιαφερει και εδω. Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος δεν ειμαι εμπορας για να σου κανω διαφημηση το προιον αλλα τον βλεπω καθημερινα στην πραξη.

Α, και κατι αλλο, δεν βλεπω τον λογο να πειραξεις τα φιλτρα σου μια που τρεχουν μια χαρα πιστευω πως πρεπει να την ψαξεις στα αναγραφομενα παραπανω.

Έγινε επεξεργασία - Rik

για να καταλαβω οταν λες υποστρωμα δεν εννοεις ΥΠΟστρωμα αλλα απλα στρωμα ετσι? δε θα πρεπει να κανω στρωματα δηλαδη οπως αλλοι με φυτεμενα κτλ ε?

εκανα αλλη μια προσπαθεια να βγαλω την αμμο αλλα απλα ΔΕΝ γινεται. οποιος μου βρει τροπο η και ερθει να βοηθησει τον πληρωνω κιολας!

Ναι, εννοω να βγαλεις την αμμο και να βαλεις ολο ζεολιθο. Να ξεκαθαρισω κατι ομως, δεν εννοω οτι επιβαλεται αλλα εαν σκεφτεις να το αλλαξεις πραγματικα σκεψου το, και στο λεω πραγματικα για το καλο σου επειδη το δοκιμασα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, και οχι για καποιο αλλο λογο. Μηπως εχει πετρωσει κιωλας και δεν ρουφιεται;

οχι δεν εχει πετρωσει αλλα πως να ρουφηχθει δηλαδη? περιμενεις μια σκουπα βυθου να βγαλει την αμμο? αφου βγαλω 200 λιτρα εχω βγαλει και μισο κουβαδακι αμμο!

Οχι με την σκουπα, με το λαστιχο μονο.

ουτε αυτο γινεται! δε νομιζω οτι και παλι θα την τραβηξει αλλα εκτος αυτου δε φτανω ως κατω να κοντρολαρω το λαστιχο.ειναι και τα ψαρια στη μεση, δε βλεπεις και τιποτα φυσικα....

Αυτα εχουν τα ρετιρε φιλε μου, υπομωνη πρεπει να βρεις την λυση μην τρελαίνεσαι, γερα και τσαμπουκα. Αν εχεις νευρα αστω για σημερα.

το εχω πει πολλες φορες, αυτος που ζητησε να φτιαχτει ετσι το ενυδρειο ειναι γυναικα και ΑΣΧΕΤΗ με το χομπυ και αυτος που της το εχτισε ετσι απλα ηθελε τα λεφτα της ΚΑΙ αμφιβαλλω αν ειναι χομπιστας.

Παρε ενα μακρυ λαστιχο και δεσε την μια ακρη σε ενα σκουποξυλο μπροστα ετσι ωστε να φτανεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...